• Tartalom

27/2016. (IX. 20.) MvM utasítás

27/2016. (IX. 20.) MvM utasítás

a fővárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatáról szóló 13/2015. (VI. 8.) MvM utasítás módosításáról1

2016.09.21.

A fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok kialakításával és a területi integrációval összefüggő törvénymódosításokról szóló 2010. évi CXXVI. törvény 6. § (1) bekezdésében, valamint a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény 10. § (2) bekezdés a) pontjában meghatározott hatáskörömben eljárva, figyelemmel a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 23. § (4) bekezdés c) pontjára – a Magyar Nemzeti Levéltár és a köziratok kezelésének szakmai irányításáért felelős miniszter egyetértésével – a következő utasítást adom ki:

1. § A fővárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatáról szóló 13/2015. (VI. 8.) MvM utasítás 1. melléklete (a továbbiakban: Szabályzat) az 1. melléklet szerint módosul.

2. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

1. melléklet a 27/2016. (IX. 20.) MvM utasításhoz


1. § A Szabályzat 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Szabályzat célja a Kormányhivatal iratai keletkezésének, érkezésének, átvételének, nyilvántartásának, továbbításának, biztonságos őrzésének, rendszerezésének, segédletekkel történő ellátásának, irattározásának, selejtezésének és levéltárba adásának egységes elvek szerint történő szabályozása oly módon, hogy az iratok épségben megőrizhetőek, visszakereshetőek legyenek, útjuk nyomon követhető és hollétük pontosan megállapítható legyen.”

2. § A Szabályzat 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Személyi hatály: A Szabályzat személyi hatálya kiterjed a kormánymegbízottra, a Kormányhivatallal kormányzati szolgálati, állami szolgálati, valamint egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyre.”

3. § A Szabályzat 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
3. § A Szabályzatot az alábbi jogszabályok rendelkezéseinek figyelembevételével kell alkalmazni:
a) a köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény (a továbbiakban: Ltv.),
b) a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.),
c) az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény,
d) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.),
e) a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.),
f) a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelezően nyújtandó szolgáltatásokról szóló 83/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Szeüszr.),
g) az elektronikus ügyintézés részletes szabályairól szóló 85/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet,
h) a közfeladatot ellátó szerveknél alkalmazható iratkezelési szoftverekkel szemben támasztott követelményekről szóló 27/2014. (IV. 18.) KIM rendelet,
i) a papíralapú dokumentumokról elektronikus úton történő másolat készítésének szabályairól szóló 13/2005. (X. 27.) IHM rendelet.

4. § A Szabályzat 5. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A kormánymegbízott felelős a Kormányhivatal szabályszerű iratkezelésének biztosításáért. E feladatkörében felelős)
b) a Szabályzatban foglaltak végrehajtásának rendszeres, évente legalább egy alkalommal történő dokumentált ellenőrzéséért,”

5. § A Szabályzat 5. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az iratkezelés irányítását a kormánymegbízott által átruházott hatáskörben a közvetlenül vezetett szervezeti egységek vonatkozásában a főigazgató, a járási hivatal vonatkozásában a járási hivatalvezető útján látja el (a továbbiakban együtt: az iratkezelés irányításáért felelős vezető). A fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti és működési szabályzatáról szóló utasításban (a továbbiakban: SZMSZ) meghatározottak alapján az iratkezelés felügyeletéért felelős önálló szervezeti egység (a továbbiakban: az iratkezelésért felelős szervezeti egység) vezetője (a továbbiakban: az iratkezelés felügyeletéért felelős vezető) az informatikai vezetővel együttműködve – a szervnél üzemeltetett informatikai rendszer és eszközök vonatkozásában – meghatározza az üzemeltetéssel és ellenőrzéssel kapcsolatos egyes munkakörök betöltéséhez szükséges informatikai ismereteket. Kijelöli a számítástechnikai rendszer biztonsági követelményeiért általánosan felelős személyt és a rendszer üzemeltetéséért önállóan felelős személyt, valamint azt a szervezeti egységet (vagy munkavállalók csoportját), amely gondoskodik a követelmények teljesítéséről és a felügyeletről. A vonatkozó utasításokat a szakterületnek megfelelő belső szabályzatban szükséges meghatározni.”

6. § A Szabályzat 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
6. § (1) Az önálló szervezeti egységek vezetői felelősséggel tartoznak az irányításuk alá tartozó iratkezelési folyamatokért. E felelősségi körükben kötelesek:
a) évente dokumentáltan ellenőrizni a Szabályzat előírásainak végrehajtását,
b) az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeket és utasításokat jegyzőkönyvbe foglalni,
c) intézkedni az esetleges szabálytalanságok megszüntetésére,
d) a szabálytalanságok megszüntetését ismételt ellenőrzés útján megvizsgálni,
e) a jegyzőkönyv egy példányát az iratkezelés irányításáért felelős vezetőnek megküldeni.
f) az irányításuk alá tartozó ügyintézők iratokkal való elszámolását ellenőrizni.
(2) Az (1) bekezdés a) pontjában meghatározott ellenőrzésre vonatkozó szabályozást az egyedi Iratkezelési Szabályzatban kell rögzíteni.”

7. § A Szabályzat 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
7. § (1) Az ügyintéző iratkezeléssel összefüggő felelőssége és feladatai a papíralapú és az elektronikus ügyintézésre vonatkozó szabályokra is kiterjedően:
a) döntés az előzményiratok szereléséről,
b) a Kormányhivatal feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek érdemi döntésre előkészítése,
c) az irattári tételszám meghatározása,
d) egyéb kezelési feljegyzések, utasítások megadása,
e) a rábízott iratok szakszerű kezelése, megfelelő tárolása,
f) az iratokkal való elszámolás,
g) a bélyegzők biztonságos tárolása, a vezetői utasítás szerinti használata.
(2) Ügykezelővel nem rendelkező szervezeti egység ügyintézőjének iratkezeléssel összefüggő felelősségére és feladataira a 8. §-ban foglaltak is irányadók.”

8. § A Szabályzat 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
8. § Az ügykezelő iratkezeléssel összefüggő felelőssége és feladatai az elektronikus ügyintézésre vonatkozó szabályokra is kiterjedően:
a) a beérkezett küldemények átvétele, nyilvántartása (bontás, érkeztetés, előzményezés, iktatás, egyéb nyilvántartás), továbbítása, postázása, irattározása, őrzése és selejtezése, az iratok Központi Irattárba adása, levéltári átadása, valamint ezek ellenőrzése,
b) az iratnak az ügyintéző részére történő dokumentált kiadása és visszavétele,
c) a bélyegzők biztonságos tárolása, a vezetői utasítás szerinti használata.”

9. § A Szabályzat 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal az iratkezelést a szervezeti tagozódásnak, valamint az iratforgalomnak megfelelően vegyes iratkezelési rendszerben látja el.”

10. § A Szabályzat 9. §-a a következő (3) és (4) bekezdéssel egészül ki:
„(3) Az építésügyi és építésfelügyeleti hatóság az iratkezelési feladatait az építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokról és ellenőrzésekről, valamint az építésügyi hatósági szolgáltatásról szóló 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet szabályainak megfelelően elektronikus ügyintézés útján végzi.
(4) Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságról szóló 73/2015. (III. 30.) Korm. rendeletnek megfelelően a nyugdíjbiztosítási feladatok nyugdíj-megállapítási, nyugdíjfolyósítási és adategyeztetési eljárásaiban keletkezett küldeményeinek érkeztetésével és kézbesítésével, valamint a nyugdíjbiztosítási feladatok végrehajtása során elektronikus aláírással kiadmányozott döntések központilag történő nyomtatásával és postai úton történő közlésével kapcsolatos feladatokat a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság látja el, az ehhez kapcsolódó eljárásrendeket az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság határozza meg.”

11. § A Szabályzat 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az irattári terv általános és különös részből áll, az irattári tételek csoportosítása ennek megfelelően történik. Az általános részbe a Kormányhivatal működtetésével kapcsolatos, több önálló szervezeti egységet is érintő irattári tételek, a különös részbe a szakfeladatokhoz kapcsolódó irattári tételek tartoznak.”

12. § A Szabályzat 12. § (3)–(5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
„(3) Az iratkezeléshez használt segédletek beszerzéséről az egyedi Iratkezelési Szabályzatban meghatározott önálló szervezeti egység gondoskodik.
(4) Főnyilvántartó könyvben kell nyilvántartásba venni – a (2) bekezdés e) és g) pontjában foglaltak kivételével – az iratkezelési segédleteket. A főnyilvántartó könyvet az iratkezelésért felelős szervezeti egység vezeti, amelyet 1-es sorszámmal kell megkezdeni, annak betelte után, a következő könyvet sorszám kihagyása nélkül – folyamatos számképzéssel – kell folytatni. A főnyilvántartó könyvet az iratkezelés felügyeletéért felelős vezetőnek kell hitelesítenie.
(5) Minden papír alapon vezetett iratkezelési segédletet hitelesíteni kell. Ennek keretében – ha nincs lapszámozva – lapjait sorszámozni kell, a borító belső oldalán fel kell tüntetni: „Ez a könyv .............. számozott lapot tartalmaz. Megnyitva: 20...... év .................... hó ... nap, Lezárva: 20...... év .................... hó ... nap”, amelyet mind a megnyitás, mind a lezárás során az iratkezelés felügyeletéért felelős vezető aláírásával és a az iratkezelésért felelős szervezeti egység hivatalos bélyegzőjének lenyomatával kell ellátni.”

13. § A Szabályzat 12. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki:
„(7) Ha a papír alapon vezetett iratkezelési segédletet a Kormányhivatal maga állítja elő, azt a hitelesítést és megnyitást megelőzően olyan módon szükséges összefűzni, hogy a lapok eltávolítása vagy kicserélése elleni védelem biztosított legyen.”

14. § A Szabályzat 14. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal feladat- és hatáskörébe tartozó ügyek intézésének áttekinthetősége érdekében az egy ügyre vonatkozó iratokat egy irategységként, ügyiratként kell kezelni. Az ügyirat fizikai együttkezelése az előadói ívvel történik. Az elektronikus ügyirathoz tartozó ügyiratdarabok nyilvántartását ügyirattérkép segítségével az elektronikus iratkezelést támogató alkalmazásnak kell biztosítania.”

15. § A Szabályzat 14. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) Az ügyintézéshez már nem szükséges, irattározási utasítással ellátott ügyiratokat az ügykezelőnek az irattárban (átmeneti, központi) a Szabályzatban előírtak szerinti rendszerben kell elhelyeznie.”

16. § A Szabályzat 15. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatalhoz érkező, ott keletkező, illetve az onnan kimenő valamennyi iratot – az iktatásra nem kerülő iratok kivételével –, ha jogszabály másként nem rendelkezik, az irat azonosításához szükséges és az ügy intézésére vonatkozó legfontosabb adatokat – az e célra rendszeresített – tanúsított iratkezelési szoftverrel vezérelt adatbázisban, az iratkezelési szoftver üzemzavara esetén – átmenetileg – papíralapú iktatókönyvben kell nyilvántartani.”

17. § A Szabályzat 18. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal ügyintézői, ügykezelői, munkavállalói csak azokhoz az iratokhoz, illetve adatokhoz férhetnek hozzá, amelyekre munkakörük ellátásához szükség van, vagy amelyekre az illetékes vezető felhatalmazást ad. A Kormányhivatal ügyintézői, ügykezelői, munkavállalói fegyelmi felelősséggel tartoznak a rájuk bízott ügyiratokért.”

18. § A Szabályzat 20. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(6) A „nem nyilvános” jelzéssel ellátott iratot, iratokat tartalmazó ügyiratokat a nyílt iratok iktatására szolgáló iktatókönyvbe kell iktatni. Ezen ügyiratokat a kormánymegbízott által közvetlenül vezetett szervezeti egységek esetében a kormánymegbízott, a járási hivatalok esetében a járási hivatalvezető által kijelölt hozzáférési jogosultsággal rendelkező személyek kezelhetik a Szabályzat előírásai szerint.”

19. § A Szabályzat 21. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(11) Az iratkezelési szoftver alkalmazásgazdai feladatainak ellátásáról az egyedi Iratkezelési Szabályzatban vagy más belső szabályzatban kell rendelkezni. Más szabályzatban történő rendelkezés esetén ennek tényét az egyedi Iratkezelési Szabályzatban szerepeltetni kell.”

20. § A Szabályzat 22. § (2) bekezdés i) pont ih) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(Az érkezett küldemények átvételével kapcsolatos teendők, a küldemény érkezésének módja szerint a kormányablakokhoz, ügysegédekhez személyes benyújtás útján érkező iratokról minden esetben átvételi elismervényt kell kiállítani, amely tartalmazza)
ih) a járási hivatal körbélyegzőjét.”

21. § A Szabályzat 23. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal – az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszer érkeztető rendszerében történő érkeztetés kivételével – az érkeztetést és felbontást saját maga láthatja el, ebben az esetben az e feladattal megbízott ügykezelő vagy ügyintéző bontja fel és érkezteti, vagy ahhoz a Szeüszr.-ben meghatározott SZEÜSZ szolgáltató szolgáltatását veheti igénybe.”

22. § A Szabályzat 23. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) Ha a küldemény felnyitásának korlátozása a borítékról egyértelműen nem állapítható meg, és ez a felbontás után derül ki, az ügykezelőnek a bontás után a borítékot vissza kell ragasztania, és fel kell tüntetnie a bontás tényét, a nevét és az aláírását. A küldemények téves felbontásakor a felbontó az átvétel és a felbontás tényét a dátum megjelölésével, dokumentáltan köteles rögzíteni. A tévesen felbontott borítékot újra le kell zárni, amelyre a felbontó nevét, elérhetőségét rá kell vezetni, majd a küldeményt haladéktalanul el kell juttatni a címzetthez.”

23. § A Szabályzat 23. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(9) Ha megállapításra kerül, hogy az illetékbélyeget illetékköteles küldeményhez csatolták, és az illetéket illetékbélyeggel kell leróni, az ügyben eljáró ügyintéző – ennek a ténynek az iratra történő feljegyzésével egyidejűleg – elvégezheti az illetékbélyeg küldeményre történő felragasztását és értéktelenítését.”

24. § A Szabályzat 24. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Minden (papíralapú vagy elektronikus) beérkezett küldeményt a beérkezés időpontjában – a 22. § (2) bekezdés c) pontjában meghatározott esetben legkésőbb a következő munkanapon – érkeztetni kell. Az elektronikusan beérkezett küldemény esetében ezzel egyidejűleg gondoskodni kell az érkezés visszaigazolásának megküldéséről. Ha iratkezelésre nem jogosult személy vagy szervezeti egység veszi át a küldeményt, azt – a Ket. 169/A. § (3) bekezdése alapján meghatározott szervezet kivételével – köteles haladéktalanul, de legkésőbb az érkezést követő első munkanap kezdetén az illetékes iratkezelési egységnek az egyedi Iratkezelési Szabályzat szerinti kezelése céljából átadni.”

25. § A Szabályzat 26. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) Az iratot az önálló szervezeti egység vezetőjének szignálása nélkül a Kormányhivatal ügyrendjében kijelölt azon ügyintézőhöz lehet továbbítani, aki jogosult az ügyben eljárni, az iratkezelési feljegyzéseket megtenni. Ha a Kormányhivatalban automatikus szignálást is alkalmaznak, az egyedi Iratkezelési Szabályzatban az előszignálási jegyzéket és az iratkezelési szoftver által biztosított automatikus szignálás rendjét is meg kell határozni.”

26. § A Szabályzat 26. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(5) Az irat szignálására jogosult:
a) kijelöli az ügyintézőt vagy szervezeti egységet,
b) a kijelölt ügyintéző távolléte esetén kijelöli az ügyben eljáró helyettesítő ügyintézőt,
c) közli az elintézéssel kapcsolatos esetleges külön utasításait (határidő, sürgősségi fok stb.), melyeket a szignálás idejének megjelölésével feljegyez az előadói ívre (előadói ív hiánya esetén az iratra), és aláírja,
d) idegen nyelvű irat esetén gondoskodik a magyar nyelvű tartalmi kivonat elkészíttetéséről.
Az iratért a kijelölt – továbbszignálás esetén az utoljára kijelölt – ügyintéző vagy a szervezeti egység vezetője felelős.”

27. § A Szabályzat 26. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(6) Az iratkezelés során az iratkezelés szempontjából releváns feljegyzés (különösen vezetői vagy ügyintézői utasítás) ideiglenes megoldással való elhelyezése (például öntapadós lap, rátűzött cédula, ceruzával írt feljegyzés) tilos.”

28. § A Szabályzat 28. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatalnál az iktatás az e célra rendszeresített, évente megnyitott, tanúsított iratkezelési szoftver által biztosított iktatókönyvben történik. Az iktatás – a kormánymegbízott átruházott hatáskörében – az iratkezelés irányításáért felelős vezető által meghatározott iktatóhelyeken történik. Az iratkezelésért felelős szervezeti egység az informatikai szakterülettel és az iratkezelési szoftver üzemeltetőjével együttműködve gondoskodik a tárgyévi iktatókönyvek megnyitásáról. Az iratok iktatását és mutatózását együtt az iratkezelési szoftver foglalja össze. Az iktatásra szolgáló nyilvántartás egyúttal mutató is.”

29. § A Szabályzat 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) Az elektronikus iktatókönyv zárásának részeként el kell készíteni az elektronikus érkeztetési nyilvántartásnak, elektronikus iktatókönyvnek, azok adatállományainak (címlista, tételszám, megőrzés, iratforgalom dokumentálásának információi) és az elektronikus dokumentumoknak az év utolsó munkanapi vagy – ha az iktatókönyv zárása év közben történik – a zárás időpontja szerinti iktatási állapotát tükröző, az elektronikus ügyintézés részletes szabályairól szóló kormányrendeletben meghatározottak szerinti elektronikus archivált változatát. Az elektronikus dokumentumok külön adathordozóra történő mentését és a későbbi olvashatóságát biztosítani kell. E feladatok elvégzéséről az iratkezelésért felelős szervezeti egység az informatikai szakterülettel és az iratkezelési szoftver üzemeltetőjével együttműködve gondoskodik. Biztosítani kell – figyelemmel a 29. §-ban foglalt kivételre –, hogy zárás után a rendszerben az adott évre, az adott iktatókönyvben ne lehessen több iratot iktatni. A felvitt iktatási adatbázist – a vonatkozó adatvédelmi szabályok betartásával – a jogosultak számára korlátlan ideig hozzáférhetővé kell tenni.”

30. § A Szabályzat 28. § (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(6) Az iktatási adatbázis időszaki biztonsági mentéséről a Kormányhivatal egyéb szabályzatában meghatározottak szerint kell gondoskodni. A biztonsági másolatot az informatikai szakterületen kell tárolni.”

31. § A Szabályzat 29. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:
„(3) A természetes személyek adósságrendezésével kapcsolatosan a Kormányhivataloknál keletkező iratokat a Kormányhivatalok iktatórendszerében egy önálló iktatókönyvben (Családi Csődvédelem néven) kell iktatni.”

32. § A Szabályzat 30. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) Az ugyanazon ügyben, ugyanabban az évben keletkezett iratokat egy főszámon kell nyilvántartani, és egy főszámon csak az egy ügyben keletkezett iratokat lehet nyilvántartani.”

33. § A Szabályzat 30. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(8) A családtámogatási ügyekkel kapcsolatos iratok nyilvántartása során egy ügyfél részére ügycsoportonként egy főszámot lehet nyitni, és a különböző családtámogatási jogcímen folyósított ellátásokkal összefüggő iratokat annak alszámára kell iktatni.”

34. § A Szabályzat 30. §-a a következő (9) bekezdéssel egészül ki:
„(9) A népegészségügyi feladatok tekintetében a (2) bekezdésben foglaltaktól eltérően az iktatókönyv azonosítókat a főosztályok esetében „NEF”, az osztály jogállású szervezeti egységeknél „NEO” betűjel alkalmazásával kell képezni. Ezektől eltérő azonosítók meghatározására kizárólag a különös illetékességgel eljáró Kormányhivatalok vonatkozásában – a szakmai irányítóval történt egyeztetést követően – van lehetőség.”

35. § A Szabályzat 33. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) Ha kettő vagy több, más-más iktatószámon bejegyzett ügy elintézése egyszerre, egy kiadmányon történik, akkor a kiadmánytervezeten fel kell tüntetni minden irat iktatószámát. Az ügykezelő az iktatókönyvben e feltüntetett számok alapján rögzíti az ügy elintézésének megtörténtét.”

36. § A Szabályzat 34. § (9) bekezdés f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A küldeményeket a továbbítás módja szerint kell kezelni)
f) az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszeren kívüli ügyfelek részére a válaszlevelet – ha a szolgáltatás rendelkezésre áll – az iratkezelési szoftver segítségével, a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatást végző kijelölt szolgáltató részére történő továbbítást biztosító funkció kiválasztásával kell megküldeni.”

37. § A Szabályzat 34. § (13) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(13) A Kormányhivatalon belül a belső felhasználásra készült iratok (pl. körlevelek) a vezetői aláírást követően elektronikus formában, szkennelt változatban a levelezőrendszeren keresztül is továbbíthatóak. Körlevelek kiadása esetén az aláírt eredeti példányt a keletkeztető önálló szervezeti egység ügyiratában kell kezelni.”

38. § A Szabályzat 35. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) Határidő-nyilvántartásba kell helyezni azt az iratot, amelynek végleges elintézése valamilyen közbenső intézkedés elvégzése, feltétel bekövetkezése vagy megszűnése után válik lehetővé. Az iratot határidő-nyilvántartásba vagy irattárba helyezni, a határidőt meghosszabbítani kizárólag a kiadmányozásra jogosult vagy megbízottja engedélyével lehet. Az engedély tényét az iraton fel kell tüntetni.”

39. § A Szabályzat 36. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatalnál az iktatóhelyekkel rendelkező önálló szervezeti egységek átmeneti irattárat működtethetnek, így az iratok tárolása történhet az önálló szervezeti egységek átmeneti irattárában vagy a Központi Irattárban. A Kormányhivatalok irattárairól, azok működési rendjéről, a kezelésért felelős szervezeti egységről és a tárolás feltételeiről (pl. tárolórendszer típusa, kapacitása) az egyedi Iratkezelési Szabályzatban kell rendelkezni.”

40. § A Szabályzat 37. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) Átmeneti és Központi Irattárba helyezni csak teljes ügyiratot – az ügyben keletkezett összes iratot együtt kezelve –, kizárólag a kiadmányozásra jogosult vagy megbízottja engedélyével, az engedély tényének dokumentálása mellett lehet.”

41. § A Szabályzat 37. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) Az irattárba helyezés alkalmával az ügykezelő köteles ellenőrizni, hogy az ügykezelés szabályainak eleget tettek-e. Ha hiányosságot észlel az iraton, azt vissza kell adnia az ügyintézőnek, aki köteles gondoskodni a kijavításról, illetve pótlásról. Az irattárba helyezés során az iktatókönyv megfelelő rovatában fel kell tüntetni az irattárba helyezés időpontját.”

42. § A Szabályzat 37. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(9) Az iratok átadásakor két példányban kell elkészíteni az – átadó önálló szervezeti egység vezetője vagy az általa kijelölt, az átadás lebonyolításáért felelős ügykezelő, ügyintéző és a Központi Irattárat működtető önálló szervezeti egység vezetője vagy az általa kijelölt irattáros által aláírt – „Irat átadás-átvételi jegyzőkönyvet”, amelynek melléklete a tételes iratjegyzék. A nem selejtezhető jegyzőkönyv és az iratjegyzék egyik példányát a Központi Irattár, a másik példányt az iratokat leadó önálló szervezeti egység őrzi.”

43. § A Szabályzat 38. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A Központi Irattárba helyezés előtt az átadó önálló szervezeti egység ügykezelőjének, ügyintézőjének az ügyiratból a munkapéldányokat, felesleges fénymásolatokat, a 37. § (4) bekezdésében meghatározottakon kívüli borítékokat ki kell emelni, és a selejtezési eljárás mellőzésével meg kell semmisíteni. A műanyag és fém kellékeket az iratokból el kell távolítani.”

44. § A Szabályzat 39. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal ügyintézői az ügyrendben vagy a munkaköri leírásban rögzített jogosultságok alapján az Átmeneti vagy Központi Irattárból hivatalos használatra kérhetnek ki iratokat. Az ügyiratok irattárból való kikérésének, kölcsönzésének oka lehet betekintés, másolatkészítés vagy szerelés céljából történő végleges kiemelés. Papíralapú iratok esetében az irattárból kiadott ügyiratról ügyiratpótló lapot kell készíteni, amelyet mint elismervényt az átvevő aláír. Az aláírt ügyiratpótló lapot a kiemelés ideje alatt az irattárban az ügyirat helyén kell tárolni. A kölcsönzést utólagosan is ellenőrizhető módon, dokumentáltan kell végezni. Az irat kiadását és visszaérkezését, a másolat készítését, valamint az irat szerelés céljából való végleges kikérését az iktatókönyvben dokumentálni kell.”

45. § A Szabályzat 39. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) Az irattárból kiadott iratokról külön nyilvántartást (kölcsönzési napló) kell vezetni. Az irat kiadását és visszaérkezését az iratkezelési szoftverben is rögzíteni kell. Az irattár kezeléséért felelős ügykezelő, ügyintéző az irattárból iratot véglegesen csak a vezetője írásbeli engedélye alapján adhat ki, kivéve ha az iratot más iktatott irathoz szerelik.”

46. § A Szabályzat 40. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) A selejtezési iratjegyzék tartalmazza a selejtezésre kiválogatott iratok
a) irattári tételszámát,
b) ügykörét (a tétel megnevezését),
c) évkörét,
d) iktatószámának számtartományát irattári tételenként,
e) terjedelmét (iratfolyóméterben) tételszám szerint,
f) vonatkozásában az iratjegyzék készítésének helyét, időpontját, a készítő és ellenőrző személyek nevét, beosztását és aláírását.”

47. § A Szabályzat 40. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(11) A Központi Irattárból kiselejtezett iratanyag megsemmisítésre való elszállítását a Központi Irattár ügykezelői, ügyintézői koordinálják.”

48. § A Szabályzat 40. §-a a következő (13) bekezdéssel egészül ki:
„(13) A megsemmisítés tényét és időpontját a selejtezéssel kapcsolatos ügyiratban dokumentálni kell.”

49. § A Szabályzat 42. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A Kormányhivatal kijelölt önálló szervezeti egységeinek, ügykezelőinek, ügyintézőinek elektronikus iratforgalom biztosítására Hivatali Kapu hozzáférési jogosultsággal kell rendelkezniük. A Hivatali Kapu létesítéséről, a Hivatali Kapu használatára feljogosítottak és kötelezettek körének kijelöléséről a kormánymegbízott gondoskodik.”

50. § A Szabályzat 42. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A Kormányhivatalon belüli felhasználók – a szervezet nevében eljárni jogosult személyek – regisztrációját a Kormányhivatal által a Hivatali Kapu kezelésére felhatalmazott képviselő végzi. A Hivatali Kapu kezelésére felhatalmazott képviselő a regisztrációs felületen a Kormányhivatal képviseletére feljogosított személyek (hivatali célú Ügyfélkapu létesítésére feljogosított és kötelezett ügykezelők, ügyintézők) nevét és az Ügyfélkapu-regisztrációnál megadott elektronikus levelezési címét rögzíti az ügyfélkapus hozzáférés egyértelmű hozzárendelése érdekében. A regisztrációt az eredeti, aláírt papíralapú űrlap megküldésével is szükséges megerősíteni. A regisztráció eredményeként a Hivatali Kapu kezelésére felhatalmazott képviselő átadja a Hivatali Kapuhoz tartozó azonosítót és jelszót.”

51. § A Szabályzat 42. §-a a következő (17) és (18) bekezdéssel egészül ki:
„(17) Elsődlegesen elektronikus ügyirat esetében a továbbiakban keletkezett iratok elektronikus rendelkezésre állásáról folyamatosan szükséges gondoskodni, a papíralapú iratok digitalizálásával és a rendelkezésre álló kötelezően nyilvántartandó adatok rögzítésének segítségével.
(18) Elektronikus iratkezelés esetén, az elektronikus úton továbbítandó kiadmányok és mellékleteik küldése során az elektronikus állományok nevét az alábbi szabályok szerint kell képezni:
a) alapdokumentum esetében az iktatószám (fájlnévben nem megjeleníthető karaktereket „_” aláhúzás jellel helyettesítve) és a tárgy rövid megjelölése feltüntetésével,
b) mellékletek esetében az iktatószám (fájlnévben nem megjeleníthető karaktereket „_” aláhúzás jellel helyettesítve) és annak jelzése feltüntetésével, hogy az alapdokumentumnak hányas sorszámú melléklete.”

52. § A Szabályzat 44. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A Kormányhivatal hivatalos hitelesítési eszközeiről, így az állami címerrel, sorszámmal és egyéb azonosítással ellátott bélyegzőkről, az iratkezelésért felelős szervezeti egység felügyelete mellett az egyedi Iratkezelési Szabályzatban meghatározott önálló szervezeti egység kijelölt ügyintézője, ügykezelője (a továbbiakban: bélyegző-nyilvántartó) nyilvántartást köteles vezetni. A Kormányhivatal a hivatali működés támogatása érdekében egyéb, nem hivatalos bélyegzőket is alkalmazhat, amelyek kiadmányozásra, hitelesítésre nem alkalmazhatóak (fejbélyegző, érkeztető- és iktatóbélyegző, dátumbélyegző, névbélyegző stb.).”

53. § A Szabályzat 44. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) A kötelezően nyilvántartandó bélyegzők esetében kizárólag a központilag kiadott és nyilvántartásba vett bélyegzők használhatóak.”

54. § A Szabályzat 44. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(7) Új bélyegzőt az egyedi Iratkezelési Szabályzatban meghatározott önálló szervezeti egységtől, a bélyegző-nyilvántartással történő előzetes egyeztetést követően, írásban lehet megrendelni. A bélyegző-nyilvántartó a megrendelésre rávezeti, hogy a megrendelt bélyegző a központi bélyegző-nyilvántartás szerint melyik sorszámot kaphatja. Az egyedi Iratkezelési Szabályzatban meghatározott önálló szervezeti egység az elkészült bélyegzőt bevételezi, és minden esetben átadja a bélyegző-nyilvántartó részére, aki nyilvántartásba vétel után kiadja a megrendelőnek.”

55. § A Szabályzat 44. §-a a következő (10) bekezdéssel egészül ki:
„(10) Az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően hivatalos bélyegzőnek kell tekinteni:
a) a rehabilitációs és népegészségügyi szakterület orvosi bélyegzőjét és speciális bélyegzőjét,
b) az élelmiszerlánc-biztonsági és földművelésügyi szakterület által használt, NUTS kódot tartalmazó bélyegzőket,
c) a közlekedési szakterület által használt, műszaki vizsgabiztosok azonosítóját tartalmazó, valamint az ellenőrök „AETR Control Hungary” speciális bélyegzőjét.”

56. § A Szabályzat 45. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A kiadmányozásra jogosult vezetők, ügyintézők kizárólag a központilag kiadott és nyilvántartásba vett aláírás-létrehozó eszközt használhatják.”

57. § A Szabályzat 46. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(2) A másoló- és sokszorosítógépet az önálló szervezeti egység vezetője által megbízott személy kezeli. Ha a vezető a gép kezelésével nem bíz meg külön személyt, akkor a sokszorosítást minden ügyintéző, ügykezelő és munkavállaló maga végzi.”

58. § A Szabályzat 47. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(1) A szervezeti egység megszűnése esetén a kezelésébe tartozó valamennyi küldeményt, az el nem intézett, folyamatban lévő ügyek papíralapú és elektronikus iratait tételes átadás-átvételi jegyzőkönyv kíséretében kell átadni a megszűnő szervezeti egység feladatkörét átvevő szervezeti egységnek (a továbbiakban: átvevő szervezeti egység).”

59. § A Szabályzat 48. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
48. § (1) Az iratkezelési folyamat valamennyi szereplőjét (önálló szervezeti egység vezetője, szignáló, kiadmányozó, ügyintéző, ügykezelő) megszűnés, átszervezés és személyi változás esetén a kezelésükben lévő papíralapú és elektronikus iratokkal – nyilvántartások alapján – tételesen el kell számoltatni. Az elszámolás eredményéről átadás-átvételi jegyzőkönyvet kell készíteni.
(2) Az elszámoltatással érintett ügyintézők, ügykezelők, munkavállalók és más szervezettől vezényelt, kirendelt személyek a kezelésükben lévő iratanyag rendezésének hiányossága esetén a hiányosság megszüntetéséig (legfeljebb a felmentési időnek a munkáltató döntésétől függő, munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés időtartamára) nem mentesíthetőek a munkavégzési kötelezettség alól.
(3) A munkakör átvétele során az elektronikus iratokhoz a munkakör átvevője részére a hozzáférést biztosítani szükséges.”

60. § A Szabályzat a következő 50. §-sal egészül ki:
50. § Ha a Kormányhivatal a szabályozási környezetbe illeszkedő, a gyakorlatban az iratkezelést könnyítő, egyedi megoldásokat alkalmaz, azt az egyedi Iratkezelési Szabályzatban rögzíteni szükséges annak érdekében, hogy valamennyi munkatárs számára az alkalmazott megoldás egységesen értelmezhető és a folyamatok kezelése megismerhető legyen.”

61. § A Szabályzat
1. 4. § 31. pontjában a „szoftverrnek” szövegrész helyébe a „szoftvernek” szöveg,
2. 21. § (1) bekezdésében, 23. § (11) bekezdésében, 37. § (6) bekezdésében, 38. § (1) és (4) bekezdésében a „szervezeti egységek” szövegrész helyébe az „önálló szervezeti egységek” szöveg,
4. 21. § (10) bekezdésében, 33. § (10) bekezdésében a „szervezeti egységet” szövegrész helyébe az „önálló szervezeti egységet” szöveg,
5. 22. § (2) bekezdés c) pontjában a „szervezeti egységnek” szövegrész helyébe az „önálló szervezeti egységnek” szöveg,
6. 22. § (2) bekezdés f) pontjában a „browseres” szövegrész helyébe a „browser-es” szöveg,
7. 22. § (4) bekezdés d) pontjában a „személyek veszik át” szövegrész helyébe a „személy” szöveg,
8. 23. § (11) bekezdésében a „szervezeti egységhez” szövegrész helyébe az „önálló szervezeti egységhez” szöveg,
9. 28. § (2) bekezdés c) pontjában az „érkeztetési azonosítóját” szövegrész helyébe „az érkeztetési azonosítót” szöveg,
10. 37. § (1) bekezdésében az „illetékesség (hatáskör)” szövegrész helyébe az „illetékesség vagy hatáskör” szöveg,
11. 37. § (6) bekezdésében a „Kormányhivatalok” szövegrész helyébe a „Kormányhivatal” szöveg,
12. 38. § (11) bekezdésében az „iratkezelés felügyeletét ellátó” szövegrész helyébe az „iratkezelésért felelős” szöveg,
13. 39. § (3) bekezdés c) pontjában a „szervezeti egysége” szövegrész helyébe az „önálló szervezeti egysége” szöveg,
14. 39. § (4) és (5) bekezdésében a „szervezeti egység” szövegrészek helyébe az „önálló szervezeti egység” szöveg
lép.

62. § (1) A Szabályzat 1. függeléke helyébe az 1. függelék lép.
(2) A Szabályzat 3. függeléke helyébe a 2. függelék lép.

63. § Hatályát veszti a Szabályzat

1. függelék a 27/2016. (IX. 20.) MvM utasítás 1. mellékletéhez

1. függelék a fővárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatához

IRATTÁRI TERV
1. Az irattári terv az egységes iratkezelés érdekében az irattári anyagot tételekre (tárgyi csoportokra, indokolt esetben iratfajtákra) tagolva, a feladat- és hatáskörhöz igazodó rendszerezésben sorolja fel. Meghatározza a selejtezhető irattári tételekbe tartozó iratok ügyviteli célú megőrzésének időtartamát, továbbá a nem selejtezhető iratok körét vagy a levéltárba adás kötelezettségét és határidejét.
2. Az irattári terv általános és különös részre tagozódik, az irattári tételek csoportosítása ennek megfelelően történik. Az általános részbe a Kormányhivatal működtetésével kapcsolatos, több önálló szervezeti egységet is érintő irattári tételek kerültek. A különös részbe a Kormányhivatal szakfeladataihoz kapcsolódó irattári tételek tartoznak.
3. A Kormányhivatal ügyköreinek megfelelően kialakított legkisebb – egyéni irattári őrzési idővel rendelkező – irattári egység az irattári tétel, amelybe több egyedi ügy iratai tartozhatnak.
4. Az iratnak az irattári tervben tárgyi csoportba és iratfajtába sorolását selejtezhetőség szempontjából meghatározó, több részből álló teljes kódja az irattári tételszám, melynek része: ágazati betűjel, a tétel sorszáma, továbbá számkód, mely kifejezi az irattári őrzési időt (ami tartalmazza a selejtezési idő és a levéltári átadás idejét).
5. Az irattári tételszám 6 karakterű. Az 1. karakter a betűjel, amely meghatározza az irat keletkezésének rendszerbeli elhelyezkedését:
Különös rész = C, D, E, F, G, H, I, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, X, Y, V, Z

C

Szociális és Gyámügyek

D

Építési ügyek

E

Igazságügyi ügyek

F

Növény- és Talajvédelmi ügyek

G

Erdészeti ügyek

H

Földművelésügyi ügyek

I

Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi ügyek

K

Egészségbiztosítási ügyek

L

Nyugdíjbiztosítási ügyek

M

Foglalkoztatási ügyek

N

Munkavédelmi és Munkaügyi ügyek

O

Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti ügyek

P

Örökségvédelmi ügyek

R

Népegészségügyi ügyek

S

Mérésügyi és Műszaki Biztonsági ügyek

T

Közlekedési ügyek

U

Rehabilitációs ügyek

V

Bányafelügyeleti igazgatási ügyek

X

Lakástámogatási ügyek

Y

Családtámogatási ügyek

Z

Környezetvédelmi és Természetvédelmi ügyek


A 2., 3., 4. karakter képezi a sorszámot: az irattári tételszám sorszámát (amely 001–999-ig adható).
Az 5., 6. karakter az őrzési időt mutatja, amely években határozza meg a selejtezendő irattári tételekbe tartozó iratok ügyviteli célú megőrzésének időtartamát, illetve amely meghatározza a nem selejtezendő tételeket.
A nem selejtezhető tételek köre az iratképző szervnél határidő nélkül őrizendő tételek vagy a levéltárba adandó iratok köre.
Levéltári átadás ideje az irat lezárását követő tizenötödik év.

A táblázatban előforduló rövidítések:

NS

nem selejtezhető, levéltárba adandó

MV

selejtezéskor levéltári értékelés szerinti mintavétel alapján átadandó

HN

nem selejtezhető, iratképző szervnél határidő nélkül őrzendő

Szám

selejtezési idő években (1, 3, 5, 10, 15, 25, 30, 50, 75)

00

az irat érvényességének lejártakor haladéktalanul selejtezendő



Példák:

Tételszám

Megnevezés

Megőrzési idő
(év)

Levéltárba adás ideje (év)

A

001

NS

Ügyrendek

Nem
selejtezhető

15

A

058

MV

Közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos ügyek

5

MV

D

025

HN

Jogszabály által előírt állami főépítészi nyilvántartás

Nem selejtezhető

HN

F

034

10

Erdészeti és dísznövény szaporítóanyag ellenőrzése

10

H

106

25

Vadgazdálkodási tevékenységgel kapcsolatos ügyek

25

R

029

75

Sugáregészségügyi létesítési, tevékenységi engedélyezési eljárás, ellenőrzés

75




Tételszám

Megnevezés

Megőrzési idő
(év)

Levéltárba
adás (év)

ÁLTALÁNOS RÉSZ

Általános iratok

A

001

NS

Ügyrendek

Nem selejtezhető

15

A

002

NS

Alapító okiratok, szabályzatok, közlemények, beszámolók

Nem selejtezhető

15

A

003

NS

Munkatervek, intézkedési tervek, ellenőrzési munkatervek, beszámolók, vezetői megbeszélések

Nem selejtezhető

15

A

004

NS

Közjogi szervezetszabályozó eszközök

Nem selejtezhető

15

A

005

05

Szakmai tájékoztatók, körlevelek, belső statisztikák, vélemények

5

A

006

01

Érdemi intézkedést nem igénylő ügyek, körlevelek, tájékoztatók (nem szakmai)

1

A

007

05

Jogszabálytervezetek, közjogi szervezetszabályozó eszközök, szerződések, megállapodások véleményezése

5

A

008

15

Nemzetközi szakmai ügyek

15

A

009

NS

Statisztikai jelentések, elemzések

Nem selejtezhető

15

A

010

NS

Külső szervek és felügyeleti szervek ellenőrzési dokumentációja, jelentései, az ellenőrzés eredményeként tett intézkedések

Nem selejtezhető

15

A

011

03

Szakmai rendezvények szervezésével kapcsolatos iratok (pl. szakmai napok, konferenciák, értekezletek)

3

A

012

15

Belső ellenőrzési dokumentációk, jelentések

15

A

013

15

Megállapodások, szerződések

15

A

014

15

Tűzvédelemmel kapcsolatos ügyek

15

A

015

15

Katasztrófavédelmi intézkedések

15

A

016

15

Honvédelemmel és polgári védelemmel kapcsolatos intézkedések

15

A

017

15

Munkavédelemmel kapcsolatos ügyek

15

A

018

15

Rendészeti ügyek

15

A

019

10

Monitoring vizsgálat

10

A

020

10

Minőségirányítás

10

A

021

10

Közigazgatási szervekkel való együttműködéssel kapcsolatos ügyek

10

A

022

NS

Fővárosi és Megyei Államigazgatási Kollégium működésével kapcsolatos ügyek iratai

Nem selejtezhető

15

A

023

03

Panaszügyek

3

A

024

10

Adatvédelem

10

A

025

03

Közérdekű bejelentések, javaslatok

3

A

026

03

Közérdekű adat megismerésére irányuló kérelem

3

A

027

03

Személyes adatok kezelésével kapcsolatos kérelem

3

A

028

10

Integritási és korrupciós kockázat felmérés

10

A

029

NS

Integritásjelentés

Nem selejtezhető

15

A

030

15

A szervezet működésével összefüggő visszaélésekre, szabálytalanságokra, integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentések és azok vizsgálata

15

A

031

03

Hivatásetikai és antikorrupciós témájú képzés

3

A

032

03

Integritás témájú tanácsadás, tájékoztatás

3

A

033

01

Sajtótevékenység – média kapcsolattartás, tájékoztatások

1

A

034

10

Szakvélemények ügyei

10

A

035

01

Belső és külső egyéb levelezés (igénylések, tájékoztatások stb.)

1

A

036

15

Vezetői ellenőrzési dokumentációk, jelentések

15

A

037

10

Kormányhivatal által végzett ellenőrzések dokumentációi

10

A

038

10

Laboratóriumok működésével kapcsolatos ügyek

10

A

039

10

Vagyonkezeléssel kapcsolatos ügyek

10

A

040

05

Belső kontrollrendszer működéséhez kapcsolódó ügyek

5

A

041

10

Vis maior eseményként bejelentett károk vizsgálata, felmérése

10

A

042

03

Riasztási, berendelési tervek

3

A

043

05

Közbeszerzési ügyek (az eljárás iratai esetében az eljárás lezárulásától, a szerződés teljesítésével kapcsolatos összes irat esetében a szerződés teljesítésétől számítva)

5

A

044

01

Téves címzés vagy helytelen kézbesítés miatt nem beazonosítható levelek (a feladó nem állapítható meg)

1

A

045

03

Belföldi jogsegély

3

A

046

01

Hatáskör, illetékesség hiányában átadásra kerülő ügyek (áttétel)

1

A

047

03

Eljáró hatóság kijelölésével, eljárásra utasítással kapcsolatos intézkedések iratai

3

A

048

10

Uniós forrásból megvalósuló projektekkel kapcsolatos iratok

10

A

049

15

Feladat és hatáskör átadás-átvételével kapcsolatos ügyek

15

A

050

05

Jegyzőkönyvek, emlékeztetők

5

A

051

10

Jogszabályban meghatározott adatszolgáltatások, értesítési kötelezettségek

10

A

052

05

Egyéb adatszolgáltatás, igazolások kiadása, értesítés, tájékoztatás

5

A

053

03

Társasház kezelői, ingatlankezelői, ingatlanközvetítői és ingatlan-vagyon értékelői tevékenységgel kapcsolatos feladatok

3

A

054

05

Társadalmi szervezetekkel való kapcsolattartás

5

A

055

10

Érdek-képviseleti és érdekvédelmi szervezetekkel kapcsolatos ügyek

10

A

056

05

Képviselet, részvétel bizottságokban, testületekben

5

A

057

10

Az önkormányzati intézkedési terv, illetve a főváros, a megyék, a megyei jogú városok fejlesztési terve véleményezésével kapcsolatos ügyek

10

A

058

MV

Közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos ügyek

5

MV

A

059

03

A fegyveres biztonsági őrséggel, a természetvédelmi
és a mezei őrszolgálattal kapcsolatos ügyek

3

A

060

10

A Kormányhivatal területfejlesztési és területrendezési, valamint településfejlesztési és településrendezési eszközök véleményezésével, társadalmi egyeztetésével kapcsolatos ügyei

10

A

061

NS

Járások, járási hivatalok kialakításának, működtetésének szakmai ügyei

Nem selejtezhető

15

A

062

05

Hirdetményekkel, kifüggesztésekkel kapcsolatos ügyek (pl. ingatlanbérleti, vételi ajánlat, haszonbérlet kifüggesztéséről szóló igazolás)

5

A

063

05

Szakmai látogatások, szakmai megbeszélések feljegyzései

5

Ügyvitellel kapcsolatos ügyek

A

080

HN

Bélyegző-nyilvántartás, bélyegzők selejtezésének jegyzőkönyvei

Nem selejtezhető

HN

A

081

NS

Iktatókönyvek, főnyilvántartó könyvek

Nem selejtezhető

15

A

082

HN

Levéltári átadás-átvételi jegyzőkönyvek, selejtezési és megsemmisítési jegyzőkönyvek

Nem selejtezhető

HN

A

083

HN

Központi Irattárban őrzött iratanyagról készült nyilvántartások (gyarapodási és fogyatéki napló, iratbefogadási jegyzőkönyvek)

Nem selejtezhető

HN

A

084

10

Minősített iratok belső átadását, külső kézbesítését dokumentáló segédletek, futárjegyzékek

10

A

085

05

Ügyviteli segédletek

5

A

086

05

Ügyiratkezeléssel, ügyviteli munkával kapcsolatos iratok

5

A

087

HN

Szervek közötti irat átadás-átvétel jegyzőkönyve

Nem selejtezhető

HN

A

088

05

Önkormányzati hivatal iratkezelési szabályzatának egyetértésével kapcsolatos ügyek

5

A

089

15

Elektronikus aláírással összefüggő ügyek

15

A

090

15

Felhasználói engedély és titoktartási nyilatkozat – a visszavonását követően

15

Humánpolitikai iratok

A

100

50

Kormányzati szolgálati, állami szolgálati, munkavállalói jogviszonnyal kapcsolatos ügyek

50

A

101

05

Jutalmak, kitüntetések, javaslatok

5

A

102

50

Megbízási szerződések

50

A

103

15

Vezetői munkakör átadás-átvétellel kapcsolatos jegyzőkönyvek

15

A

104

05

Munkakör átadás-átvételi jegyzőkönyvek

5

A

105

03

Létszám- és bérgazdálkodás tervei, statisztikai jelentései

3

A

106

05

Fegyelmi ügyek

5

A

107

05

Szabadság-nyilvántartás

5

A

108

03

Utazási igazolványok igénylésével, érvényesítésével kapcsolatos iratok

3

A

109

05

Oktatás, továbbképzés, konzultáció és képzési ügyek

5

A

110

03

Üdülési ügyek

3

A

111

05

Foglalkozás-egészségügyhöz kapcsolódó ügyek

5

A

112

03

Humánpolitikával kapcsolatos egyéb ügyek

3

A

113

05

Tanulmányi szerződések

5

A

114

05

Pályázatok

5

A

115

50

Ösztöndíjas foglalkoztatással, szakmai gyakorlattal kapcsolatos ügyek

50

A

116

03

Szociális Bizottság ügyei

3

A

117

05

Kártérítési ügyek

5

A

118

05

Hatósági igazolvánnyal, belépőkkel kapcsolatos ügyek

5

A

119

05

Közszolgálati jogvita

5

A

120

05

Egyenlő bánásmód, esélyegyenlőség

5

A

121

15

Illetményekkel kapcsolatos ügyek

15

A

122

15

Magyar Államkincstárral kapcsolatos ügyek

15

A

123

05

KSA jelentések és ezzel összefüggő iratok

5

A

124

03

Vagyonnyilatkozat (a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség megszűnését vagy a kötelezett általi új vagyonnyilatkozat tételét követően vissza kell adni a kötelezettnek)

3

A

125

05

Vagyonnyilatkozatokkal kapcsolatos egyéb levelezés

5

A

126

50

Tartalékállományba helyezés, teljesítményértékeléssel és minősítéssel kapcsolatos iratok

50

A

127

05

Tartalékállománnyal, betöltetlen álláshelyekkel kapcsolatos tevékenység

5

A

128

MV

A területi államigazgatási szervek vezetői megbízására, a megbízásuk visszavonására, kitüntetésükre, jutalmazásukra, fegyelmi felelősségre vonásukra irányuló javaslatokkal kapcsolatos iratok

5

MV

A

129

05

Közösségi szolgálattal kapcsolatos ügyek

5

A

130

00

Személyi biztonsági tanúsítvány – a visszavonását követően

Haladéktalanul selejtezendő

A

131

05

Jelenléti ívek

5

Gazdálkodási iratok

A

200

NS

Költségvetések és beszámolók

Nem selejtezhető

15

A

201

10

Pénzügyi-számviteli jelentések

10

A

202

10

Kincstári pénzforgalom bizonylatai

10

A

203

10

Házipénztári okmányok és bizonylatok

10

A

204

10

Könyvelési okmányok és bizonylatok

10

A

205

10

Pénzkezeléssel kapcsolatos szigorú számadású nyomtatványok, tőpéldányok

10

A

206

10

Rovancsolási jegyzőkönyvek

10

A

207

03

Pénzügyi-számviteli szakterület általános levelezései

3

A

208

10

Tárgyi eszköz nyilvántartási, leltározási és selejtezési ügyek

10

A

209

10

Fejezeti kezelésű előirányzatok, célelőirányzatok felhasználása és elszámolása, intézményi hatáskörű előirányzatok módosítása

10

A

210

50

Társadalombiztosítási és nyugdíjpénztári ügyek

50

A

211

NS

Éves bérstatisztikai adatszolgáltatás iratai

Nem selejtezhető

15

A

212

10

Követelésekkel, kötelezettségekkel kapcsolatos pénzügyi levelezések

10

A

213

10

Számlarendek (hatályvesztést követően)

10

A

214

15

Költségvetési támogatási ügyek

15

A

215

10

Főkönyvi kivonatok: naplók, számlalapok, évközi és év végi kivonatok

10

A

216

HN

Hozzáférési jogosultságok, ügyintézéshez kötődő adatszolgáltatás a Magyar Államkincstárnak

Nem selejtezhető

HN

A

217

03

GIRO utaláshoz kötődő levelezés

3

A

218

05

Kincstári útmutatók és utasítások

5

A

219

10

Az adó- és járulékbevallások, egyenlegközlők, folyószámla kivonatok anyagai, adóelszámolási iratok

10

A

220

10

Analitikus kivonatok: naplók, kartonok, évközi és év végi főkönyvvel egyező kivonatok

10

A

221

10

Munkáltatói lakáskölcsön ügyek (lejáratot követően)

10

A

222

05

Cafeteria-juttatás

5

Üzemeltetési iratok

A

300

25

Beruházás, felújítás

25

A

301

10

Egyéb, ingatlanokkal kapcsolatos ügyek

10

A

302

10

Nagy értékű egyéb tárgyi eszközök beszerzése

10

A

303

10

Készletgazdálkodási ügyek

10

A

304

10

Üzemeltetési, karbantartási és biztosítási szerződések

10

A

305

05

Üzemeltetés havi jelentései

5

A

306

01

Üzemeltetés általános levelezései

1

A

307

05

Gépjármű üzemeltetés

5

A

308

05

Egyéb beszerzéssel kapcsolatos iratok

5

A

309

10

Raktározás bizonylatai

10

A

310

10

Garanciális jogosultságok levelezései, anyagai

10

A

311

NS

Állami tulajdonban lévő vagyontárgyak átadása

Nem selejtezhető

15

Jogi iratok

A

400

15

Peres és nem peres eljárások

15

A

401

05

Büntető feljelentéssel kapcsolatos iratok

5

A

402

15

Végrehajtás, behajtás, felszámolás és biztosítási intézkedések kezdeményezésével kapcsolatos iratok

15

A

403

15

A Kormányhivatal szervezeti egységei által előkészített normatív utasítások jogszabályoknak és közjogi szervezetszabályozó eszközöknek való megfelelőség vizsgálata

15

A

404

10

Jogi szakmai segítségnyújtás a Kormányhivatal szervezeti egységei számára

10

Szabálysértési iratok

A

420

05

Feljelentés alapján indult szabálysértési eljárás (a döntések jogerőre emelkedésétől számítva)

5

A

421

05

Bírósági döntés végrehajtásán alapuló szabálysértési végrehajtási eljárás (a döntések jogerőre emelkedésétől számítva)

5

A

422

05

Más szabálysértési hatóság által vagy helyszíni bírság kiszabására jogosult által kiszabott pénzbírság vagy helyszíni bírság, továbbá a bíróság által kiszabott szabálysértési elzárás büntetés végrehajtásával összefüggő iratok

5

A

423

01

Megszüntetéssel zárult szabálysértési ügyek, áttételek, feljelentés elutasítása

1

A

424

15

Szabálysértési ügyek

15

Informatikai iratok

A

500

MV

Informatikai tevékenység összehangolása (pl. felmérések, tanulmányok, tervek)

5

MV

A

501

15

Informatikai szerződéskötések, megállapodások, beszerzések

15

A

502

10

Informatikai rendszerek üzemeltetésével, adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatos ügyek

10

A

503

05

Számítógépes programokhoz és dokumentációkhoz kapcsolódó levelezések

5

A

504

05

Számítástechnikai, telekommunikációs és irodatechnikai eszközök üzemeltetési és kellékanyag iratai

5

A

505

05

Informatikai képzéssel oktatással kapcsolatos ügyek

5

A

506

05

Informatikai tervek, kézikönyvek és kapcsolódó nyilvántartások

5

A

507

05

Informatikai biztonsággal kapcsolatos ügyek

5

A

508

50

Jogosultságok nyilvántartása

50

A

509

01

Honlappal, intranettel kapcsolatos ügyek

1

Kormányablakokkal és okmányirodákkal kapcsolatos ügyek

A

600

05

Ügyfélszolgálatok működésével kapcsolatos dokumentációk (jelentések, felmérések)

5

A

601

03

Ügyfélforgalmi adatokkal kapcsolatos iratok

3

A

602

03

Ügyfél elégedettség mérésével összefüggő iratok

3

A

603

05

Ügyfélkapu létesítése

5

A

604

01

A kormányablakban továbbítás céljából előterjeszthető beadványok

1

A

605

01

Tájékoztatás nyújtása

1

A

606

01

A kormányablakok által végzett kiegészítő szolgáltatások (kivéve ügyfélkapu létesítése)

1

A

607

15

Új személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolvány kiállítása iránti kérelem

15

A

608

05

Személyazonosító igazolvány eltulajdonításának, megsemmisülésének, elvesztésének, megrongálódásának, illetve megtalálásának bejelentése

5

A

609

05

Értesítési cím bejelentése

5

A

610

05

Címjogosult és postafiók bérlőjének előzetes nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy a cím (címhely vagy postafiók) értesítési címként történő nyilvántartását nem kívánja biztosítani

5

A

611

05

Lakcímbejelentésről, értesítési cím bejelentéséről értesítés kérése

5

A

612

05

Szállásadói nyilatkozat bejelentése és nyilvántartásba vétele

5

A

613

05

Személyiadat- és lakcímnyilvántartásból történő adatszolgáltatás korlátozásáról szóló nyilatkozat megtétele, visszavonása

5

A

614

05

Személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolvány kiállítása, költözéssel nem járó lakcímváltozás (helységnév, postai irányítószám, közterület elnevezés, közterület jellege vagy területszervezési eljárásban hozott döntés) esetén

5

A

615

05

Forgalmi engedély cseréje, pótlása (elvesztés, eltulajdonítás, megsemmisülés bejelentésével)

5

A

616

05

Törzskönyv elvesztésének bejelentése (pótlásra irányuló kérelem nélkül)

5

A

617

05

A közúti közlekedési nyilvántartással összefüggő adatkezelési feladatokkal kapcsolatos ügyek

5

A

618

05

Járművek forgalomból kivonásával kapcsolatos ügyek

5

A

619

05

Származásellenőrzés nyilvántartásba vétele iránti kérelem

5

A

620

05

Eladó bejelentése a jármű tulajdonjogának változásáról

5

A

621

05

Üzembentartó személyében bekövetkezett változás bejelentése

5

A

622

05

Jármű átrendszámozása iránti kérelem (forgalmi engedély cseréjével együtt)

5

A

623

05

Közúti közlekedési okmánykiállítással nem járó záradék bejegyzése, törlése iránti kérelem

5

A

624

05

Közúti közlekedési parkolási igazolvány nyilvántartásból adatszolgáltatás iránti kérelem

5

A

625

05

Nemzetközi vezetői engedély kiállítása iránti kérelem

5

A

626

05

Az előzetes eredetiségvizsgálat elvégzését és eredményét igazoló hatósági bizonyítvány kiállítása a nyilvántartásból (ha az korábban nem került kézbesítésre)

5

A

627

05

Hatósági bizonyítvány másolat kiállítása az előzetes eredetiségvizsgálati nyilvántartásból

5

A

628

03

Útlevél tároló elem adattartalmának ellenőrzésére irányuló kérelem

3

A

629

03

Papír alapú hiteles tulajdonilap-másolat szolgáltatás iránti kérelem

3

A

630

03

Ingatlan-nyilvántartási térképi adatbázisból kiadott hiteles térképmásolat iránti kérelem

3

A

631

75

Egyéni vállalkozói igazolvány kiállítása, cseréje, pótlása

75

A

632

75

Egyéni vállalkozói tevékenység gyakorlásával kapcsolatos ügyek

75

A

633

15

Állandó és ideiglenes személyazonosító igazolvány kiadása, cseréje, pótlása

15

A

634

15

Letelepedett, menekült és oltalmazott jogállású személy nyilvántartásba vétele, valamint okmányok kiállítása az idegenrendészeti és menekültügyi hatóságnál indult kérelem alapján

15

A

635

05

Külföldről hazatérő magyar állampolgár bejelentése a személyiadat- és lakcímnyilvántartásba vételhez szükséges személyi- és lakcímadatokra vonatkozóan

5

A

636

05

Személyiadat- és lakcímnyilvántartásból történő adatszolgáltatás iránti kérelem

5

A

637

05

Magyar igazolvány kiállítása iránti kérelem

5

A

638

05

Magyar hozzátartozói igazolvány kiállítása iránti kérelem

5

A

639

05

Vezetői engedély kiállítása, cseréje, pótlása, visszavonása

5

A

640

05

EGT-államban kiállított vezetői engedély cseréje iránti kérelem

5

A

641

05

Törzskönyv cseréje, pótlása (elvesztés, eltulajdonítás, megsemmisülés bejelentésével együtt)

5

A

642

05

Jármű forgalomba helyezés (törzskönyv, forgalmi engedély és rendszámtábla kiadásával)

5

A

643

05

Rendszámtábla pótlása (elvesztésének, ellopásának bejelentésével), utángyártása (megrongálódás esetén)

5

A

644

05

Jármű ideiglenes forgalomban tartásának engedélyezése iránti kérelem (ideiglenes forgalmi engedély, ideiglenes rendszámtábla és szükség esetén indítási napló kiadása – a rendszám jellegétől függően)

5

A

645

05

Gépjármű átírása iránti kérelem (a járművek tulajdonjog-változásának nyilvántartásba vétele, törzskönyv és forgalmi engedély kiadásával)

5

A

646

05

Regisztrációs matrica utángyártására irányuló kérelem

5

A

647

05

Magánútlevéllel kapcsolatos ügyek

5

A

648

05

Szolgálati útlevél kiadása, cseréje

5

A

649

05

Hajós szolgálati útlevél kiadása, cseréje

5

A

650

05

Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlap kiállítására irányuló kérelem

5

A

651

05

Az egyéni vállalkozók hatósági ellenőrzése

5

A

652

05

Vezetői engedély visszavonása és vezetési jogosultság szüneteltetése

5

A

653

05

Külföldi vezetői engedély bevonása és vezetési jogosultság szüneteltetése

5

A

654

05

Jármű forgalomból történő ideiglenes vagy végleges (a forgalmi engedély és hatósági jelzés bevonásával történő) kivonása

5

A

655

05

Külföldi hatósági engedély és jelzés bevonása

5

A

656

NS

Építéshatósági ügyekkel kapcsolatos szolgáltatási tevékenységek

NS

15

A

657

HN

Biztonsági elemek kezelése (tulajdoni lap másolatok papírja, hologramok stb. felhasználása)

Nem selejtezhető

HN

A

658

05

Magyarország területét külföldi letelepedés szándékával elhagyó magyar állampolgár külföldön élő magyar állampolgárként történő nyilvántartásba vétele és új hatósági igazolvány kiállítása

5

A

659

10

Állampolgársági eskü letételét követően az okmányok átadása, megsemmisítése a jogszabályban meghatározott esetekben

10

A

660

05

Az elhunyt személyek okmányaival kapcsolatos intézkedések megtétele

5

A

661

03

Nem helyben megsemmisítendő okmányok selejtezési jegyzőkönyve

3

A

662

05

Adategyeztetés

5

A

663

05

A nyilvántartás alapjául szolgáló alapiratok, értesítések, nyilatkozatok

5

A

664

05

Adatszolgáltatási nyilvántartás

5

A

665

05

Adatszolgáltatással kapcsolatos ügyek (beadványok, kérelmek, megkeresések, átiratok, adatszolgáltatási bizonylatok)

5

A

666

05

Az online nyilvántartásból (Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által) közölt nyilvántartási adatok

5

A

667

15

Személyi azonosító kiadásával, módosításával és visszavonásával kapcsolatos iratok

15

A

668

05

Lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyek (elutasítás, lakcímrendezés, be- és kijelentkezésre felszólítás, lakcím és értesítési cím fiktívvé nyilvánítása, érvénytelenítése)

5

A

669

05

Menekültek nyilvántartásba vételével kapcsolatos jegyzőkönyvek

5

A

670

03

Érvénytelen, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványok, valamint az azzal egy tekintet alá eső „bianco” okmányok

3

A

671

HN

A jármű okmányokkal, illetve rendszámtáblák selejtezésével, elvesztésével, ellopásának bejelentésével kapcsolatos jegyzőkönyv első példánya

Nem selejtezhető

HN

A

672

05

A hivatalból, illetve kérelemre indult közlekedési igazgatási ügyek iratai

5

A

673

10

Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványaival és intézményi parkolási igazolványokkal kapcsolatos ügyek (kiadás, csere, pótlás, visszavonás, selejtezés stb.)

10

A

674

01

Határátlépési engedélyek

1

A

675

HN

Vállalkozói engedélyek nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

A

676

05

Személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, illetve személyazonosító igazolvány kiadásának megtagadása

5

A

677

10

Személyazonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal, illetve személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos ügyek

10

A

678

HN

Helyben megsemmisítendő okmányok selejtezési jegyzőkönyve

Nem selejtezhető

HN

A

679

03

Okmánytári anyagok felterjesztése

3

A

680

HN

Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

A

681

05

Hatósági bizonyítványok

5

Általános igazgatási ügyek

B

001

05

Katasztrófavédelmi államigazgatási hatósági ügyek

5

B

002

05

Polgári védelmi kötelezettséggel kapcsolatos államigazgatási hatósági ügyek

5

B

003

NS

Választások lebonyolításával kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

15

B

004

15

Informatikai feladatok ellátása: személyi adat- és lakcímnyilvántartás, népszavazás, választás, körzetkezelés, anyakönyvi informatikai ügyek

15

B

005

HN

Magyar, diák-, pedagógus és oktatói igazolványok

Nem selejtezhető

HN

B

006

05

Szakfordítói, illetve tolmácsigazolvány kiadásával kapcsolatos ügyek iratai

5

B

007

75

Külföldi jogi személy és külföldi természetes személy ingatlanszerzése

75

B

008

10

Birtokvédelemmel kapcsolatos ügyek

10

B

009

25

Hatósági közvetítők nyilvántartása

25

B

010

HN

Bányaszolgalmi jog alapítása

Nem selejtezhető

HN

B

011

HN

Bányaszolgalmi jog megállapítása

Nem selejtezhető

HN

B

012

05

Közterület-felügyelői intézkedéssel kapcsolatos panasz elbírálása

5

B

013

20

Lakáscélú állami támogatással kapcsolatos ügyek

20

B

014

75

Statisztikai kötelezettséggel kapcsolatos közigazgatási bírság ügyek

75

B

015

15

Együttműködés a menekültügyi szervekkel

15

B

016

15

A menekült, az oltalmazott, valamint a menedékes ellátása és támogatása

15

B

017

15

Támogatásra jogosult menekültek, menedékesek, oltalmazottak adatainak nyilvántartása

15

B

018

10

Menedékjoggal kapcsolatos egyéb hatósági feladatok

10

B

019

HN

Máshová nem sorolt hatósági bizonyítványok, igazolványok, tanúsítvány kiadása

Nem selejtezhető

HN

B

020

NS

Martinsalak felhasználásával épült lakóépületek tulajdonosainak kárenyhítése

Nem selejtezhető

15

B

021

MV

A területi államigazgatási szervek döntéseivel, intézkedéseivel kapcsolatos tájékoztatás kérése, felügyeleti eljárás kezdeményezése, az illetékes miniszterhez fordulással kapcsolatos iratok

10

MV

B

022

HN

Kisajátítás

Nem selejtezhető

HN

B

023

HN

Üzletszerűen végzett társasház-kezelő, ingatlankezelő, ingatlanközvetítő és ingatlanvagyon-értékelő tevékenység nyilvántartásba vétele

Nem selejtezhető

HN

B

024

HN

Kártalanítási ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

025

HN

Útlejegyzések

Nem selejtezhető

HN

B

026

15

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások koordinációjával kapcsolatos iratok

15

B

027

05

Közterület filmforgatási célú használatával kapcsolatos ügyek

5

B

028

05

Szakkérdés vizsgálata (pl.: telekalakítás, út- és járdaépítési engedélyezési eljárás)

5

B

029

HN

Hagyatéki ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

030

10

Jegyzői hatáskörbe tartozó környezetvédelmi és természetvédelmi hatósági ügyek felülvizsgálatával kapcsolatos iratok

10

B

031

HN

Jegyzői hatáskörbe tartozó házszámrendezéssel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

B

032

03

Kérelem közlekedőképesség minősítéséhez

3

B

033

05

Bányászati tevékenységekkel kapcsolatos ügyek

5

B

034

05

Közigazgatási bírság

5

B

035

05

Törvényességi felügyeleti bírsággal kapcsolatos ügyek

5

B

036

NS

Területszervezés iratai (pl. várossá nyilvánítás, önálló község alakítása, települések egyesítése, település másik járási hivatal illetékességi területéhez történő átcsatolása, új járás kialakítása)

Nem selejtezhető

15

Honvédelmi igazgatási ügyek

B

050

25

Hadigondozottakkal, nemzeti gondozottakkal kapcsolatos ügyek

25

a) igényjogosultság megállapítása

b) pénzbeli ellátás

c) igazolvány kiadása

B

051

HN

Hadigondozottak, nemzeti gondozottak nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

Anyakönyvi, állampolgársági ügyek

B

060

HN

Anyakönyvezéssel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

061

05

EAK (Elektronikus Anyakönyvi Nyilvántartási Rendszer) kártyák igénylésével, bevonásával, valamint a megszűnt ASZA (Anyakönyvi Szolgáltató Alrendszer) kártyák bevonásával kapcsolatos ügyek iratai

5

B

062

03

Anyakönyvi kivonat beszerzése, továbbítása

3

B

063

HN

Külföldi okiratok alapján anyakönyvi bejegyzés teljesítése

Nem selejtezhető

HN

B

064

HN

Külföldi anyától származó gyermekre tett, valamint külföldi állampolgár által tett apai elismerő nyilatkozat alapján anyakönyvi bejegyzés teljesítése

Nem selejtezhető

HN

B

065

HN

Állampolgársági kérelmekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

066

HN

Külföldi okiratok és tanúsítvány elbírálása házasságkötési vagy bejegyzett élettársi kapcsolat létesítési ügyben

Nem selejtezhető

HN

B

067

50

Helyettes anyakönyvvezetők kijelölésével kapcsolatos ügyek

50

B

068

HN

Felmentés nem magyar állampolgár házasságkötéséhez vagy bejegyzett élettársi kapcsolat létesítéséhez tanúsítvány bemutatása alól

Nem selejtezhető

HN

A honosított és határon túli hazai anyakönyvezés ügyei

B

070

NS

Honosított és határon túli hazai anyakönyvi tevékenység felügyeletével kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

15

B

071

HN

Honosított és határon túli hazai anyakönyvezés alapiratai (születési, házassági, halotti, bejegyzett élettársi kapcsolatok anyakönyvi bejegyzése)

Nem selejtezhető

HN

B

072

HN

Honosított és határon túli hazai anyakönyvi bejegyzések változásai (születési, házassági, halotti, bejegyzett élettársi kapcsolatok utólagos bejegyzései)

Nem selejtezhető

HN

B

073

HN

Honosított és határon túli hazai anyakönyvi mutatók

Nem selejtezhető

HN

B

074

HN

Nyilvántartás nyitott honosított és határon túli hazai anyakönyvi bejegyzésekről

Nem selejtezhető

HN

B

075

HN

Nem anyakönyvezhető honosított és határon túli hazai anyakönyvezési események iratai

Nem selejtezhető

HN

B

076

05

Honosított és határon túli hazai anyakönyvi kivonatok kérése, adatközlés iratai,

áttétel illetékes szervhez, általános tájékoztatás kérése papír alapú vagy elektronikus levélben

5

B

077

NS

Honosított és határon túli hazai anyakönyvi ügyekben hozott döntésekkel kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

15

 

Vízügyi igazgatás

B

080

10

Vízállásokkal kapcsolatos engedélyezési ügyek

10

B

081

05

Felszíni csapadékvíz-elvezetéshez kapcsolódó eljárások

5

B

082

05

Szikkasztó létesítéséhez és megszüntetéséhez kapcsolódó eljárások

5

B

083

10

Kútengedélyezési ügyek

10

B

084

05

Vízügyi igazgatással kapcsolatos ügyek

5

B

085

15

Közműves ívóvízellátással és a közműves szennyvízelvezetési szolgáltatással kapcsolatos hatósági ügyek

15

B

086

05

Vízvezetési és szennyvízelvezetési szolgalmi ügyek

5

B

087

10

Víziközmű-rendszerbe bekötésre kötelezés

10

B

088

10

Víz-csatorna bekötéshez kapcsolódó ügyek

10

Kommunális igazgatás

B

103

75

Temetkezési szolgáltatások engedélyezése, felfüggesztése, engedély visszavonása

75

B

104

02

Sírnyitási, exhumálási engedély

2

B

105

10

Temetők fenntartásával, üzemeltetésével kapcsolatos ügyek

10

B

106

HN

Temetkezési szolgáltatók nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

B

107

05

Temetők, temetkezési szolgáltatók hatósági ellenőrzésével kapcsolatos iratok

5

Földművelésügy, állat- és növényegészségügyi igazgatás

B

110

05

Állattartáshoz, állatvédelemhez kapcsolódó ügyek, valamint rendezvények iratai

5

B

111

05

Erdészeti, fakivágási ügyek iratai (fás szárú növények védelmével kapcsolatos eljárások iratai)

5

B

112

05

Cirkuszi menazsériával kapcsolatos iratok

5

Adóigazgatás

B

120

10

Adóvégrehajtással és adók módjára behajtandó köztartozásokkal kapcsolatos ügyek

10

B

121

10

Helyi adókkal kapcsolatos ügyek

10

B

122

10

Gépjárműadóval kapcsolatos ügyek

10

B

123

10

Méltányossági ügyek (halasztás, részletfizetés, mérséklés, elengedés)

10

B

124

10

Jövedéki adó

10

B

125

10

Adó- és értékbizonyítvány kiállításával kapcsolatos másodfokú ügyek

10

B

126

10

Talajterhelési díj ügyek

10

Kereskedelmi igazgatás, idegenforgalom

B

130

10

Szálláshelyekkel kapcsolatos iratok (engedélyezés, bejelentés, osztályba sorolás)

10

B

131

10

Üzletek működésével, belkereskedelmi és szolgáltató tevékenység folytatásával kapcsolatos ügyek (engedélyezés, nyilvántartás vezetése, bezárás, bejelentés, ellenőrzés)

10

B

132

10

Vásár, piac és bevásárlóközpont nyilvántartásba vételével kapcsolatos iratok

10

B

133

05

Zenés, táncos rendezvények tartásának engedélyezése

5

B

134

05

Belső Piaci Információs Rendszer hazai működésében való közreműködés

5

Törvényességi felügyeleti eljárással kapcsolatos ügyek

B

140

05

Helyi önkormányzatok (község, város, főváros és kerületei, valamint a megye önkormányzata) képviselő testületeinek jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

141

05

Nemzetiségi önkormányzatok testületi üléseinek jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

142

05

Részönkormányzati testületek üléseinek jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

143

05

Bizottsági ülések jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

144

05

A polgármester és a jegyző átruházott hatáskörben hozott határozatai, intézkedései

5

B

145

05

Társulások jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

146

05

Térségi fejlesztési tanácsok és területfejlesztési társulások jegyzőkönyvei és azok mellékletei

5

B

147

10

Társulási megállapodások

10

B

148

10

Közös hivatalok létrehozásával, módosításával, megszüntetésével kapcsolatos iratok

10

B

149

10

Törvényességi felügyeleti tevékenység során keletkező törvényességi felhívások

10

B

150

05

Törvényességi felügyeleti tevékenység során keletkező, törvényességi felhívásnak nem minősülő intézkedések

5

B

151

05

Törvényességi felügyeleti tevékenységgel kapcsolatban iratok, információk, szakvélemény beszerzése, konzultáció kezdeményezése, javaslattétel

5

B

152

10

Képviselő-testület feloszlásával, feloszlatásával, polgármesteri tisztség megszüntetésével, polgármester lemondásával összefüggő iratok

10

B

153

05

Összeférhetetlenségi, méltatlansági ügyek

5

B

154

10

Polgármester, nemzetiségi önkormányzat elnöke munkakör átadás-átvétel iratai

10

B

155

10

Egyéb törvényességi felügyeleti intézkedések (képviselő-testület vagy társulási tanács összehívásának kezdeményezése, képviselő-testület vagy társulási tanács összehívása, Alkotmánybírósági vizsgálat indítványozása önkormányzati rendelet esetén, költségvetési támogatás felülvizsgálatának kezdeményezése a kincstárnál, fegyelmi eljárás kezdeményezése a polgármester vagy a jegyző ellen, ÁSZ-vizsgálat kezdeményezése)

10

B

156

05

Helyi önkormányzatok, nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületeinek, valamint társulási tanácsok működésével kapcsolatos iratok

5

B

157

05

Szakmai segítségnyújtás az önkormányzat feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben

5

B

158

05

Információ és adatkérés a helyi önkormányzattól (Mötv. 133. § (1) bekezdés

5

B

159

05

Helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényben meghatározott feladatokhoz kapcsolódó iratok

5

B

160

05

Önkormányzatok hitelfelvételével kapcsolatos kormányzati engedélyezéssel összefüggő előkészítő iratok

5

B

161

10

Jegyző ideiglenes kinevezésével kapcsolatos iratok

10

B

162

05

A helyi földbizottsági ülések jegyzőkönyvei és ezek mellékletei

5

B

163

10

Önkormányzati vagyonátadást érintő kormányhivatali intézkedések (egyetértési jog gyakorlása)

10

B

164

05

Jegyző társasházak feletti törvényességi felügyeletével kapcsolatos iratok

5

Képzéssel, továbbképzéssel kapcsolatos ügyek

B

180

10

Képzési, továbbképzési tervek (éves, középtávú stb.)

10

B

181

05

Máshová nem sorolt képzésre, továbbképzésre (ágazati képzések, továbbképzések, hivatal által akkreditált képzések, célelőirányzati támogatásban részesült képzések) jelentkezéssel kapcsolatos iratok

5

B

182

HN

Máshová nem sorolt képzések, továbbképzések vizsganyilvántartó könyve

Nem selejtezhető

HN

B

183

05

Máshová nem sorolt, képzéssel, továbbképzésre jelentkezéssel kapcsolatos iratok

5

B

184

15

Európai uniós finanszírozású képzések

15

B

185

05

Közigazgatási szakvizsgára jelentkezéssel, szakvizsga szervezésével kapcsolatos iratok, a szakvizsga során keletkező írásbeli dolgozatok

5

B

186

HN

Közigazgatási szakvizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

B

187

05

Közigazgatási alapvizsgára jelentkezéssel, alapvizsga szervezésével kapcsolatos iratok, az alapvizsga során keletkező írásbeli dolgozatok

5

B

188

HN

Közigazgatási alapvizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

B

189

05

Ügykezelői alapvizsgára jelentkezéssel, alapvizsga szervezésével kapcsolatos iratok, az ügykezelői alapvizsga során keletkező írásbeli dolgozatok

5

B

190

HN

Ügykezelői alapvizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

B

191

05

Hatósági közvetítői vizsgára jelentkezéssel, vizsga szervezésével kapcsolatos iratok

5

B

192

HN

Hatósági közvetítői vizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

B

193

HN

Alkotmányos alapismeretek vizsganyilvántartó-könyv

Nem selejtezhető

HN

B

194

15

Alkotmányos alapismeretek vizsga egyéb iratai (jelentkezési lap, egyéb kérelem, értesítés, írásbeli dolgozat, jegyzőkönyv)

15

B

195

05

Anyakönyvi szakvizsgára jelentkezéssel, szakvizsga szervezésével kapcsolatos iratok, a vizsga során keletkező írásbeli dolgozatok

5

B

196

HN

Anyakönyvi szakvizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

B

197

05

Építésügyi vizsgára jelentkezéssel, vizsga szervezésével kapcsolatos iratok, a vizsga során keletkező írásbeli dolgozatok

5

B

198

HN

Építésügyi vizsga vizsganyilvántartó-könyv, jegyzőkönyv

Nem selejtezhető

HN

Oktatási, köznevelési igazgatás

Ellenőrzésekkel kapcsolatos ügyek

B

210

10

Komplex szakmai vizsgaszervezés ellenőrzése

10

B

211

10

Egyházi, magán- és nemzetiségi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény fenntartói tevékenységének törvényességi ellenőrzése

10

B

212

10

Hatósági ellenőrzés ügyei

10

B

213

10

Magántanulói státusz engedélyezésének véleményezése

10

B

214

10

Az országos pedagógiai mérés, értékelés eredménye szerint a minimum szint alatt teljesítő iskolák fenntartóinak intézkedési terv készítésére való felhívásával, jóváhagyásával kapcsolatos ügyek

10

Érettségi vizsga szervezésével kapcsolatos ügyek

B

220

05

Az érettségi vizsgákon közreműködők megbízásával kapcsolatos ügyek

5

B

221

10

Középszintű és emelt szintű érettségi vizsgákról szóló jelentések, jegyzőkönyvek

10

B

222

HN

Az érettségi vizsgák törzslapjai

Nem selejtezhető

HN

B

223

03

Érettségi vizsgákkal kapcsolatos munkaanyagok, előkészítések, határidős feladatokkal kapcsolatos iratok

3

B

224

NS

Érettségi törvényességi ügyek

Nem selejtezhető

15

B

225

03

Jelentkezési lapok, vizsgabehívók, vizsgaszervezéssel kapcsolatos levelezések iratai

3

B

226

10

A Kormányhivatal által működtetett vizsgabizottságok működésével kapcsolatos iratok

10

B

227

HN

Másodfokú döntéssel kapcsolatos iratok: az érettségi vizsga vizsgabizottságának döntése, intézkedése vagy intézkedésének elmulasztása ellen benyújtott fellebbezés tárgyában

Nem selejtezhető

HN

B

228

01

Az emelt szintű érettségi vizsgadolgozatok javításával kapcsolatos észrevételek irata, egyéni osztályozó ívek

1

Országos pedagógiai mérés, értékelés, tanulmányok alatti vizsgáztatással kapcsolatos ügyek

B

240

15

Az országos pedagógiai mérés, értékelés eredménye és a minimum szint alatt teljesítő iskolák fenntartóinak intézkedési terv készítésére való felhívása

15

B

241

05

A tanulmányok alatti vizsgáztatás céljából a független vizsgabizottság működtetésével kapcsolatos ügyek

5

Szakképzéssel kapcsolatos ügyek

B

260

05

Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések esetén a szakmai vizsgák központi írásbeli tételeinek, központi gyakorlati feladatainak, valamint azok megoldásainak szétosztásában való közreműködéssel kapcsolatos iratok

5

B

261

10

A megyei fejlesztési és képzési bizottság munkájában való részvétel iratai

10

B

262

HN

Másodfokú döntés meghozatalával kapcsolatos ügyek, a szakmai vizsga vizsgabizottságának döntése, intézkedése vagy intézkedésének elmulasztása ellen benyújtott fellebbezés

Nem selejtezhető

HN

B

263

10

Létszámfeltételekkel kapcsolatos intézkedési terv jóváhagyása

10

B

264

05

A szakképző iskola vezetőjének döntése ellen benyújtott fellebbezés elbírálásával kapcsolatos ügyek

5

B

265

NS

Szakképzés területére vonatkozó jogi ügyek

Nem selejtezhető

15

B

266

10

Szakképzési megállapodással kapcsolatos iratok

10

Elsőfokú hatósági döntések

B

280

10

Az óvodai felvétel, a tanulói jogviszony, a kollégiumi tagsági viszony létrejötte során az egyenlő bánásmód követelménye megsértésének megállapítása tárgyával kapcsolatos ügyek

10

B

281

15

A pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsága által kiadott szakvéleményekkel kapcsolatos elsőfokú eljárások

15

B

282

05

Sajátos nevelési igényű gyermekek szakvéleményei, pedagógiai szakszolgálat szakvéleményei

5

B

283

HN

Egyházi, magán- és nemzetiségi önkormányzati fenntartású köznevelési intézmény nyilvántartásával és működési engedélyével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

284

HN

Szakmai vizsga szervezésére vonatkozó engedélyezési eljárással kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

B

285

HN

Tanulók elhelyezése megszűnt intézmény esetén

Nem selejtezhető

HN

B

286

15

Szakértői vizsgálaton történő megjelenésre, a szakvéleményben megjelölt iskolába történő beíratásra kötelezéssel kapcsolatos ügyek

15

B

287

15

Tankötelezettség teljesítésével kapcsolatos ügyek (magántanulói jogviszony, szülő kötelezése, igazolatlan mulasztások, intézményi kijelölés tankötelezettség teljesítéséhez)

15

Másodfokú hatósági ügyek

B

289

HN

A pedagógiai szakszolgálat szakértői bizottsága által kiadott szakvéleményekkel kapcsolatos másodfokú eljárások

Nem selejtezhető

HN

B

290

HN

A sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló tankötelezettségének teljesítésével kapcsolatos elsőfokú döntés elleni fellebbezés ügyében másodfokú jogorvoslati eljárás

Nem selejtezhető

HN

Szomszédos államokban élő magyar diákokkal, pedagógusokkal kapcsolatos ügyek

B

300

05

A szomszédos államokban élő magyar diákok diákkedvezményével kapcsolatos ügyek

5

B

301

05

A szomszédos államokban élő magyar pedagógusok és oktatók pedagógus- és oktatói kedvezményekkel kapcsolatos ügyei

5

B

302

05

A nem köznevelési intézményben a gyermek nevelése, gondozása céljából létesített pedagógus-munkakört ellátók, valamint nyugdíjas pedagógusok pedagógus igazolványával kapcsolatos ügyek

5

Közneveléssel összefüggő feladatok

B

320

05

Általános iskolák felvételi körzetének, pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmények működési körzetének megállapítási ügyei

5

B

321

05

Általános és középiskolákba történő beiratkozással kapcsolatos ügyek

5

B

322

10

Köznevelés-fejlesztési tervvel kapcsolatos ügyek

10

B

323

05

Egyházi, magán- és nemzetiségi önkormányzati köznevelési intézményeknek a köznevelési közfeladatok ellátásban történő részvételével kapcsolatos iratok (egyházak egyoldalú nyilatkozatai, köznevelési szerződések)

5

B

324

15

Köznevelés – általános képzés – területét érintő jogi ügyek

15

B

325

05

Tanuló- és gyermekbalesetekkel kapcsolatos iratok

5

B

326

10

Tankötelesek nyilvántartásának vezetése

10

B

327

10

Tankötelezettség felügyeletével kapcsolatos ügyek

10

Védelmi Bizottság és titkársága ügyei

B

401

05

Védelmi Bizottság titkárság általános (napi) működésével kapcsolatos iratok

5

B

402

NS

Különleges jogrend és katasztrófaveszély során keletkezett iratok

Nem selejtezhető

15

B

403

15

Tervrendszerrel kapcsolatos iratok

15

B

404

10

Honvédelmi felkészítéssel, gyakorlatokkal kapcsolatos iratok

10

B

405

05

Védelmi bizottság üléseinek előkészítésével kapcsolatos iratok

5

B

406

NS

A védelmi bizottság üléseire beterjesztett, az üléseken elfogadott anyagok (előterjesztések, határozatok, jegyzőkönyvek, emlékeztetők)

Nem selejtezhető

15

B

407

15

Gazdaságmozgósítással és BNT-vel kapcsolatos iratok

15

B

408

10

Nemzetközi kapcsolatok és katasztrófa-segítségnyújtás

10

B

409

10

Védelmi Bizottság Munkacsoportjaival kapcsolatos ügyek

10

B

410

15

Meghagyással kapcsolatos ügyek

15

B

411

15

Honvédelmi célú gazdasági és anyagi szolgáltatások előkészítésével, elrendelésével, kártalanítással kapcsolatos ügyek

15

B

412

15

A NATO Válságreagálási Rendszerrel, az Európai Unió válságkezelési mechanizmusaival összhangban álló nemzeti intézkedési rendszerrel kapcsolatos ügyek

15

B

413

05

A védelmi igazgatás vezetés-irányításával és azok eszközeivel kapcsolatos ügyek (KTIR, EDR)

5

B

414

15

Honvédelmi célú terület-előkészítési ügyek

15

B

415

15

Honvédelemi szempontból létfontosságú (kritikus) infrastruktúra védelmével kapcsolatos ügyek

15

B

416

15

Polgári veszélyhelyzeti tervezés honvédelmi feladataival kapcsolatos ügyek

15

B

417

03

Ügyeleti tevékenység

3

B

418

10

Polgári védelmi szervezetekkel kapcsolatos ügyek

10

B

419

03

Katasztrófariasztás elrendelése és végrehajtása

3

B

420

10

Katasztrófavédelmi gyakorlatok

10

B

421

15

Veszélyelhárítási tervekkel kapcsolatos ügyek

15

B

422

15

Katasztrófavédelmi gazdasági és anyagi szolgáltatás előkészítésével, elrendelésével, kártalanítással kapcsolatos ügyek

15

B

423

15

Veszélyes ipari üzemek külső védelmi tervének készítésével és gyakoroltatásával, valamint a lakossági tájékoztató kiadványok készítésével kapcsolatos iratok

15

B

424

03

Lakossági tájékoztató kiadványok készítésével kapcsolatos iratok

3

B

425

15

Települések veszélyeztetettségének felmérése

15

B

426

05

Logisztikai feladatok ellátása

5

B

427

10

Egyéni védőeszközökkel történő ellátási feladatok

10

B

428

15

A kulturális javak védelmével kapcsolatos feladatok

15

B

429

15

Kitelepítéssel, kimenekítéssel, kiürítéssel, befogadással kapcsolatos iratok

15

B

430

15

Menekültek elhelyezésével és ellátásával kapcsolatos feladatok

15

B

431

05

Katasztrófavédelmi szakigazgatás és honvédelmi igazgatás ügyei

5

B

432

15

Az Önkéntes Műveleti Tartalékos állománnyal kapcsolatos ügyek

15

Ipari igazgatás

B

500

10

Telepengedélyezéssel és bejelentéssel kapcsolatos ügyek

10

B

501

03

Gázfogyasztó, villamos energia felhasználó kötelezése, felhasználási helyre való bejutás elrendelése

3

B

502

03

Felhasználási helyre való bejutás elrendelése, információkérés a távhőszolgáltatótól

3

B

503

NS

Távhőtermelő, távhőszolgáltató létesítménnyel kapcsolatos iratok (működési engedély, üzletszabályzat jóváhagyása, tevékenység ellenőrzése stb.)

Nem selejtezhető

15

B

504

05

Közüzemi fogyasztók szerződéséhez kapcsolódó ügyek (szerződéskötés, -szegés stb.)

5

B

505

05

Ingatlanforgalom (elidegenítési tilalom elrendelése, törlése)

5

B

506

05

Veszélyes folyadékok és olvadékok tárolótartályaival kapcsolatos ügyek

5

B

507

05

Villamos energia szolgáltatással, földgázellátással kapcsolatos hatósági feladatok

5

KÜLÖNÖS RÉSZ

Szociális és Gyámügyek

Szociális igazgatás

C

001

NS

Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok nyilvántartásba vétele

Nem selejtezhető

15

C

002

25

Szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági ellenőrzése

25

C

003

10

Aktív korúak ellátása

10

a) foglalkoztatást helyettesítő támogatás

b) egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás

C

004

05

Közgyógyellátással kapcsolatos ügyek

5

C

005

05

Időskorúak járadéka

5

C

006

75

Ápolási díjjal kapcsolatos ügyek

75

C

007

10

Súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményeivel kapcsolatban keletkezett iratok

10

C

008

10

Lakáscélú kölcsönökből eredő adósságok rendezése

10

C

009

HN

Szociális foglalkoztatás engedélyezésével, nyilvántartásával kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

C

010

03

Állami és önkormányzati ellátási kötelezettségek figyelemmel kísérése

3

C

011

05

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsággal kapcsolatos ügyek

5

C

012

10

Szociális alap- és szakosított szolgáltatásokkal kapcsolatos, máshová nem sorolható ügyek

10

C

013

03

Szociális támogatással kapcsolatos tájékoztatás

3

C

014

10

Szociális foglalkoztatás ellenőrzése

10

C

015

25

Szociális ellátások nyilvántartása

25

C

016

03

Szociális pénzbeli és természetbeni ellátások ellenőrzése

3

C

017

15

Jelzálogjog bejegyzésével, módosításával, törlésével kapcsolatos ügyek

15

Gyermekvédelmi és gyámügyi igazgatás

C

020

15

Pénzbeli és természetbeni ellátások

15

a) rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény

b) otthonteremtési támogatás

c) gyermektartásdíj megelőlegezése, továbbfolyósítása, ismételt elrendelése

C

021

50

Gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedések

50

a) védelembe vétel

b) az óvodai nevelésben való részvételi kötelezettség megszegésével, valamint a tankötelezettség mulasztásával összefüggő intézkedések

c) családi pótlék természetben történő folyósítása

d) megelőző pártfogás

e) ideiglenes hatályú elhelyezés

f) családba fogadás

g) nevelésbe vétel

h) családi pótlék természetbeni formában történő nyújtása során kirendelt eseti gyám elszámolásának elfogadása

i) nevelési felügyelet

j) utógondozás

k) hátrányos, halmozottan hátrányos helyzet megállapítása

l) utógondozói ellátás

m) iskoláztatási támogatás folyósításának szüneteltetését el nem érő mértékű igazolatlan iskolai hiányzásokkal kapcsolatos eljárások

n) magántanulói státusszal kapcsolatos véleményadás

o) közreműködés a bírósági végrehajtási eljárásban

p) gondozási díjfizetési kötelezettséggel kapcsolatos ügyek

C

022

05

Gyermekjóléti alapellátás és gyermekvédelmi szakellátás körébe tartozó intézményekkel kapcsolatos, máshová nem sorolt ügyek

5

C

023

03

Helyi önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló éves értékelésével kapcsolatos iratok

3

C

024

05

Önkormányzati ellátórendszerek átalakítására vonatkozó javaslatok véleményezése

5

C

25

75

Gyámsági ügyek

75

C

26

75

Gondnoksági ügyek

75

C

027

10

Hivatásos gondnokok, hivatásos támogatók foglalkoztatására, adatváltozására vonatkozó bejelentési kötelezettség teljesítése a nyilvántartó szerv részére, hivatásos gondnoki, hivatásos támogatói feladatokat vállaló személy képzése, hivatásos gondnokok továbbképzésének szervezése, ezzel kapcsolatos adatszolgáltatás a nyilvántartó szerv részére

10

C

028

75

Támogatott döntéshozatallal és előzetes jognyilatkozattal kapcsolatos ügyiratok

75

C

029

05

Gyermek- és ifjúságvédelmi koordinátor tevékenységével kapcsolatos iratok

5

C

029

HN

Családi jogállás rendezése

Nem selejtezhető

HN

a) teljes hatályú apai elismerő nyilatkozat

b) képzelt szülő

c) peres ügyek

d) gyermek család- és utónevének megállapítása

e) ismeretlen szülőtől származó gyermek törvényes képviseletével és anyakönyvezésével kapcsolatos eljárás

f) rendezetlen családi jogállás

g) az apa adatai nélkül anyakönyvezett gyermek

h) titkolt terhességből származó gyermekkel kapcsolatos eljárás

C

030

25

Szülői felügyelet

25

a) szülői felügyelet gyakorlásáról történő megállapodás

b) szülői felügyelet gyakorlása során felmerülő vitákban történő döntéshozatal

c) megállapodás kiskorú iskolaválasztási ügyében

C

031

25

Kapcsolattartás rendezése, megváltoztatása, végrehajtása

25

C

032

HN

Kiskorú házasságkötése

Nem selejtezhető

HN

C

033

25

A szülők lakóhelyének vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helynek az elhagyása

25

C

034

HN

Örökbefogadás engedélyezésével és felbontásával kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

C

035

HN

Nemzetközi vonatkozású gyámügyek

Nem selejtezhető

HN

C

036

25

Szülői jognyilatkozatok jóváhagyása, engedélyezése

25

C

037

25

Örökbe fogadni szándékozók alkalmasságával kapcsolatos ügyek

25

C

038

25

Örökbe fogadhatóvá nyilvánítással kapcsolatos ügyek

25

C

039

05

Vér szerinti szülők adatainak megismerésével kapcsolatos ügyek

5

C

040

75

Kiskorúak vagyoni érdekvédelme, számadási, vagyoni ügyek

75

C

041

75

Gondokság alatt állók vagyoni érdekvédelme, számadási, vagyoni ügyek

75

 

C

042

50

Gyámnevezés, gyámságból kizárás

50

C

043

05

Gyermekjogi képviselettel kapcsolatos ügyek

5

C

044

25

A hozzátartozók között erőszak miatt alkalmazható távoltartásról szóló törvény szerinti családvédelmi koordinációs feladatok

25

C

045

75

Ügygondnok, eseti gondnok, eseti gyám (magzat gyámja) kirendelése

75

C

046

75

Hivatásos gondnoki, hivatásos támogatói feladatok ellátásával kapcsolatos ügyiratok

75

C

047

03

Más hatóság megkeresésére készített környezettanulmány, egyéb társhatósági megkeresések

3

C

048

50

Válsághelyzetben lévő várandós anya és születendő gyermek védelme

50

C

049

50

Feljelentés gyermek veszélyeztetése vagy a tartási kötelezettség elmulasztása és a gyermek sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt

50

C

050

10

Tanköteles gyermek művészeti, sport, modell- vagy hirdetési tevékenység keretében történő foglalkoztatása

10

C

051

NS

Gyámhatósági és gyermekvédelmi munka szakmai felügyeleti ellenőrzése, célvizsgálatok stb.

Nem selejtezhető

15

C

052

03

Gyermekvédelmi pénzbeli és természetbeni ellátások ellenőrzése

3

C

053

HN

Eltűnt személy holtnak nyilvánításának kezdeményezése

Nem selejtezhető

HN

Építésügyi ügyek

Építésfelügyelet

D

001

10

Építésfelügyeleti ellenőrzés

10

D

002

HN

Építőipari kivitelezési tevékenységgel kapcsolatos ügyek, építésfelügyeleti bírság

Nem selejtezhető

HN

D

003

HN

Jogszabály által előírt építésfelügyeleti nyilvántartás

Nem selejtezhető

HN

D

004

NS

Bauxitcementtel vagy más építőanyag-hibával kapcsolatos hatósági ügyek

Nem selejtezhető

15

D

005

HN

Építésfelügyeleti felügyeleti intézkedések

Nem selejtezhető

HN

D

006

05

Egységes jogalkalmazást biztosító szakmai segédletek, építésfelügyeleti kiadványok kidolgozásának ügyei

5

D

007

10

Az elsőfokú építésfelügyeleti hatóságok tevékenységének ellenőrzése és segítése

10

D

008

05

Más eljáró építésfelügyeleti hatóság kijelölésével kapcsolatos intézkedések

5

D

009

10

Építésfelügyeleti szakhatósági ügyek

10

D

010

NS

Szabálytalan építési tevékenységgel kapcsolatos építésrendészeti ügyek

Nem selejtezhető

15

D

011

NS

Jókarbantartással kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

D

012

NS

Építésfelügyeleti hatósági tudomásulvételi eljárás

Nem selejtezhető

15

D

013

05

Építésfelügyelettel kapcsolatos panaszok és egyéb észrevételek, tájékoztatások

5

D

014

10

Építésfelügyeleti hatósági bizonyítványok, igazolások, adatkérés, adatszolgáltatással kapcsolatos ügyek

10

D

015

NS

Építésfelügyeleti hatósági kötelezési ügyek

Nem selejtezhető

15

Állami Főépítészi Ügyek

D

020

15

Településfejlesztési koncepció egyeztetése:

15

a) előzetes tájékoztatás [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. § (2) bekezdése]

b) véleményezés [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. § (5) bekezdése]

c) elfogadásról szóló értesítés [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 30. § (8) bekezdése]

D

021

15

Integrált településfejlesztési stratégia egyeztetése:

15

a) véleményezés [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 31. § (1) bekezdése]

b) elfogadásról szóló értesítés [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 31. § (4) bekezdése]

D

022

15

Településrendezési eszközök egyeztetése:

15

a) az eljárás típusának egyeztetése [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 32. § (2) bekezdése]

b) előzetes tájékoztatási szakasz [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 37. § (1) bekezdése]

c) véleményezési szakasz [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 38. § (1) bekezdése]

d) végső véleményezési szakasz [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 40. § (1) bekezdése]

e) egyszerűsített vagy tárgyalásos eljárás [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 41. §-a, 42. §-a ]

f) törvényességi felügyeleti eljárás kezdeményezése [314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 43. § (3) bekezdése]

g) környezeti vizsgálat

h) településrendezéssel kapcsolatos egyéb ügyirat

D

023

15

Elsőfokú területrendezési hatósági eljárások [76/2009. (IV. 8.) Korm. rendelet]:

15

a) pontosítással

b) eltéréssel

c) beillesztéssel

d) beépítésre szánt terület kivételes kijelöléssel

e) országos jelentőségű elem beillesztésével

f) területcserével

g) összhang igazolásával

h) egyéb, a területrendezési hatósági eljárással kapcsolatos iratok

D

024

15

Elsőfokú szakhatósági eljárások:

15

a) előzetes vizsgálati, környezeti hatásvizsgálati és egységes környezethasználati engedélyezési eljárás

b) egyéb szakhatósági eljárás

D

025

HN

Jogszabály által előírt állami főépítészi nyilvántartás

Nem selejtezhető

HN

D

026

15

Elektronikus nyilvántartás a véleményezett településrendezési eszközökről és a megküldött véleményekről

15

D

027

HN

Önkormányzati főépítészi vizsgák törzslapjai

Nem selejtezhető

HN

D

028

15

Tervtanácsi ügyek

15

D

029

15

Máshová nem sorolt állami főépítészi ügyek

15

Építésügyek

D

030

02

Építésügyi hatósági szolgáltatás

2

D

031

NS

Építési engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

032

NS

Összevont engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

033

NS

Összevont telepítési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

034

NS

Országos építési követelményektől való eltérés engedélyezési eljárása

Nem selejtezhető

15

D

035

NS

Használatbavételi engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

036

NS

Fennmaradási engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

037

NS

Bontási engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

15

D

038

NS

Engedély hatályának meghosszabbítása iránti engedélyezési eljárása

Nem selejtezhető

15

D

039

NS

Jogutódlás tudomásulvételi eljárás

Nem selejtezhető

15

D

040

NS

Használatbavétel tudomásulvétele eljárás

Nem selejtezhető

15

D

041

NS

Veszélyhelyzet esetén szükségessé váló építési tevékenység tudomásulvételével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

D

042

NS

Építésügyi hatósági kötelezési ügyek

Nem selejtezhető

15

D

043

10

Építésügyi hatósági bizonyítványok

10

-

D

044

10

Építésügyi szakhatósági eljárás

10

 

D

045

15

Kisajátítási tervek építésügyi szempontú záradékolása

15

-

D

046

10

Építésügyi hatósági ellenőrzés

10

-

D

047

5

Panasszal, közérdekű bejelentéssel, tájékoztatással, és egyéb észrevételekkel kapcsolatos ügyek

5

-

D

048

10

Adatkéréssel és szolgáltatással kapcsolatos ügyek

10

-

D

049

5

Elsőfokú építésügyi hatóság kizárásával kapcsolatos intézkedések, ügyek

5

-

D

050

NS

Elsőfokú építésügyi hatósági ügyekkel kapcsolatos felügyeleti intézkedések

Nem selejtezhető

15

D

051

10

Elsőfokú építésügyi hatóság feladatellátásának, tevékenységének ellenőrzése

10

-

D

052

5

Egységes jogalkalmazást biztosító szakmai segédletek, építésügyi kiadványok kidolgozásának ügyei

5

 

D

053

NS

Sajátos építményekkel kapcsolatos kiemelt építési ügyek

Nem selejtezhető

15

Igazságügyi ügyek

E

001

15

Ügyelosztási rend

15

E

002

NS

Pártfogó felügyelői ügyek nyilvántartó könyve

Nem selejtezhető

15

E

003

NS

Jogi segítségnyújtási ügyek nyilvántartó könyve

Nem selejtezhető

15

E

004

10

Áldozatsegítési támogatási kérelem

10

E

005

MV

Minden egyéb nyilvántartásba vett pártfogó felügyelői irat

10

MV

E

006

MV

Pártfogó felügyelettel kapcsolatos ügyek

10

MV

E

007

10

Külföldre irányuló költségmentesség iránti továbbítási kérelem

10

E

008

10

Peres jogi segítségnyújtás iránti támogatási kérelem

10

E

009

NS

Peres jogi segítségnyújtási ügyek nyilvántartó könyve

Nem selejtezhető

15

E

010

05

Minden egyéb nyilvántartásba vett, peren kívüli és peres jogi segítségnyújtási irat

5

E

011

NS

Áldozatsegítési ügyek nyilvántartó könyve

Nem selejtezhető

15

E

012

NS

Közvetítői eljárással kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

E

013

10

Közhatalmi szervek tájékoztatói, ezzel kapcsolatos felszólítások és levelezés

10

E

014

10

Peren kívüli jogi segítségnyújtás iránti támogatási kérelem

10

E

015

05

Minden egyéb nyilvántartásba vett áldozatsegítési irat

5

E

016

10

Adatszolgáltatás a természetes személyek adósságrendezési nyilvántartásából (ARE nyilvántartás)

10

E

017

10

Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatközlés

10

E

018

10

Családi csődvédelmi ügy

10

E

019

10

Minden egyéb nyilvántartásba vett családi csődvédelmi irat

10

Növény- és Talajvédelmi ügyek

F

001

10

Növényegészségügy elsőfokú hatósági ügyei, kiemelt ellenőrzések iratai

10

F

002

HN

Növényegészségügy nemzetközi és hazai jelentései és egyéb növényegészségüggyel kapcsolatos utasítások, adatszolgáltatások

Nem selejtezhető

HN

F

003

HN

Zöldség-gyümölcs minőségellenőrzéssel kapcsolatos iratok, utasítások, adatszolgáltatások

Nem selejtezhető

HN

F

004

10

Zöldség-gyümölcs hatósági ügyei

10

F

005

HN

Talajvédelmi elsőfokú ügyek (engedélyezés)

Nem selejtezhető

HN

F

006

NS

Talajvédelmi szakkérdés vizsgálata (állásfoglalás, vélemény, hozzájárulás, társhatósági szakvélemény)

Nem selejtezhető

15

F

007

NS

Talajvédelmi szakhatósági közreműködés kiemelt beruházások engedélyezési eljárásaiban

Nem selejtezhető

15

F

008

HN

Talajvédelmi jelentések, utasítások, adatszolgáltatások, szakterületi ellenőrzések

Nem selejtezhető

HN

F

009

HN

Talajvédelem, térképek, szakmai anyagok, Talajvédelmi monitoring- és információs rendszer (TIM)

Nem selejtezhető

HN

F

010

HN

Növényvédelmi és élelmiszerbiztonsági jelentések (Európai Unió), utasítások, adatszolgáltatások, növényvédelmi hatósági és koordinációs tevékenység

Nem selejtezhető

HN

F

011

10

Növényvédelmi elsőfokú ügyek (forgalmazás, raktározás, felhasználás, szermaradék), kiemelt ellenőrzések iratai

10

F

012

10

Parlagfű eljárás másodfokú belterületi ügyei

10

F

013

10

Parlagfű eljárás elsőfokú külterületi ügyei

10

F

014

10

Parlagfű eljárás elsőfokú belterületi ügyei

10

F

015

HN

Növényvédő szerek párhuzamos behozatalával, kölcsönös elfogadásával kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

F

016

HN

Növényvédő szer hatóanyagok monográfiával és megfelelőségével kapcsolatos ügyei

Nem selejtezhető

HN

F

017

HN

Növényvédő szerek engedélyezésével és felülvizsgálatával kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

F

018

HN

Termésnövelő anyagok engedélyezési ügyei

Nem selejtezhető

HN

F

019

HN

Eseti engedélyekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

F

020

10

Kísérleti engedélyek és 120 napos kérelmek engedélyezésével kapcsolatos ügyek

10

F

021

10

Hatósági növény-egészségügyi diagnosztikai vizsgálatok

10

F

022

10

Pályázatok, szakmai együttműködések, szerződéskötések, megállapodások, egyéb labor ügyek

10

F

023

10

Károsítók elleni védekezési kötelezettséggel kapcsolatos hatósági ügyek

10

F

024

10

Növényvédő szerek, növényvédelmi hatású anyagok és termésnövelő anyagok biológiai hatásvizsgálata

10

F

025

10

Növényegészségügymásodfokú hatósági ügyei

10

F

026

HN

Növényvédőszer forgalmazási, vásárlási és felhasználási engedély nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

F

027

10

Növényvédelmi előrejelzés

10

F

028

10

Vizsgálóhelyek minőségbiztosítással kapcsolatos ügyei (GEP, GLP)

10

F

029

NS

Hazai és nemzetközi szervezetekkel, intézményekkel kapcsolatos szakmai ügyek

Nem selejtezhető

15

F

030

15

Károsító diagnosztikai vizsgálatok (gyomirtás, állattan, növénykórtan, regulátor)

15

F

031

10

Növényvédelmi szakhatósági eljárások (állásfoglalás, vélemény, hozzájárulás)

10

F

032

10

Hatósági bizonyítványok, igazolások

10

F

033

10

Talajvédelmi hatósági ellenőrzések, panasz bejelentési eljárások

10

F

034

10

Erdészeti és dísznövény szaporítóanyag ellenőrzése

10

F

035

10

Növényvédelemmel összefüggő AKG, KM és ökológiai gazdálkodás ellenőrzése

10

F

036

10

Ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó ügyek

10

F

037

05

Szántóföldi szemlékkel kapcsolatos szervezési ügyek

5

F

038

05

Minősítések felülvizsgálatával, kifogásolással, szakértői felülvizsgálattal kapcsolatos ügyek

5

F

039

10

Gabonafélék vetőmag szaporítása

10

F

040

10

Kukorica vetőmag szaporítása

10

F

041

10

Burgonya vetőgumó szaporítás

10

F

042

10

Ipari növények szántóföldi ellenőrzése

10

F

043

10

Herefélék vetőmag szaporításának szántóföldi ellenőrzése

10

F

044

10

Bükkönyfélék és takarmánycirok szántóföldi ellenőrzése

10

F

045

10

Zöldség, fűszer, mézelő és gyógynövények vetőmag szaporítása

10

F

046

10

Vetőmagvak fémzárolásával és vizsgálatával kapcsolatos ügyek

10

F

047

10

Egyéb, az igazgatóság feladat- és hatáskörébe tartozó feladatok ellátása

10

F

048

05

Szántóföldi ellenőrzési jegyzőkönyvek

5

F

049

05

Beküldött vetőmagminták munkalapjai

5

F

050

05

Vetőmag minősítő bizonyítványok munkalapjai

5

F

051

05

Engedélyezéssel kapcsolatos levelezés, szabványtól eltérő kereskedelmi és fajtahasználati ügyek

5

F

052

05

Certifikálással, okmányolással kapcsolatos levelezés

5

F

053

05

Export-import követelményekkel kapcsolatos levelezés

5

F

054

05

Vetőmag szaporításokkal kapcsolatos levelezés

5

F

055

05

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Vetőmag Felügyelőségek okmányolással kapcsolatos belső levelezése

5

F

056

05

Vetőmagvizsgálat (vizsgálati eredmények közlése)

5

F

057

05

Hatósági minta vizsgálata

5

F

058

05

Reklamációk, kifogásolások (belföldi-külföldi)

5

F

059

05

Vetőmag-kiszerelések ellenőrzése

5

F

060

05

Csávázás ellenőrzése

5

F

061

05

Belföldi „Cold Test” kiértesítése

5

F

062

05

Szakmai információk vetőmag felügyelőségek és más cégek felé

5

F

063

10

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól delegált szőlőültetvény ellenőrzés

10

F

064

10

Növény-egészségügyi bizonylatok

10

F

065

10

Származási igazolvány

10

F

066

10

Engedményes (csökkentett követelményszintű) szaporítóanyag kitermelési engedélyek

10

F

067

10

Pályázati ellenőrzés

10

F

068

HN

Faiskolai (csemetekerti) palánta előállító helyi engedély nyilvántartásba vétel és módosításaik

Nem selejtezhető

HN

F

069

HN

a) Belföldi szaporítóanyag forgalmazás ellenőrzése, származási igazolvány, certifikációs címke elszámoltatás

Nem selejtezhető

HN

b) Szaporítóanyagok minőségellenőrzése, lerakati ellenőrzése

F

070

HN

Ültetvény felügyelet, alapdokumentumok

Nem selejtezhető

HN

F

071

HN

Import engedély, véleményezés

Nem selejtezhető

HN

F

072

HN

Termeltetési szerződések

Nem selejtezhető

HN

F

073

05

Társhatósági hozzájárulás

5

F

074

05

Átcsomagolási engedély

5

F

075

10

Zárt körzet létesítéséről szóló engedély

10

F

076

05

Standard vetőmag-előállítók nyilvántartásba vétele

5

F

077

05

Kiszerelési engedély

5

F

078

05

Átruházott jogkörű tevékenység engedélyezése

5

F

079

05

Vetőmagpiaci ellenőrzésekhez kapcsolódó tájékoztatás, eredményközlés

5

F

080

10

Szaporítóanyag-engedélyezéssel, -forgalmazással kapcsolatos ügyek

10

F

081

10

Erdészeti szaporítóanyag certifikáció

10

F

082

10

Növényvédőszer okozta méh-, vad- és halpusztulások bejelentése, kivizsgálása

10

F

083

10

Talajvédelmi másodfokú hatósági ügyekkel kapcsolatos levelezés

10

F

084

HN

Talajvédelemmel összefüggő környezetvédelmi feladatok (AKG, KM, NO3 irányelv, szennyvíz, szennyvíziszap)

Nem selejtezhető

HN

F

085

10

Talajvédelmi laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvek

10

F

086

10

Talajbiológiai laboratóriumi egyéb ügyek

10

Erdészeti ügyek

G

001

10

Erdőleltározási feladatok és szabályozási ügyek

10

G

002

10

Erdővédelmi feladatok

10

G

003

25

Regionális és körzeti erdőtervezés igazgatási feladatai

25

G

004

10

Regionális és körzeti erdőtervezés eljárási feladatai

10

G

005

05

Erdőfenntartási igazgatási feladatok

5

G

006

10

Térképészeti ügyek (fotográfiai, kartográfiai és térinformatikai feladatok)

10

G

007

10

Erdészeti szakmai továbbképzési feladatok

10

G

008

05

Erdészeti ismeretterjesztési ügyek

5

G

009

05

Általános/ágazati szervezési irányítási és igazgatási ügyek

5

G

010

10

Regionális és térségfejlesztési feladatok

10

G

011

05

Erdészeti nyilvántartási tájékoztatási feladatok

5

G

012

05

Erdészeti adattári szolgáltatási és üzemeltetési feladatok

5

G

013

10

Hatósági bizonyítványok

10

G

014

HN

Erdőgazdálkodók nyilvántartása

Nem selejtezhető

HN

a) Nyilvántartásba vétel

b) Törlés

c) Adatváltozás

d) Szakszemélyzet hozzárendelése

e) Felszólítás erdőgazdálkodó megjelölésére

G

015

10

Erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásával kapcsolatos ügyek

10

a) Szakszemélyzeti nyilvántartásba vétel

b) Figyelmeztetés, törlés hivatalból

c) Szolgálati igazolványokkal, jelvényekkel kapcsolatos ügyek

G

016

15

Erdő üzemmódjának, rendeltetésének megváltoztatása

15

G

017

10

Föld alatti gombákkal kapcsolatos hatósági feladatok

10

G

018

15

Erdőterv

15

a) Erdőterv kiadása hivatalból

b) Erdőterv kiadása kérelemre

c) Erdőterv módosítása

G

019

NS

Erdőtelepítési kiviteli tervek

Nem selejtezhető

15

G

020

NS

Szabad rendelkezésű erdő létesítése

Nem selejtezhető

15

G

021

NS

Fásítás létesítése

Nem selejtezhető

15

G

022

NS

Energiaültetvények létesítése, felszámolása

Nem selejtezhető

15

G

023

NS

Telepítés fennmaradásának engedélyezése

Nem selejtezhető

15

G

024

NS

Önerdősülés fennmaradásának engedélyezése

Nem selejtezhető

15

G

025

NS

Szabad rendelkezésű erdő nyilvántartásba vétele

Nem selejtezhető

15

G

026

NS

Erdő igénybevétele:

Nem selejtezhető

15

a)

Elvi hozzájárulás igénybevételhez

b)

Termelésből való kivonás

c)

Rendeltetésszerű használatot akadályozó igénybevétel

d)

Időleges igénybevétel

e)

Mezőgazdasági művelésbe vonás

f)

Engedély nélküli igénybevétel miatt helyreállítás

G

027

NS

Újraerdősítés elrendelése

Nem selejtezhető

15

G

028

10

Tervezett erdőgazdálkodási tevékenység

10

a) Tervezett erdőgazdálkodási tevékenység bejelentése

b) Végrehajtott erdőgazdálkodási tevékenység

c) Műveleti lapok

d) Erdőfelújítási biztosíték

G

029

10

Erdőfelújítási határidő módosítása

10

G

030

10

Erdősítések befejezetté nyilvánítása

10

G

031

10

Befejezett erdősítések felülvizsgálata

10

G

032

10

Erdőgazdálkodási tevékenység elrendelése

10

G

033

10

Erdészeti létesítményekkel kapcsolatos ügyek

10

G

034

10

Erdőkárral kapcsolatos bejelentések

10

G

035

10

Bejelentés fakitermelésről

10

a) fásításból

b) szabad rendelkezésű erdőből

G

036

10

Erdei haszonvételek

10

G

037

10

Erdészeti termékek szállításával kapcsolatos ügyek

10

G

038

10

Az erdő látogatásával kapcsolatos ügyek

10

G

039

15

Szakkérdések, szakhatósági feladatok

15

a) telekalakítás

b) bányászati ügyek

c) zöldhatósági ügyek

d) közművekkel kapcsolatos ügyek

e) szakhatósági véleményezési ügyek

f) közlekedés hatósági ügyek

g) vízügyes ügyek

h) építéshatósági ügyek

i) vadgazdálkodási ügyek

G

040

10

Erdőfenntartási járulék

10

G

041

10

Erdőgazdálkodási bírság

10

G

042

10

Erdővédelmi bírság

10

G

043

10

Erdővédelmi szabálysértés (erdő látogatója)

10

G

044

10

Egyéb erdészeti hatósági ügyek

10

a) Kötelezés erdőfelújításra

b) Adattár módosítás, javítás hivatalból

c) Erdő fátlan állapotban tartása

d) Szaporítóanyag-gyűjtés

G

045

HN

Körzeti erdőterv

Nem selejtezhető

HN

G

046

NS

Településrendezési terv

Nem selejtezhető

15

Erdészeti támogatások

G

100

10

Nemzeti finanszírozású erdőfelújítási támogatási, kifizetési kérelmek

10

G

101

10

Nemzeti finanszírozású erdőtelepítési támogatási, kifizetési kérelmek

10

G

102

10

Nemzeti támogatás ellenőrzési feladatok

10

G

103

25

Közösségi támogatási jogcímek

25

G

104

25

Közösségi támogatási ellenőrzési feladatok

25

Földművelésügyi ügyek

H

001

15

Mezőgazdasági kockázatkezeléssel kapcsolatos ügyek

15

H

002

15

Kölcsönös megfeleltetési szabályok betartásának ellenőrzésével kapcsolatos ügyek

15

H

003

15

Növénytermesztéssel kapcsolatos ügyek, pályázatok, támogatások

15

H

004

NS

Mező- és erdőgazdasági hasznosítású földek árverése

NS

15

H

005

HN

Földkiadással kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

006

15

GMO-val kapcsolatos ügyek

15

H

007

NS

Mezőőri, hegyőri szolgálattal kapcsolatos nyilvántartás, vizsga

Nem selejtezhető

15

H

008

NS

Agrárfinanszírozással, hitelekkel, pénzügyi lízinggel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

009

NS

Területfejlesztéssel, területrendezéssel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

010

HN

Családi gazdaságokkal kapcsolatos ügyek

NS

HN

H

011

15

Földművelésügyi hatósági ügyek

15

H

012

NS

1993–2004. május 1-jéig odaítélt nemzeti támogatással megvalósuló agrárberuházások ügyintézése

Nem selejtezhető

15

H

013

HN

Őstermelőkkel kapcsolatos iratok, ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

014

NS

Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, kormányhivatal közötti ügyek

Nem selejtezhető

15

H

015

NS

Meg nem munkált területek nyilvántartásával kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

016

NS

Birtokösszevonás

Nem selejtezhető

15

H

017

15

Kábítószer előállítására alkalmas növényekkel kapcsolatos ügyek

15

H

018

15

Mezőőri, hegyőri szolgálattal kapcsolatos ügyek

15

H

019

HN

UMVP intézkedési jogcímeihez kapcsolódó ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

020

HN

Vízgazdálkodással kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

021

HN

Védelmi bizottságokkal és területi vízgazdálkodási tanáccsal kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

022

15

Mezőgazdasági kockázatkezelési rendszerrel kapcsolatos ügyek

15

H

023

NS

Mezőgazdasági vis maior eseményekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

024

HN

Katasztrófavédelmi ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

025

NS

Hegyközségek létesítése, megszűnése, alapszabálya, elvi ügyei

Nem selejtezhető

15

H

026

15

Hegyközségek törvényességi felügyeletével kapcsolatos ügyek

15

H

027

NS

Termelői szerveződésekkel (TCS, TÉSZ, BÉSZ) kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

028

NS

Egységes kérelemmel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

029

NS

Rendkívüli eseményekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

H

030

NS

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, kormányhivatal közötti szakmai irányításra vonatkozó ügyek

Nem selejtezhető

15

H

031

10

Előterjesztések, ágazatra vonatkozó összefoglaló értékelések, tájékoztatások készítése, véleményezése

10

H

032

NS

Gyümölcsültetvény-kataszterrel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

Vadászati ügyek

H

100

HN

Vadászati hatósági ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

101

10

Vadászati ellenőrzések

10

H

102

25

Vadászterület kialakításával kapcsolatos ügyek

25

H

103

25

Vadászatra jogosultak nyilvántartásával kapcsolatos ügyek

25

H

104

25

Hivatásos vadászokkal kapcsolatos ügyek

25

H

105

05

Azonosító jelek kiadásával kapcsolatos ügyek

5

H

106

25

Vadgazdálkodási tevékenységgel kapcsolatos ügyek

25

H

107

15

A vadászati jog megsértésével kapcsolatos ügyek

15

H

108

05

Vadkár ügyek

5

H

109

NS

Trófeabírálat

Nem selejtezhető

15

H

110

05

Vadászati statisztikai jelentések, adatszolgáltatások

5

H

111

15

Vadászati engedélyek kiadása

15

Halászati ügyek

H

140

HN

Halászati hatósági ügyek

Nem selejtezhető

HN

H

141

05

Halászati, horgászati jog megsértésével kapcsolatos ügyek

5

H

142

15

Halász-, horgászvizsgáztatás, engedélyek kiadása

15

H

143

05

Halászati, horgászati területi ellenőrzések

5

H

144

05

Halőrökkel kapcsolatos ügyek

5

H

145

05

Halászati vízterületekkel kapcsolatos ügyek

5

H

146

15

Halászati nyilvántartások vezetése

15

H

147

05

Halászati statisztikai jelentések, adatszolgáltatások

5

Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi ügyek

I

001

HN

Bejelentési kötelezettség alá tartozó járványos állatbetegségek megelőzése, leküzdése

Nem selejtezhető

HN

I

002

15

Állatbetegségektől való mentesítési programok

15

I

003

15

Parazitózisok elleni védekezés

15

I

004

15

Zoonózisok elleni védekezés

15

I

005

15

Állattartó, -tenyésztő és -szaporító telepek állategészségügye

15

I

006

10

Az állat-egészségügyi ellenőrzés alá tartozó áruk bel- és külföldi forgalma

10

I

007

15

Állati hulladékok ártalmatlanná tétele

15

I

008

NS

Az állatvédelemmel kapcsolatos ügyek, jelentések

Nem selejtezhető

15

I

009

10

Veszélyes állatokkal, veszélyes ebekkel kapcsolatos ügyek

10

I

010

15

Bel- és külföldi állatvédelmi kapcsolatok és feladatok

15

I

011

HN

Bel- és külföldi állat-egészségügyi kapcsolatok

Nem selejtezhető

HN

I

012

15

A mezőgazdasági termékminősítés ellenőrzésével kapcsolatos ügyek

15

I

013

05

Bírságokkal, figyelmeztetéssel kapcsolatos ügyek

5

I

014

10

Géntechnológiával módosított szervezetekkel és a velük tevékenységet folytató létesítményekkel kapcsolatos ügyek

10

I

015

10

Tenyésztéspolitika, tenyésztésszervezés végrehajtásával kapcsolatos intézkedések (előterjesztések, javaslatok, jogszabály-tervezetek, törvényjavaslatok)

10

I

016

NS

Tenyésztő szervezetek elismerése, elismert tenyésztő szervezetek nyilvántartása, elismerésre javaslattétel, felülvizsgálata, ellenőrzése, tenyészetszám-kiadás, és nyilvántartás, tenyészetek felülvizsgálata, tenyészetek ellenőrzése, mesterséges termékenyítő szervezetek

Nem selejtezhető

15

I

017

NS

Fajtabejelentéssel, fajtaelismeréssel kapcsolatos ügyek, fajtaelismerésre nyilvántartásba vétel, fajtaelismerésre javaslattétel, fajtaelismerési vizsgálat, tesztek

Nem selejtezhető

15

I

018

NS

Törzskönyvezési ügyek, származási lap, származási igazolás, sorszám kiadás, hitelesítés, záradékolás

Nem selejtezhető

15

I

019

10

Export-import ügyek, FM szakmai hozzájárulás javaslati ügyek, igazolások kiadása vagy megtagadása, határozat, hatósági engedélyek kiadása

10

I

020

10

Hatósági engedélyek (mesterséges termékenyítő állomás, embrióátültető állomás, laborakkreditálás, apaállatok mesterséges termékenyítési engedélye)

10

I

021

10

Hatósági felügyelet és ellenőrző tevékenység, kivizsgálás, jegyzőkönyvek

10

I

022

10

Hatósági nyilvántartás közzétételek, nyilvántartás inszeminátor, embrióátültető, engedélyes tevékenységekről és intézményeikről

10

I

023

10

Baromfikeltetés, keltető állomások, halkeltetők, méhanya nevelő telepek ügyei

10

I

024

HN

Teljesítményvizsgálatok: ITV (ivadék teljesítmény vizsgálat), STV (saját teljesítmény vizsgálat)

Nem selejtezhető

HN

I

025

HN

Tenyészértékbecslés

Nem selejtezhető

HN

I

026

HN

Hatósági célú laborvizsgálatok jegyzőkönyvei, gyapjú minőségleletek, szaporodásbiológiai, tenyésztéshigiéniai leletek

Nem selejtezhető

HN

I

027

NS

Egységes Nyilvántartási és Azonosító Rendszer (ENAR) és OVMR iratok

Nem selejtezhető

15

I

028

10

Apaállat-gazdálkodás ügyei (igények, engedélyek, ellátás, szemlejegyzőkönyvek, selejtezés, év végi vagyonleltár)

10

I

029

05

Állattenyésztési támogatások finanszírozásával kapcsolatos ügyek, ellenőrzések

5

I

030

10

Állattenyésztő telepek

10

I

031

10

Szaporodásbiológiai minősítő munkával kapcsolatos ügyek

10

I

032

05

Főfelügyelői, bírálói belső jelentések

5

I

033

05

Lótenyésztéssel kapcsolatos külföldi levelezések (ménbérletek, cserék, vételek, telivér és ügetőkancák panziós tartásával kapcsolatos ügyek)

5

I

034

05

Állattenyésztés

5

a) nemzetközi ügyek

b) tagságok

c) utak

I

035

HN

Őshonos génmegőrzés

Nem selejtezhető

HN

I

036

10

Állattenyésztési belső pályázatok ügyei (állattenyésztési alap, mecenatúra, génmegőrzés)

10

I

037

05

Import kérelem

5

I

038

HN

Hazai előállítású engedélyköteles takarmányok kísérleti engedélyezése

Nem selejtezhető

HN

I

039

HN

Élelmiszerbiztonsági intézkedések, illetve ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

040

03

Ügyfelek által beküldött borászati termékek minősítése

3

I

041

03

Borpárlat és származékok vizsgálata és minősítése

3

I

042

03

A bor és alkoholos italok előállításával, kezelésével, palackozásával, forgalomba hozatalával kapcsolatos ellenőrzés

3

I

043

05

Társhatóságok által beküldött borminták vizsgálata

5

I

044

15

Szakhatósági hozzájárulás, szakmai vélemény, szakkérdések

15

I

045

HN

Borászati üzemek működési engedélye és dokumentációk

Nem selejtezhető

HN

I

046

03

Munkafüzetek, munkalapok, vizsgálati adatlapok

3

I

047

01

Automata műszerek eredménylapjai

1

I

048

01

Automata műszerek kalibrációs adatai

1

I

049

75

Hitelesítési okiratok

75

I

050

75

Műszerkönyvek, adatlapok

75

I

051

05

Minőségirányítási rendszer dokumentumai

5

I

052

HN

Laboratóriumok általános működésével kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

HN

I

053

HN

Élelmiszerforgalmazási ügyiratok

Nem selejtezhető

HN

I

054

HN

Takarmánybiztonsági és minőségellenőrzési ügyiratok

Nem selejtezhető

HN

I

055

HN

Engedélyköteles üzemek élelmiszerbiztonságával kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

HN

I

056

HN

Nem állati eredetű termékek, nem engedélyköteles üzemek élelmiszerbiztonságával kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

HN

I

057

HN

Étkeztetés és vendéglátás élelmiszerbiztonsági ellenőrzése

Nem selejtezhető

HN

I

058

HN

Élelmiszeripari gépek higiéniai minőségével kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

HN

I

059

10

Élelmiszerek higiéniai ügyei

10

I

060

10

Élelmiszerexporttal kapcsolatos ügyek

10

I

061

HN

Élelmiszer-ipari üzemek higiéniai ellenőrzése

Nem selejtezhető

HN

I

062

10

Élelmiszerek minőségének ellenőrzése

10

I

063

10

Új élelmiszerek gyártásával és az élelmiszerek sugárkezelésével kapcsolatos ügyek

10

I

064

10

Az ökológiai termesztéssel és termeléssel kapcsolatos ügyek

10

I

065

15

Microchippel kapcsolatos ügyek

15

I

066

NS

Takarmánykeverő üzemek szakhatósági állásfoglalásai

Nem selejtezhető

15

I

067

NS

Nyilvántartásba vétel (állatgyógyászatban használatos, ápolószer, segédanyag, egyéb)

Nem selejtezhető

15

I

068

10

Takarmányokkal kapcsolatos nyilvántartások, engedélyezés (takarmánykeverő üzemek, forgalmazók és brókerek, felelős képviselők)

10

I

069

NS

Takarmányügyekkel kapcsolatos fellebbezések

Nem selejtezhető

15

I

070

10

Gyógyszerminőséggel kapcsolatos bejelentések (mellékhatások, farmakovigilancia) minőségi kifogások

10

I

071

05

Kölcsönös megfeleltetéssel, Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatali ellenőrzéssel kapcsolatos ügyek

5

I

072

15

Szállítási feltételekkel kapcsolatos levelezés

15

I

073

10

Egyéb járványvédelmi ügyek

10

I

074

05

Eboltással, ebmegfigyeléssel kapcsolatos ügyek

5

I

075

HN

Pályázatokkal, támogatásokkal kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

076

15

Állatbetegségekkel kapcsolatos monitoring programok

15

I

077

15

Állami kártalanítás

15

I

078

HN

Létesítmények engedélyezése, nyilvántartásba vétele, regisztrációs számok adása

Nem selejtezhető

HN

I

079

10

Szarvasmarha állat-egészségügyi ügyek

10

I

080

10

Sertés állat-egészségügyi ügyek

10

I

081

10

Baromfi állat-egészségügyi ügyek

10

I

082

10

Juh-, kecske állat-egészségügyi ügyek

10

I

083

10

Hal állat-egészségügyi ügyek

10

I

084

10

Méh állat-egészségügyi ügyek

10

I

085

10

Nyúl állat-egészségügyi ügyek

10

I

086

10

Ló állat-egészségügyi ügyek

10

I

087

10

Vad állat-egészségügyi ügyek

10

I

088

05

Ügyeletek, készenlét

5

I

089

05

Hivatalvizsgálatok

5

I

090

10

Kistermelői élelmiszer-előállítás ügyei

10

I

091

HN

Élelmiszer-előállítók ügyei

Nem selejtezhető

HN

I

092

05

RASFF ügyek, Nemzetközi gyorsriasztási rendszeren érkező ügyek kivizsgálásának ügyiratai

5

I

093

HN

Élelmiszer által okozott megbetegedéssel, ételmérgezéssel, ételfertőzéssel, élelmiszerlánc-eseményekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

094

05

Monitoring és laboratórium vizsgálatok eredményei

5

I

095

05

Mesterséges termékenyítés, apaállatok állategészségügye, szaporítóanyag

5

I

096

05

Állattartási ügyek

5

I

097

15

TRACES állat-egészségügyi bizonyítványok, élőállat-forgalmazási, szállítási ügyek

15

I

098

10

Állat-egészségügyi megfigyelés, karantén

10

I

099

05

Állatkiállítások, versenyek, vásárok, rendezvények

5

I

100

05

Állatkísérletek engedélyezése, kísérleti állatokkal kapcsolatos ügyek

5

I

101

05

Gyepmesteri tevékenység, ebrendészet, állatotthon

5

I

102

05

Állat-egészségügyi felügyelet alá tartozó létesítményekkel kapcsolatos ügyiratok

5

I

103

05

Gyógyszerforgalmazással kapcsolatos ügyek

5

I

104

05

Vadak, vadbegyűjtők, vadkísérő jegyek

5

I

105

05

Takarmány-előállítással, -tárolással, -forgalmazással, -szállítással kapcsolatos ügyek

5

I

106

05

Társhatóságok megkeresései

5

I

107

05

Határállomás ügyek

5

I

108

HN

Az állattenyésztésről szóló 1993. évi CXIV. törvény alapján engedélyköteles tevékenységek engedélyezésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

109

15

Ellenőrzéssel, felülvizsgálattal kapcsolatos ügyek

15

I

110

15

Állattenyésztési szankciók alkalmazásával kapcsolatos ügyek, eljárások

15

I

111

HN

Állatnyilvántartási és azonosítási rendszerekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

112

15

Egyéb tenyésztési hatósági ügyek

15

I

113

HN

Hatósági mintavétellel kapcsolatos ügyek iratai

Nem selejtezhető

HN

I

114

HN

Mintaszállítással kapcsolatos ügyek iratai

Nem selejtezhető

HN

I

115

HN

Állatklinika, állatkórház, állatorvosi rendelőintézet, állatorvosi rendelők működésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

I

116

05

Külön engedély iránti kérelem egyes élelmiszerek kiskereskedelmi forgalomba hozataláról

5

I

117

05

Kiskereskedelmi létesítmények által marginális, helyi és korlátozott tevékenységként végzett állati eredetű élelmiszer-előállítás bejelentése

5

I

118

05

Élelmiszer-vállalkozó által üzemeltetett első magyarországi tárolási hely bejelentése

5

I

119

10

Állatnyilvántartási és azonosítási rendszerekkel kapcsolatos hatósági bizonyítványok, igazolások

10

I

120

HN

Tenyészet Információs Rendszer (TIR) iratok

Nem selejtezhető

I

121

15

Jelentések, tájékoztatások, irányítási és felügyeleti hatáskörben; szakmai adatfeldolgozás, adatszolgáltatás, éves jelentések

15

I

122

15

Másodfokú hatósági eljárás

15

Egészségbiztosítási ügyek

Pénzbeli ellátási ügyek iratai

K

001

05

Pénzbeli ellátási igények és a hozzájuk kapcsolódó iratok (igénybejelentések, foglalkoztatói igazolások, jövedelemigazolás-másolatok, egyéb bizonylatok és iratok, határozatok, végzések), kivéve számviteli bizonylatnak minősülő táppénzes okmányok (keresőképtelenség orvosi igazolása)

5

K

002

05

Visszafizetésre és megtérítésre kötelező határozatok, fizetési meghagyások (a megtérülést vagy törlést követően)

5

K

003

05

A pénzbeli ellátások [táppénz, (gyermekápolási táppénz, GYÁP), baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély (TGYÁS), csecsemőgondozási díj (CSED), gyermekgondozási díj (GYED)] számfejtési lapja, az utolsó intézkedést követően

5

K

004

05

Baleseti táppénzigények és a hozzá kapcsolódó iratok (igénybejelentések, foglalkoztatói igazolások és egyéb iratok, határozatok, végzések), kivéve a számviteli bizonylatnak minősülő táppénzes okmányok (keresőképtelenség orvosi igazolása)

5

K

005

05

Pénzbeli ellátások méltányosságból történő továbbfolyósítására irányuló kérelmek ügyiratai

5

K

006

05

A pénzbeli ellátásokkal összefüggő adó-, járulék- és tagdíjbevallással kapcsolatos iratok, kifizetési jegyzékek, összesítő jegyzékek stb. (nem pénzügyi bizonylatok)

5

K

007

05

Az 1/3 munkáltatói táppénz hozzájárulásról kibocsátott határozatokkal kapcsolatos levelezések

5

K

008

05

Magyar állampolgárok külföldi sürgősségi gyógykezelésével kapcsolatos iratanyagok

5

K

009

05

Utazási költségtérítéssel kapcsolatos iratok (utazási költségtérítési igény okmányai és azok mellékletei, határozatok, végzések, kifizetési jegyzék másolatok), kivéve a számviteli bizonylatnak minősülő utazási utalvány

5

K

010

05

Pénzbeli ellátásokkal és utazási költségtérítéssel kapcsolatos túlfizetések az ügyvitel hibájából

5

K

011

05

Kifizetőhelyi határozat ellen benyújtott fellebbezések, a jogorvoslati eljárás során keletkezett iratok, határozatok

5

K

012

03

Egyszeri méltányossági segélyek iratai

3

K

013

50

Baleset, foglalkozási megbetegedés üzemi jellegének elbírálásával kapcsolatos iratok

50

K

014

10

Anyatej elszámolásával kapcsolatos iratok

10

Ellenőrzési ügyek iratai

K

020

HN

A kifizetőhelyek létesítésének és megszűnésének dokumentumai

Nem selejtezhető

HN

K

021

03

A kifizetőhelyek szervezésével, működésével, valamint más foglalkoztatókkal kapcsolatos levelezések

3

K

022

05

Kifizetőhelyek és a kifizetőhelyet nem működtető foglalkoztatók, valamint magánszemélyek ellenőrzésével kapcsolatos jegyzőkönyvek (kivétel: záró ellenőrzésről készült jegyzőkönyvek és a hozzá kapcsolódó iratanyagok) és az ezekhez kapcsolódó iratok

5

K

023

05

A feltárt jogalap nélküli kifizetésekkel kapcsolatos határozatok, fizetési meghagyások (a jogerőre emelkedést követően)

5

K

024

HN

Kifizetőhelyi nyilvántartás

Nem selejtezhető

HN

K

025

05

Egyedi megkeresések alapján lefolytatott eljárások (pl. környezettanulmány)

5

K

026

05

Megszűnt foglalkoztatóktól átvett kifizetőhelyi iratanyag

5

K

027

50

Egyéni vállalkozók, társas vállalkozók és mezőgazdasági őstermelők, valamint a Tbj. 56/A. § (1) bekezdésében meghatározott személy üzemi balesetének kivizsgálásával kapcsolatos ügyiratok

50

K

028

05

A keresőképesség, keresőképtelenség ellenőrzésével, elbírálásával kapcsolatos ügyek

5

K

029

05

Felülvéleményező főorvosi hálózat működésével, felülvéleményező főorvos tevékenységével kapcsolatos iratok

5

K

030

05

A hatósági és felügyeleti jogkörben kiadott fizetési meghagyások, határozatok, végzések

5

Nyilvántartási ügyek

K

040

05

Társadalombiztosítási Azonosító Jellel kapcsolatos ügyiratok

5

K

041

05

Foglalkoztatói nyilvántartáshoz kapcsolódó iratok a foglalkoztató megszűnését követően

5

K

042

05

Biztosított nyilvántartáshoz kapcsolódó iratok a bejelentést követően

5

K

043

05

Biztosítási jogviszony elismeréséről, törléséről rendelkező határozatok és az azokhoz kapcsolódó iratok, a határozatok jogerőre emelkedésétől számítva

5

K

044

10

A szociális biztonságról szóló nemzetközi egyezmények elszámolással, számlázással kapcsolatos iratai a jogosultság megszűnését követően

10

K

045

05

Az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság igénybevételére kötött megállapodások a megállapodás megszűnését követően

5

K

046

03

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya és a kártyahelyettesítő nyomtatvány kiadásával kapcsolatos ügyiratok

3

K

047

10

Az európai uniós koordinációs rendeletek elszámolással, számlázással kapcsolatos iratai a jogosultság megszűnését követően

10

K

048

05

A szociális biztonságról szóló nemzetközi egyezményekkel kapcsolatos iratok, magánszemélyekkel és külföldi biztosítókkal történő kapcsolattartás iratai

5

K

049

05

Az európai uniós koordinációs rendeletekkel kapcsolatos ügyek iratai, magánszemélyekkel és külföldi biztosítókkal történő kapcsolattartás iratai

5

K

050

05

Külföldön, illetve nemzetközi szervezet szociális biztonsági rendszerében létrejött biztosítás bejelentése

5

K

051

03

Hatósági bizonyítvány (otthonteremtési kamattámogatásos hitel és családok otthonteremtési kedvezménye igénybevételéhez)

3

Ártámogatási és keresőképtelenséggel kapcsolatos iratok

K

060

05

A közgyógyellátási igazolványok kiadásával, a közgyógyellátás hatósági nyilvántartás kezelésével kapcsolatos iratok járási, kerületi hivatalokkal történő egyeztetésének iratai, a közgyógyellátási tevékenység végzéséhez kapcsolódó levelezés iratai

5

K

061

05

Üzemi baleset esetén rendelt gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, fogászati és gyógyászati ellátás elszámolásával kapcsolatos iratok

5

K

062

05

Orvosszakértői iratok, egyedi megkeresések alapján adott orvosszakmai vélemények iratai

5

K

063

05

Orvosszakértői tevékenység: a munkáltató által kezdeményezett keresőképtelenség felülvizsgálat iratai

5

Az Egészségbiztosítási Alap ellátási szektor iratai, számviteli bizonylatai

K

070

10

Banki műveletek bizonylatai (folyószámla-kivonatok, banki értesítések anyagai, hatósági átutalási megbízás), számítástechnikai adathordozók

10

K

071

10

Ellátási utalási bizonylatok, számlák, utalványlisták, elszámolások, adathordozók stb.

10

K

072

10

Ellátáshoz kapcsolódó házipénztári okmányok, bizonylatok, pénztárjelentések, kimutatások, számlatömb, rovancsolási jegyzőkönyv és nyilvántartása

10

K

073

05

Levelezés pénzintézetekkel, egyéb szervekkel pénzforgalmi, pénzügyi tárgyban

5

K

074

10

Ellátási szektor folyószámlái, folyószámla alapbizonylatai, folyószámla vezetése során keletkezett bizonylatok (pl. jogalap nélküli, megtérítés, közgyógyellátás) a nyilvántartásokból való kivezetéstől számítva

10

K

075

10

Számviteli bizonylatnak minősülő táppénzes okmányok (keresőképtelenség orvosi igazolása)

10

K

076

10

Ellátási szektor folyószámláihoz kötődő leltárak

10

K

077

10

Kifizetőhelyi ellátások elszámolása

10

K

078

01

Tartozásigazolások

1

K

079

10

A kettős könyvviteli és pénzforgalmi rendszer, és a számítógépes analitikus rendszerek keretében alkalmazott naplók, számlalapok, főkönyvi kivonatok

10

K

080

10

Ellátási szektor eredeti, aláírt névjegyzéke

10

K

081

HN

Az Egészségbiztosítási Alap ellátási szektor beszámolóját alátámasztó zárlati mellékletek anyagai

Nem selejtezhető

HN

K

082

05

A beszámolóhoz kötődő iránymutatások, levelezések

5

K

083

10

Követelések nyilvántartásával kapcsolatos folyószámlák, folyószámla alapbizonylatok, számviteli bizonylatok, egyenlegértesítők

10

Kincstári forgalommal kapcsolatos iratok

K

090

HN

Hozzáférési, banki aláírási jogosultságok, ügyintézéshez kötődő adatszolgáltatás a Magyar Államkincstárnak

Nem selejtezhető

HN

K

091

10

GIRO utaláshoz kötődő levelezés

10

K

092

05

Kincstári útmutatók és utasítások

5

Adó- és járulékügyek iratai

K

100

10

Az ellátási szektorral kapcsolatos adó- és járulékbevallások, egyenlegközlők, folyószámla-kivonatok anyagai

10

K

101

10

Adó- és járulékbevallással kapcsolatos elektronikus levelezés iratai

10

Jogi és igazgatási ügyek iratai

K

111

05

Másodfokú eljárásban keletkezett ügyek iratai, a jogerős befejezést, illetve a bennük foglaltak teljesedését követően

5

K

112

05

Méltányossági kérelmek és az azokhoz kapcsolódó iratok (elengedés, fizetési könnyítés, fizetési kedvezmény, részletfizetés, költségmentesség) a megtérüléstől számítva

5

K

113

05

A végrehajtási eljárásban keletkezett iratok a megtérülés, illetve a végrehajtási jog elévülését követően

5

K

114

05

Csőd, felszámolás, végelszámolás iratai az eljárás jogerős befejezésétől számítva

5

K

115

05

Egyéb fizetésre kötelező döntések (mulasztási bírság, eljárási bírság, eljárási költség stb.) a megtérülést követően

5

K

116

05

Megtérítési ügyek (az eljárás lezárását, illetve a megtérülést követően)

5

K

117

05

Megtérítési tevékenység országos szakmai felügyeletének, koordinálásának iratai

5

Statisztikai ügyek iratai

K

130

05

Kifizetőhelyeken és kirendeltségeknél végzett statisztikai ellenőrzések jegyzőkönyvei

5

K

131

05

Adatszolgáltatás, jelentés, statisztika

5

Nyugdíjbiztosítási ügyek

Nyugellátási iratok

L

001

05

Öregségi nyugdíj ügyiratok (ideértve az előnyugdíj, korengedményes, bányásznyugdíj, egyes művészeti tevékenységet folytatók részére megállapított nyugdíj, ún. polgármesteri, országgyűlési képviselők és a nők kedvezményes nyugdíjmegállapítás iratai) a nyugdíjasra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

002

10

Nők kedvezményes öregségi nyugdíjával kapcsolatos ügyiratok

10

L

003

05

Baleseti járadékot megállapító ügyiratok az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

004

05

Az elutasított nyugdíjigény ügyirata, az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

005

05

Elutasított baleseti nyugellátás iránti igény ügyirata, az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

006

10

Hozzátartozói, baleseti hozzátartozói ellátást megállapító határozatok

10

L

007

01

Hozzátartozó nélkül elhalt nyugdíjas iratai az erre vonatkozó értesítés kézhezvételétől számítva

1

L

008

05

Elismerési kérelem, hatósági bizonyítvány kiadása iránti kérelem ügyirata, ha nyugdíjigény nem követte, az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

009

05

Igényvisszavonással lezárt ügyirat, az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

010

05

Megszüntető határozattal lezárt eljárás ügyirata az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

011

05

Rokkantsági járadék megállapítása (a nyugdíjkorhatár betöltését követően)

5

L

012

NS

Politikai rehabilitációval kapcsolatos kárpótlási ügyek

Nem selejtezhető

15

L

013

03

Nyugdíjhatározatok kísérő jegyzéke

3

L

014

05

Nyugdíj névmutató kartonok (ha a NYUGDMEG rendszerben előzményként nem rögzítették) a nyugdíjügyiratokkal együtt az irányadó nyugdíjkorhatár betöltését követően

5

L

015

10

Az Európai Unió tisztviselőinek és más alkalmazottainak nyugdíjbiztosítási átutalási vagy visszautalási (nyugdíjtranszfer) ügyiratai az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően

10

L

016

05

Más szervek által illetékességből kért vizsgálati ügyiratok – végleges rokkanttá minősítettek vonatkozásában az utolsó szakvéleménytől számítva

5

L

017

10

Rögzített nyugdíj megállapításával kapcsolatos iratok

10

L

018

05

Rehabilitációs járadék ügyiratok (az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően)

5

L

019

01

A nyugdíjellátás melletti biztosítási időre és jövedelemre tekintettel történő nyugdíjemeléssel kapcsolatos iratok

1

L

020

05

Hozzátartozói ügyben szakvélemény

5

L

021

05

Korhatár előtti ellátás iratai

5

L

022

10

Átmeneti bányászjáradékkal kapcsolatos iratok

10

L

023

10

Balettművészeti életjáradékkal kapcsolatos iratok

10

L

024

05

Bányászok egészségkárosodási járadékával kapcsolatos iratok

5

L

025

15

Adategyeztetési eljárásra vonatkozó ügyirat

15

L

026

03

Hatósági bizonyítvány a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 96/E. § (1) bekezdése alapján vagy a közszolgálati jogviszonyhoz

3

L

027

05

Öregségi nyugdíjra jogosultság igazolása nyugdíj előtti álláskeresési segélyhez

5

Nyilvántartási iratok

L

040

05

Biztosítási jogviszony elismeréséről, törlésről, elutasításáról szóló határozatok (irányadó nyugdíjkorhatár betöltését követően)

5

L

041

05

Bányanyugbér törzslapok, várományi lapok, társadalombiztosítási egyéni nyilvántartólap, járulékelszámolási nyilvántartó lap, munkabér jövedelemigazolás, bélyeglapok, pótbélyeg lapok, tsz tagnyilvántartó lap, Nyugdíj- és Egészségbiztosítási Egyéni Nyilvántartó lap, járulék- folyószámla iratanyag (nyugdíjkorhatár betöltését követően)

5

L

042

05

Adatbázis-helyreállítási kérelem

5

L

043

03

Külföldi jogviszonnyal kapcsolatos igazolás és egyéb megkeresések

3

L

044

01

Nyilvántartási osztály általános levelezései

1

L

045

HN

Megszűnt törzsszámmutató kartonok és könyvek

Nem selejtezhető

HN

L

046

HN

Lajstromos nyilvántartások (ha nem kerültek átírásra)

Nem selejtezhető

HN

L

047

HN

Egyéni munkáltatói nyilvántartások és a lajstromos nyilvántartások elhasznált, tönkrement példányai adatainak a társadalombiztosítási egyéni nyilvántartó lapra történt átmásolását és ellenőrzést követően (ha van még ilyen)

Nem selejtezhető

HN

L

048

01

Nemzeti Adó- és Vámhivataltól átvett, járulék-folyószámlákból történő jogosítások

1

L

049

05

Járulék-folyószámla iratanyag 1998. december 31. (a járulék-folyószámla iratanyagban szereplő valamennyi személy irányadó nyugdíjkorhatára betöltését követően)

5

L

050

03

Ellenőrzési szakterülettel kapcsolatos levelezés (ellenőri eljárásra felkérések, ellenőri szakterület felől érkező kérések)

3

L

051

15

Felszámolási-végelszámolási eljárással kapcsolatos levelezés

15

L

052

05

Igazolás felszámoló, végelszámoló részére adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséről

5

L

053

50

Bejelentőlap, meghatalmazás (a meghatalmazás, képviselet érvényességének keletkezését követően)

50

L

054

HN

Korkedvezmény-biztosítási járulék megfizetése alól történő mentesítéséről hozott határozat

Nem selejtezhető

HN

L

055

10

Hiánypótlás, adatpótlás, hibás adatszolgáltatás javíttatása

10

L

056

10

Elmaradt adatszolgáltatás pótlása, mulasztási bírság kiszabása, mérséklése, elengedése, fizetési kedvezmény engedélyezése

10

L

057

01

Adatszolgáltatás ellátás megállapításához, adategyeztetési eljáráshoz

1

L

058

05

Külső szervtől történő megkeresések, melyek nem minősülnek belföldi jogsegélynek

5

L

059

03

Kivonat kiadása nyilvántartásban szereplő adatokról

3

L

060

05

Hatósági bizonyítvány kiadása ügyvédek részére a tevékenység megszüntetéséhez

5

L

061

01

Társadalombiztosítási egyéni számlával kapcsolatos levelezés

1

Ellenőrzési iratok

L

090

05

Foglalkoztatói és egyéni vállalkozói ellenőrzési jegyzőkönyvek, megbízólevél, tértivevény és meghatalmazás

5

L

091

15

Felszámolási eljárással kapcsolatos ügyiratok

15

L

092

15

Végelszámolással kapcsolatos ügyiratok

15

L

093

10

Ellenőrizhetetlenné vált foglalkoztatók és egyéni vállalkozások ellenőrzésével összefüggő ügyiratok

10

L

094

05

Nyugdíjellenőrzéssel kapcsolatos iratok

5

L

095

05

Adatszolgáltatással kapcsolatos ügyiratok

5

L

096

03

Környezettanulmányok és együttéléssel kapcsolatos vizsgálatok

3

L

097

03

Területi nyugdíjellenőrzés általános levelezései

3

L

098

05

Adategyeztetési eljárással összefüggésben folytatott ellenőrzéssel kapcsolatos iratok

5

Jogi iratok

L

110

15

Megtérítési ügyek

15

L

111

15

Jogalap nélkül felvett ellátások megtérítésével kapcsolatos ügyek

15

L

112

05

Csőd-, felszámolási-, végelszámolási- és kényszertörlési eljárással kapcsolatos levelezés, valamint a hitelezői igények érvényesítésével kapcsolatos iratok

5

L

113

05

Törvényességi felügyeleti eljárással kapcsolatos ügyek

5

L

114

05

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 80. §-a szerinti késedelmi kamatkövetelés (költségmegtérítés)

5

L

115

05

Egyéb méltányossági ügyek

5

L

116

10

Nyugdíjperek ügyiratai

10

Egyéb iratok

L

130

50

Nyugdíjbiztosítási ellátásra irányuló megállapodások és egyéb iratok (a megállapodás megkötésétől számítva)

50

L

131

05

Megállapodásokkal összefüggő adatszolgáltatások

5

L

132

10

Nyugdíjbiztosítási ellátási szektor pénzügyi-számviteli iratok

10

L

133

03

Kivételes nyugdíjemeléssel kapcsolatos ügyek

3

L

134

03

Kivételes nyugellátás előkészítésével kapcsolatos ügyek

3

L

135

05

Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz továbbított méltányossági nyugdíjemelési és egyszeri segély jegyzékek

5

L

136

01

Egyszeri segélykérelmek

1

L

137

01

Szolgálati idő vásárlásával kapcsolatos levelezés

1

Alapkezeléssel kapcsolatos iratok

L

150

10

Ellátási szektor pénzforgalommal kapcsolatos iratai

10

L

151

10

Magánnyugdíjpénztárból visszalépésekkel kapcsolatos iratok

10

L

152

50

Megállapodással kapcsolatos folyószámlák

50

L

153

10

Egyéb ellátási szakterületen vezetett (pl. baleseti megtérítéses) folyószámlák

10

L

154

10

Mulasztási, eljárási bírságokkal kapcsolatos folyószámlák

10

L

155

10

Követelésekkel, kötelezettségekkel kapcsolatos levelezések az ellátási szektorban

10

L

156

10

Követelések törlésével kapcsolatos iratok

10

L

157

05

Végrehajtás, behajtás, biztosítási intézkedések kezdeményezésével kapcsolatos iratok

5

Foglalkoztatási ügyek

Nyilvántartásba vételhez kapcsolódó ügyek

M

001

05

Nyilvántartások szakmai irányításának ügye

5

M

002

05

Álláskeresőként, közvetítést kérőként, szolgáltatást kérőként történő nyilvántartásba vétel iratai

5

M

003

10

Ellátásban nem részesülő regisztrált álláskeresők ügye

10

M

004

05

Helyi és helyközi utazási költségtérítések

5

M

005

05

Határ menti ingázók munkavállalási ügye

5

M

006

05

Szociális ellátásban részesülő aktív korú nem foglalkoztatott személyekkel való együttműködés

5

M

007

10

Ügyfelek hagyatéki ügyei

10

M

008

03

Foglalkoztatást helyettesítő támogatás ügyei, a támogatásban részesülők nyilvántartása

3

Ellátáshoz kapcsolódó ügyek

M

010

05

Passzív eszközök szakmai irányításának ügyei

5

M

011

50

Álláskeresési ellátások (álláskeresési járadék: áj, vállalkozói járadék: vj, álláskeresési segély)

50

M

012

10

Nyugdíj előtti álláskeresési segély ügyei

10

M

013

05

Munkanélküli ellátások (megszűnt ellátások)

5

M

014

50

Migráns munkavállalók ellátásának ügyei

50

M

015

10

Aktív korúak ellátásával kapcsolatos iratok

10

M

016

05

Ügyfelek adó- és társadalombiztosítási ügyei

5

M

017

05

Adóigazolások

5

Munkaerőpiaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó ügyek

M

020

05

Szolgáltatások szakmai irányítás ügyei

5

M

021

05

Módszertani állásfoglalások kérése

5

-

M

022

05

Járási hivatali közvetítés szakmai irányítási ügyei

5

M

023

10

Humánszolgáltatás iratai

10

M

024

05

Munkaerőpiaci és foglalkozási információ nyújtásával kapcsolatos iratok

5

M

025

10

Foglalkozási Információs Tanácsadó (FIT) ügyek

10

M

026

05

Foglalkoztatási Információs Pont (FIP) ügyiratai

5

M

027

05

Munka-, pálya-, álláskeresési-, rehabilitációs tanácsadás iratai

5

M

028

03

Helyi (térségi) foglalkoztatási tanácsadás

3

M

029

05

Pszichológiai tanácsadás ügyei

5

M

030

10

Álláskeresők klubjának ügyei

10

M

031

10

Munkaerőpiaci szolgáltatásokhoz kapcsolódó keresetpótló juttatás ügyei

10

M

032

03

Foglalkoztatói adatlapok

3

M

033

03

Munkaerőigény bejelentés, közvetítés – közvetítéshez kapcsolódó szakmai alkalmassági vizsgálat

3

M

034

03

Egyéb szolgáltatási, támogatási ügyek – megváltozott munkaképességhez kapcsolódó foglalkoztathatósági vizsgálat

3

M

035

03

Beutaló foglalkozásegészségügyi szakellátó helyre

3

M

036

03

Álláshirdetések

3

M

037

05

Virtuális Munkaerőpiac Portál anyagai

5

M

038

03

Toborzás

3

M

039

03

Munkáltatói kapcsolattartás

3

M

040

10

Támogatás munkaerőpiaci szolgáltatást nyújtók részére

10

M

041

10

Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES)

10

M

042

05

Pályaválasztási rendezvények

5

M

043

05

Munkaügyi, pályaorientációs, szakképzéshez kapcsolódó rendezvények szakmai irányítási ügyei

5

Aktív eszközök ügyei

M

050

05

Aktív eszközök szakmai irányításának ügyei

5

M

051

10

Képzések szervezése (operatív feladatok), képzési információk, Országos Képzési Jegyzék ügyek

10

M

052

10

Képzésekre vonatkozó pályázatokkal kapcsolatos iratok

10

M

053

10

Képzési együttműködési megállapodással kapcsolatos iratok

10

M

054

50

Ajánlott képzések

50

M

055

50

Elfogadott képzések

50

M

056

10

Munkaviszonyban állók képzése

10

M

057

10

Szakképzéssel kapcsolatos iratok

10

M

058

03

Egyéb képzési ügyek – beiskolázás előtti szakmai alkalmassági vizsgálat

3

M

059

10

Felnőttképzési szerződéssel kapcsolatos ügyek

10

M

060

10

Foglalkoztatás bővítését szolgáló bértámogatás

10

M

061

10

Bérköltség támogatása

10

M

062

10

Szakképzettséggel rendelkező pályakezdő álláskeresők munkatapasztalat szerzésének támogatása

10

M

063

10

Vállalkozóvá válás támogatása (tőkejuttatás pályázati eljárás keretében)

10

M

064

10

Vállalkozóvá válás támogatása (kérelemre nyújtható legfeljebb hathavi juttatás)

10

M

065

25

Munkahelyteremtő beruházás támogatása

25

MV

M

066

10

Munkahelymegőrzés támogatása

10

M

067

10

Csoportos létszámleépítés következményei enyhítésének támogatása

10

M

068

10

Foglalkoztatási válságkezelés (létszámleépítés, Munkábahelyezést Elősegítő Bizottság)

10

M

069

10

Létszámleépítés megelőzése érdekében részmunkaidős foglalkoztatás támogatása

10

M

070

25

Munkaerőpiaci programok támogatása

25

MV

M

071

10

„Első munkahely garancia” program iratai

10

M

072

10

Nyári diákmunka támogatása

10

M

073

25

Munkaerőpiaci programon belüli munkahelyteremtő beruházás támogatása

25

M

074

10

Helyközi utazás támogatása

10

M

075

10

Csoportos személyszállítás támogatása

10

M

076

10

Lakhatási támogatás

10

M

077

10

Atipikus, rugalmas munkavégzés (például távmunka)

10

M

078

10

A válság következtében a munkahelyüket elvesztő személyek foglalkoztatásának elősegítését célzó támogatás

10

M

079

10

Bérkompenzációs támogatás

10

Nemzeti Foglalkoztatási Alap ügyei

M

080

MV

Bérgarancia Alaphoz kapcsolódó ügyek

Nem selejtezhető

MV

M

081

10

Nemzeti Foglalkoztatási Alap kezelése és egyéb ügyei

10

M

082

NS

Nemzeti Foglalkoztatási Alap beszámoló

Nem selejtezhető

15

M

083

10

Nemzeti Foglalkoztatási Alap visszafizetési ügyei

10

M

084

10

Nemzeti Foglalkoztatási Alap alaprészeiről adatszolgáltatás

10

M

085

10

Számfejtési ügyek

10

M

086

10

Pénzigénylés

10

M

087

05

Közbeszerzési és egyéb pályázatokhoz hatósági igazolás

5

M

088

05

Egyéb operatív alapgazdálkodási ügyek

5

M

089

10

Keretgazdálkodási feladatok

10

M

090

05

Évzárási, évnyitási feladatokhoz kapcsolódó ügyek

5

 

Közfoglalkoztatás ügyei

M

100

10

Közfoglalkoztatással kapcsolatos ügyek

10

M

101

10

Önkormányzat által szervezett rövid időtartamú közfoglalkoztatás támogatása

10

M

102

10

Önkormányzat által szervezett hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása

10

M

103

10

Országos közfoglalkoztatási program támogatása –vízügyi igazgatóságok számára

10

M

104

10

Országos közfoglalkoztatási program támogatása – vízi társulatok számára

10

M

105

10

Országos közfoglalkoztatási program támogatása – állami erdészeti társaságok számára

10

M

106

10

Országos közfoglalkoztatási program támogatása – nemzeti parkok számára

10

M

107

10

Országos közfoglalkoztatási program

10

M

108

10

Értékteremtő közfoglalkoztatás

10

M

109

10

Startmunka program

10

M

110

50

Szociális Földprogramhoz kapcsolódó közfoglalkoztatási programok

50

M

111

05

Közfoglalkoztatásból történő kizárás ügyei

5

M

112

05

Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó adatszolgáltatások

5

M

113

03

Közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó foglalkoztathatósági vizsgálat

3

M

114

10

Közfoglalkoztatásból a versenyszférába munkaerőpiaci program

10

Társszervekkel történő együttműködés ügyei

M

120

05

Nonprofit civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek

5

M

121

05

Együttműködés rehabilitációs tevékenységet végző társintézményekkel és civil szervezetekkel

5

M

122

10

Önkormányzat által szervezett foglalkoztatással kapcsolatos ügyek

10

M

123

05

Szakmai együttműködési megállapodásokkal kapcsolatos iratok

5

Európai uniós programok ügyei

M

130

10

Európai Szociális Alap program

10

M

131

10

Halászati Alap program pályázatok

10

M

132

10

HEFOP 2.2.2. projekt iratai – Társadalmi befogadás elősegítése a szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködési modelljének kidolgozására

10

M

133

10

KMROP 4.1.2. Az integrált foglalkoztatási és szociális szolgáltatási rendszer kialakítása projekt iratai

10

M

134

10

Mezőgazdasági Orientációs és Garancia Alap program pályázatok

10

M

135

15

Induló projektek, tervezés, előkészítés, projektszervezés iratai

15

 

M

136

10

Európai Regionális Fejlesztési Alap program pályázatok

10

M

137

10

GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) „Út a munkaerőpiacra” program

10

-

M

138

10

VEKOP (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) „Út a munkaerőpiacra” program

10

-

M

139

10

TÁMOP 1.1.2-11/1 Hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása

10

M

140

10

TÁMOP 1.1.3-09/1 „Út a munka világába”

10

M

141

10

TÁMOP 1.1.4. „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi régióban”

10

M

142

10

TÁMOP 1.2.1. „Hátrányos helyzetűek foglalkoztatását ösztönző járulékkedvezmények” (Start kártya)

10

M

143

10

TÁMOP 1.3.1. programmal kapcsolatos ügyek

10

M

144

10

TÁMOP 2.1.6-12/1-2012-0001 „Újra tanulok!” kiemelt projekt iratai

10

M

145

10

TÁMOP 2.2.2. „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” projekt iratai

10

M

146

10

TÁMOP 5.3.1-B-2-12/2 „Roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatása a szociális és gyermekjóléti ellátó rendszerben” program iratai

10

M

147

10

TÁMOP 5.3.3. „Hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját segítő programok támogatása” program bérköltség-támogatása

10

M

148

10

TÁMOP 5.3.6. „Komplex telep-program” (komplex humán hozzáférés biztosítása)

10

M

149

10

TÁMOP 5.6.2. A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása

10

M

150

10

TÁMOP5.6.3-12/1-2012-0001 „A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje”

10

M

151

10

TIOP 3.2.1. „Az integrált rendszer kereteinek megteremtése az ÁFSZ infrastruktúrájának fejlesztésével” projekt iratai

10

M

152

10

GINOP 5.2.1 „Ifjúsági Garancia Program”

10

M

153

10

GINOP 5. prioritás keretében megvalósuló munkaerő-piaci programok iratai

10

M

154

10

GINOP 6. prioritás keretében megvalósuló munkaerő-piaci programok

10

M

155

10

VEKOP „Ifjúsági Garancia Program a Közép-magyarországi Régióban”

10

M

156

10

VEKOP 8. prioritás keretében megvalósuló munkaerő-piaci programok

10

M

157

10

TOP (Területi és Településfejlesztési Operatív Program) „Helyi foglalkoztatási együttműködések”

10

Jogi, hatósági ügyek

M

160

10

Munkaerőpiaci ellenőrzés

10

a)

Álláskeresési ellátások munkaerőpiaci ellenőrzése,

b)

Munkaerőpiaci szolgáltatások munkaerőpiaci ellenőrzése

c)

Aktív eszközök munkaerőpiaci ellenőrzése

d)

Közfoglalkoztatási támogatás munkaerőpiaci ellenőrzése

e)

Európai Uniós támogatások munkaerőpiaci ellenőrzése

M

161

10

Hatósági bizonyítvány

10

M

162

10

Külföldiek magyarországi munkavállalása

10

M

163

10

Méltányossági ügyek

10

M

164

15

Másodfokú ügyek – Fellebbezések

15

M

165

05

Visszakövetelések egyeztetése

5

M

166

10

Visszakövetelő határozatok végrehajtásával kapcsolatos ügyek

10

a)

GINOP „Ifjúsági Garancia Program” keretében folyósított támogatás

b)

GINOP 5. keretében folyósított támogatás

c)

GINOP 6. keretében folyósított támogatás

M

167

NS

Munkahelyteremtéshez kapcsolódó jelzálogjog bejegyzésre irányuló és felszámolási eljárások kezdeményezése

Nem selejtezhető

15

M

168

15

Fizetési meghagyásos eljárások és peres ügyek

15

M

169

05

Módszertani útmutatók

5

Statisztikai ügyek

M

170

03

Magyar munkaerőpiaci prognózis felmérés

3

M

171

03

Munkaerőpiaci információ gyűjtése

3

M

172

10

Hatékonyságvizsgálatok

10

M

173

05

Térségi munkanélküliségi adatok

5

M

174

03

Negyedéves munkaerőgazdálkodási felmérés

3

M

175

05

Megegyezéses Eredménycélokkal való Vezetési Rendszer (MEV)

5

M

176

50

Rövid távú munkaerőpiaci prognózis

50

Informatikai ügyek

M

180

NS

Programrendszerek leírása

Nem selejtezhető

15

M

181

05

Szoftver, hardver ügyek

5

M

182

05

Programok fejlesztésével, módosításával kapcsolatos megkeresések

5

M

183

10

Adattisztítás, adatjavítás

10

Egyéb ügyek

M

190

MV

Csoportos létszámleépítés bejelentése

Nem selejtezhető

MV

M

191

03

A közérdekű munkával kapcsolatos iratok

3

M

192

03

Költözéssel kapcsolatos ügyek

3

M

193

10

Magyar állampolgárok külföldi munkavállalási ügyei

10

M

194

05

Egyszerűsített foglalkoztatás

5

M

195

03

Alkalmi foglalkoztatással kapcsolatos igazolások

3

M

196

10

Külföldi személyek adószám és Társadalombiztosítási Azonosító Jel igénylése egyszerűsített foglalkoztatáshoz

10

M

197

10

A szakképzési hozzájárulással és a képzés fejlesztésének támogatásával kapcsolatos ügyiratok

10

M

198

10

Ifjúsági iroda ügyei

10

M

199

10

Hajléktalanokkal kapcsolatos ügyek

10

M

200

10

Munkabér, díjazás megelőlegezése

10

M

201

10

Megváltozott munkaképességűek ellátása

10

M

202

05

Területfejlesztési Tanács ügyei

5

M

203

05

Megyei fejlesztési és képzési bizottság ügyiratai

5

M

204

05

Karrier Híd program

5

M

205

05

Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat Partnerközpontú Minőségdíj

5

M

206

05

Partnerközpontú minőségirányítási rendszer

5

-

M

206

05

ISO

5

-

Nyilvántartásokkal kapcsolatos iratok

M

210

NS

Képző intézmények regisztrálása, nyilvántartása

Nem selejtezhető

15

M

211

05

Felszámolás, csődeljárás, végelszámolás

5

M

212

NS

Magán-munkaközvetítők, munkaerő-kölcsönzők nyilvántartása

Nem selejtezhető

15

M

213

05

Magán-munkaközvetítők, munkaerő-kölcsönzők egyéb ügyei

5

Foglalkoztatás rehabilitációs ügyei

M

301

03

Szakellátási kapacitások lekötésével kapcsolatos iratanyagok

3

M

302

10

Megváltozott munkaképességű személyekkel kapcsolatos ügyek

10

a) képzés igénybevétele

b) közvetítési ügyek

c) támogatások

d) szolgáltatások igénybevétele

M

303

10

Rehabilitációs terv iratai

10

M

304

10

TÁMOP 1.1.1. „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának elősegítése”

10

M

305

10

Egyéni foglalkoztatási megállapodás iratai

10

M

306

10

Rehabilitációs költségvetési támogatás pénzkezelési ügyei

10

M

307

05

Rehabilitációs tevékenység szakmai irányítása és koordinálása

5

M

308

10

Az akkreditált (védett) foglalkoztatók felé történő foglalkozási rehabilitációs munkaerő-közvetítés és kapcsolattartás iratai

10

M

309

05

Munkaerőigény-bejelentés, közvetítés

5

M

310

03

Foglalkoztatói adatlap

3

M

311

05

Rehabilitációs tevékenység megváltozott munkaképességű személyek ellátásaiban nem részesülők vonatkozásában

5

Munkavédelmi és munkaügyi ügyek

N

001

NS

Együttműködési megállapodások

Nem selejtezhető

15

N

002

10

Munkalátogatások, tanulmányutak

10

N

003

05

Külső szervektől érkező adatszolgáltatás

5

N

004

10

Munkaszervezési ügyek

10

N

005

03

Külső szerv, személy által küldött megkeresés

3

N

006

15

Államigazgatási megkeresések

15

N

007

10

Munkavédelmi államigazgatási ügyek

10

N

008

10

Munkaügyi államigazgatási ügyek

10

N

009

15

Végrehajtási ügyek

15

N

010

10

Felügyelői tanácsadással kapcsolatos iratok, jegyzőkönyvek

10

N

011

10

Más szerv által kiadott állásfoglalások, véleményezések

10

N

012

NS

Munkaügyi célvizsgálatok

Nem selejtezhető

15

N

013

NS

Munkaügyi akció ellenőrzések

Nem selejtezhető

15

N

014

10

Munkaügyi módszertani útmutatók, iránymutatók

10

N

015

NS

Munkavédelmi célvizsgálatok

Nem selejtezhető

15

N

016

NS

Munkavédelmi akció ellenőrzések

Nem selejtezhető

15

N

017

15

Szakértői tevékenységek, tanulmányok

15

N

018

10

Egyéni védőeszközökkel kapcsolatos ügyek

10

N

019

10

Veszélyes munkaeszközökkel kapcsolatos ügyek

10

N

020

10

Munkaeszközökkel kapcsolatos szakmai vélemények

10

N

021

10

Megfelelőség tanúsítással és megfelelőség értékeléssel kapcsolatos ügyek

10

N

022

10

Veszélyes anyagok, veszélyes készítmények

10

N

023

10

Szabványosítás, szabványok véleményezése

10

N

024

10

Szabvány beszerzése, szabványtár

10

N

025

10

Szabványok előírása alóli eltérési ügyek

10

N

026

10

Jogszabályok miatti munkavédelmi előírások alóli eltérési engedélyek

10

N

027

10

Munkavédelmi szabályozással kapcsolatos tapasztalatok, vélemények, tájékoztatások

10

N

028

10

Munkavédelmi előírások értelmezése

10

N

029

10

Munkavédelmi módszertani útmutatók, iránymutatók

10

N

030

10

Európai Unióval kapcsolatos tájékoztatások

10

N

031

10

Szakmai irányítószervtől kapott információk

10

N

032

HN

Foglalkozási megbetegedések, fokozott expozíciós esetek, súlyos munkabalesetek

Nem selejtezhető

HN

N

033

HN

Alkoholfogyasztással, kábítószer-élvezettel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

N

034

10

Foglalkozásegészségügyi szolgálat, szolgáltatás

10

N

035

NS

Rákkeltő bejelentések a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM–SZCSM együttes rendelet, valamint a foglalkozási eredetű rákkeltő anyagok elleni védekezésről és az általuk okozott egészségkárosodások megelőzéséről szóló 26/2000. (IX. 30.) EüM rendelet alapján

Nem selejtezhető

15

Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti ügyek

O

001

NS

Fogyasztóvédelmi koncepció

Nem selejtezhető

15

O

002

NS

Fogyasztóvédelmi stratégia

Nem selejtezhető

15

O

003

10

Értékesítés, forgalomba hozatal megtiltása, korlátozása, végrehajtásra kötelezés

10

O

004

05

EVP szerinti témavizsgálat

5

O

005

10

Vizsgálati jelentések

10

O

006

10

Fogyasztói érdekvédelemmel kapcsolatos ügyek

10

O

007

05

Fogyasztói reklamációkkal kapcsolatos ügyek

5

O

008

10

Fogyasztóvédelmi bírság határozatok

10

O

009

05

Fogyasztóvédelmi kiadványok, tájékoztatók

5

O

010

05

Helyi kezdeményezésű vizsgálatok

5

O

011

10

KPIR (Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer)

10

O

012

10

Letiltó, tájékoztató közlemények

10

O

013

10

Piacfelügyeleti, szolgáltatásbiztonsági, minőségvizsgálati ügyek

10

O

014

05

Közösségi Gyors Tájékoztatási Rendszer (RAPEX) ügyek

5

O

015

50

Riasztás (Vám, RAPEX, Központi Piacfelügyeleti Információs Rendszer - KPIR)

50

O

016

05

Szabványokkal kapcsolatos ügyek

5

O

017

05

Tesztek, áruismertetők

5

O

018

05

Üzletek működésével kapcsolatos ügyek

5

O

019

10

Vizsgálati útmutató

10

O

020

05

Mintavételi jegyzőkönyv

5

O

021

05

Hatósági ellenőrzési jegyzőkönyv

5

O

022

10

Bírságügyekkel kapcsolatos dokumentumok, bírságadatok egyeztetése, egyéb bírságügyek

10

O

023

10

Fogyasztóvédelmi bírság és kötelezés

10

O

024

10

Kötelezésre szóló határozatok

10

O

025

10

Eljárási bírság határozatok

10

O

026

10

Fogyasztóvédelmi bírság és forgalomból történő kivonás, visszahívás

10

O

027

10

Fogyasztóvédelmi bírság és feltételhez kötés, tiltás

10

O

028

10

Forgalomból történő kivonás, visszahívás

10

O

029

10

Feltételhez kötés, tiltás

10

Örökségvédelmi ügyek

P

001

NS

Örökségvédelmi engedélyezési eljárások és tudomásulvétel

Nem selejtezhető

15

P

002

NS

Adatszolgáltatás, igazolás

Nem selejtezhető

15

P

003

NS

Műemléki érték védetté nyilvánításának, védettség megszüntetésének kezdeményezése

Nem selejtezhető

15

P

004

NS

Ideiglenes védetté nyilvánítások: régészet, műemlék

Nem selejtezhető

15

P

005

NS

Műemlékre, nyilvántartott műemléki értékre vonatkozó építésügyi hatósági engedélyezési eljárás: építési engedély (egyszerűsített, módosított, összevont, integrált), részleges bontás engedélyezése, fennmaradási engedély és építésügyi bírság, fennmaradási és továbbépítési engedély, használatbavételi engedély, névátírás, jogutódlás, engedély érvényességének meghosszabbítása és azzal kapcsolatos felügyeleti intézkedések

Nem selejtezhető

15

P

006

NS

Örökségvédelmi szakhatósági állásfoglalások

Nem selejtezhető

15

P

007

NS

Régészeti feltárásokkal kapcsolatos engedélyezési, tudomásulvételi és egyéb ügyek

Nem selejtezhető

15

P

008

NS

Örökségvédelmi hatósági nyilatkozat

Nem selejtezhető

15

P

009

NS

Hatósági bizonyítvány

Nem selejtezhető

15

P

010

HN

Nyilvántartás vezetésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

P

011

NS

Örökségvédelmi ellenőrzés és kötelezés

Nem selejtezhető

15

P

012

NS

Tudományos szakvélemények

Nem selejtezhető

15

P

013

15

Jogszabályban meghatározott esetekben a területrendezési tervek véleményezése

15

P

014

NS

Településfejlesztéssel, településrendezéssel kapcsolatos ügyek, véleményezések

Nem selejtezhető

15

P

015

HN

Műemlékre, nyilvántartott műemléki értékre vonatkozó építésügyi hatósági kötelezési ügyek

Nem selejtezhető

HN

P

016

HN

Örökségvédelmi bírság

Nem selejtezhető

HN

P

017

NS

Előzetes örökségvédelmi nyilatkozat

Nem selejtezhető

15

P

018

NS

Kulturális örökség védelmével kapcsolatos feladatok

Nem selejtezhető

15

P

019

NS

Régészeti lelőhely vagy műemléki érték nyilvántartásba vételének kezdeményezése

Nem selejtezhető

15

P

020

NS

Örökségvédelmi tudomásulvételi eljárás

Nem selejtezhető

15

P

021

NS

Műemlékekre vonatkozó jókarbantartási ügyek

Nem selejtezhető

15

P

022

NS

Örökségvédelmi felügyeleti tevékenység keretében keletkezett iratok

Nem selejtezhető

15

Népegészségügyi ügyek

R

001

50

Praxisjoggal (működtetési joggal) kapcsolatos iratok

50

R

002

NS

Tisztifőorvosi utasítás

Nem selejtezhető

15

R

003

10

Módszertani levelek, állásfoglalások

10

R

004

50

Egészségügyi szolgáltatók működési engedélyezése, nyilvántartása

50

R

005

25

Halottakkal kapcsolatos engedélyek

25

R

006

10

Élelmiszerrel kapcsolatos eljárások

10

R

007

25

Temetkezéssel kapcsolatos engedélyek

25

R

008

25

Kártevőirtási tevékenység engedély

25

R

009

25

Közegészségügyi előírástól való eltérés engedélyezése

25

R

010

05

Háziorvos választás

5

R

011

25

Ivóvízzel kapcsolatos engedélyezés

25

R

012

25

Fürdővízzel kapcsolatos engedélyezés

25

R

013

10

Ivóvízbiztonsági ügyek

10

R

014

15

Szakhatósági eljárások

15

R

015

10

Szakvéleményezések, szakértői tevékenység

10

R

016

50

Kémiai biztonsági bejelentések

50

R

017

30

Élelmiszer okozta megbetegedés

30

R

018

15

Egyéb hatósági eljárások

15

R

019

25

Népegészségügyi eljárások

25

R

020

25

Lakossági szűréssel kapcsolatos eljárások

25

R

021

15

Egység ellenőrzések

15

R

022

30

Fertőző betegekkel, járványokkal kapcsolatos eljárások

30

R

023

25

Védőoltásügyek

25

R

024

25

Egyéb járványügyi eljárások

25

R

025

75

Hatósági orvosi igazolás

75

R

026

50

Rendkívüli események, katasztrófa eljárásai

50

R

027

15

Másodfokú eljárások

15

R

028

10

Laboratóriumi eljárások

10

R

029

75

Sugáregészségügyi létesítési, tevékenységi engedélyezési eljárás, ellenőrzés

75

R

030

75

Sugárveszélyes tevékenység megszüntetés, inaktívvá nyilvánítás

75

R

031

75

Nem-ionizáló sugárzások

75

R

032

15

Egyéb sugáregészségügyi tevékenység

15

R

033

15

Szakkérdések vizsgálata

15

R

034

15

Egészségügyi szolgáltatókat, szolgáltatásokat érintő panaszügyek

15

R

035

10

Egészségvédelem, egészségfejlesztés

10

R

036

30

Egészségügyi dolgozók munkaköri alkalmasságával kapcsolatos iratok

30

R

037

25

Kórház-higiénés tevékenység

25

R

038

10

Egészségügyi kártevők elleni védekezéssel kapcsolatos hatósági tevékenység

10

R

039

HN

Szakhatósági engedélyezés, nyilvántartás

Nem selejtezhető

HN

R

040

15

Egészségügyi szolgáltatókat, szolgáltatásokat érintő panaszügyek

15

R

041

25

Természetgyógyászati tevékenység engedélyezése

25

R

042

30

Helyettesítésnek abban a rendelőben történő ellátásának engedélyezése, amelyben a helyettesítő egyébként is a tevékenységét végzi

30

R

043

25

Gyógyászati segédeszköz forgalmazására, javítására, kölcsönözésére irányuló kérelem

25

R

044

25

Családvédelmi szolgálat működésének engedélyezése

25

R

045

30

Gyógyszerészi gondozási tevékenység bejelentése

30

R

046

30

Rendelőintézet engedélyezése

30

R

047

30

A fekvőbeteg-szakellátást, és a rendelőintézeti szakrendelők (egészségügyi szolgáltatók) katasztrófavédelmi tervének jóváhagyása

30

R

048

30

A fekvőbeteg-szakellátást, és a rendelőintézeti szakrendelők (egészségügyi szolgáltatók) módosított katasztrófavédelmi tervének jóváhagyása

30

R

049

30

A külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló 2001. évi C. törvény hatálya alá tartozó ügyekben eljáró hatóságok kijelöléséről, valamint a nyilatkozattételi kötelezettség alá eső szolgáltatások felsorolásáról szóló 33/2008. (II. 21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a Magyarország területén, határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében a rendelet 1. és 2. számú mellékletében meghatározott szabályozott szakma gyakorlásával járó szolgáltatási tevékenység folytatására irányuló bejelentés

30

R

050

25

Szabad szolgáltatásnyújtás jogával rendelkező szolgáltatónak a határon átnyúló szolgáltatásnyújtás keretében történő gyógyászati segédeszköz forgalmazására, javítására, kölcsönözésére vonatkozó bejelentése

25

R

051

25

Hadkiegészítő parancsnokság sorozó szakfőorvosának kijelölése

25

R

052

25

Kozmetikai termék gyártási tevékenységének bejelentése

25

R

053

15

Gyermektáboroztatás helyének és időpontjának, valamint a táborozásban résztvevők személyének bejelentése

15

R

054

15

Vándortábor útvonalának több népegészségügyi szolgálat területi illetékességét érintő bejelentése

15

R

055

15

Előzetes szakhatósági állásfoglalás a családi napközi, alternatív napközbeni ellátás szolgáltatói nyilvántartásba történő bejegyzésével, a szolgáltatói nyilvántartásban szereplő adatainak módosításával kapcsolatban

15

R

056

15

Vándortábor jellegű tábor bejelentése

15

R

057

15

Gyermek- és ifjúsági csoport nem üzleti célú közösségi szabadidős szálláshelyen szervezett üdülésének, táborozásának bejelentése

15

R

058

25

Zárt légterű dohányzóhely kijelölésének engedélyezése

25

R

059

25

Közfoglalkoztatás esetén megfelelő elhelyezés, tisztálkodási és étkezési lehetőség engedélyezése

25

R

060

25

Természetes gyógytényező megnevezés használatához szükséges gyógyhatást igazoló orvosi megfigyelések engedélyezése

25

R

061

25

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású anyagok és készítmények előállítása során az előállítás közegészségügyi-járványügyi feltételei biztosítottságának igazolása

25

R

062

15

Földi járműről végzett szúnyogirtás bejelentése

15

Mérésügyi és Műszaki Biztonsági ügyek

Műszaki felügyeleti ügyek

S

001

01

Gázpalackok, nyomástartó berendezések és létesítmények engedélyezési és ellenőrzési ügyei – a megszüntetését követően

1

S

002

10

Nyomástartó berendezések, létesítmények egyéb ügyei

10

S

003

01

Tároló tartályok engedélyezési ügyei – a megszüntetését követően

1

S

004

10

Tároló tartályok egyéb ügyei

10

S

005

01

Gázüzemi berendezések, technológiák engedélyezési és ellenőrzési ügyei – a megszüntetését követően

1

S

006

10

Gázüzemi berendezésekkel, technológiákkal kapcsolatos egyéb hatósági ügyek

10

S

007

01

Villamos vezetékek, külső kezelőterű kapcsoló berendezések engedélyezési ügyei – a megszüntetést követően

1

S

008

05

Villamos biztonság ellenőrzési ügyei

5

S

009

01

Építésügyi hatósági engedélyezési ügyek:

1

a) Az összetettsége alapján építménynek minősülő nyomástartó berendezések és rendszerek

b) Nyomástartó berendezések töltésére szolgáló berendezések

c) Az összetettsége alapján építménynek minősülő veszélyes folyadék- és olvadéktárolók

d) Közforgalmú üzemanyagtöltő állomások műtárgyai az utak kivételével

e) Az összetettsége alapján építménynek minősülő nyomástartó berendezésnek nem minősülő gáztárolók

f) Autógáztöltő-állomások

g) Ipari és mezőgazdasági célú hőfejlesztő-hőhasznosító berendezések

h) Hőtermelés és hőszolgáltatás berendezések

i) Megújuló energiahordozót előállító vagy hasznosító energetikai berendezések

j) Erőmű, belső kezelőterű kapcsoló berendezés

– a megszüntetését követően

S

010

10

ADR/RID engedélyezési és egyéb ügyek

10

S

011

01

Távhőellátással kapcsolatos ügyek – a létesítmény, berendezés, engedély megszüntetését követően

1

S

012

NS

Rendkívüli eseményekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

S

013

10

Hatósági bizonyítvány, hatósági igazolvány kiállításával kapcsolatos ügyek

10

S

014

15

Szakhatósági eljárások

15

S

015

03

Egyéb műszaki biztonsági ügyek

3

S

016

01

Felvonóval, mozgólépcsővel (mozgójárdával) kapcsolatos engedélyezési ügyek – a berendezés megszüntetését követően

1

S

017

05

Felvonóval, mozgólépcsővel (mozgójárdával) kapcsolatos felügyeleti és ellenőrzési ügyek

5

Mérésügyek

S

030

10

Vízmérők hitelesítése

10

S

031

15

Gázmérők hitelesítése

15

S

032

15

Villamos fogyasztásmérők hitelesítése

15

S

033

05

Hőfogyasztásmérők hitelesítése

5

S

034

03

Üzemanyagmérők hitelesítése

3

S

035

03

Viteldíjjelzők hitelesítése

3

S

036

25

Űrmértékek, hosszúságmérők (mérőszalag, méterrúd) hitelesítése

25

S

037

03

Kiterjedést mérők (hosszúság, terület, térbeli kiterjedés) hitelesítése

3

S

038

03

Gépjármű kipufogógáz-elemzők hitelesítése

3

S

039

03

Súlyok hitelesítése

3

S

040

03

Mérlegek hitelesítése

3

S

041

03

Közúti kerék- és tengelyterhelésmérők hitelesítése

3

S

042

03

Gépjármű gumiabroncsnyomás-mérők hitelesítése

3

S

043

25

Áram- és feszültségváltók hitelesítése

25

S

044

25

Tárolótartályok hitelesítése

25

S

045

10

Tartályszintmérők és szintmérő szondák hitelesítése

10

S

046

15

Szeszmérők hitelesítése

15

S

047

03

Mérőperemes földgáz-mennyiségmérő rendszerek

3

S

048

03

Szerencsejáték eszközök hitelesítése

3

S

049

15

Mérlegek EK hitelesítése

15

S

050

05

Hosszúságmérők kalibrálása

5

S

051

10

Súlyok kalibrálása

10

S

052

10

Mérlegek kalibrálása

10

S

053

10

Nyomásmérők kalibrálása

10

S

054

10

Egyéb (mechanikai) eszközök kalibrálása vagy vizsgálata

10

S

055

05

Mértékellenőrzés

5

S

056

10

Pontosság-ellenőrző vizsgálatok (vízmérő, villamos fogyasztásmérő)

10

S

058

05

Átfolyásmérők hitelesítése

5

S

059

03

Hitelesítő berendezések és etalonok hitelesítése, kalibrálása

3

S

060

05

Mérésügyi állásfoglalás, szakvélemény, tájékoztatás

5

S

061

15

Mérésügyi és műszaki biztonsági tanúsító jelek rendelése

15

S

062

25

Hitelesítő és minősítő laboratóriumi ügyek

25

S

063

05

Erő és keménységmérő etalonok és mérőeszközök kalibrálása

5

S

064

05

Optikai etalonok és mérőeszközök kalibrálása, optikai anyagok vizsgálata

5

Közlekedési ügyek

T

001

10

Közúti áruszállító engedély

10

T

002

HN

Útépítéshez kapcsolódó ügyek

Nem selejtezhető

HN

T

003

HN

Hídépítéshez kapcsolódó ügyek

Nem selejtezhető

HN

T

004

HN

Forgalomszabályozási ügyek

Nem selejtezhető

HN

T

005

10

Útügyi igazgatáshoz kapcsolódó ügyek

10

T

006

10

Szakhatósági ügyek

10

T

007

HN

Településszerkezeti tervek, területfejlesztés, területrendezés, szabályozási tervek ügyei

Nem selejtezhető

HN

T

008

10

Eljáró hatóság kijelölése

10

T

009

HN

Utak átminősítése, közforgalom előli elzárása, megnyitása

Nem selejtezhető

HN

T

010

03

Közútkezelői hatáskörbe tartozó, forgalomszabályozással kapcsolatos ügyek

3

T

011

05

UTO külső ügyei

5

T

012

03

Kapcsolattartás, tájékoztatás utánképzési tevékenységet végző intézményekkel

3

T

013

10

A műszaki és a járművezető vizsgabiztosokkal kapcsolatos ügyek

10

T

014

05

Vizsgáztatással, ellenőrzéssel összefüggő anyagok, intézkedések

5

T

015

10

Okmánykiadás

10

T

016

05

Felmentések

5

T

017

HN

Vizsgajegyzőkönyvek, anyakönyvek, vizsgaanyagok

Nem selejtezhető

HN

T

018

05

Vizsgadíj-elszámolások

5

T

019

10

Utánképzési ügyek

10

T

020

05

Képzőszervek tevékenységével kapcsolatos ügyek

5

T

021

10

Szakoktatók tevékenységével kapcsolatos ügyek

10

T

022

10

Iskolavezetők tevékenységével kapcsolatos ügyek

10

T

023

05

Vizsgaeredmény érvénytelenítése

5

T

024

03

Vizsga felfüggesztése, vizsgán történt rendkívüli esemény

3

T

025

03

Vizsgázó, illetve a szakoktató meghatározott időre való eltiltása a vizsgától, vizsgán való részvételtől

3

T

026

05

Engedély nélküli és jogszabályba ütköző képzési tevékenység bírságolási ügyei

5

T

027

05

Műszaki vizsgálóállomások tevékenységével kapcsolatos ellenőrzés ügyei

5

T

028

03

Járműfenntartó tevékenység ellenőrzési ügyei

3

T

029

05

Környezetvédelmi felülvizsgáló helyek tevékenységével kapcsolatos ellenőrzés ügyei

5

T

030

03

Alkatrész gyártó, forgalmazási tevékenység ellenőrzési ügyei

3

T

031

05

Menetíró illesztő és beszerelő helyekkel kapcsolatos iratok

5

T

032

01

Vizsgabiztosi vezénylés

1

T

033

03

Képzés- és vizsgáztatási statisztikák

3

T

034

03

Képzéssel kapcsolatos nyilvántartási hatósági ügyek

3

T

035

HN

Vizsgázók éves iktatókönyve (anyakönyv)

Nem selejtezhető

HN

T

036

01

Vizsgáztatással kapcsolatos kérelmek, igazolások

1

T

037

HN

Vizsgaigazolások felhasználási íve

Nem selejtezhető

HN

T

038

03

Vizsgáztatással kapcsolatos nyilvántartási hatósági ügyek

3

T

039

03

Vizsgajelentések

3

T

040

03

Kezelői bizonyítvány másolatának kiadása

3

T

041

HN

Utánképzési vizsgajegyzőkönyvek, nyilvántartás, igazolás felhasználás

Nem selejtezhető

HN

T

042

05

Utánképzési megbízások

5

T

043

10

Utánképzettek iratanyaga

10

T

044

05

Utánképzés szervezésével kapcsolatos ügyek

5

T

045

10

Belföldi és nemzetközi közúti árufuvarozási tevékenység engedélyezésével kapcsolatos ügyek, szakvélemények

10

T

046

10

Belföldi és nemzetközi személyfuvarozási tevékenység engedélyezésével kapcsolatos ügyek, szakvélemények

10

T

047

05

Hivatalos adatkérések teljesítése

5

T

048

05

Telephelyi ellenőrzéssel kapcsolatos ügyek

5

T

049

05

Járműszakági tájékoztatók

5

T

050

05

Műszaki igazgatási ügyek

5

T

051

05

Környezetvédelemmel kapcsolatos ügyiratok (oktatás nélkül)

5

T

052

10

ADR-iratanyagok (pl. jóváhagyás, igazolás, kivéve oktatási anyag)

10

T

053

HN

Oktatás (vizsgabiztosok, közúti ellenőrök képzése, továbbképzése)

Nem selejtezhető

HN

T

054

15

Hatósági alvázszám

15

T

055

10

Orvosszakértői anyagok (megbízás, mozgáskorlátozottak stb.)

10

T

056

05

Digitális tachográf kártyákkal kapcsolatos ügyek (pl. igénylés)

5

T

057

10

Radioaktív anyagok fuvarozásával kapcsolatos ügyek

10

T

058

05

Engedély nélküli és jogszabályba ütköző közúti közlekedési szolgáltatások közigazgatási bírságolással kapcsolatos ügyei

5

T

059

05

Taxi és személygépkocsis személyszállító engedély

05

T

060

10

Regisztrált bontó-hulladékkezelő helyek iratai

10

T

061

05

Menetíró készülékek (tachográf) használatával kapcsolatos ügyek, szakvélemények

5

T

062

05

Műszaki vizsgáztatás iratai, lassú jármű kivételével

5

T

063

10

Járművizsgálattal kapcsolatos ügyek, műszerek, technológia, eljárás, feltételek biztosítása

10

T

064

05

Honosítási eljárás (jármű)

5

T

065

10

Lassú jármű műszaki vizsgáztatásának iratai

10

T

066

NS

Jármű-átalakítás

Nem selejtezhető

15

T

067

NS

Jármű-összeépítés

Nem selejtezhető

15

T

068

15

Kijelölt vizsgáló állomások engedélyezésének iratai, egyéb iratok

15

T

069

05

Tengelytúlterheléssel, illetve engedélyezett össztömeg túllépéssel közlekedő járművek

5

T

070

10

Járműfenntartó tevékenységgel kapcsolatos ügyek, bejelentkezések

10

T

071

05

Sérült jármű biztosító által kezdeményezett vizsgálata

5

T

072

10

Veszélyes árut szállító járművekkel kapcsolatos ügyek

10

T

073

01

Járművizsgálati anyagok alapján kiadott különféle igazolások

1

T

074

15

Előzetes eredetiségvizsgálattal, hatósági szerződéssel kapcsolatos ügyek

15

T

075

05

Eredetiségvizsgáló helyekkel kapcsolatos ügyek

5

T

076

NS

Egyedi forgalomba helyezések

Nem selejtezhető

15

T

077

HN

Járdák, gyalogutak és műtárgyai engedélyezési ügyei

Nem selejtezhető

HN

T

078

10

Közlekedési létesítmények nem közlekedési célú igénybevétele

10

T

079

05

Úthasználati díj megfizetésének ellenőrzésével kapcsolatos ügyek

5

T

080

05

AETR anyagok

5

T

081

05

Közúti ellenőrzések ügyei

5

T

082

03

Okmányok pótlása (vizsgaigazolás, utánképzési igazolás és egyéb igazolványok)

3

T

083

03

Üzemanyag alapnorma megkeresések ügyei

3

T

084

05

Sajátszámlás áruszállítással kapcsolatos ügyek

5

T

085

05

Sajátszámlás személyszállítással kapcsolatos ügyek

5

T

086

15

Diszpécserszolgálati engedély kiadása

15

Rehabilitációs ügyek

U

001

05

Megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak (rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás) igényléséhez, módosításához és megszüntetéséhez kapcsolódó iratok (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

002

25

Nemzetközi jogintézmények hatálya alá tartozó személyek ellátásainak (rokkantsági ellátás, rehabilitációs ellátás) igényléséhez, módosításához és megszüntetéséhez kapcsolódó iratok (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

25

U

003

05

Jogosulatlanul igénybe vett ellátásokkal kapcsolatos iratok (az ügyet lezáró döntés jogerőre emelkedésétől számítva)

5

U

004

05

Szakvélemények hozzátartozói nyugellátás megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

005

05

Szakvélemények baleseti járadék megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

006

05

Szakvélemények rokkantsági járadék megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

007

05

Szakvélemények fogyatékossági támogatás megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

008

05

Szakvélemények aktív korúak ellátásának megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

009

05

Szakvélemények magasabb összegű családi pótlék megállapításához (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

5

U

010

05

Szakvélemények bányászok egészségkárosodási járadékának megállapításához

5

U

011

05

Szakvélemények bányászati dolgozók kereset kiegészítésének megállapításához

5

U

012

05

Szakvélemények hadi rokkantsági ellátások megállapításához

5

U

013

10

Szakvélemények keresőképesség vagy keresőképtelenség elbírálásáról

10

U

014

10

Szakvélemények táppénzes időszak alatt megállapítható egészségkárosodásról

10

U

015

10

Szakvélemények baleseti táppénz meghosszabbításához

10

U

016

10

Szakvélemények közúti járművezetők egészségi alkalmasságáról (ellátás megszűnésétől vagy megszüntetésétől számítva)

10

U

017

10

Szakvélemények a közlekedőképességről

10

U

018

10

Szakvélemények a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjai egészségi alkalmasságának felülvizsgálata során az egészségkárosodás, egészségi állapot mértékéről

10

U

019

10

Szakvélemények a nemzeti helytállásért pótlék elbírálásához szükséges egészségkárosodás mértékéről

10

U

020

10

Szakvélemények nemzeti gondozási díj elbírálásához szükséges egészségkárosodás mértékéről

10

U

021

10

Szakvélemények az 1945–1963 között törvénysértő módon elítéltek juttatásainak megállapításához szükséges egészségkárosodás mértékéről

10

U

022

10

Szakvélemények a kárpótlási jegy ellenében járó életjáradék megállapításához szükséges egészségkárosodás mértékéről

10

U

023

10

Szakvélemények a felsőoktatásban részt vevő hallgatók fogyatékosságáról

10

U

024

25

Nemzetközi ügyekben készített szakértői vélemények és adatlapok

25

U

025

05

Hatósági Bizonyítvány kiállításával kapcsolatos ügyiratok (érvényességi idő lejártától számítva)

5

U

026

03

Statisztikai jellegű adatszolgáltatás, kimutatás, tájékoztató iratai

3

U

027

10

Útmutatók, szakmai állásfoglalások

10

U

028

05

Ellenőrzési jegyzőkönyvek, intézkedések, jelentések iratai

5

U

029

05

Rehabilitációs kártya iratai (érvényességi idő lejáratától számítva)

5

U

030

15

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak megtérítésével kapcsolatos iratok

15

U

031

15

Megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak peres ügyiratai

15

U

032

05

Rehabilitációs járadékosokkal kapcsolatos ügyek (ellátás megszűnésétől számítva)

5

U

033

10

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatallal kapcsolatos ügyek

10

Bányafelügyeleti igazgatási ügyek

V

001

HN

Felmentések, eltérési engedélyek biztonsági szabályzatok előírása alól

Nem selejtezhető

HN

V

002

HN

Településfejlesztési és -rendezési ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

003

10

Bányászati munkavédelmi, munkaügyi ügyek

10

V

004

HN

Bányatelek-, védőpillér-ügyek és -nyilvántartások, bányászati jog átruházása, megszűnt bányák térképei

Nem selejtezhető

HN

V

005

30

Felelős műszaki vezetők és helyettesei megbízásával és jogkörükkel kapcsolatos ügyek (bejelentések)

30

V

006

HN

Bányakár-ügyek, igazolás másra át nem hárítható tájrendezési feladatokkal kapcsolatban

Nem selejtezhető

HN

V

007

HN

Beruházási programok, javaslatok, műszaki fejlesztési koncepciók

Nem selejtezhető

HN

V

008

HN

Műszaki üzemi tervek (kutatás, feltárás, kitermelés, szünetelés, felhagyás, bányabezárás, tájrendezés), kutatás engedélyezése, kutatási zárójelentések

Nem selejtezhető

HN

V

009

30

Üzemzavar-elhárítási és kitörésvédelmi tervek

30

V

010

15

Felszíni előkutatással kapcsolatos bejelentések

15

V

011

30

Bányaüzemek veszélyességi besorolása

30

V

012

30

Gázipari engedélyesek minősítése és a műszaki biztonsági irányítási rendszerekkel kapcsolatos ügyek

30

V

013

HN

Bányászati és egyéb létesítmények engedélyezése (a hatályos rendelkezés szerinti csoportosításban), a létesítmények biztonsági övezetei, hozzájárulás a biztonsági övezetben való építkezéshez

Nem selejtezhető

HN

V

014

HN

Gépek és berendezések engedélyezése (hatályos rendelkezés szerinti csoportosításban)

Nem selejtezhető

HN

V

015

HN

Nyomástartó berendezésekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

016

15

Műszaki technológiai előírások, műszaki tanulmányok

15

V

017

30

Polgári robbantási tevékenységgel kapcsolatos ügyek

30

V

018

HN

Polgári robbantási tevékenységgel, személyi feltételekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

019

10

Műszaki tervekkel, engedélyezéssel és technológiával kapcsolatos ügyek

10

V

020

HN

Komplex, cél- és egyéb hatósági ellenőrzések

Nem selejtezhető

HN

V

021

HN

Súlyos munkabalesetek vizsgálata

Nem selejtezhető

HN

V

022

HN

Súlyos üzemzavarok vizsgálata

Nem selejtezhető

HN

V

023

15

Baleseti statisztika, baleseti nyilvántartások

15

V

024

15

Baleset- és üzemzavar vizsgálatok

15

V

025

15

PB forgalmazási ügyek

15

V

026

30

Földtani kutatás, a szén-dioxid földtani elhelyezésével kapcsolatos ügyek

30

V

027

30

Szakértői vélemények, tanulmányok

30

V

028

HN

Geotermikus energia kutatásával, kinyerésével, hasznosításával kapcsolatos ügyek (kivéve építésügyi eljárások)

Nem selejtezhető

HN

V

029

HN

Célkitermelőhely engedélyezésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

030

HN

Bányászati biztosítékkal kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

031

HN

Bányászati hulladékokkal kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

032

HN

Vezetékjogi, használati jogi ügyek, előmunkálati jog engedélyezése

Nem selejtezhető

HN

V

033

10

Építésügyi bejelentések

10

V

034

HN

Határon átnyúló PB forgalmazás bejelentésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

035

30

Jogszabály alapján folytatott tanfolyami képzések és vizsgáztatások

30

V

036

HN

Bányák minősítése

Nem selejtezhető

HN

V

037

10

Biztonsági övezet megsértésével kapcsolatos ügyek

10

V

038

HN

Energetikai létfontosságú rendszerek, létesítmények azonosításával, ellenőrzésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

039

30

Bányaüzemi felelős műszaki vezetői engedélyek

30

V

040

30

Bányaüzemi felelős műszaki vezető és helyettes bejelentésével kapcsolatos ügyek

30

V

041

30

Bányamentéssel és kitörésvédelemmel kapcsolatos iratok

30

V

042

05

Bányatérképekkel kapcsolatos önálló eljárások

5

V

043

HN

Természetvédelmi kezelési tervekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

HN

V

044

10

Bányafelügyelet szakhatósági állásfoglalása

10

V

045

10

Bányafelügyelet szakkérdés vizsgálata

10

V

046

05

Jogosulatlan bányászati tevékenység kivizsgálása

5

Lakástámogatási ügyek

X

001

20

Támogatási feltételeknek való megfelelés megállapítása iránt induló hatósági eljárás iratai

20

X

002

20

Az állam javára bejegyzett jelzálogjog átjegyzése érdekében indult hatósági eljárás iratai

20

X

003

NS

Az állami támogatás visszafizetésére vagy a lakáscélú állami támogatással összefüggő állami követelés megfizetésére kötelező hatósági eljárás iratai

Nem selejtezhető

15

X

004

10

Hitelintézeti megkeresésre indult hatósági ellenőrzés, hatósági eljárás

10

X

005

20

A támogatott ingatlan Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek történő felajánlásához kapcsolódó iratok

20

X

006

20

A Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól átvett, a Magyar Állam jelzálogjogából eredő végrehajtási ügyek

20

X

007

20

A Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól átvett államigazgatási eljárás alá tartozó ügyek

20

X

008

20

Lakáscélú állami támogatások ingatlan-nyilvántartási bejegyzéséhez kapcsolódó ügyek iratai

20

X

009

NS

A Magyar Állam jelzálogjogából eredő végrehajtási ügyek

Nem selejtezhető

15

X

010

20

Igazolás lakáscélú állami támogatás igénybevételéhez

20

X

011

20

Állami, igazságügyi és más szervek, magánszemélyek lakástámogatási ügyekhez kapcsolódó megkeresései

20

X

012

10

A lakás-előtakarékossági állami támogatás és járulékai visszafizetésére kötelezettek fizetési könnyítés iránti kérelmek iratai

10

X

013

10

Polgári peres eljárásokban a Magyar Állam, mint jelzálogjogosult képviselete alperesként

5

Családtámogatási ügyek

Y

001

05

Családi pótlék iratai

5

Y

002

50

Gyermekgondozási támogatás (gyermekgondozási segély, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás) iratai

50

Y

003

50

Méltányossági gyermekgondozási segély iratai

50

Y

004

05

Anyasági támogatás iránti igények

5

Y

005

05

Fogyatékossági támogatás iratai, bevételi és kifizetési bizonylatok

5

Y

006

05

Családtámogatási ellátások (anyasági támogatás, családi pótlék) kifizetési jegyzéke, bevételi és kifizetési bizonylatok

5

Y

007

05

Gyermekgondozási segély (GYES), gyermekgondozást segítő ellátás, Gyermeknevelési támogatás (GYET) bevételi és kifizetési bizonylatok, bevallások és dokumentumai

5

Y

008

05

Megváltozott munkaképességű keresetkiegészítés, átmeneti keresetkiegészítés iratai

5

Y

009

05

Vakok személyi járadéka

5

Y

010

05

Jogosulatlanul felvett ellátások iratai

5

Y

011

05

Nagycsaládos gázártámogatási igények és a hozzájuk kapcsolódó iratok (igénybejelentések, adatváltozások)

5

Környezetvédelmi és Természetvédelmi ügyek

Hulladékgazdálkodás

Z

001

NS

Hulladékkezelési, hulladékgazdálkodási engedélyezés

Nem selejtezhető

15

Z

002

NS

Hulladéklerakók felülvizsgálata

Nem selejtezhető

15

Z

003

10

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos kötelezések

10

Z

004

15

Hulladékgazdálkodási bírság (kivéve veszélyes hulladék)

15

Z

005

HN

Felhagyott hulladéklerakók rekultivációjával, utógondozásával kapcsolatos eljárások

Nem selejtezhető

HN

Z

006

NS

Hulladéklerakó üzemeltetési terv jóváhagyása

Nem selejtezhető

15

Z

007

HN

Hulladéklerakókkal kapcsolatos összefoglaló jelentések

Nem selejtezhető

HN

Z

008

HN

Veszélyes hulladékokkal kapcsolatos engedélyezés

Nem selejtezhető

HN

Z

009

05

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos ügyek

5

Z

010

05

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos egyéb ügyek

5

Z

011

HN

Veszélyes hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási bírság

Nem selejtezhető

HN

Z

012

05

Hulladékgazdálkodással kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések

5

Levegőtisztaság-védelem

Z

020

NS

Levegőtisztaság-védelmi engedély

Nem selejtezhető

15

Z

021

03

Egyéb levegőtisztaság-védelmi ügyek

3

Z

022

10

Levegőtisztaság-védelemmel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések

10

Z

023

10

Levegőtisztaság-védelmi kötelezések

10

Z

024

NS

Levegőtisztaság-védelmi határozatok

Nem selejtezhető

15

Z

025

15

Levegőtisztaság-védelmi bírságok

15

Z

026

15

Hulladékégetés engedélyezésére irányuló levegőtisztaság-védelmi intézkedés

15

Z

027

10

Ózonkárosító anyagok ügyei

10

Z

028

15

Ipari hulladékégetés engedélyezése

15

Z

029

NS

Levegőminőségi tervek készítése és felülvizsgálata

Nem selejtezhető

15

Zaj- és rezgésvédelem

Z

030

NS

Zaj- és rezgésvédelmi határérték határozat

Nem selejtezhető

15

Z

031

10

Zaj- és rezgésvédelmi kötelezések

10

Z

032

15

Zaj- és rezgésvédelmi bírság

15

Z

033

05

Zaj- és rezgésvédelemmel kapcsolatos ügyek

5

Z

034

HN

Másodfokú zajvédelmi ügyek

Nem selejtezhető

HN

Z

035

10

Zaj- és rezgésvédelemmel kapcsolatos panaszok, közérdekű bejelentések

10

Természet- és tájvédelem

Z

040

NS

Természetvédelmi engedélyek

Nem selejtezhető

15

Z

041

NS

Természetvédelmi bírság

Nem selejtezhető

15

Z

042

05

Természetvédelemmel kapcsolatos ügyek

5

Z

043

10

Természetvédelmi bejelentések, panaszkivizsgálás, tájékoztatás

10

Z

044

05

Nemzeti Parkokkal kapcsolatos adatforgalom

5

Z

045

10

Természetvédelmi kártalanítás

10

Z

046

10

Természeti vagy védett természeti terület megállapítása és kapcsolatos ügyei

10

Z

047

10

Természetvédelemmel kapcsolatos adatbejelentés, nyilvántartás

10

Z

048

05

CITES nyilvántartás

5

Z

049

10

Natura 2000 területtel kapcsolatos ügyek

10

Z

050

10

Talajterheléssel kapcsolatos bírság

10

Z

051

NS

Másodfokú helyi környezetvédelmi szakhatósági ügyek

Nem selejtezhető

15

Z

052

10

Természetvédelmi kötelezések

10

Z

053

NS

Természetvédelmi kármentesítés

Nem selejtezhető

15

Z

054

05

Természetvédelmi szakkérdést vizsgáló és szakhatósági ügy

5

Z

055

05

Erdőgazdálkodók éves tervének jóváhagyása

5

Komplex ügyek

Z

060

05

Felszámolási, végelszámolási eljárásokhoz kapcsolódó környezetvédelmi eljárás

5

Z

061

NS

Környezeti hatásvizsgálati eljárások

Nem selejtezhető

15

Z

062

NS

Környezetvédelmi működési engedélyek

Nem selejtezhető

15

Z

063

NS

Környezetvédelmi teljesítményértékelés

Nem selejtezhető

15

Z

064

NS

Előzetes vizsgálat

Nem selejtezhető

15

Z

065

NS

Előzetes konzultáció

Nem selejtezhető

15

Z

066

NS

Egységes környezethasználati engedélyek

Nem selejtezhető

15

Z

067

NS

Kármentesítések

Nem selejtezhető

15

Z

068

NS

Üzemi kárelhárítási terv jóváhagyása

Nem selejtezhető

15

Z

069

05

Földtani közeggel kapcsolatos ügyek

5

Z

070

05

Bevallások (EHIR, LAL, KAR, FAVI-MIR-K, FAVI-KÁRINFO, LM, PRTR-IPPC)

5

Z

071

NS

Hatósági intézkedés kezdeményezése

Nem selejtezhető

15

Z

072

NS

Névváltozás bejelentés

Nem selejtezhető

15

Z

073

05

Rendkívüli szennyezés

5

Z

074

05

Szabálysértési feljelentés

5

Z

075

05

Büntető feljelentés

5

Z

076

HN

Radiológiai szempontból kiemelt létesítményekkel kapcsolatos iratok

Nem selejtezhető

HN

Z

077

HN

Egységes környezetvédelmi engedélyezési eljárás

Nem selejtezhető

HN

Z

078

10

Felügyeleti és ellenőrzési eljárások

10

Z

079

10

Elkobzott védett természeti érték elhelyezése, hasznosítása

10

Z

080

NS

Tartós környezetkárosodás

Nem selejtezhető

HN

Z

081

10

Felszín alatti vízzel és földtani közeggel kapcsolatos nyilvántartás

10

Z

082

10

Termékdíjjal kapcsolatos ügyek

10

Z

083

NS

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény szerinti kiemelt szakhatósági ügyek

Nem selejtezhető

15

Z

084

05

Környezethasználattal járó tevékenység engedélyezésére irányuló hatósági eljárásban a környezetvédelmi és természetvédelmi szempontok szakkérdésként történő vizsgálatával kapcsolatos ügyek

5

Z

085

HN

Komplex engedély

Nem selejtezhető

HN

Z

086

10

Kárelhárítások egységes nyilvántartása

10

Z

087

NS

Környezet- és természetvédelmi szakvélemények, állásfoglalások

Nem selejtezhető

15

Z

088

NS

Határvízi kapcsolatok (pl. Magyar-Osztrák Vízügyi Bizottság, Magyar-Szlovén Vízgazdálkodási Bizottság)

Nem selejtezhető

15

Z

089

05

Szakhatósági ügyek

5

Mérőközpont ügyei

Z

100

NS

Hulladékvizsgálatok

Nem selejtezhető

15

Z

101

NS

Talaj- és talajvízvizsgálat

Nem selejtezhető

15

Z

102

NS

Levegőtisztaság-védelmi ellenőrzések

Nem selejtezhető

15

Z

103

NS

Levegőtisztaság-védelmi mérések

Nem selejtezhető

15

Z

104

NS

Levegőminőségi ügyek

Nem selejtezhető

15

Z

105

NS

Levegőminőségi ügyek megbízásra

Nem selejtezhető

15

Z

106

NS

Zaj- és rezgés elleni védelem ügyei

Nem selejtezhető

15

Z

107

NS

Felszíni vizek ellenőrzése

Nem selejtezhető

15

Z

108

NS

Felszín alatti vizek ellenőrzése

Nem selejtezhető

15

Z

109

NS

Szennyvízkibocsátások ellenőrzése

Nem selejtezhető

15

Z

110

NS

A szabad kapacitás kihasználásából eredően a laboratóriumi mérésekkel kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

Z

111

NS

A környezet állapotának és használatának figyelemmel kíséréséhez, igénybevételi és terhelési adatainak méréséhez, gyűjtéséhez, feldolgozásához és nyilvántartásához kialakított környezetvédelmi mérő-, észlelő-, ellenőrző hálózat (monitoring) működtetésével kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15

Z

112

NS

Hatósági eljárást megalapozó laboratóriumi vizsgálattal kapcsolatos ügyek

Nem selejtezhető

15


2. függelék a 27/2016. (IX. 20.) MvM utasítás 1. mellékletéhez

3. függelék a fővárosi és megyei kormányhivatalok Egységes Iratkezelési Szabályzatához

Az egységes kormányzati ügyiratkezelő rendszerben – az R. 2. mellékletében foglaltakon túl – nem érkeztethető és nem kézbesíthető küldemények
1. Az egészségbiztosítási, valamint családtámogatási ellátások, a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapításához kapcsolódó eredeti dokumentumot tartalmazó küldemények (pl. TB kiskönyv, csecsemőgondozási díj – CSED, gyermekgondozási díj – GYED, gyermekgondozást segítő ellátás – GYSE, gyermeknevelési támogatás – GYET, táppénz nyomtatvány, orvosi igazolás, vény, lelet, zárójelentés, munkakönyv);
2. Munkabaleseti jegyzőkönyv.
1. A természetes személyek adósságrendezéséről szóló 2015. évi CV. törvény alapján ellátott feladatokkal kapcsolatban keletkező iratok (pl. „ARE” kezdetű nyomtatvány azonosítóval rendelkező dokumentumot tartalmazó küldemények);
2. A borítékon a kivételkezelésre utaló kezelési feljegyzés („A címzettnél felbontandó!”) esetén
a) A hivatali munkajogviszonnyal kapcsolatos személyügyi iratok, különösen: a kinevezés és annak elfogadása, a kinevezés módosításával, a jogviszony megszüntetésével kapcsolatos jognyilatkozat, a fegyelmi, kártérítési ügyben hozott határozat, a sérelemdíj megfizetése ügyében hozott határozat, az összeférhetetlenség megszüntetésére irányuló felszólítás és a fizetési felszólítást tartalmazó küldemények,
b) Zárt adatkezelést kérők iratai, közérdekű bejelentések és panaszügyek iratai,
c) A fegyelmi határozattal az iskolából kizárt tanulók fegyelmi eljárási jegyzőkönyve és a fegyelmi bizottság határozata,
d) A fővárosi és megyei kormányhivatalok védelmi bizottság iratai,
e) Érettségi vizsga iratai (törzslapok, törzslapkivonatok, vizsgabizottsági jegyzőkönyvek),
f) Szociális és gyámügyi küldemények:
fa) A gyámhatóságok, gyermekvédelmi és gyámügyi eljárások különleges adatokat tartalmazó dokumentumai,
fb) A titkos örökbefogadás engedélyezéséről vagy felbontásáról szóló döntés,
g) A kérelem- és pályázatkezeléssel, azaz a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Kifizető Ügynökségi feladatellátásával kapcsolatos, így az 1306/2013/EU európai parlamenti és tanácsi rendeletnek a kifizető ügynökségek és más szervek, a pénzgazdálkodás, a számlaelszámolás, a biztosítékok és az euró használata tekintetében történő kiegészítéséről szóló, 2014. március 11-i 907/2014/EU felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet szerinti akkreditációs kritériumok alapján más szerv által nem kezelhető és a vonatkozó jogszabályok előírásai szerint a kormányhivatalokhoz benyújtandó iratok.”
1

Az utasítás a 2010: CXXX. törvény 12. § (3) bekezdése alapján hatályát vesztette 2016. szeptember 22. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére