• Tartalom

38/2012. (HK 10.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

38/2012. (HK 10.) HM KÁT-HVKF e g y ü t t e s i n t é z k e d é s

a Honvédelmi Minisztérium Információ Kapcsolati Rendszerének kiadásáról*

2012.08.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 46. § (3) és (5) bekezdése, továbbá 52. § (1) bekezdése alapján a következő

együttes intézkedést

adjuk ki.

1. Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki. Felkérjük a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát az intézkedésben foglaltak végrehajtásának biztosítására.
2. Ezen intézkedés mellékleteként kiadjuk a Honvédelmi Minisztérium Információ Kapcsolati Rendszerét (a továbbiakban: IKR).
3. A HM IKR biztosítja a HM vezetői, a HM szervek, valamint a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek feladatai végrehajtásához szükséges adat- és információ-szolgáltatást, melynek érdekében a HM IKR-ben meghatározott szervek, szervezetek időszakos jelentéseket terjesztenek fel az elöljáró szerveik, szervezeteik részére.
4. A HM IKR hatálya alá tartozó szervek, szervezetek biztosítják a HM IKR alapján felterjesztett, valamint a külön HM utasításban a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vonatkozásában előírt időszakos jelentések feldolgozását.
5. A HM IKR-je alapján a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Honvéd Vezérkar főnöke közvetlen alárendeltségébe tartozó MH katonai szervezetek ezen intézkedés hatálybalépését követő 30 napon belül kiadják saját információ kapcsolati rendszerüket.
6. A MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó katonai szervezetek ezen intézkedés hatálybalépését követő 60 napon belül, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság IKR-je alapján kiadják saját IKR-jüket.
7. A HM IKR módosítására vonatkozó javaslatokat az érintett szervek, szervezetek évente október 15-ig, vagy – szervezeti, jogszabályi változás esetén – soron kívül, haladéktalanul megküldik a HM IKR rendszerének naprakészségéért felelős HM Tervezési és Koordinációs Főosztály részére, a módosítás, valamint annak indokai és a jogszabályi háttér pontos feltüntetésével.
8. Ez az intézkedés 2012. augusztus 1-jén lép hatályba.
9. Az intézkedéshez mellékelve kiadom a 1385/254. fnyt. számú, 420 oldalból, 210 lapból álló HM IKR-t, melyet az érintett szervek, szervezetek elektronikusan, az ügyirat elosztója szerint kapnak meg.

Fodor Lajos s. k.,
közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedést utóbb a 19/2013. (HK 4.) HM KÁT – HVKF együttes intézkedés, a 94/2013. (HK 1/2014.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés módosította. Az intézkedést a 73/2014. (X. 31.) HM utasítás 20. §-a hatályon kívül helyezte 2015. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére