• Tartalom

8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF e g y ü t t e s i n t é z k e d é s

a szárazföldi üzemanyagok és egyes szolgáltatások üzemanyag-kártyára történő vásárlásáról

2012.02.17.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, valamint a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés a) pontja, illetve 11. § p) pontja alapján a következő

együttes intézkedést

adjuk ki.


1. Általános rendelkezések

1. Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a miniszter közvetlen alárendeltségébe és közvetlen irányítása alá tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire (a továbbiakban együtt: üzemeltető szervezet) terjed ki.

2. Jelen intézkedés alkalmazásában hőerőgép a belsőégésű motor vagy egyéb, a 2710 11 41, 2710 11 45, 2710 11 49 vámtarifaszámok (a továbbiakban: VTSZ) alá tartozó motorbenzinek, a 2710 19 41, 2710 19 45, 2710 19 49 VTSZ alá tartozó gázolajok, vagy a 3824 90 99 VTSZ alá tartozó E85 és biodízel termékek elégetésével felszabaduló energiát hasznosító berendezés által hajtott jármű, illetve gép, ide nem értve a repülőeszközöket.

3. Üzemanyag-kártyával történő ellátásra kizárólag a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH) által, beszerzési eljárás útján biztosított üzemanyag-kártyát lehet igénybe venni.

4. A tárgyévre tervezett üzemanyag-kártyával történő hajtóanyag beszerzéseket az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (a továbbiakban: MH VEK) a részére biztosított központi költségvetési előirányzat terhére tervezi, amelyet a tárgyévre vonatkozó erőforrás tervekben, továbbá az Éves Beszerzési Tervében szerepeltet. A tervezés során külön sorban kell szerepeltetni a belföldi és a külföldi hajtóanyag-ellátásra beszerzendő üzemanyag-kártyákra vonatkozó összegeket és eljárásokat.

5. Az üzemeltető szervezetek a 24-es anyagnemre előirányzatot nem terveznek.

6. Az üzemanyag-kártyával ellátott hőerőgépek egyazon menetlevélre végrehajthatnak honvédségi belső, valamint bel-, illetve külföldi polgári töltőállomáson is hajtóanyag utántöltést.

7. Az üzemeltető szervezet az üzemanyag-kártyával útba indított hőerőgépek menetleveleit, illetve üzemóralapjait lehetőség szerint úgy állítja ki, hogy azok érvényessége a naptári hónap, illetve a tárgyév utolsó napján ne nyúljanak túl.

8. Üzemanyag-kártya terhére 95-ös oktánszámú autóbenzint, illetve normál minőségű gázolajat kell vásárolni. Azon hőerőgépekbe, amelyeket az 1. melléklet tartalmaz, 95-nél magasabb oktánszámú autóbenzint, vagy emelt minőségű gázolajat kell feltölteni. Azon hőerőgépek esetében, amelyeket az 1. melléklet nem tartalmaz, de üzemeltetési utasításában 95-nél magasabb oktánszámú autóbenzin feltöltése van előírva, vagy üzemeltetésükhöz valamely okból emelt minőségű gázolaj javasolt, a HM FHH javaslata alapján a HM védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár egyedileg engedélyezi a 95 oktánszámtól eltérő autóbenzin, vagy emelt minőségű gázolaj feltöltését.

9. Az üzemanyag-kártyás ellátás az érvényben lévő szerződések függvényében történhet:
a) állandó használatra kiadott, kizárólag belföldi utántöltésre jogosító üzemanyag kártyával (a továbbiakban: belföldi üzemanyag-kártya),
b) ideiglenes használatra kiadott, kizárólag külföldi utántöltésre jogosító üzemanyag kártyával (a továbbiakban: külföldi üzemanyag-kártya),
c) állandó használatra kiadott, belföldi és külföldi utántöltésre egyaránt jogosító üzemanyag kártyával (a továbbiakban: kombinált üzemanyag-kártya), vagy állandó használatra egyidejűleg kiadott belföldi üzemanyag-kártyával és külföldi üzemanyag-kártyával.

10. Kombinált üzemanyag-kártya, illetve külföldi üzemanyag-kártya állandó használatra történő kiadásra kizárólag a 38. pont a) alpontjában meghatározott, valamit a Honvéd Vezérkar főnöke, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) parancsnoka, és az MH ÖHP törzsfőnöke részére rendelkezésre álló hőerőgépekhez biztosítható. Egy hőerőgéphez egy időben legfeljebb csak egy belföldi üzemanyag-kártyát és egy külföldi üzemanyag-kártyát, vagy egy kombinált üzemanyag-kártyát lehet kiadni.


2. Az üzemanyag-kártyák igénylési rendje

11. Az üzemanyag-kártyával történő ellátás érdekében az üzemeltető szervezetek igényeiket a szolgálati út betartásával, a belföldi üzemanyag-kártyákra és a külföldi üzemanyag-kártyákra külön-külön, a 2. melléklet szerinti felszámítási kimutatás alapján – a tárgyévet megelőző év november 5-ig írott és elektronikus formában a HM FHH részére küldik meg. Az MH Támogató Dandár (a továbbiakban: MH TD) és az MH Altiszti Akadémia (a továbbiakban: MH AA), valamint a nem az MH ÖHP alárendeltségébe, illetve logisztikai utaltsági rendjébe tartozó üzemeltető szervezetek igényeiket az MH ÖHP egyidejű tájékoztatása mellett közvetlenül a HM FHH részére küldik meg.

12. Az üzemanyag-kártya igények jogosságát a HM FHH megvizsgálja, amelynek eredményéről november 25-ig küld tájékoztatást az MH ÖHP részére. Az MH ÖHP a HM FHH tájékoztatója alapján december 3-ig kiértesíti az üzemeltető szervezeteket a döntésről. Az MH TD és az MH AA igényeinek bírálatát a HM FHH az MH ÖHP egyidejű tájékoztatása mellett közvetlenül küldi meg az MH TD és az MH AA részére. A nem az MH ÖHP alárendeltségébe, illetve logisztikai utaltsági rendjébe tartozó üzemeltető szervezeteket a HM FHH közvetlenül értesíti ki igényeik elbírálásának eredményéről.

13. Az igény jóváhagyását követően a HM FHH a 3. pontban szereplő beszerzési eljárás nyertes ajánlattevőjével (a továbbiakban: kártyakibocsátó) történő szerződéskötést követő 10 munkanapon belül, több éves szerződés esetén a tárgyévet megelőző év december 10-ig megigényli az üzemanyag-kártyákat. A kártyakibocsátó az elkészített üzemanyag-kártyákat közvetlenül a HM FHH részére adja ki, amely kiértesíti az üzemeltető szervezeteket az üzemanyag-kártyák átvételének időpontjáról. Az üzemeltető szervezet parancsnoka az üzemanyag-kártyákat átvevő személyt az üzemanyag-kártyák átvételére vonatkozó írásbeli meghatalmazással látja el, amely két példányban készül. A meghatalmazás 1. példányát a HM FHH gyűjtőzi. A HM FHH a kiadott üzemanyag-kártyákról a kiadást követő 3 munkanapon belül tájékoztatja az MH VEK-et, mely tájékoztató tartalmazza a hőerőgép egyedi azonosítót, a kártya számát, valamint az átvevő üzemeltető szervezet megnevezését.

14. Olyan hőerőgépek esetében, amelyek a felszámítási kimutatásban nem szerepelnek, de üzemanyag-kártyával történő ellátásuk indokolt, – így különösen az év közben átvett hőerőgépek – az üzemeltető szervezetek egyedileg terjesztik fel kártya igényeiket a 11. pontban meghatározott módon, kiegészítve azt az átadó szervezet megnevezésének feltüntetésével.

15. Az üzemeltető szervezet állományából év közben kikerülő hőerőgép esetében az üzemeltető szervezet az üzemanyag-kártyát a hőerőgép átadásától számított 5 munkanapon belül a HM FHH-hoz leadja, amely kezdeményezi a leadott kártya érvénytelenítését és eljuttatja azt a kártyakibocsátóhoz. Abban az esetben, ha az ilyen hőerőgép az új szervezetnél is jogosult lesz üzemanyag-kártyával történő ellátásra, a HM FHH az üzemanyag-kártyát nem érvényteleníti, hanem a kártyakibocsátónál kezdeményezi az adott üzemanyag-kártyához tartozó költséghely módosítását. A leadott és érvénytelenített üzemanyag-kártyákról, továbbá a más üzemeltető szervezethez átadott üzemanyag-kártyákról a HM FHH a 13. pontban elrendelt tájékoztatót küldi az MH VEK részére.


3. Az üzemanyag-kártyára vásárolt termékek, szolgáltatások elszámolása

16. Az üzemanyag-kártya terhére beszerzett hajtóanyagok mennyisége az üzemeltető szervezet éves hajtóanyag fogyasztási keretét terheli. A gépi autómosás szolgáltatásra fordított összeg nem haladhatja meg a tárgyévre az üzemeltető szervezet részére üzemanyag-kártyás vásárlásra jóváhagyott keret 10%-át.

17. Az MH ÖHP a jóváhagyott költségvetési előirányzatok alapján a belföldi üzemanyag-kártyákra és a külföldi üzemanyag-kártyákra külön-külön egy összegben határozza meg az MH ÖHP alárendeltségébe, illetve logisztikai utaltsági rendjébe tartozó üzemeltető szervezetek részére a tárgyévben üzemanyagok és szolgáltatások vásárlására fordítható keretösszeget. A rendelkezésre álló keretet az MH ÖHP osztja el az alárendeltségébe és logisztikai utaltságába tartozó üzemeltető szervezetek között, amelyről tájékoztatja az üzemeltető szervezeteket és az MH VEK-et. Az üzemeltető szervezet a részére jóváhagyott keretet nem lépheti túl. Az így elosztott keretek között az MH ÖHP év közben átcsoportosításokat hajthat végre az egyes üzemeltető szervezetek között az MH VEK egyidejű tájékoztatása mellett. A nem az MH ÖHP alárendeltségébe, illetve logisztikai utaltsági rendjébe tartozó üzemeltető szervezetek részére szintén az MH ÖHP határozza meg a tárgyévben üzemanyagok és szolgáltatások vásárlására fordítható keretösszeget, amelyről az MH VEK-et tájékoztatja.

18. A tárgyévre a belföldi és külföldi üzemanyag-kártyákra jóváhagyott kereteket a szeptemberi felhasználási adatok figyelembevételével az MH ÖHP felülvizsgálja, és szükség szerint a költségvetési előirányzatok erejéig korrigálja.

19. Az MH VEK a tárgynegyedév végén egyezteti a keret-felhasználást valamennyi üzemanyag-kártyával ellátott üzemeltető szervezetettel, majd valamennyi üzemeltető szervezet vonatkozásában az üzemanyag-kártyákra történt előirányzat-felhasználásokról a tárgynegyedévet követő hónap 15-ig jelentést terjeszt fel az MH ÖHP részére üzemeltető szervezet, valamint belföldi és külföldi üzemanyag-kártya bontásban.

20. Az MH VEK a szolgálati út betartásával 5 munkanapon belül értesíti azon üzemeltető szervezetet, amely a tárgyévre biztosított üzemanyag-kártyás keret 85 %-át felhasználta.

21. Az MH VEK mind a belföldi üzemanyag-kártyákra, mind a külföldi üzemanyag-kártyákra vásárolt termékeket és szolgáltatásokat tartalmazó számlákat a vonatkozó pénzügyi szabályoknak megfelelően, a hajtó- és kenőanyagokat a „hajtó és kenőanyag beszerzés 5462”, a fagyálló hűtőfolyadékot és a szélvédőmosó folyadékot az „egyéb anyagok 549295”, a gépi mosatást az „egyéb más jellegű szolgáltatás 55229999” főkönyvi számlaszámra biztosított költségvetési előirányzat terhére egyenlíti ki. Az MH VEK a számlákat minden esetben a tárgyévre jóváhagyott előirányzatok terhére egyenlíti ki, függetlenül a számla kiállításának és fizetési határidejének időpontjától.

22. Az MH VEK a következő évben esedékes tárgyévi hajtóanyag feltöltés kifizetéseket az év végi beszámolóban kötelezettségvállalással terhelt tételként szerepelteti.


4. Az üzemanyag-kártyák alkalmazásának szabályai

23. Üzemanyag-kártya terhére vásárolt hajtóanyagot kizárólag azon hőerőgépbe, és kizárólag annak hajtóanyag tartályába lehet tölteni, amely egyedi azonosítóját az üzemanyag-kártya tartalmazza, vagy amely hőerőgép adott igénybevételéhez az egyedi azonosítót nem tartalmazó üzemanyag-kártya kiadásra került. Az üzemanyag-kártya terhére vásárolt hajtóanyag a 41. pont d) alpontjában meghatározottak kivételével kannába, hordóba, egyéb edénybe nem tölthető. Az üzemanyag-kártya terhére vásárolt gépjárműmosás szolgáltatás kizárólag azon hőerőgép mosatására vehető igénybe, amely egyedi azonosítóját a kártya tartalmazza, vagy amely hőerőgép adott igénybevételéhez az egyedi azonosítót nem tartalmazó üzemanyag-kártya kiadásra került. A megvásárolt gépjárműmosás szolgáltatást a vásárlást követően azonnal igénybe kell venni. A külföldi üzemanyag-kártya terhére vásárolt, a 66. pont b)–f) alpontjaiban felsorolt termékeket és szolgáltatást az MH tulajdonát képező olyan hőerőgépbe kell feltölteni, vagy olyan hőerőgép mosatására kell igénybe venni, amely adott igénybevételéhez a külföldi üzemanyag-kártyát kiadták. A 66. pont b)–e) alpontjaiban felsorolt termékek azon része, amely a külföldi igénybevétel során nem került felhasználásra, az igénybevétel befejeztével az üzemeltető szervezet üzemanyag szolgálatához kerülnek leadásra. A 66. pont f) alpontjában szereplő gépjárműmosás szolgáltatást a megvásárlást követően azonnal igénybe kell venni.

24. A hőerőgép kezelője nem veheti igénybe a 3. pont alapján biztosított üzemanyag-kártya terhére a kártyakibocsátó által nyújtott, vagy elfogadott különféle kedvezményeket, így különösen pontgyűjtő akciókat, ajándéktárgyakat, kedvezményes vásárlási lehetőségeket.

25. A hőerőgép kezelője a vásárlás megkezdése előtt meggyőződik arról, hogy olyan töltőállomáson kíván vásárolni, amely az adott üzemanyag-kártyát elfogadja, és csak ezt követően hajtja végre az eszköz utántöltését.

26. A hőerőgép kezelője a töltőállomáson kapott értékesítési bizonylat számát, valamint az átvett üzemanyag mennyiségét a bizonylattal megegyezően beírja a menetlevél „üzemanyag elszámolás” szelvénye „hajtóanyag fogyasztás útközben” rovatába, vagy az üzemóralap „üzemelés alatt felvételezve” rovatába és aláírásával igazolja a feltöltést. A hőerőgép kezelője a kapott értékesítési bizonylatra felvezeti a gépjármű menetlevél, vagy az üzemóralap számát. A 41. pont b) és c) alpontjai szerinti kártyák alkalmazása esetén a hőerőgép kezelője az értékesítési bizonylatra felvezeti az eszköz egyedi azonosítóját. Az igénybevétel befejezését követően az értékesítési bizonylat a gépjármű menetlevéllel, vagy üzemóra lappal együtt leadásra kerül, azok a továbbiakban a menetlevél, vagy üzemóralap üzemanyag elszámolási szelvényének mellékletét képezik.

27. Az értékesítési bizonylatnak minden esetben tartalmaznia kell a vásárolt hajtóanyag megnevezését, mennyiségét, ellenértékét, valamint a kilométeróra állását.

28. Az üzemeltető szervezetek az üzemanyag-kártyára történő hajtóanyag-felhasználásokról külön Üzemanyag Feltöltési és Kiadási Kimutatást (a továbbiakban: ÜFKK) vezetnek „belföldi üzemanyag-kártya”, illetve „külföldi üzemanyag-kártya” felirattal, amelyen rögzítik az egy menetlevélre összesen felvételezett üzemanyag mennyiséget. Az ÜFKK-t az üzemeltető szervezet az igénybevételeknek megfelelően, de legalább havonta lezárja, és mellékletként csatolja hozzá a gépjármű menetlevelek, és üzemóra lapok Üzemanyag-elszámolás szelvényét az eredeti értékesítési bizonylatokkal és részletes nyugtákkal együtt. Egyazon menetlevélen, illetve üzemóra lapon szereplő honvédségi belső töltőállomáson és üzemanyag-kártya terhére végrehajtott utántöltés esetében a honvédségi belső töltőállomáson végrehajtott üzemanyag feltöltés a töltőállomáson éppen érvényes ÜFKK-ra, az üzemanyag-kártya terhére végrehajtott feltöltés pedig a megfelelő üzemanyag-kártyákhoz felfektetett ÜFKK-ra kerül felvezetésre. Ilyen esetekben a honvédségi belső töltőállomáson vezetett ÜFKK-hoz a menetlevél, vagy üzemóra lap üzemanyag szelvénye, az üzemanyag-kártya terhére végrehajtott hajtóanyag utántöltésekhez felfektetett ÜFKK-hoz pedig az üzemanyag-kártyára történő vásárláskor kapott értékesítési bizonylat kerül mellékletként.

29. A kártyakibocsátó által a HM FHH részére elektronikus úton megküldött havi kártyaforgalmi kimutatást a HM FHH 1 munkanapon belül továbbítja az MH VEK részére, amely azt 2 munkanapon belül megküldi az üzemeltető szervezetek részére. Az üzemeltető szervezetek az adatok vizsgálatát követően elektronikus formában további 3 munkanapon belül megküldik a teljesítés-igazolást az MH VEK részére. A teljesítésigazolás tartalmazza a kártyaforgalmi kimutatás adatainak valódiságát igazoló szöveget, továbbá, amennyiben ilyen előfordul, a hibás, jogtalan, vagy kettőzött tételek felsorolását.

30. A kártyaforgalmi kimutatás és az üzemeltető szervezet adatai közötti eltérés esetén az üzemeltető szervezet haladéktalanul elektronikusan és telefax útján jelentést terjeszt fel az MH VEK részére, amelyben tételesen leírja az eltéréseket, így különösen a hőerőgép egyedi azonosítóját, az utántöltés időpontját, helyét, a vásárolt termék mennyiségét, hajtóanyag, illetve szolgáltatás fajtáját. Az eltérés okát a továbbiakban az MH VEK az üzemeltető szervezet bevonásával tisztázza a kártyakibocsátóval.

31. A kártyakibocsátó az értékesített anyagokról és szolgáltatásokról havonta állít ki számlát, amelyet a szerződésben meghatározott határidőig közvetlenül az MH VEK részére küld meg. Az MH VEK a belső rendelkezéseinek megfelelően az üzemeltető szervezetek által megküldött teljesítésigazolások alapján az üzemanyag-kártyára vásárolt termékeket bevételezi, majd Eszköz utalványon kiterheli az üzemeltető szervezetekre. Az üzemeltető szervezetek az MH VEK utalványán szereplő mennyiségeket bevételezik, és a 28. pont szerint felfektetett ÜFKK alapján kiadásba helyezik.

32. Az MH VEK a számlát a hatályos szabályozók és a kártyakibocsátóval kötött szerződés rendelkezései szerint egyenlíti ki.

33. A nyilvántartásokban a bevételezés alapját az értékesítési bizonylaton és a havonta a kártyakibocsátó által a HM FHH részére megküldött kimutatáson szereplő mennyiség képezi.

34. Bármely honvédségi szervezetnek felróható mulasztásból adódó, a kártyakibocsátó által támasztott késedelmi-kamat követelés esetén a mulasztó személlyel szemben a szervezet vezetője intézkedik káreljárás lefolytatására.


5. Az üzemanyag-kártyák nyilvántartása

35. Az üzemanyag szakterület illetékese, vagy a kártyák kezelésére parancsban kijelölt személy az ügyviteli szerv által nyilvántartásba vett okmányban tartja nyilván a HM FHH-tól átvett üzemanyag-kártyákat, valamint a kártya-átadásokat. A nyilvántartás tartalmazza legalább a kártyakibocsátó megnevezését, a kártya számát, típusát és érvényességi idejét, a kiadást elrendelő parancs számát, az átadás és a visszavétel idejét, az átvevő személy nevét, rendfokozatát, beosztását, aláírását és annak a hőerőgépnek a típusát, egyedi azonosítóját, amely üzemanyag-ellátására a kártya kiadásra került.


6. A belföldi üzemanyag-kártyával történő hajtóanyag ellátás különös szabályai

36. A hajtóanyag feltöltéseket és a hőerőgépek mosását elsődlegesen az MH saját töltőállomás hálózatában, és gépjárműmosó-létesítményeiben kell végrehajtani.

37. Készpénzzel történő belföldi hajtóanyag vásárlás nem engedélyezett.

38. Belföldi üzemanyag-kártya csak az alábbi hőerőgépekhez biztosítható:
a) az állami vezetők és az államigazgatási szervek köztisztviselői számára biztosított juttatásokról és azok feltételeiről szóló 192/2010 (VI. 4.) Korm. rendelet (a továbbiakban: 192/2010. Korm. Rend.) 9. § (1)–(2) bekezdésében meghatározott személyek számára biztosított gépjárművekhez,
b) a honvédségi szolgálati személygépkocsi lakás és munkahely közötti utazásra történő használatának szabályozásáról szóló 112/2010 (XII. 29.) HM utasítás alapján biztosított gépjárművekhez, amennyiben a munkahelyen, vagy annak 5 kilométeres körzetében nincs elérhető honvédségi üzemanyag-töltő állomás,
c) a NATO Biztonsági Beruházási Program keretében beszerzett gépjárművekhez,
d) az MH Honvédkórház állományába tartozó mentő-gépjárművekhez,
e) az emelt minőségű autóbenzint fogyasztó gépjárművekhez,
f) azon üzemeltető szervezet hőerőgépeihez, amely 10 kilométeres körzetében nincs elérhető honvédségi üzemanyag-töltő állomás.
g) a természetbeni üzemanyag-ellátási rendbe nem utalt egyes szervezetek beépített, nem önjáró hőerőgépei ellátásához kannába, illetve hordóba történő gázolaj vásárlására,
h) a tűzszerész járőr gépjárművei részére.

39. Az üzemeltető szervezet parancsnoka, vezetője évente a HM FHH jóváhagyását követően típus és egyedi azonosító szerint parancsban határozza meg azokat a hőerőgépeket, amelyek belföldi üzemanyag-kártyával kerülnek ellátásra.

40. A belföldi üzemanyag-kártyák terhére kizárólag az adott hajtóanyag és gépi autómosás szolgáltatás vásárolható. A belföldi üzemanyag-kártya hajtóanyag és gépjárműmosás szolgáltatáson kívül, így különösen kenőanyag, SHOP termékek, egyéb szolgáltatás vásárlására nem vehető igénybe.

41. Az üzemeltető szervezetek a HM FHH által a kártyakibocsátóval kötött szerződés tartalmának függvényében az alábbi belföldi üzemanyag-kártyákat igényelhetik:
a) adott forgalmi rendszámra, PIN kóddal, a gépjármű üzemanyagtartályába történő meghatározott típusú hajtóanyag feltöltésre és gépi autómosásra,
b) forgalmi rendszám nélkül, PIN kóddal, a gépjármű üzemanyagtartályába történő bármely típusú hajtóanyag feltöltésre és gépi autómosásra,
c) forgalmi rendszám nélkül, PIN kóddal, kizárólag gépi autómosásra
d) egyedi azonosító nélkül, PIN kóddal, kannába, illetve hordóba töltött gázolaj vásárlására jogosító kártya (a továbbiakban: hordós kártya).

42. A hőerőgépek ellátása érdekében elsősorban a 41. pont a) alpontja szerinti kártya igényelhető. A 41. pont b) és c) alpontjai szerinti kártyák (a továbbiakban együtt: garázskártya) az üzemeltető szervezet parancsnokának (vezetőjének) javaslata alapján, indokolt esetben, korlátozott számban igényelhetőek és eseti kiadásukra az üzemeltető szervezet parancsnoka, vezetője intézkedik.

43. A hőerőgép kezelője a garázskártyát minden igénybevétel befejezését követően leadja az üzemanyag szakterület illetékesének, vagy a kártyák kezelésére parancsban kijelölt személynek.

44. A belföldi üzemanyag-kártyák igénylésekor a 2. melléklet szerinti felszámítási kimutatásban külön soron kell szerepeltetni a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat kihelyezett biztonsági tisztjei által végzett tevékenység biztosításával kapcsolatos üzemanyag-kártya igényeket.


7. MOL SILVER belföldi üzemanyag-kártya

45. A közbeszerzési eljárás keretében létrejött szerződés alapján a 38. pontban foglalt hőerőgépek belföldi üzemanyag-kártyával történő ellátása 2010. december 22-től a Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (a továbbiakban: MOL) által kibocsátott MOL SILVER termékkódos üzemanyag-kártyákkal (a továbbiakban: MOL SILVER kártya) történik.

46. MOL SILVER kártyát csak a Magyarország területén működő MOL üzemanyag-töltő állomásokon lehet, kizárólag a 8. pontban meghatározott hajtóanyagok és autómosás szolgáltatás vásárlására használni. Külföldön működő MOL töltőállomások a MOL SILVER kártyát nem fogadják el.

47. A MOL virtuális kártyaközpont hozzáférési jogosultsággal a HM FHH rendelkezik.

48. A 45. pont szerinti szerződés értelmében, amennyiben a MOL töltőállomás kezelője nem honvédségi hőerőgépbe, illetve nem annak hajtóanyag tartályába végrehajtott hajtóanyagtöltést tapasztal, a kitöltött hajtóanyag ellenértének kiegyenlítésére a MOL SILVER kártyát nem fogadja el, amelyet egyidejűleg bevon.

49. A hordós-kártyák terhére, amelyek 9HMFHH szám-betűkombinációt és egy vagy két karakter arab szám azonosítót tartalmaznak kizárólag honvédségi 200 literes acélhordóba, vagy honvédségi 20 literes üzemanyag kannába lehet, kizárólag gázolajat vásárolni.

50. MOL SILVER kártya terhére az alábbi hajtóanyagokat kell utántölteni:
a) MOL 95 benzin
b) MOL Diesel gázolaj.

51. MOL SILVER kártya terhére a 8. pont szerinti, emelt minőségű hajtóanyagot igénylő eszközökbe az alábbi hajtóanyagokat kell utántölteni:
a) MOL EVO NEO autóbenzin, 99 oktánszámú
b) MOL EVO Diesel, emelt minőségű gázolaj.

52. A MOL SILVER kártya előlapon található adatok jelentését a 3. melléklet tartalmazza.

53. A HM FHH az üzemeltető szervezetek részére biztosított hitelkeretet egy összegben adja meg a MOL felé.

54. A MOL SILVER kártyához tartozó PIN kód a kártyával egy helyen nem tartható, a kártyára, vagy annak tokjára nem írható rá. Amennyiben ilyen MOL SILVER kártyával találkozik a töltőállomás kezelő, akkor azt – a 45. pont szerinti szerződés értelmében – azonnali hatállyal bevonja. Ebben az esetben a végrehajtott üzemanyag feltöltést a bevont MOL SILVER kártya terhére nem lehet kiegyenlíteni.

55. A hőerőgép kezelője az utántöltés végrehajtása után a kártyát átnyújtja a töltőállomás pénztárosának, és ekkor közli, ha gépjárműmosás szolgáltatást is igénybe kíván venni. A tranzakció során a hőerőgép kezelő bediktálja a hőerőgép kilométeróra állását, a terminálon megadja a kártyához tartozó PIN- kódot, majd jóváhagyja a feltöltött hajtóanyag és az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét. A terminál a tranzakció befejezéseként kinyomtatja az értékesítési bizonylatot. A hőerőgép kezelő az értékesítési bizonylat mindkét példányát az áru átvételének és a bizonylaton szereplő adatok valódiságának igazolásaként aláírja, a vevői példányt átveszi és a továbbiakban a 26. pontban leírtak szerint jár el.

56. MOL SILVER kártya meghibásodása esetén, vagy ha a töltőállomás terminál nem működik, a hőerőgép kezelő kezdeményezi a töltőállomás kezelőnél az úgynevezett kézi töltési engedély megkérését. Az engedélyezést követően a töltőállomás pénztárosa kézi kártyakezelő gépen érvényesíti a MOL SILVER kártyát és kiadja a vásárlásról szóló bizonylatot. A továbbiakban a hőerőgép kezelő a 26. pontban meghatározottak szerint jár el.

57. Amennyiben a töltőállomás-kezelő az 56. pontban foglaltak során nem működik együtt, akkor a hőerőgép kezelő közvetlenül, vagy az üzemeltető szervezet üzemanyag szolgálatán keresztül felveszi a kapcsolatot a HM FHH munkatársával a 06-30/815-09-14 telefonszámon. A HM FHH munkatársa intézkedik a MOL felé a MOL SILVER kártya elfogadása érdekében. A hőerőgép kezelő ilyen esetekben az átvett hajtóanyag, illetve szolgáltatás ellenértékét készpénzzel nem egyenlíti ki, de az ellenérték rendezéséig nem hagyja el a töltőállomást. Az ellenérték rendezése érdekében megvárja a HM FHH munkatársának utasítását és annak megfelelően jár el. A hőerőgép kezelő a történteket a Vásárlók Könyvébe bejegyzi.

58. Amennyiben az 53. pontban említett hitelkeret túllépésére a töltőállomáson üzemanyag feltöltésnél derül fény, a hőerőgép kezelő az üzemeltető szervezet üzemanyag szolgálatán keresztül, vagy közvetlenül jelzi a problémát a HM FHH munkatársa részére az 57. pontban meghatározott telefonszámok egyikén. A HM FHH munkatársa a MOL felé intézkedik a hitelkeret azonnali megemeléséről. A hőerőgép kezelő ilyen esetben megvárja a hitelkeret megemelését, és azután a MOL SILVER kártyával kiegyenlíti az átvett hajtóanyag, illetve szolgáltatás ellenértékét.

59. A MOL SILVER kártyára vásárolt hajtóanyagok és szolgáltatások ellenértékét tartalmazó, az MH VEK, mint költségviselő nevére kiállított számlát a MOL – a 45. pont szerinti szerződés értelmében – minden hónap 4-ig megküldi az MH VEK részére.

60. Az üzemeltető szervezet a MOL SILVER kártyára vásárolt hajtóanyagokat a 4. mellékletben meghatározott megnevezésekkel és Honvédségi Egységes Termékkódokon (a továbbiakban: HETK) vezeti át a nyilvántartásokon.


8. MOL SILVER kártya letiltása

61. A MOL SILVER kártya elvesztése, ellopása, vagy illetéktelen személyhez jutása esetén a hőerőgép kezelő azonnal értesíti az üzemeltető szervezetet, amely haladéktalanul intézkedik a kártya letiltására a MOL vevőszolgálat 06-40-202-202 telefonszámon az 1 – 1 menüpont alatt. Az üzemeltető szervezet a letiltott kártyákról legkésőbb a letiltást követő munkanapon a kártya adatait, a letiltást kiváltó körülmények rövid leírását, így különösen az elvesztés feltételezett időpontját, helyét, az elvesztés észlelésének időpontját, valamint a tett intézkedések időpontját és leírását tartalmazó jelentést küld a HM FHH részére.


9. A külföldi üzemanyag-kártyával történő hajtóanyag ellátás különös szabályai

62. Valamely üzemeltető szervezet állományába tartozó hőerőgép Magyarország területén kívüli igénybevétele során üzemanyag ellátásra kizárólag a 3. pontban meghatározott módon biztosított külföldi üzemanyag-kártyát lehet alkalmazni.

63. Az üzemeltető szervezet parancsnoka, vezetője az igénybevétel elrendelésekor parancsban rögzíti a hőerőgép külföldi üzemanyag-kártyával történő ellátását. A parancsban rögzíteni kell a feladat megnevezését, időtartamát, az igénybevétel során érintett országokat, az átvevő nevét, rendfokozatát, a külföldi üzemanyag-kártyával ellátandó hőerőgép típusát, egyedi azonosítóját, és a külföldi üzemanyag-kártya számát. Az igénybevétel befejeztével a külföldi üzemanyag-kártyát az üzemanyag szakterület illetékese, vagy kártyák kezelésére parancsban kijelölt személy részére le kell adni.

64. A 192/2010. Korm. rendelet 9. § (1)–(2) bekezdésében meghatározott személyek számára biztosított gépjárművekhez, továbbá a Honvéd Vezérkar főnöke, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettese, az MH ÖHP parancsnoka, és az MH ÖHP törzsfőnöke részére kiadott külföldi üzemanyag-kártyát a kártyakibocsátóval a 3. pontban meghatározott módon létrejött szerződés és a külföldi üzemanyag-kártya érvényességi idején belül nem kell leadni az üzemanyag szolgálat részére.

65. Az üzemanyag szolgálat a külföldi üzemanyag-kártya kiadásakor minden alkalommal ismerteti annak használatával kapcsolatos szabályokat az azt átvevő személlyel és biztosítja számára a kártyaelfogadó töltőállomások jegyzékét. A kártyahasználat szabályainak ismeretét és a jegyzék átvételét az átvevő aláírásával igazolja.

66. Külföldi üzemanyag-kártya kizárólag az alábbi termékek és szolgáltatás vásárlására vehető igénybe:
a) hajtóanyag a 8. pontban meghatározottak szerint,
b) AdBlue adalék,
c) az eszközhöz előírt minőségű és viszkozitási fokozatú motor- és hajtóműolaj,
d) az eszközhöz előírt minőségű hűtőfolyadék,
e) évszaknak megfelelő minőségű szélvédőmosó folyadék,
f) gépi autómosó szolgáltatás.

67. Azon országokban, amelyekben a kártyakibocsátó nem tudja biztosítani a külföldi üzemanyag-kártya elfogadását, vagy a kártyakibocsátó által szerződésben megjelölt kártyaelfogadó töltőállomásokkal rendelkező országok olyan régióiban, ahol gazdaságossági szempontokat figyelembe véve nincs olyan elérhető töltőállomás, amely elfogadja a kártyakibocsátó által kibocsátott külföldi üzemanyag-kártyáját, a 66. pontban megjelölt anyagok és szolgáltatások igénybevételekor azok ellenértékét készpénzre meg lehet vásárolni. A készpénzes ellentételezésre vonatkozó szabályokat a külföldi fegyveres erők eszközei magyarországi, valamint a Magyar Honvédség eszközei külföldön végrehajtott üzemanyag feltöltésének és elszámolásának rendjéről szóló HM utasítás tartalmazza.

68. Külföldi üzemanyag-kártya terhére motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, illetve szélvédőmosó folyadék csak az adott igénybevétel során ténylegesen felhasznált mértékig, kizárólag utántöltésre, és csak külföldön vásárolható. Autómosó szolgáltatás vásárlása szintén csak külföldön engedélyezett.

69. A hőerőgép kezelő külföldi igénybevételre történő útbaindulás, illetve arról visszatérés során a hőerőgépbe a Magyarország területén elsősorban a menetvonal mentén elhelyezkedő MH objektumaiban üzemeltetett üzemanyag-töltő állomásokon, illetve a belföldi üzemanyag-kártya használatával hajt végre üzemanyag-feltöltést a hazai feltöltésekre vonatkozó szabályok szerint. Belföldön hajtóanyag készpénzre történő vásárlása ebben az esetben sem engedélyezett.

70. Az MH ÖHP költségkímélés érdekében elrendelheti a külföldi igénybevételre induló eszközökhöz tartalék motorolaj, hűtőfolyadék, illetve szélvédőmosó folyadék készlet kiadását.

71. Azon üzemeltető szervezetek részére, amelyek csak esetenként hajtanak végre külföldi igénybevételt, és ezért nem kapnak önálló külföldi üzemanyag-kártyát (a továbbiakban: igénylő üzemeltető szervezet), a HM FHH tartalékban tart külföldi üzemanyag-kártyákat. Az igénylő szervezet 5 munkanappal a külföldi üzemanyag-kártya tervezett átvételét megelőzően telefaxon terjeszti fel igényét a HM FHH részére. Abban az esetben, ha a HM FHH tartalékban tartott külföldi üzemanyag-kártyát nem tud biztosítani, a HM FHH intézkedése alapján, az MH ÖHP egyetértése mellett az MH TD, vagy az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred (a továbbiakban: MH 43. VTE) ad át ideiglenesen legfeljebb 2 külföldi üzemanyag-kártyát az igénylő üzemeltető szervezet részére. Az így átadott külföldi üzemanyag-kártyák vonatkozásában az átadás idejére a HM FHH intézkedik a kártyakibocsátónál a költséghely ideiglenes megváltoztatására annak érdekében, hogy a külföldi üzemanyag-kártya terhére végzett vásárlások az igénylő üzemeltető szervezet hajtóanyag-fogyasztási keretét terheljék.

72. Az igénylő üzemeltető szervezet az igénybevételt követő 3 munkanapon belül visszaadja az ideiglenesen átvett külföldi üzemanyag-kártyát az átadó részére. Ha a külföldi üzemanyag-kártyát az MH TD, vagy az MH 43. VTE biztosította, akkor a visszaadás tényét az igénylő üzemeltető szervezet az átadás napján telefaxon jelenti a HM FHH részére. A HM FHH az igénylő üzemeltető szervezet jelentése alapján intézkedik a kártyakibocsátónál a költséghely visszaállítására.

73. Az üzemeltető szervezet a külföldi üzemanyag-kártya terhére vásárolt termékeket gyártótól, oktánszámtól, illetve minőségtől függetlenül a 4. mellékletben meghatározott megnevezéseken és HETK-eken vezeti át a nyilvántartásokon.


10. ÖMV külföldi üzemanyag-kártya

74. A közbeszerzési eljárás keretében létrejött szerződés alapján a hőerőgépek külföldi üzemanyag-kártyával történő ellátása 2011. március 22-től az ÖMV Hungária Ásványolaj Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: ÖMV Kft.) által kibocsátott külföldi üzemanyag-kártyákkal (a továbbiakban: ÖMV kártya) történik.

75. A 74. pont szerinti szerződés értelmében egy ÖMV kártyával egyszerre több hőerőgép feltöltése, és mosatása is lehetséges, azonban egy kártyával egy naptári napon belül legfeljebb 5 tranzakciót lehet végezni összesen legfeljebb 1.500 €, illetve 1.500 €-nak megfelelő értékű helyi pénznemben kifejezett értékben. Ilyen esetekben a vásárlásokat hőerőgépenként külön-külön, de az egy hőerőgéphez vásárolt termékeket, szolgáltatást egyben kell rendezni. Az ÖMV kártyát elfogadó töltőállomások jegyzékét az 5. melléklet tartalmazza.

76. A külföldi üzemanyag-kártyával végrehajtott vásárlás során a hőerőgép kezelője az utántöltés végrehajtása után a kártyát átnyújtja a töltőállomás pénztárosának. A tanzakció során a hőerőgép kezelő a terminálon megadja a hőerőgép kilométeróra-állását, a kártyához tartozó PIN-kódot, továbbá jóváhagyja a feltöltött hajtóanyag, a vásárolt termék és az igénybe vett szolgáltatás ellenértékét. A terminál a tranzakció befejezéseként kinyomtatja az értékesítési bizonylatot. A hőerőgép kezelő az értékesítési bizonylat mindkét példányát az áru átvételének és a bizonylaton szereplő adatok valódiságának igazolásaként aláírja, a vevői példányt további felhasználás céljából átveszi és a továbbiakban a 26. pontban meghatározottak szerint jár el.

77. Amennyiben az ÖMV kártya megsérül, vagy a töltőállomás terminál nem működik, a hőerőgép kezelő jelzi az üzemeltető szervezet üzemanyag szolgálatának, aki az 57. pontban felsorolt telefonszámok egyikén felveszi a kapcsolatot a HM FHH munkatársával. A HM FHH munkatársa intézkedik az ÖMV Kft. felé a kártya elfogadása érdekében. A hőerőgép kezelő a vásárolt termék, illetve szolgáltatás ellenértékét készpénzzel nem fizeti ki, de az ellenérték rendezéséig nem hagyja el a töltőállomást, hanem megvárja a HM FHH munkatársának utasítását és annak megfelelően jár el.

78. Az ÖMV kártyára vásárolt termékek és szolgáltatások ellenértékét tartalmazó, a HM FHH, mint költségviselő nevére kiállított számlát az ÖMV Kft. minden hónap 4-ig megküldi a HM FHH részére.


11. ÖMV üzemanyag-kártya letiltása

79. A kártya elvesztése, ellopása, vagy illetéktelen személyhez jutása esetén a hőerőgép kezelő azonnal értesíti az üzemeltető szervezetet, amely haladéktalanul intézkedik annak letiltására az ÖMV Kft. 06-1/452-7390 telefonszámon, amely napi 24 órában fogadja a hívásokat, továbbá a teljes körű, nemzetközi letiltás érdekében a 06-1/452-7373 telefax-számra, vagy az info.omvcardsales@omv.com e-mail címre eljuttatott írásbeli kérelemmel. A kártya letiltásához a 18 jegyű kártyaszám és a lejárati idő szükséges. Az üzemeltető szervezet a letiltott kártyákról legkésőbb a letiltást követő munkanapon a HM FHH részére felterjeszti a 61. pontban elrendelt jelentést.


12. Az üzemanyag-kártyák használatával kapcsolatos felkészítés

80. Az üzemeltető szervezet üzemanyag szakterület illetékese, vagy a belföldi és a külföldi üzemanyag-kártyák kezelésére parancsban kijelölt személy évente legalább egy alkalommal felkészítést tart az érintett állomány részére az üzemanyag-kártyák alkalmazásával kapcsolatban. Az oktatási okmány mellékletét képezi az oktatáson megjelentek nevét, rendfokozatát, beosztását és aláírását tartalmazó jegyzék.


13. Záró rendelkezések

81. Ez az intézkedés az aláírását követő napon lép hatályba,* rendelkezéseit a az üzemeltető szervezeteknél a hatályba lépéskor alkalmazásban lévő üzemanyag-kártyákra is alkalmazni kell.

82. Hatályát veszti a szárazföldi üzemanyagok és egyes szolgáltatások üzemanyag-kártyára történő vásárlásának szabályairól szóló 16/2010 (HK 6.) HM VTISZÁT intézkedés és a szárazföldi üzemanyagok és egyes szolgáltatások üzemanyag-kártyára történő vásárlásának részletes szabályairól szóló 41/2010 (HK 9.) HM FLÜ vezérigazgatói intézkedés.

Fodor Lajos s. k.,
HM közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnöke

1. melléklet a 8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedéshez


Emelt minőségű hajtóanyag-feltöltésre jogosult hőerőgépek

Fsz.

Típus

1.

Audi A6 3,0 TDI V6 Quatro

2.

Audi A6 2,4 Quatro

3.

Ford Mondeo 1,8i, 16V

4.

Ford Mondeo 2,5i, V6

5.

Ford Mondeo 2,2 TDCI „BA7”

6.

Ford Mondeo 2,0 TDCI „BA7”

7.

JEEP Grand Cherokee 3,1 TD

8.

Nissan Terrano II. 2,7 TDI

9.

Opel Omega „B” 4P

10.

Opel Vectra „B” 1,8 CD

11.

Opel Vectra „B” J96 (4P) 2,0

12.

Opel Vectra „C” 1,8 CDX 16V

13.

SAAB 9,5 LINEAR 2,3 LPT

14.

Skoda Oktavia 1,8 T

15.

Toyota Land Cruiser

16.

Land Rover Freelander 2,5 TD

17.

Volvo S80 Prestige 2,0 T

18.

VW Passat 2,0

19.

VW Passat 1,8

20.

VW Passat 1,8 T

21.

VW Passat 2,3 V5

22.

VW Passat 2,0 CR TDI

23.

VW Tuareg 3,0 TDI V6

2. melléklet a 8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedéshez


Minta „Felszámítási kimutatás” készítéséhez

SZERVEZET    számú példány
MEGNEVEZÉSE    Telefaxon továbbítandó!

FELSZÁMÍTÁSI KIMUTATÁS
a hajtóanyagok és egyes szolgáltatások belföldi/külföldi* üzemanyag-kártyára történő vásárlására
_ _ _ _ _ _ évre

Fsz.

Gépjármű

Tervezett alapkilométer

Igényelt kártya típusa**

Tervezett hajtóanyag mennyisége (liter)

Típusa

Forgalmi rendszáma

95 oktánszámú autóbenzin

Emelt oktánszámú benzin

Gázolaj

Emelt minőségű gázolaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Dátum

kiadványozásra jogosult aláírása
(név, rendfokozat, aláírás)

*: a megfelelő kifejezés aláhúzandó
**: Ebbe a rovatba a kül- és belföldi használatra egyaránt jogosító kártya igénylése esetén a „kombinált” kifejezést, külföldi üzemanyag-kártya igénylése esetén a „külföldi” kifejezést kell beírni. Belföldi üzemanyag-kártya igénylése esetén az intézkedés 26. pontjában meghatározott kártya fajtáját kell beírni a pont és az alpont meghivatkozásával.

Záradék

3. melléklet a 8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedéshez


MOL SILVER üzemanyag-kártya adatai

A MOL SILVER kártya előlapon található adatok jelentése az alábbi:

– A kártya közepén található 4x4 karakterből álló számsor: a kártya egyedi száma.
– Bal oldal középső sor: a költségviselő rövid neve: HM FHH.
– Bal alsó sarokban található karakterek jelentése:
– 1. karakter:     0: bármely üzemanyag
1: 95 benzin
5: gázolaj
9: EVO NEO benzin
– 2. karakter:    1: csak gépi gépjárműmosás
N: gépjárműmosás nem engedélyezett
– 3. karakter:    N: nem engedélyezett: kenőanyag vásárlás
– 4. karakter:    N: nem engedélyezett: autóápolás és felszerelés vásárlás
– 5. karakter:    N: nem engedélyezett: shoptermék vásárlás
– 6. karakter:    N: üzemanyag kártyákra nem engedélyezett
– Jobb oldal középső sor, Reg. No.: azon eszköz egyedi azonosítója, melyhez a kártyát kiadták.
– Jobb oldal alsó sor, Valid thru: a kártya érvényességi ideje: év, hónap.
– Jobb alsó sarok, HUD: csak magyarországi elfogadás.

4. melléklet a 8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedéshez


Az üzemanyag-kártyára vásárolt termékek
nyilvántartáson történő átvezetésekor alkalmazandó megnevezések és HETK-ek

1. Belföldi üzemanyag-kártyára vásárolt termékek esetében:

Termék

Megnevezés

HETK

– 95 benzin:

Mol kártyás ólmozatlan autóbenzin Tempo 95

2402 1122 0007 04

– EVO NEO benzin:

Mol kártyás ólmozatlan autóbenzin Tempo 99

2402 1122 0011 08

– Diesel gázolaj:

Mol kártyás Tempo Diesel

2402 1311 0007 01

– EVO Diesel gázolaj:

Mol kártyás EVO Diesel

2402 1311 0009 10


2. Külföldi üzemanyag-kártyára vásárolt termékek esetében:

Termék

Megnevezés

HETK

– autóbenzinek :

Esz ólmozatlan autóbenzin (külföldi feltöltés)

24 02 1122 0009 02

– gázolajok :

Diesel (külföldi feltöltés)

24 02 1311 0008 00

– AdBlue adalék:

AdBlue adalék (külföldi feltöltés)

24 02 7129 0021 00

– motorolajok:

motorolaj (külföldi feltöltés)

24 02 3141 0011 07

– hajtóműolajok:

hajtóműolaj (külföldi feltöltés)

24 02 3411 0001 06

– fagyálló hűtőfolyadékok:

fagyálló hűtőfolyadék (külföldi feltöltés)

24 24 1121 0039 07

– szélvédőmosó folyadékok:

szélvédőmosó folyadék (külföldi feltöltés)

24 23 8218 3125 03

5. melléklet a 8/2012. (HK 4.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedéshez


Külföldi üzemanyag-kártya elfogadó töltőállomások jegyzéke

Ország

Töltőállomás neve

 

ÖMV

BP/ARAL

AGIP

Statoil

Egyéb

Töltőállomások száma

Andorra

 

X

 

 

 

4

Ausztria

X

X

X

 

Avanti

1206

Belgium

 

 

 

 

Q8, PowerOil, G&V

62

Bosznia-Hercegovina

X

 

 

 

 

28

Bulgária

X

 

 

 

Avanti

91

Csehország

X

 

X

 

Avanti

336

Dánia

 

 

 

X

123

350

Észtország

 

 

 

X

 

54

Finnország

 

 

 

 

NESTE

154

Franciaország

 

X

X

 

DY TEF

767

Görögország

 

X

 

 

 

491

Hollandia

 

X

 

 

 

405

Horvátország

X

 

 

 

 

61

Írország

 

 

 

X

TOPAZ

263

Lengyelország

 

X

 

X

123

484

Lettország

 

 

 

X

 

56

Litvánia

 

 

 

X

 

71

Luxemburg

 

X

 

 

 

52

Nagy-Britannia

 

X

 

 

 

1306

Németország

X

X

X

 

 

3505

Norvégia

 

 

 

X

123

617

Olaszország

 

 

X

 

 

4422

Portugália

 

X

X

 

 

242

Románia

X

 

X

 

 

197

Spanyolország

 

X

 

 

Galp, Cepsa

616

Svájc és Lichtenstein

 

X

X

 

 

738

Svédország

 

 

 

X

 

719

Szerbia

X

 

 

 

 

58

Szlovákia

X

 

X

 

 

132

Szlovénia

X

 

X

 

 

120

Törökország

 

X

 

 

 

175

*

Az intézkedés aláírásának napja 2012. február 16.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére