• Tartalom

34/2012. (HK 9.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

34/2012. (HK 9.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

a nem fegyveres külszolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állomány ellátására létrehozott Nemzeti Támogató Rendszer racionalizálásából adódó feladatok végrehajtásáról szóló 6/2012. (HK 3.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés módosításáról*

2012.07.10.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése, valamint a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés a) pontja és 11. § p) pontja alapján – figyelemmel a Honvédelmi Minisztérium, valamint az irányítása alá tartozó egyes szervezetek szervezeti és létszám-racionalizálásának feladatairól szóló 103/2011. (IX. 23.) HM utasítás 16. § (2) bekezdésében meghatározott célokra – a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 2. § (32) bekezdés b), h) és k) pontja szerinti, a nem fegyveres külszolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állomány ellátására létrehozott Nemzeti Támogató Rendszer racionalizálásából adódó feladatok végrehajtásáról szóló 6/2012. (HK 3.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés módosításáról a következő

együttes intézkedést

adjuk ki:

1. A nem fegyveres külszolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állomány ellátására létrehozott Nemzeti Támogató Rendszer racionalizálásából adódó feladatok végrehajtásáról szóló 6/2012. (HK 3.) HM KÁT – HVKF együttes intézkedés (a továbbiakban: Int.) 2. g) pont ge) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(az MH ÖHP kidolgozza 2012. június 20-ig a jelenleg még az MH által biztosított bútorzattal és felszerelési cikkekkel berendezett, bérelt bútorozatlan lakóingatlanok tovább biztosíthatóságát a következő váltások folyamán kitelepülő kiküldött részére, melynek során az alábbi feltételeket kell figyelembe venni, valamint a kiküldöttnek írásban elfogadnia:)
„ge) az időközben használhatatlanná, vagy feleslegessé váló berendezési tárgyakat a kiküldött köteles bejelenteni, az illetékes logisztikai szerv felé, majd a selejtezésig, illetőleg az elszállításig tárolni a részére biztosított bérelt lakóingatlanban;”

2. Az Int. 2. pontja a következő m) ponttal egészül ki:
(A HM Humánpolitikai Főosztály (a továbbiakban: HM HPF) együttműködve a HM KPH-val kidolgozza a Magyar Honvédség külföldi szolgálatot teljesítő és külföldi tanulmányokat folytató személyi állománya devizaellátmányáról és egyes ellátmányon kívüli pénzbeli járandóságairól szóló 26/2007. (VI. 20.) HM rendelet (a továbbiakban: R.) módosítását, valamint 2012. április 30-ig kezdeményezi az kiadására irányuló kodifikációs eljárást. Ehhez kapcsolódóan)
„m) a külföldön jelenleg még rendeltetésszerűen tovább használható honvédségi bútorzat és egyéb berendezési cikk gazdaságos felhasználása érdekében a kiküldött részére bútorozatlan lakóingatlan bérlése is lehetséges a meglévő lakberendezési készletek erejéig. Ennek érdekében bútorozatlan lakóingatlan bérlése esetén a norma szerint illetményes berendezési anyagokat a rendelkezésre álló készlet erejéig, a váltás során felszabaduló, használt eszközökből az MH 64. BSZJLE biztosítja. A honvédségi bútorzat és felszerelési cikkek biztosítása a helyőrségben, valamint a helyőrségen kívülre történő átszállítás esetén a gazdaságossági és takarékossági szempontok figyelembe vételével, az MH 64. BSZJLE parancsnok egyedi döntése alapján a felszabaduló szabad kapacitás és a szakutasításban lévő normák erejéig biztosítható a váltás időszakában. A váltási időszak végén a fennmaradó bútorzat és lakás felszerelési cikkek honi területre történő szállítására, selejtezésére és hasznosítására – megsemmisítésére, értékesítésére, térítésmentes átadására – az MH 64. BSZJLE intézkedik. Ennek érdekében a váltási időszakban a raktárak átmeneti bérlése kerül engedélyezésre egy-két hónap időintervallumra. A bútorozatlan lakóingatlan bérlését a kiküldött a hatályos bútorozatlan lakóingatlan normák erejéig hajthatja végre a 2. f) pontban leírtak szerint;”

3. Az Int. 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„4. A NATO menetparancsok igénylése során kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a HM FHH és az MH 64. BSZJLE közötti átadás-átvételt követően a kiküldött részére a kitelepülést megelőzően az MH 64. BSZJLE igényelje meg közvetlenül a HM PRKF-től a szükséges menetparancsokat.”

4. Az Int. 12. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„12. A képviseletek, a HM KPH, az MH ÖHP, az MH 64. BSZJLE, a HM PRKF a honvédelmi szervezetek operatív belső kontrolljai rendszerének kialakításáról, működtetéséről és fejlesztéséről szóló HM utasítás alapján, az abban meghatározott határideig a HM FHH-tól az MH 64. BSZJLE részére történt NTR átadás-átvételből, valamint az NTR működés racionalizálásából adódóan kialakítják és azt követően folyamatosan fejlesztik rendszereiket és a kapcsolódó okmányokat. A szükséges szakmai segítséget a HM GTSZF biztosítja.”

5. Az Int. a következő 18a. ponttal egészül ki:
„18a. A HVK SZCSF – együttműködve a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökséggel –2012. június 20-ig intézkedik az MH KKH állománytáblájának kiegészítésére a gazdálkodási főtiszti beosztással. A beosztás feltöltésére az MH ÖHP intézkedik a külföldi szolgálatba vezényeltekkel kapcsolatos személyügyi feladatokról és jogállásuk egyes kérdéseiről szóló 26/2002. (IV. 12.) HM rendeletben foglaltak figyelembe vételével. A gazdálkodási főtiszti beosztás feltöltése Brüsszel helyőrségben 2012. július 1-jével valósul meg. A gazdálkodási főtiszt szakmai felkészítéséért a HM PRKF, a HM KPH, az MH ÖHP és az MH 64. BSZJLE együttesen felelős.”

6. Az Int. 23. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„23. Az MH ÖHP és az MH 64. BSZJLE 2012. június 20-ig a szervezeti változásoknak megfelelően felülvizsgálja a külföldön megkötött lakóingatlan bérleti szerződéseket. A további bérlésre tervezett lakóingatlanok NATO Delegáció nevében megkötött, hosszú távra szóló szerződéseit a beosztások soron következő váltásának végrehajtásáig, hatályában módosítás nélkül fenntartja. Új szerződéskötés esetében a kitelepülő kiküldött saját nevében köti meg a bérlemény tulajdonosával a lakóingatlan bérleti szerződést. Ezáltal biztosítható a tulajdonos és a kiküldöttek tételes elszámolásának végrehajtása.”

7. Az Int. 30. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„30. A fennmaradó lakóingatlan bérleti szerződések megszűnéséig a jellemzően Belgiumban alkalmazott, hivatali bankszámlához kötött bankgaranciák biztosítását az NTCS által létrehozott bankszámlák szolgálják. Az újonnan kötött lakóingatlan bérleti szerződések esetében a kaució biztosítása, szükség esetén bankszámla-szerződés megkötése a kiküldött feladata, melyhez a MH 64. BSZJLE a kiküldöttek részére – az MH 64. BSZJLE részére megküldött lakóingatlan szerződésben foglalt kaució erejéig – előleget biztosít.”

8. Az Int.
a) 2. f) pontjában az „elsősorban bútorozott lakóingatlan” szövegrész helyébe a „hosszútávon elsősorban bútorozott lakóingatlan”,
b) 2. g) pontjában a „2012. május 31-ig” szövegrész helyébe a „2012. június 20-ig”,
c) 10. pontjában az „A gazdasági szempontok figyelembe vételével szükséges ezen feladatok MH ÖHP parancsnoki intézkedésben szabályozása, melyet az MH ÖHP hajt végre 2012. április 30-ig.” szöveg helyébe „A központosított közbeszerzési rendszer hatálya alá tartozó közbeszerzések megfelelő szabályozásának érdekében, a külföldön történő beszerzések tekintetében a HVK LOGCSF együttműködve az MH ÖHP-vel 2012. július 15-ig kezdeményezi egy, a képviseletek beszerzéseinek szabályozására vonatkozó HM KÁT-HVKF együttes intézkedés kiadását.”,
d) 35. pontjában a „szeptember 30-án” szövegrész helyébe a „december 31-én”
szöveg lép.

9. Ez az intézkedés a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


Fodor Lajos s. k.,
HM közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
a Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedés a 9. pont alapján hatályát vesztette 2012. július 11. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére