• Tartalom

6/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasítás

6/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasítás

a honvéd altiszt-jelölt állomány ruházati ellátásáról*

2013.03.09.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdése alapján az alábbi

szakutasítást

adom ki:


1. A szakutasítás hatálya az MH Altiszti Akadémia (a továbbiakban: MH AA) állományába tartozó honvéd altiszt-jelöltekre (a továbbiakban: igényjogosult), valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) érintett szervezeteire terjed ki.

2. Az igényjogosultat a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) 229/M. § (1) bekezdése és 229/V §-a alapján a természetbeni ellátás keretében térítésmentes ruházati ellátás illeti meg.

3. Az igényjogosultat az altiszt-jelölti szolgálati viszony létesítésétől a jogviszony megszűnésének időtartamáig a természetbeni ellátás keretében ágyfelszereléssel, valamint
a) az alapfelkészítés ideje alatt: próbaidős honvéd altiszt-jelölti alapfelszereléssel,
b) az alapfelkészítést követően: honvéd altiszt-jelölti alapfelszereléssel
térítésmentesen kell ellátni.

4. A próbaidős honvéd altiszt-jelölti alapfelszerelés és a honvéd altiszt-jelölti alapfelszerelés cikkeit a szakutasítás 1–2. mellékletének 4. és 5. oszlopa, az ágyfelszerelésről szóló kimutatást a 3. melléklet tartalmazza.

5. Az igényjogosultat a 3. pontban meghatározott mérethelyes alapfelszereléssel, továbbá ágyfelszereléssel az MH AA az egység ruházati raktár készletéből látja el.

6. Az MH AA az I. félévet követő szakirány választás után az MH AA 2. számú Szakképzőcsoport állományába áthelyezett igényjogosultat honvéd altiszt-jelölti alapfelszereléssel adja át az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak (a továbbiakban: MH 86. SZHB). Az MH AA 2. számú Szakképzőcsoport igényjogosultjainak repülőszerelő hadi- (gyakorló-) öltözettel való ellátásáért az MH 86. SZHB felelős.
7. Az ágyfelszerelés biztosításáért, valamint a ruházati cikkek és felszerelések rendszeres tisztításáért az MH AA 2. számú Szakképzőcsoport állományába áthelyezett igényjogosultak esetében az MH 86. SZHB, minden más esetben az MH AA, (a továbbiakban együttesen: ellátó) felelős. A szolgáltatások igénybevételének gyakoriságát az általános higiéniai és esztétikai követelmények határozzák meg. Biztosítani kell, hogy az öltözetek tiszták, jól karbantartottak legyenek, az elszennyeződött ruházati cikkek cseréje szükséglet szerint történjen.

8. A honvéd altiszt-jelölti szolgálati jogviszony teljes időtartama alatt az ellátónak gondoskodni kell az igényjogosult részére kiadott ruházati cikkek és felszerelések, valamint az ágyfelszerelés szükséglet és igény szerinti utánpótlásáról és cseréjéről.

9. Az MH AA az igényjogosult kiképzéséhez elengedhetetlen kiegészítő hadfelszerelési cikkeket az egység ruházati raktár készletéből biztosítja.

10. A testtel érintkező fehérnemű, valamint a sportruházat tisztításáról az igényjogosult egyénileg, saját mosószer biztosítása mellett köteles gondoskodni.

11. Az ellátó részére a ruházati szakanyagok utánpótlása az MH Logisztikai Ellátó Központ (a továbbiakban: MH LEK) készletéből, a jóváhagyott pénzkerete terhére történik.

12. Az igényjogosult alapfelszerelésénél és a cikkek utánpótlásánál, cseréjénél a következő főbb elveket kell betartani:
a) felsőruházat esetében: a készlettől függően használatba még nem vett (a továbbiakban: I-es értékcsoportú) vagy használt, de rendeltetésszerű használatra alkalmas (a továbbiakban: II-es értékcsoportú), kifogástalan állapotban levő ruházatot kell kiadni;
b) lábbeli esetében: lehetőség szerint I-es értékcsoportban kell biztosítani. Használt lábbeli csak karbanhelyezett és fertőtlenített állapotban adható ki;
c) egyéb cikkek esetében: készletek összetételétől függően I-es vagy II-es értékcsoportban adhatók ki;
d) kiképzési feladatok végrehajtására a hadi- (gyakorló-) öltözetet II-es értékcsoportban kell kiadni.

13. Az igényjogosult részére biztosított alapfelszerelést és ágyfelszerelést a Részletes Felszerelési Könyvben történő bejegyzéssel kell személyhez kötni.

14. Az igényjogosult részére testtel érintkező fehérnemű, valamint tusoló papucs vásárlására évente egy alkalommal, az éves ruházati illetménynorma alapján meghatározott készpénzt kell kifizetni.
15. Az igényjogosult a részére biztosított alapfelszerelés cikkeit a honvéd altiszt-jelölti szolgálati viszony teljes időtartama alatt a rendeltetésüknek megfelelően használja, a Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzata (Ált/25) által előírtaknak megfelelően viseli, továbbá megőrzéséről, karbantartásáról gondoskodik.

16. Az ellátó parancsnok (a továbbiakban: parancsnok) szabályozza az igényjogosultnál lévő alapfelszerelési cikkek tárolásának rendjét, valamint biztosítja a megőrzés tárgyi és anyagi feltételeit.

17. Az igényjogosult alapfelszerelésének meglétét – a parancsnok terve szerint – legalább kéthavonta tételesen ellenőrizni kell.

18. Az igényjogosult ruházatában és felszerelésében a honvéd altiszt-jelölti szolgálati jogviszony teljes időtartama alatt keletkezett hiányokat a káreljárás megkezdésével egyidejűleg az ellátónak azonnal pótolni kell.

19. Az igényjogosultnál a ruházati szakanyagokban és a felszerelésekben keletkezett kár összegének megállapításakor – tekintettel a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonái, valamint az önkéntes jelentkezés alapján tartalékos katonai szolgálatot teljesítők kártérítési felelősségének egyes szabályairól szóló 18/2006. (VI. 27.) HM rendelet 4. § (1) bekezdésének b) pontja előírásaira –, az éves ruházati gazdálkodási árjegyzékben meghatározott általános forgalmi adóval növelt ár 50%-át, szándékos károkozás esetén 100%-át kell figyelembe venni, illetve alkalmazni.

20. A honvéd altiszt-jelölti jogviszony megszűnését követően az ellátónak az igényjogosult részére biztosított ruházati szakanyagokat, a saját tulajdonba kerülő cikkek kivételével be kell vonnia. Az MH 86. SZHB a bevont és tisztított ruházati szakanyagokat, a repülőszerelő hadi- (gyakorló-) öltözet kivételével az MH AA-nak átadja.

21. A honvéd altiszt-jelölti jogviszony megszűnését követően hivatásos vagy szerződéses állományba vett, felavatott altiszt részére, az állományba vételt megelőzően – szakmai végzettségének megfelelően, első beosztásától függően, a haderőnemi és fegyvernemi sajátosságokat figyelembe véve – az MH AA-nak csökkentett altiszti alapfelszerelést kell kiadni és alapfelszerelési ruházati utalványfüzetet kell biztosítani. Az utalványfüzetben az éves ruházati illetménynormában meghatározott illetményt kell jóváírni, és azt – utalványszelvény kiemelése mellett – az ellátás összegével kell csökkenteni, továbbá a kiállításra jogosult által hitelesíteni. Az illetménycsökkentés során az éves ruházati gazdálkodási árjegyzékben meghatározott általános forgalmi adóval növelt árat a cikk értékcsoportjának megfelelően kell alkalmazni.

22. A 21. pont szerinti ellátás során az alábbi alapelveket kell figyelembe venni és alkalmazni:
a) ejtőernyős, mélységi- és csapatfelderítő, tűzszerész, hadihajós első beosztásba kerülő igényjogosult ejtőernyős (1. melléklet 7. oszlop),
b) repülőszerelő első beosztásba kerülő igényjogosult repülőszerelő (1. melléklet 8. oszlop),
c) repülőhajózó, repülésirányító, légvédelmi tüzér, légvédelmi lokátoros és meteorológus első beosztásba kerülő igényjogosult légierő (1. melléklet 9. oszlop),
d) az a)-c) alpontokban fel nem sorolt igényjogosult általános (1. melléklet 6. oszlop),
típusú egyenruházatot visel.

23. Az MH AA parancsnok javaslatára a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal Hadfelszerelési Igazgatóság hadtáp osztályvezető minden év május 31-ig megállapítja a honvéd altiszt-jelölti alapfelszerelésből az igényjogosult részére ruházati utalványfüzet terhére átadható ruházati termékek körét és elszámolási egységárait.

24. Az MH AA-nak az utalványfüzetből kiemelt utalványszelvényekkel, tulajdonba adás esetén az ESZKÖZ utalványok másolatával az utalványfüzet kiadását követő 30 napon belül kell elszámolni az MH LEK felé.

25. Ez a szakutasítás a közzétételét követő napon lép hatályba.


Dr. Borbíró Zoltán s. k.,
HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár

1. melléklet a 6/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasításhoz

Kimutatás a honvéd altiszt-jelölti és a csökkentett altiszti alapfelszerelésről

KATONA FÉRFI

Fsz.

Megnevezés

Me.

Honvéd altiszt-jelölti
szolgálati viszony

Csökkentett alapfelszerelés

Próbaidős honvéd altiszt-jelölti alapfelszerelés

Honvéd altiszt-
jelölti alapfelszerelés

Általános

Ejtőernyős

Repülő-
szerelő

Légierős

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

90 M nyári gyakorló sapka (3)

db

1

1

1

0

0

1

2.

90 M téli gyakorló sapka (3)

db

1

1

1

0

0

1

3.

Gyakorló kalap

db

0

1

1

1

1

1

4.

Barett sapka zöld szerelék nélkül

db

0

0

0

1

0

0

5.

93 M ejtőernyős téli sapka

db

0

0

0

1

0

0

6.

93 M repülőszerelő nyári sapka

db

0

0

0

0

1

0

7.

93 M repülőszerelő téli sapka

db

0

0

0

0

1

0

8.

Csősál

db

1

1

1

1

1

1

9.

90 M gyakorló zubbony (2) (3)

db

2

2

2

0

0

2

10.

90 M gyakorló nadrág (2) (3)

db

2

2

2

0

0

2

11.

90 M gyakorló kabát (2) (3)

db

1

1

1

0

0

1

12.

90 M gyakorló kabátbélés (3)

db

1

1

1

0

0

1

13.

93 M ejtőernyős nyári zubbony

db

0

0

0

2

0

0

14.

93 M ejtőernyős nyári nadrág

db

0

0

0

2

0

0

15.

93 M ejtőernyős téli zubbony

db

0

0

0

1

0

0

16.

93 M ejtőernyős téli zubbonybélés

db

0

0

0

1

0

0

17.

93 M repülőszerelő nyári zubbony

db

0

0

0

0

2

0

18.

93 M repülőszerelő nyári nadrág

db

0

0

0

0

2

0

19.

93 M repülőszerelő téli zubbony

db

0

0

0

0

1

0

20.

93 M repülőszerelő téli zubbonybélés

db

0

0

0

0

1

0

21.

2000 M gyakorló zubbony (2)

db

0

2

2

2

2

2

22.

2000 M gyakorló nadrág (2)

db

0

2

2

2

2

2

23.

93 M esővédő zubbony húzózáras

db

1

1

1

1

1

1

24.

93 M esővédő nadrág

db

1

1

1

1

1

1

25.

93 M téli ing

db

1

1

1

1

1

1

26.

93 M téli alsó

db

1

1

1

1

1

1

27.

Póló gyakorló ruhához (2)

db

3

5

3

3

3

3

28.

Nyári gyakorló zokni (1)

pár

5

5

3

3

3

3

29.

Téli gyakorló zokni (1)

pár

3

3

2

2

2

2

30.

Kötött téli kesztyű

pár

1

1

1

1

1

1

31.

Szakmai sál (4)

db

1

1

1

1

1

1

32.

2008 M általános bakancs

pár

1

1

1

1

1

1

33.

Nyári bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

1

1

0

1

1

34.

Ejtőernyős bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

0

0

1

0

0

35.

90 M hevederöv

db

1

1

1

1

1

1

36.

Evőeszköz készlet

db

1

1

1

1

1

1

37.

Kulacs

db

1

1

0

0

0

0

38.

Evőcsésze fedővel

db

1

1

0

0

0

0

39.

Málhazsák

db

1

1

0

0

0

0

40.

Törülköző legénységi

db

2

2

0

0

0

0

41.

Rohamsisak

db

1

1

0

0

0

0

42.

90 M tereptarka sisakborító

db

1

1

0

0

0

0

43.

Bocskai sapka társasági szerelve tts.

db

0

0

1

1

0

0

44.

Tányérsapka társasági s.kék szerelék nélkül

db

0

0

0

0

1

1

45.

Nyaksál barna

db

0

0

1

1

0

0

46.

Nyaksál fekete

db

0

0

0

0

1

1

47.

Társasági öltöny tábori barna

db

0

0

1

1

0

0

48.

Társasági öltöny sötétkék

db

0

0

0

0

1

1

49.

Posztóköpeny

db

0

0

1

1

0

0

50.

Posztóköpeny sötétkék

db

0

0

0

0

1

1

51.

Társasági fehér ing hosszú ujjú

db

0

0

1

1

1

1

52.

Bokazokni barna

pár

0

0

3

3

0

0

53.

Bokazokni fekete

pár

0

0

0

0

3

3

54.

Társasági félcipő barna

pár

0

0

1

1

0

0

55.

Társasági félcipő fekete

pár

0

0

0

0

1

1

56.

Nyakkendő barna társasági

db

0

0

1

1

0

0

57.

Nyakkendő fekete társasági

db

0

0

0

0

1

1

58.

Téli bőrkesztyű barna

pár

0

0

1

1

0

0

59.

Téli bőrkesztyű fekete

pár

0

0

0

0

1

1

60.

Nyakkendőtű ezüst

db

0

0

1

1

1

1

61.

Deréköv ezüst címerrel barna

db

0

0

1

1

0

0

62.

Deréköv ezüst címerrel fekete

db

0

0

0

0

1

1

63.

Hímzett sapkajelvény

db

0

0

0

1

0

0

64.

Hímzett név felirat tépőzáras

db

4

4

4

4

4

4

65.

Hímzett gyakorló paroli tépőzáras altiszt-jelölti

pár

3

3

0

0

0

0

66.

Hímzett gyakorló paroli tépőzáras altiszti

pár

0

0

2

2

2

2

67.

Hímzett évfolyamjelző pólóra altiszt-jelölti

pár

3

3

0

0

0

0

68.

Hímzett rendfokozati jelzés pólóra altiszti

db

0

0

2

2

2

2

69.

Hímzett államjelzés tépőzáras

db

4

4

2

2

2

2

70.

Topán alátét

db

0

0

1

1

0

0

71.

Ezüstszínű kerek sapkajelvény

db

0

0

0

0

1

1

72.

Társasági sapkazsinór ezüst

db

0

0

0

0

1

1

73.

Szúrósgomb ezüst

db

0

0

0

0

2

2

74.

Paroli társasági öltönyre

pár

0

0

1

1

1

1

75.

Csillag ezüst 15 mm

db

0

0

2

2

2

2

76.

Állományt kifejező jelvény

db

0

0

2

2

2

2

77.

Névkitűző

db

0

0

2

2

2

2

78.

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

pár

0

0

1

1

1

1

79.

Paroli posztóköpenyre

pár

0

0

1

1

1

1

80.

Fegyvernemi jelvény ezüst

pár

0

0

2

2

2

2

81.

Hímzett társasági rendfokozati jelzés

pár

0

0

1

1

1

1

82.

Kék munkakötény

db

1

1

0

0

0

0

83.

Bakancsápoló krém fekete 75 ml.

tub

1

1

0

0

0

0

84.

Bakancsápoló spray 100 ml.

tub

0

1

0

0

0

0

85.

Iskolatáska (5)

db

0

1

0

0

0

0

86.

Melegítő öltöny (5)

db

1

1

0

0

0

0

87.

Sportpóló (5)

db

2

2

0

0

0

0

88.

Sportnadrág (5)

db

1

1

0

0

0

0

89.

Sportzokni (5)

pár

2

2

0

0

0

0



Megjegyzés:

(1) Kiadást követően saját tulajdonba kerül, évfolyam kezdetekor, egy alkalommal térítésmentesen biztosítható

(2) Próbaidőt követően évente egy alkalommal 1 darab minőségi csere hajtható végre

(3) Az 5. hallgatói század (Szolnok) igényjogosultjainak repülőszerelő hadi- (gyakorló-) ruházat biztosítandó

(4) A honvéd altiszt-jelölti jogviszony alatt skarlátpiros, megszűnését követően hivatásos vagy szerződéses állományba vett, felavatott altiszt részére a végzettségének megfelelő fegyvernemi színű

(5) Amennyiben a központi tárintézet nem tudja biztosítani, az ellátó katonai szervezet csapathatáskörben, saját költségvetési előirányzat terhére beszerezheti

2. melléklet a 6/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasításhoz

Kimutatás a honvéd altiszt-jelölti és a csökkentett altiszti alapfelszerelésről

KATONANŐ

Fsz.

Megnevezés

Me.

Honvéd altiszt-jelölti szolgálati viszony

Csökkentett alapfelszerelés

Próbaidős honvéd altiszt-
jelölti alapfelszerelés

Honvéd altiszt-
jelölti alapfelszerelés

Általános

Ejtőernyős

Repülő-
szerelő

Légierős

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

1.

90 M nyári gyakorló sapka (3)

db

1

1

1

0

0

1

2.

90 M téli gyakorló sapka (3)

db

1

1

1

0

0

1

3.

Gyakorló kalap

db

0

1

1

1

1

1

4.

Barett sapka zöld szerelék nélkül

db

0

0

0

1

0

0

5.

93 M ejtőernyős téli sapka

db

0

0

0

1

0

0

6.

93 M repülőszerelő nyári sapka

db

0

0

0

0

1

0

7.

93 M repülőszerelő téli sapka

db

0

0

0

0

1

0

8.

Csősál

db

1

1

1

1

1

1

9.

90 M gyakorló zubbony (2) (3)

db

2

2

2

0

0

2

10.

90 M gyakorló nadrág (2) (3)

db

2

2

2

0

0

2

11.

90 M gyakorló kabát (2) (3)

db

1

1

1

0

0

1

12.

90 M gyakorló kabátbélés (3)

db

1

1

1

0

0

1

13.

93 M ejtőernyős nyári zubbony

db

0

0

0

2

0

0

14.

93 M ejtőernyős nyári nadrág

db

0

0

0

2

0

0

15.

93 M ejtőernyős téli zubbony

db

0

0

0

1

0

0

16.

93 M ejtőernyős téli zubbonybélés

db

0

0

0

1

0

0

17.

93 M repülőszerelő nyári zubbony

db

0

0

0

0

2

0

18.

93 M repülőszerelő nyári nadrág

db

0

0

0

0

2

0

19.

93 M repülőszerelő téli zubbony

db

0

0

0

0

1

0

20.

93 M repülőszerelő téli zubbonybélés

db

0

0

0

0

1

0

21.

2000 M gyakorló zubbony hu. (2)

db

0

2

2

2

2

2

22.

2000 M gyakorló nadrág (2)

db

0

2

2

2

2

2

23.

93 M esővédő zubbony húzózáras

db

1

1

1

1

1

1

24.

93 M esővédő nadrág

db

1

1

1

1

1

1

25.

93 M téli ing

db

1

1

1

1

1

1

26.

93 M téli alsó

db

1

1

1

1

1

1

27.

Póló gyakorló ruhához (2)

db

3

5

3

3

3

3

28.

Nyári gyakorló zokni (1)

pár

5

5

3

3

3

3

29.

Téli gyakorló zokni (1)

pár

3

3

2

2

2

2

30.

Kötött téli kesztyű

pár

1

1

1

1

1

1

31.

Szakmai sál (4)

db

1

1

1

1

1

1

32.

2008 M általános bakancs

pár

1

1

1

1

1

1

33.

Nyári bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

1

1

0

1

1

34.

Ejtőernyős bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

0

0

1

0

0

35.

90 M hevederöv

db

1

1

1

1

1

1

36.

Evőeszköz készlet

db

1

1

1

1

1

1

37.

Kulacs

db

1

1

0

0

0

0

38.

Evőcsésze fedővel

db

1

1

0

0

0

0

39.

Málhazsák

db

1

1

0

0

0

0

40.

Törülköző legénységi

db

2

2

0

0

0

0

41.

Rohamsisak

db

1

1

0

0

0

0

42.

Sisakhuzat tereptarka

db

1

1

0

0

0

0

43.

Női kalap barna szerelék nélkül

db

0

0

1

1

0

0

44.

Női kalap fekete szerelék nélkül

db

0

0

0

0

1

1

45.

Női nyaksál barna

db

0

0

1

1

0

0

46.

Női nyaksál fekete

db

0

0

0

0

1

1

47.

Női társasági zubbony

db

0

0

1

1

0

0

48.

Szoknya társasági

db

0

0

1

1

0

0

49.

Női társasági zubbony sötétkék

db

0

0

0

0

1

1

50.

Szoknya társasági sötétkék

db

0

0

0

0

1

1

51.

Női köpeny béléssel

db

0

0

1

1

0

0

52.

Női köpeny béléssel sötétkék

db

0

0

0

0

1

1

53.

Társasági fehér ing hosszú ujjú női

db

0

0

1

1

1

1

54.

Női cipő barna

pár

0

0

1

1

0

0

55.

Női cipő fekete

pár

0

0

0

0

1

1

56.

Női nyakkendő társasági barna

db

0

0

1

1

0

0

57.

Női nyakkendő társasági fekete

db

0

0

0

0

1

1

58.

Téli bőrkesztyű barna

pár

0

0

1

1

0

0

59.

Téli bőrkesztyű fekete

pár

0

0

0

0

1

1

60.

Deréköv ezüst címerrel barna

db

0

0

1

1

0

0

61.

Deréköv ezüst címerrel fekete

db

0

0

0

0

1

1

62.

Sapkajelvény barettsapkára hímzett

db

0

0

0

1

0

0

63.

Hímzett név felirat zöld tépőzáras

db

4

4

4

4

4

4

64.

Hímzett gyakorló paroli tépőzáras altiszt-jelölti

pár

3

3

0

0

0

0

65.

Hímzett gyakorló paroli tépőzáras altiszti

pár

0

0

2

2

2

2

66.

Hímzett évfolyamjelző pólóra altiszt-jelölti

pár

3

3

0

0

0

0

67.

Hímzett rendfokozati jelzés pólóra altiszti

db

0

0

2

2

2

2

68.

Hímzett államjelző tépőzáras

db

4

4

2

2

2

2

69.

Ezüstszínű kerek sapkajelvény

db

0

0

1

1

1

1

70.

Paroli társasági öltönyre

pár

0

0

1

1

1

1

71.

Csillag ezüst 15 mm

db

0

0

2

2

2

2

72.

Állományt kifejező jelvény

db

0

0

2

2

2

2

73.

Névkitűző

db

0

0

2

2

2

2

74.

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre női

pár

0

0

1

1

1

1

75.

Paroli posztóköpenyre női

pár

0

0

1

1

1

1

76.

Fegyvernemi jelvény

pár

0

0

2

2

2

2

77.

Hímzett társasági rendfokozati jelzés

pár

0

0

1

1

1

1

78.

Kék munkakötény

db

1

1

0

0

0

0

79.

Bakancsápoló krém fekete 75 ml.

tub

1

1

0

0

0

0

80.

Bakancsápoló spray 100 ml.

tub

0

1

0

0

0

0

81.

Iskolatáska (5)

db

0

1

0

0

0

0

82.

Melegítő öltöny (5)

db

1

1

0

0

0

0

83.

Sportpóló (5)

db

2

2

0

0

0

0

84.

Sportnadrág (5)

db

1

1

0

0

0

0

85.

Sportzokni (5)

pár

2

2

0

0

0

0


Megjegyzés:

(1) Kiadást követően saját tulajdonba kerül, évfolyam kezdetekor, egy alkalommal térítésmentesen biztosítható.

(2) Próbaidőt követően évente egy alkalommal 1 darab minőségi csere hajtható végre

(3) Az 5. hallgatói század (Szolnok) igényjogosultjainak repülőszerelő hadi- (gyakorló-) ruházat biztosítandó

(4) A honvéd altiszt-jelölti jogviszony alatt skarlátpiros, megszűnését követően hivatásos vagy szerződéses állományba vett, felavatott altiszt részére a végzettségének megfelelő fegyvernemi színű.

(5) Amennyiben a központi tárintézet nem tudja biztosítani, az ellátó katonai szervezet csapathatáskörben, saját költségvetési előirányzat terhére beszerezheti

3. melléklet a 6/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasításhoz

Kimutatás a honvéd alttiszt-jelölt ágyfelszereléséről

Fsz.

Megnevezés

Me.

Mennyiség

1.

Nagy tollpárna

db

1

2.

Kis tollpárna

db

1

3.

Paplan

db

1

4.

Nagy tollpárnahuzat

db

2

5.

Kis tollpárnahuzat

db

2

6.

Paplanhuzat

db

2

7.

Keskeny lepedő

db

2

8.

Hálótermi takaró

db

1

*

A szakutasítást a 14/2015. (HK 1/2016.) HM KÁT szakutasítás 1. pont g) alpontja hatályon kívül helyezte 2016. február 21. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére