• Tartalom

15/2013. (HK 8.) HM VGHÁT szakutasítás

15/2013. (HK 8.) HM VGHÁT szakutasítás

az egyes meghatározott és béren kívüli juttatások után a munkáltatót terhelő adó bevallásához és megfizetéséhez szükséges adatszolgáltatás teljesítéséről szóló 4/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasítás módosításáról*

2013.06.21.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezetendő intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (2) bekezdése alapján az alábbi

szakutasítást

adom ki:

1. Az egyes meghatározott és béren kívüli juttatások után a munkáltatót terhelő adó bevallásához és megfizetéséhez szükséges adatszolgáltatás teljesítéséről szóló 4/2013. (HK 3.) HM VGHÁT szakutasítás (a továbbiakban: Szakutasítás) 1. melléklete helyébe a szakutasítás 1. melléklete lép.

2. Hatályát veszti a Szakutasítás 2. melléklete.

3. Ez a szakutasítás az aláírása napján lép hatályba*, rendelkezéseit először a 2013. július hónapra vonatkozó adatszolgáltatás teljesítésénél kell alkalmazni.

Dr. Borbíró Zoltán s. k.,
HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár

1. melléklet a 15/2013. (HK 8.) HM VGHÁT szakutasításhoz


_________________________________

1. sz. példány

honvédelmi szervezet neve


Havi adatszolgáltatás
egyes meghatározott juttatások után a munkáltatót terhelő SZJA és egészségügyi hozzájárulás
bevallásához

Pénzügyi azonosító ⬜ ⬜ ⬜ Érvényesség dátuma (év, hónap) ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

Cím/alcím ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ GSZ: ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜ ⬜

Fsz.

Kötelezettségek

Adó alapja

1.

Az olyan ingyenes vagy kedvezményes termék, szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, amelynek igénybevételére egyidejűleg több magánszemély jogosult, és nem lehet megállapítani az egyes magánszemélyek által megszerzett jövedelmet, továbbá az egyidejűleg több magánszemély számára szervezett, ingyenes vagy kedvezményes rendezvénnyel, eseménnyel összefüggésben (ha az döntő részben vendéglátásra, szabadidőprogramra irányul) viselt költség, ha nem lehet megállapítani az egyes magánszemélyek jövedelmét

 

2.

Törvény, vagy törvény felhatalmazása alapján más jogszabály rendelkezése következtében a magánszemélynek ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás révén juttatott adóköteles jövedelem

 

3.

Adómentesnek, üzleti ajándéknak nem tekinthető reklám célú vagy egyéb ajándék, amelynek egyedi értéke a minimálbér 1 %-át nem haladja meg és a magánszemély adatai a juttató számára nem ismertek

 

4.

Szolgálat érdekében áthelyezettek, illetve vezényeltek természetbeni élelmezése

 

5.

Szolgálat érdekében áthelyezettek, illetve vezényeltek természetbeni élelmezésének étkezési utalványban történő megváltása

 

6.

 

 

7.

 

 

8.

 

 



Kelt: ………………………………, 201… …………………… hó ………..-n


P. H.

…………………………………….
aláírás


Készült: ……….. példányban
Egy példány: …….. lap
Ügyintéző: ………………………. (Tel.: ………)


Megjegyzések:

1. Az 1. melléklet 1. sorában kell feltüntetni többek között a honvédelmi szervezet nyílt napja, családi napja, egyéb rendezvénye kapcsán felmerült, döntően vendéglátással, szabadidőprogrammal kapcsolatos költségeket, így különösen: játszóház, előadóművészek díja.
2. Az 1. melléklet 2. sorában kell feltüntetni többek között a MÁV Start Bónusz kártya értékét. Az EMC élelmiszer utalvány értékét nem kell e sorban feltüntetni.
3. Az 1. melléklet 3. sorában kell feltüntetni az adómentesnek, üzleti ajándéknak nem minősülő, a minimálbér 1%-át meg nem haladó értékű ún. szóróajándékot, ha a magánszemély azonosító adatai a honvédelmi szervezet jóhiszemű eljárása ellenére sem ismertek.
4. A szolgálat érdekében áthelyezettek és vezényeltek részére a térítésmentesen igénybe vett élelmezési norma szerinti természetbeni élelmezési ellátás havi összegét kell feltüntetni.
5. Az 1. melléklet 4. sorában kell kimutatni a Magyar Honvédség élelmezési ellátásáról szóló 22/2006. (VIII. 8.) HM rendelet, valamint a köztisztviselők és munkavállalók élelmezési ellátásáról szóló 25/2009. (IV. 3.) HM utasítás alapján a kedvezményesen vagy térítésmentesen juttatott, adómentesnek nem minősülő élelmezés értékét is.
6. Amennyiben a szolgálat érdekében áthelyezettek és vezényeltek részére az élelmezési norma szerinti természetbeni élelmezési ellátás vagy egyes részétkezések helyett étkezési utalvány kerül kiadásra, annak értékét az 1. melléklet 5. sorában kell feltüntetni. Az utalványt minden esetben annak a pénzügyi referensnek kell szerepeltetnie az adatszolgáltatásban, aki azt ténylegesen biztosította.
7. A szakutasításban nem nevesített, a KGIR-ből nem lekérdezhető munkáltatói adatszolgáltatási kötelezettségről – a repülő hajózó állomány részére természetben nyújtott kötelező rekreáció értékének kivételével – az 1. melléklet további soraiban kell adatot szolgáltatni.”
*

A szakutasítást a 10/2018. (HK 7.) HM VGHÁT szakutasítás 9. pontja hatályon kívül helyezte.

*,

A szakutasítás aláírásának napja 2013. június 21.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére