• Tartalom

84/2012. (HK 15.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

84/2012. (HK 15.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

a Magyar Honvédség Honvédkórház szervezeti racionalizálásával összefüggő egyes feladatok végrehajtásáról*

2012.12.17.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, továbbá a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés a) pontja, illetve 11. § p) pontja alapján a következő

együttes intézkedést

adjuk ki.


1. Általános rendelkezések

1. Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), továbbá a feladat-végrehajtásban érintett, a honvédelemért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) közvetlen alárendeltségébe tartozó és a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezetekre (a továbbiakban együtt: érintett szervezetek), továbbá azok hivatásos és szerződéses katonáira, kormánytisztviselőire, közalkalmazottaira és munkavállalóira (a továbbiakban együtt: állomány) terjed ki.

2. Az átalakuló katona-egészségügyi szervezet, mint az MH hadrendi eleme speciális képességeivel a szervezési időszakban is maradéktalanul hozzájárul az ország fegyveres védelméhez.

3. A miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek az MH Honvédkórház, illetve 2013. február 1-jétől az MH Egészségügyi Központ (a továbbiakban: MH EK) parancsnokával együttműködnek a Magyar Honvédség Honvédkórház szervezeti racionalizálásának elrendeléséről szóló 66/2012. (IX. 14.) HM utasításban (a továbbiakban: HM utasítás) és a Magyar Honvédség Honvédkórház szervezetének racionalizálásához kapcsolódó feladatok végrehajtásáról szóló 317/2012. (HK 14.) HVKF parancsban (a továbbiakban: HVKF parancs) meghatározott feladatok végrehajtása során.


2. Híradó, informatikai és információvédelmi, valamint dokumentumvédelmi feladatok

4. Az HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.-től (a továbbiakban: HM EI Zrt.) az MH Honvédkórház kiszolgálását biztosító központkezelői és tudakozói feladatok átvétele során az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (a továbbiakban: MH BHD) a híradó és informatikai szolgáltatások folyamatosságának biztosítása mellett kiemelt figyelmet fordít a teljes elektronikus adatvagyon megőrzésére, azok megfelelő kezelésére, védelmére. A híradó és informatikai szolgáltatásokat az átadó és az átvevő a szervezési időszak teljes időtartama alatt változatlan színvonalon biztosítja.

5. Az MH Honvédkórház feladatrendszerének funkcionális egységekre történő szétválasztását, illetve a HVKF parancs 7. pontjában meghatározott ütemterv szerinti átköltöztetésekkel összefüggő, azok további működéséhez szükséges ügyviteli anyagok átadás-átvételét az érintett szervezeti elemek a szervezési változásokban érintett szervezetek ügyviteli szakfeladatairól szóló 4/2004. (HK 10.) HM információ- és dokumentumvédelmi főosztályvezetői szakintézkedés szerint a szervezési időszak végéig végrehajtják.

6. Az MH Honvédkórház parancsnoka az MH EK katonai vezetésére és írányítására és annak híradó és informatikai támogatására vonatkozó elgondolást – az MH BHD és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szakmai szerveivel együttműködve – az MH EK új állománytáblájának kiadásával párhuzamosan készíti elő, melyet az MH BHD parancsnokával közösen 2013. január 16-ig a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökség csoportfőnöke útján jóváhagyásra felterjesztenek a HVKF részére.


3. Elhelyezési és logisztikai feladatok

7. A HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH) főigazgatója a Kecskemét, 3747. helyrajzi számú kórházingatlan HM vagyonkezelői jogának megszerzését követően – a Honvédelmi Minisztérium fejezet központi és intézményi gazdálkodásának rendjéről szóló 89/2011. (VIII. 4.) HM utasítás 35. § (4) bekezdés szerinti utalással – gondoskodik az ingatlan egészének MH Honvédkórház, illetve 2013. február 1-jétől az MH EK részére történő használatba adásáról.

8. A HM utasítás 2/A. §-ában meghatározott szervezeti elemek MH Honvédkórház kecskeméti telephelyére történő átköltözését megelőzően:
a) az MH Honvédkórház parancsnoka a HM FHH-nál kezdeményezi a kecskeméti kórházingatlan teljes kőrű műszaki felmérését,
b) a HM FHH a felmérés alapján végrehajtja a szükséges karbantartási és felújítási munkákat, melyek költségvetési fedezetét a 9. pont szerint módosított központi költségvetése terhére biztosítja,
c) az átköltöztetés előkészítése és végrehajtása érdekében a MH Honvédkórház parancsnoka kidolgozza az átköltözés részletes tervét, költségszámítását, majd azt a HVK Logisztikai Csoportfőnökség (a továbbiakban: HVK LOGCSF) csoportfőnöke útján az átköltözés kezdőnapját megelőző 30. napig jóváhagyásra felterjeszti a HVKF részére,
d) az MH Honvédkórház az átköltöztetéssel összefüggő, a b) alpontban foglaltakon felül jelentkező egyéb – az érintett szervezetek által központi térítésmentes természetbeni ellátás keretében nem biztosított – szolgáltatásokkal és eszközellátással kapcsolatos többletkiadások fedezetének biztosítása érdekében a c) alpont szerinti költségszámítás alapján összeállított pótelőirányzat-igényét a HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatal (a továbbiakban: HM KPH) útján felterjeszti a miniszter részére.

9. Az HM FHH főigazgatója a kecskeméti kórházingatlan teljes kőrű műszaki felmérése és az MH Honvédkórház parancsnokának szakmai követelményei alapján a kecskeméti kórházingatlan karbantartásához és felújításához, illetve a HM utasítás 2/A. §-ában meghatározott szervezeti elemek elhelyezési feltételeinek megteremtéséhez szükséges kiadásokat a 2013. évi elemi költségvetés tervjavaslatában külön tervezi.
10. Az MH Honvédkórház parancsnoka a kecskeméti kórházingatlan használatbavételi eljárásával egyidőben a HM FHH főigazgatójánál kezdeményezi a HM EI Zrt.-vel megkötött Szolgáltatási Szerződés módosítását, valamint a HVK Hadműveleti Csoportfőnökségnél (a továbbiakban: HVK HDMCSF) kezdeményezi a Szolgáltatási Szerződés részét képző (nem önálló szerződés) élőerős őrzés-védelmi fejezet módosítását. A HVK HDMCSF csoportfőnöke a HM FHH főigazgatójával együttműködve intézkedik a szükséges módosítások végrehajtására.

11. Az MH Honvédkórház Verőcei Betegotthon (postacíme: 2621 Verőce, Pf. 20.) (a továbbiakban: verőcei telephely) kiürítését megelőző 30. napig az MH Honvédkórház parancsnoka kezdeményezi:
a) a HM EI Zrt.-vel megkötött Szolgáltatási Szerződés módosítását a HM FHH főigazgatójánál,
b) a verőcei telephely objektumában található HM rendelkezésű lakások kiürítését és az ingatlan katonai, illetve honvédelmi szempontból történő feleslegessé nyilvánítását a HM Hadfelszerelési és Vagyonfelügyeleti Főosztálynál a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő, honvédelmi célra feleslegessé vált ingatlanok értékesítésének, és az értékesítésre nem tervezett felesleges ingatlanok vagyonkezelői jogának vagyonkezelésre jogosult más szervek részére történő átadása, valamint a tulajdonjog ingyenes átruházása előkészítésének rendjéről szóló 139/2011. (XII. 27.) HM utasítás 3. § (1) bekezdése alapján.

12. A verőcei telephelyének kiürítését követően az továbbra is az MH Honvédkórház, illetve 2013. február 1-jétől az MH EK utaltságában marad, mint üres-őrzött objektum. Az MH Honvédkórház parancsnoka a verőcei telephely kiürítésével egyidejűleg a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály főosztályvezetőjénél kezdeményezi az MH EK alapító okiratának telephely változásával összefüggő módosítását, valamint a futárjárat módosítása érdekében tájékoztatja az MH BHD parancsnokát.

13. Az MH Honvédkórház Egészségügyi Hatósági és Haderővédelmi Igazgatóságának, valamint annak szervezeti elemét képező Alkalmasság Vizsgáló Intézetének átköltöztetését követően az MH Honvédkórház visszaadja az objektum üres épületeit a HM FHH szakmai felügyelete mellett az MH BHD részére.

14. Az érintett szervezeti elemek vezetői az MH Honvédkórház feladatrendszerének funkcionális egységekre történő szétválasztásában, illetve a szervezeti elemek átköltöztetésében érintett állomány elszámoltatását az érvényben lévő intézkedéseknek megfelelően a szervezési időszak végéig végrehajtják.


4. Pénzügyi feladatok

15. A HM utasításban meghatározott új szervezeti rend szerint működő hadrendi elemen belül a funkcionálisan elkülönülő szervezeti elemek elkülönített költségvetési keretgazdálkodás – tervezés, finanszírozás, teljesítés és elszámolás – mellett működnek.

16. Az MH EK parancsnoka a szervezet állománytáblájában rendszeresített közalkalmazotti munkakörökhöz szükséges létszámot és béralapot 2013. február 15-ig a HM KPH-tól megigényli.

17. A HM KPH az „Intézmény- és számla törzsadatok bejelentése” című nyomtatvány benyújtásával a Magyar Államkincstárnál 2013. február 1-jéig kezdeményezi az MH Honvédkórház számla törzsadataiban a névváltozás átvezetését.


5. Záró rendelkezések

18. Ez az intézkedés az aláírása napján lép hatályba,* és 2013. december 31-én hatályát veszti.


Fodor Lajos s. k.,
HM közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedést utóbb a 86/2013. (HK 12.) HM KÁT – HVKF együttes intézkedés módosította. Az intézkedés a 18. pont alapján hatályát vesztette 2014. június 30. napjával.

*

Az együttes intézkedés aláírásának napja 2012. december 17.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére