• Tartalom

68/2011. (VI. 24.) HM utasítás

68/2011. (VI. 24.) HM utasítás

a szolgálati találmányért, illetve az alkalmazotti találmányért járó díjazásról, valamint az e találmányokkal kapcsolatos egyéb intézkedésekről szóló 18/1998. (HK 6.) HM utasítás módosításáról1

2011.06.25.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján a következő utasítást adom ki:

1. § A szolgálati találmányért, illetve az alkalmazotti találmányért járó díjazásról, valamint az e találmányokkal kapcsolatos egyéb intézkedésekről szóló 18/1998. (HK 6.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 1. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

1. § Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen, illetve fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség (a továbbiakban: MH) katonai szervezeteire terjed ki.”

2. § Az Ut. 3. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Szt. 9. § (1)–(2) bekezdéseiben írt munkaviszonyon a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló törvény szerinti szolgálati viszonyt is érteni kell.”

3. § Az Ut. 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A szolgálati vagy alkalmazotti találmány minősítését a HM FHH főigazgatója az Szt., a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény, valamint a szabadalmi bejelentés államtitokká minősítéséhez szükséges eljárás részletes szabályairól szóló 141/2008. (V. 16.) Korm. rendeletben meghatározott eljárás szabályai szerint kezdeményezi.”

4. § Az Ut. 5. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

5. § A szabadalmi eljárásban szabadalmi ügyvivő igénybevétele, arra vonatkozó külső (polgári) megbízás adása vagy az ilyen megbízás megszüntetése a HM FHH főigazgatójának hatáskörébe tartozik.”

5. § Az Ut. 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A HM FHH főigazgatója a szakvéleményt – díjazás ellenében – a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Iparjogvédelmi Szakértői Testületétől is beszerezheti. A szakértői díj fedezetét az éves költségvetési előirányzatból kell biztosítani.”

6. § (1) Az Ut. 2. §-ában a „HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség (a továbbiakban: HM FLÜ)” szövegrész helyébe a „HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal (a továbbiakban: HM FHH)” szöveg lép.

(2) Az Ut. 4. § (1) bekezdésében, 6. § (2) bekezdésében, 7. §-ában, 8. § (1) bekezdésében, valamint 9. §-ában a „HM FLÜ” szövegrész helyébe a „HM FHH” szöveg lép.

7. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, és a hatálybalépést követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 7. § alapján hatályát vesztette 2011. június 26. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére