• Tartalom

29/2014. (HK 11.) HM KÁT szakutasítás

29/2014. (HK 11.) HM KÁT szakutasítás

a Honvédelmi Minisztérium költségvetési fejezet nemzeti vagyonba tartozó befektetett eszközeinek és készleteinek számítógépes analitikus nyilvántartásának rendjéről*

2014.10.14.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdése alapján – figyelemmel a Honvédelmi Minisztérium fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 89/2011. (VIII. 4.) HM utasításban foglaltakra – a Honvédelmi Minisztérium fejezet befektetett eszközeinek és készleteinek számítógépes analitikus nyilvántartásának rendjéről a következő

szakutasítást

adom ki:


1. A szakutasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmért felelős miniszter irányítása alá tartozó központi hivatalokra és közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. Felkérem a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját, hogy a szakutasítás végrehajtását szervezete vonatkozásában tegye lehetővé.

3. Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet 45. §-ára és 14. mellékletére figyelemmel a befektetett eszközök és készletek analitikus nyilvántartására kötelezett honvédelmi szervezetek a 4. pont szerinti analitikus nyilvántartást vezetik.

4. A HM fejezet központi gazdálkodásának és könyvvezetésének egységes elveire és gyakorlati alkalmazására tekintettel a nemzeti vagyonba tartozó befektetett eszközök és készletek analitikus nyilvántartása a központilag fejlesztett és a honvédelmi szervezetek részére telepített windows-alapú, ESZKÖZ-program rendszerrel (a továbbiakban: ESZKÖZ-program) készül el.

5. A 4. pont szerinti számítógépes analitikus nyilvántartás vezetésének eljárási rendjét az 1. melléklet tartalmazza.

6. A HM Védelemgazdasági Hivatal (a továbbiakban: HM VGH) az 1. melléklet naprakészségét biztosítja.
7. Az ESZKÖZ-programot a 8. és 9. pont szerinti kivételekkel a honvédelmi szervezetek könyvvezetési feladataik ellátása során kötelezően alkalmazzák.

8. Az MH Egészségügyi Központ az intézményi gazdálkodáshoz kapcsolódó befektetett eszközei és készletei esetében a MEDWORKS számviteli informatikai rendszerben vezeti az analitikus nyilvántartást.

9. Az MH Anyagellátó Raktárbázis (a továbbiakban: MH ARB) a lőszerek, rakéták, műszaki harcanyagok, repülő-műszaki és kiképzés-technikai pirotechnikai anyagok MH szintű sorozatszám szerinti nyilvántartását külön erre a célra kifejlesztett HARCANYAG nyilvántartó programmal vezeti, melynek adatait papír alapon, havi rendszerességgel átadja a HM VGH részére. A HM VGH az eszközmozgások értékét szerepelteti az MH ARB központi vagyonában.

10. Ez a szakutasítás az aláírását követő napon lép hatályba.**

11. Hatályát veszti a Honvédelmi Minisztérium költségvetési fejezet befektetett eszközeinek és készleteinek számítógépes analitikus nyilvántartásának rendjéről szóló 20/2012. (HK 13.) HM VGHÁT szakutasítás.

Dr. Dankó István s. k.,
HM közigazgatási államtitkár
*

A szakutasítást a 9/2020. (HK 4.) HM KÁT szakutasítás 1. § d) pontja hatályon kívül helyezte 2020. április 10. napjával.

**

A szakutasítás aláírásának napja 2014. október 13.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére