• Tartalom

16/2012. (HK 5.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

16/2012. (HK 5.) HM KÁT–HVKF e g y ü t t e s i n t é z k e d é s

a Katasztrófavédelmi Operatív Törzs működésének egyes szabályairól*

2012.04.19.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 52. § (1) bekezdése és a honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 290/2011. (XII. 22.) Korm. rendelet 6. § (1) bekezdés a) pontja, illetve 11. § p) pontja alapján, figyelemmel a honvédelmi ágazat katasztrófák elleni védekezésének irányításáról és feladatairól szóló 23/2005. (VI. 16.) HM rendelet 23. § d) pontjára a következő

együttes intézkedést

adjuk ki.

1. Az együttes intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra, a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Honvéd Vezérkar főnökének közvetlen alárendeltségébe tartozó katonai szervezetekre.

2. A Katasztrófavédelmi Operatív Törzs (a továbbiakban: KOT) vezetője a Magyar Honvédség Vezetési és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH VDK) parancsnoka, távollétében az MH VDK állományából kijelölt ügyeletes vezetők köréből a havi szolgálatvezénylésbe vezényelt helyettesíti.

3. A KOT tagjait az alábbi szervezetek biztosítják:
a) a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály 1 fő,
b) a HM Védelmi Hivatal 1 fő,
c) a Honvéd Vezérkar (a továbbiakban: HVK) Hadműveleti Csoportfőnökség 1 fő,
d) a HVK Logisztikai Csoportfőnökség 1 fő,
e) az MH Honvédkórház 1 fő,
f) az MH VDK 3 fő.

4. A KOT állománya a Védelmi- és Közigazgatási Csoport, vagy a KOT vezető igénye alapján, az arra jogosult elöljáró döntése szerint összekötő tisztekkel, ágazati szakértőkkel kiegészíthető.

5. A KOT-ba olyan személyek vezényelhetőek, akik rendelkeznek „NATO Confidential” szintű személyi biztonsági tanúsítvánnyal. A személyi biztonsági tanúsítványok másolati példányát a vezénylő szervezetek – az első szolgálatba lépést megelőző hó 20. napjáig – az MH VDK parancsnokának küldik meg.

6. A vezényelhető állomány felkészítését évente kétszer az MH VDK hajtja végre.

7. A KOT készenléti szolgálatának vezénylése a Magyar Honvédség vezetését biztosító ügyeleti és készenléti szolgálatok működéséről szóló 20/2007. (HK 4.) HM utasítás 10. § (5) és (6) bekezdésében foglaltak szerint történik.

8. Ez az intézkedés a közzétételét követő 3. napon lép hatályba.

9. Hatályát veszti a Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság működésének egyes szabályairól szóló 37/2011. (HK 9.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés, valamint a Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság állományának kijelöléséről és vezényléséről szóló 44/2007. (HK 5.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés.


Fodor Lajos s. k.,
HM közigazgatási államtitkár


Orosz Zoltán vezérőrnagy s. k.,
Honvéd Vezérkar főnök helyettes
*

Az intézkedést a 19/2014. (HK 4.) HM KÁT – HVKF együttes intézkedés 11. pontja hatályon kívül helyezte 2014. április 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére