• Tartalom

19/2014. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

19/2014. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs működésének egyes szabályairól, továbbá a Honvéd Vezérkar szervezeti korrekciójával és a Magyar Honvédség kiképzési és doktrinális feladatokat ellátó központi szervezetének megalakításával összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 11/2014. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés módosításáról*

2014.04.08.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése és a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés 1. és 4. pontja, illetve a 11. § (3) bekezdése alapján, figyelemmel a honvédelmi ágazat katasztrófák elleni védekezésének irányításáról és feladatairól szóló 23/2005. (VI. 16.) HM rendelet 23. § d) pontjára a következő

együttes intézkedést

adjuk ki:

1. Az együttes intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Honvéd Vezérkar főnökének (a továbbiakban: HVKF) közvetlen alárendeltségébe tartozó katonai szervezetekre.

2. A Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (a továbbiakban: KOT) vezetője a HVKF által havi szolgálatvezénylésben kerül kijelölésre, a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Hadműveleti Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HDMCSF) vezetői beosztást betöltők köréből.

3. A KOT tagjait az alábbi szervezetek biztosítják:
a) a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály 1 fő,
b) a HM Védelmi Hivatal 1 fő,
c) a HVK HDMCSF 2 fő,
d) a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) Kiképzési és Doktrinális Központ 1 fő
e) a HVK Logisztikai Csoportfőnökség 1 fő,
f) az MH Egészségügyi Központ 1 fő,
g) az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 1 fő.

4. A KOT állománya a Védelmi- és Közigazgatási Csoport, vagy a KOT vezető igénye alapján, az arra jogosult elöljáró döntése szerint összekötő tisztekkel, ágazati szakértőkkel kiegészíthető.

5. A KOT-ba olyan személyek vezényelhetőek, akik rendelkeznek „NATO Confidential” szintű személyi biztonsági tanúsítvánnyal. A személyi biztonsági tanúsítványok másolati példányát a vezénylő szervezetek – az első szolgálatba lépést megelőző hó 20. napjáig – a HVK HDMCSF csoportfőnökének küldik meg.

6. A vezényelhető állomány felkészítését évente kétszer a HVK HDMCSF hajtja végre.

7. A KOT készenléti szolgálatának vezénylése a Magyar Honvédség vezetését biztosító ügyeleti és készenléti szolgálatok működéséről szóló 20/2007. (HK 4.) HM utasítás 10. § (5) és (6) bekezdésében foglaltak szerint történik.

8. Ez az intézkedés 2014. április 1-jén lép hatályba.

9. A Honvéd Vezérkar szervezeti korrekciójával és a Magyar Honvédség kiképzési és doktrinális feladatokat ellátó központi szervezetének megalakításával összefüggő feladatok végrehajtásáról szóló 11/2014. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés (a továbbiakban: HM KÁT – HVKF együttes intézkedés1) 33. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„33. Az HVK HDMCSF – a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökséggel (a továbbiakban: HVK HIICSF), valamint az MH BHD-vel együttműködve – kialakítja és 2014. április 1-jétől biztosítja a 32. pont alapján átvett elektronikus adatkezelő rendszerek biztonsági menedzsmentjét, figyelemmel az együttes intézkedés 10. alcímében meghatározott feladatokra.”

10. A HM KÁT – HVKF együttes intézkedés1 58. pontjában a „HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK HIICSF)” szövegrész helyébe a „HVK HIICSF” szöveg lép.

11. Hatályát veszti a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs működésének egyes szabályairól szóló 16/2012. (HK 5.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés.

Dankó István s. k.,
HM közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedést utóbb a 74/2014. (HK 10.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés 18. pontja módosította. Az intézkedést a 37/2020. (VI. 26.) HM utasítás 1. § 62. pontja hatályon kívül helyezte 2020. június 27. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére