• Tartalom

14/2014. (HK 6.) HM VGHÁT szakutasítás

14/2014. (HK 6.) HM VGHÁT szakutasítás

a honvédelmi szervezetek pénzügyi és számviteli ellátási-utaltsági rendjéről*

2014.06.12.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. §-ának (2) bekezdése alapján – figyelemmel az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 10. § (1) bekezdésében foglaltakra – a honvédelmi szervezetek pénzügyi és számviteli ellátási-utalására a következő szakutasítást adom ki:

1. A szakutasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelemért felelős miniszter irányítása alá tartozó központi hivatalokra és közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek) terjed ki.

2. Felkérem a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatóját, valamint a honvédelemmért felelős miniszter fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési intézmény vezetőjét, hogy a szakutasítás végrehajtását szervezete vonatkozásában tegye lehetővé.

3. A honvédelmi szervezetek a honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet 2. § (4) bekezdés a) c) és h) pontja szerinti központi pénzügyi és számviteli gazdálkodását és ellátását a HM Védelemgazdasági Hivatal (a továbbiakban: HM VGH) végzi.

4. A pénzügyi és számviteli szervezeti egységgel nem rendelkező honvédelmi szervezetek az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 7. § (2) bekezdés a) pontja szerinti gazdálkodási feladatainak ellátását a pénzügyi és számviteli ellátási-utaltsági rendet tartalmazó mellékletben az Ávr. 10. § (1) bekezdése szerint kijelölt honvédelmi szervezetek végzik.

5. A honvédelmi szervezetek működésének az államháztartás működési rendjétől eltérő szabályairól szóló 346/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet 8. § (2) bekezdése szerint a mellékletben ellátottként kijelölt honvédelmi szervezet pénzügyi gazdasági vezetője az ellátóként kijelölt honvédelmi szervezet pénzügyi és számviteli szervezeti egységének vezetője.

6. Az elektronikus úton kiadásra kerülő mellékletet az érintettek külön elosztó szerint kapják meg.

7. Az ellátási-utaltsági rend folyamatos karbantartását a HM VGH végzi.

8. Ez a szakutasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.

Dr. Borbíró Zoltán s. k.,
HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár
  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére