• Tartalom

60/2011. (V. 27.) HM utasítás

60/2011. (V. 27.) HM utasítás

a ruházati illetménynorma 2011. évi összegeinek megállapításáról1

2013.05.25.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény (a továbbiakban: Hvt.) 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján, a Hvt. 97. § (1) bekezdés n) és o) pontjaiban foglalt feladatok végrehajtása érdekében – figyelemmel a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 127. §-ára, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 79. § (1) bekezdésére – a ruházati illetménynorma 2011. évi összegeinek megállapításáról a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe, közvetlen és fenntartói irányítása, valamint felügyelete alá tartozó szervezetekre, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezeteire, és e szervezetek hivatásos és szerződéses katonai és közalkalmazotti állományára terjed ki.

(2) Az utasításban foglaltakat alkalmazni kell a katonai ügyészségek érintett állományára.

2. § A ruházati illetménynorma 2011. évi összegeit az 1. melléklet tartalmazza.

3. § (1) A 2011. évi hivatásos utánpótlási ruházatiutalvány-füzetben 111 000 forint (tábornok részére 124 000 forint) keretösszeget kell előrenyomtatni, és a kiállításra jogosult által hitelesíttetni.

(2) A szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású állomány részére, a szerződéses év fordulónapján kiadásra kerülő 2011. évi szerződéses utánpótlási ruházati utalványfüzetben, a 2011. évre vonatkozóan 126 000 forint utánpótlási illetményt kell bejegyezni, és a kiállításra jogosult által hitelesíttetni.

4. § (1) A 2011. évi hivatásos utánpótlási ruházati utalványfüzetben előrenyomtatott és a 3. § (1) bekezdése szerint hitelesített 111 000 forint (tábornok részére 124 000 forint) keretösszegen felül, utalványszelvény kitöltése nélkül,

a) a hivatásos tábornok részére 20 000 forint,

b) a hivatásos főtiszt, tiszt, zászlós és tiszthelyettes részére 15 000 forint

előleget kell kifizetni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti előleg kifizetését követően, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével, a hivatásos utánpótlási ruházati utalványfüzet „Feljegyzések” részében „Keretösszegen felül 15 000 forint (tábornok részére 20 000 forint) készpénzben kifizetve.” megjegyzést kell bejegyezni, és a kiállításra jogosult által hitelesíttetni.

(3) A szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású állomány részére – a 3. § (2) bekezdése szerint hitelesített 2011. évi utánpótlási illetmény terhére – utalványszelvény kitöltésével 15 000 forint előleget kell kifizetni.

(4) A 2010. évre előrehozott vagy az utasítás hatálybalépése előtt kiadott – 126 000 forinttal (tábornok esetében 144 000 forinttal) érvényesített – 2011. évi utánpótlási illetményt tartalmazó hivatásos és szerződéses utánpótlási ruházati utalványfüzet keretösszegéből a 2011. évi utánpótlási illetmény terhére 15 000 forint előleget (tábornok részére 20 000 forintot) kell utalványszelvény kitöltésével kifizetni.

(5) Amennyiben a 2010. évre előrehozott vagy az utasítás hatálybalépése előtt kiadott utánpótlási ruházati utalványfüzettel ellátott igényjogosult nem rendelkezik a (4) bekezdés szerinti 15 000 forint (tábornok részére 20 000 forint) előlegkifizetéshez szükséges fedezettel, számára csak a keretmaradvány összege fizethető ki.

(6) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével az (1), továbbá a (3)–(5) bekezdés szerinti előleg kifizetése csak azon igényjogosult részére teljesíthető, aki átvett, érvényes 2011. évi utánpótlási ruházati utalványfüzettel rendelkezik.

(7) Az (1), (4) és (5) bekezdés szerinti előleg kifizetését a személyügyi és a ruházati szolgálat által szakmailag ellenőrzött jegyzék alapján kell teljesíteni.

(8) Az utasítás hatálybalépésének napján, vagy amennyiben az előleg kifizetésére való jogosultság később keletkezik, a jogosultság keletkezésének napján egy hónapot meghaladó időtartamú külföldi szolgálatot teljesítő vagy külföldi tanulmányokat folytató (a továbbiakban: külszolgálaton levő) tábornok, hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású állomány részére az (1), (3)–(5) bekezdés szerinti előleg kifizetése kérelem alapján történik. Az előleg kérelmezése a külszolgálat időtartama alatt vagy a befejezésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb 2013. november 30-ig lehetséges. Amennyiben a kérelem 2011. június 30-ig nem kerül beadásra, vagy az igényjogosulti feltételek fennállásának hiányában elutasításra kerül, a hivatásos állomány részére a 2011. évi utánpótlási ruházati utalványfüzet keretösszegét 15 000 forinttal (a tábornok részére 20 000 forinttal) kell megnövelni és a kiállításra jogosult által hitelesíttetni.

(9) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével az (1), (3)–(5) bekezdés szerint folyósított előleg felhasználását igazoló számlával az igényjogosultnak 2011. június 30-ig, azt követő kifizetés esetében 30 napon belül kell elszámolni. Az adott naptári évre szóló, Magyarországon kiállított számlát az állományilletékes katonai szervezet (az 1 évet meghaladó időtartamra külföldi beosztásba vezényelt tábornok, hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású állomány esetében a ruházati ellátásért felelős katonai szervezet) nevére és címére kell kiállíttatni.

(10) Az (1), (3)–(5) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult a Magyar Honvédség Öltözködési Szabályzatának kiadásáról szóló 9/2005. (III. 30.) HM rendelet melléklet (a továbbiakban: Öltözködési Szabályzat) 52/A. pontjában, 68. pont a) alpontjában és 69. pont c) alpontjában meghatározott, a szolgálatteljesítéséhez szükséges

a) az igényjogosult nemének és az Öltözködési Szabályzat előírásainak megfelelő fehérnemű (így különösen a férfi esetében: atlétatrikó, alsónadrág, nő esetében: kombiné, kombi dressz, trikó, melltartó, sportmelltartó, alsó),

b) az egyéni higiéniát biztosító tusolópapucs, valamint

c) sportruházat (így különösen hosszú ujjú szabadidőfelső, hosszú szárú szabadidőalsó, sportkabát, kétrészes sportruha, melegítő, tréningruha, jogging, szabadidőruha, edzőpóló, sporttrikó, sporting, sportpóló, edzőnadrág, sportnadrág, sportzokni, sportcipő, speciális edzőcipő, futócipő, futballcipő, kosárcipő, szabadidőcipő, továbbá egyéni védőfelszerelés, különösen boka-, térd-, combvédő gumi) vagy a használat tekintetében hasonló rendeltetésű termékek vásárlására és pótlására fordíthatja.

(11) Az (1), (3)–(5) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult nem számolhatja el tisztításra, mosatásra és méretre igazításra.

(12) Amennyiben az igényjogosult a meghatározott határidőig az (1), (3)–(5) bekezdés szerint kifizetett előleggel nem, vagy csak részben számol el, a katonai szervezetet ellátó pénzügyi szolgálatnak gondoskodnia kell az elszámolás után fennálló összegből az adó- és járulék – következő havi illetményéből történő – levonására.

5. § (1) A hivatásos katonanői állomány részére – a 3. § (1) bekezdése szerint hitelesített 2011. évi utánpótlási illetmény terhére – utalványszelvény kitöltésével további 15 000 forint előleget kell kifizetni.

(2) A szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású katonanői állomány részére – a 3. § (2) bekezdése szerint hitelesített 2011. évi utánpótlási illetmény terhére – utalványszelvény kitöltésével további 15 000 forint előleget kell kifizetni.

(3) A 2010. évre előrehozott vagy az utasítás hatálybalépése előtt kiadott – 126 000 forinttal érvényesített – 2011. évi utánpótlási illetményt tartalmazó hivatásos és szerződéses utánpótlási ruházatiutalvány-füzet keretösszeg maradványából – a 4. § (4) bekezdés szerinti előlegkifizetést követően – a hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású katonanő részére további 15 000 forint előleget kell utalványszelvény kitöltésével kifizetni.

(4) Amennyiben a 2010. évre előrehozott vagy az utasítás hatálybalépése előtt kiadott utánpótlási ruházati utalványfüzettel ellátott hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású katonanő – a 4. § (4) bekezdés szerinti előlegkifizetést követően – nem rendelkezik a (3) bekezdés szerinti 15 000 forint előlegkifizetéshez szükséges fedezettel, számára csak a keretmaradvány összege fizethető ki.

(5) Az (1)–(4) bekezdés szerinti előleg kifizetése csak azon igényjogosult részére teljesíthető, aki átvett, érvényes 2011. évi utánpótlási ruházati utalványfüzettel rendelkezik.

(6) Az (1), (3) és (4) bekezdés szerinti előleg kifizetését a személyügyi és a ruházati szolgálat által szakmailag ellenőrzött jegyzék alapján kell teljesíteni.

(7) Az utasítás hatálybalépésének napján, vagy amennyiben az előleg kifizetésére való jogosultság később keletkezik, a jogosultság keletkezésének napján, külszolgálaton levő tábornok, hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású katonanői állomány részére az (1)–(4) bekezdés szerinti előleg kifizetése kérelem alapján történik. Az előleg kérelmezése a külszolgálat időtartama alatt vagy a befejezésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb 2013. november 30-ig lehetséges.

(8) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével az (1)–(4) bekezdés szerint folyósított előleg felhasználását igazoló számlával az igényjogosultnak 2011. június 30-ig, azt követő kifizetés esetében 30 napon belül kell elszámolni. Az adott naptári évre szóló, Magyarországon kiállított számlát az állományilletékes katonai szervezet (az 1 évet meghaladó időtartamra külföldi beosztásba vezényelt tábornok, hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi, tiszthelyettesi beosztású állomány esetében a ruházati ellátásért felelős katonai szervezet) nevére és címére kell kiállíttatni.

(9) Az (1)–(4) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult az Öltözködési Szabályzat 68. pont c) alpontjában meghatározott testszínű harisnya és harisnyanadrág vagy a használat tekintetében hasonló rendeltetésű termék vásárlására és pótlására fordíthatja.

(10) Az (1)–(4) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult nem számolhatja el tisztításra, mosatásra és méretre igazításra.

(11) Amennyiben az igényjogosult a meghatározott határidőig az (1)–(4) bekezdés szerint kifizetett előleggel nem vagy csak részben számol el, a katonai szervezetet ellátó pénzügyi szolgálatnak gondoskodnia kell az elszámolás után fennálló összegből az adó- és járulék – következő havi illetményéből történő – levonására.

6. § (1) A 2011. évi hivatásos és szerződéses alapfelszerelési ruházati utalványfüzetben bejegyzett és érvényesített keretösszegből, utalványszelvény kitöltésével, próbaidőt követően a katonanő részére 17 000 forint előleget kell kifizetni.

(2) Az (1) bekezdés szerinti előleg kifizetése csak azon igényjogosult részére teljesíthető, aki átvett, érvényes 2011. évi alapfelszerelési ruházati utalványfüzettel rendelkezik.

(3) Az (1) bekezdés szerint folyósított előleg felhasználását igazoló számlával az igényjogosultnak 2011. június 30-ig, azt követő kifizetés esetében 30 napon belül kell elszámolni. Az adott naptári évre szóló, Magyarországon kiállított számlát az állományilletékes katonai szervezet nevére és címére kell kiállíttatni.

(4) Az (1) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult katonanő az Öltözködési Szabályzat 68. pont a) és c) alpontjában meghatározott, a szolgálatteljesítéséhez szükséges

a) az igényjogosult nemének és az Öltözködési Szabályzat előírásainak megfelelő fehérnemű (így különösen kombiné, kombi dressz, trikó, melltartó, női alsónemű), valamint

b) testszínű harisnya és harisnyanadrág vagy a használat tekintetében hasonló rendeltetésű termékek vásárlására fordíthatja.

(5) Az (1) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult nem számolhatja el tisztításra, mosatásra és méretre igazításra.

(6) Amennyiben az igényjogosult a meghatározott határidőig az (1) bekezdés szerint kifizetett előleggel nem vagy csak részben számol el, a katonai szervezetet ellátó pénzügyi szolgálatnak gondoskodnia kell az elszámolás után fennálló összegből az adó- és járulék – következő havi illetményéből történő – levonására.

7. § (1) A szerződéses legénységi állomány részére 2011. évben egyszeri alkalommal, próbaidőt követően, külön jegyzék alapján 10 000 forint előleget kell kifizetni az alábbiak figyelembevételével:

a) ha a szerződéses legénységi állományú katona jogviszonya évközben keletkezik a próbaidő letelte után a teljes összegre jogosult,

b) amennyiben a szerződéses legénységi állományú katona próbaideje 2011. év végéig nem telik le kifizetésre nem jogosult,

c) teljes összegben jogosult a szerződéses legénységi állományú katona a kifizetésre akkor is, ha próbaidejét letöltötte, de jogviszonya az utasítás hatálybalépésének időpontja előtt megszűnt, vagy annak megszűnési időpontja ismert,

d) amennyiben a teljes összegű előleg kifizetése jogszerűen történt, a szerződéses legénységi állományú katona jogviszonyának év közbeni megszűnése miatt a kifizetett összeget visszakövetelni nem kell.

(2) Az (1) bekezdés szerinti előleg kifizetését a személyügyi és a ruházati szolgálat által szakmailag ellenőrzött jegyzék alapján kell teljesíteni.

(3) Az utasítás hatálybalépésének napján, vagy amennyiben az előleg kifizetésére való jogosultság később keletkezik, a jogosultság keletkezésének napján, külszolgálaton levő szerződéses legénységi állomány részére az (1) bekezdés szerinti előleg kifizetése kérelem alapján történik. Az előleg kérelmezése a külszolgálat időtartama alatt vagy a befejezésétől számított 30 napon belül, de legkésőbb 2013. november 30-ig lehetséges.

(4) Az (1) bekezdés szerint folyósított előleg felhasználását igazoló számlával az igényjogosultnak 2011. június 30-ig, azt követő kifizetés esetében 30 napon belül kell elszámolni. Az adott naptári évre szóló, Magyarországon kiállított számlát az állományilletékes katonai szervezet nevére és címére kell kiállíttatni.

(5) Az (1) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult az Öltözködési Szabályzat 52/A. pontjában, 68. pont a) alpontjában és 69. pont c) alpontjában meghatározott, a szolgálatteljesítéséhez szükséges

a) az igényjogosult nemének és az Öltözködési Szabályzat előírásainak megfelelő fehérnemű (így különösen a férfi esetében: atlétatrikó, alsónadrág, nő esetében: kombiné, kombi dressz, trikó, melltartó, sportmelltartó, alsó),

b) az egyéni higiéniát biztosító tusolópapucs, valamint

c) sportruházat (így különösen hosszú ujjú szabadidőfelső, hosszú szárú szabadidőalsó, sportkabát, kétrészes sportruha, melegítő, tréningruha, jogging, szabadidőruha, edzőpóló, sporttrikó, sporting, sportpóló, edzőnadrág, sportnadrág, sportzokni, sportcipő, speciális edzőcipő, futócipő, futballcipő, kosárcipő, szabadidőcipő, továbbá egyéni védőfelszerelés, különösen boka-, térd-, combvédő gumi) vagy a használat tekintetében hasonló rendeltetésű termékek vásárlására és pótlására fordíthatja.

(6) Az (1) bekezdés szerint kifizetett előleget az igényjogosult nem számolhatja el tisztításra, mosatásra és méretre igazításra.

(7) Amennyiben az igényjogosult a meghatározott határidőig az (1) bekezdés szerint kifizetett előleggel nem vagy csak részben számol el, a katonai szervezetet ellátó pénzügyi szolgálatnak gondoskodnia kell az elszámolás után fennálló összegből az adó- és járulék – következő havi illetményéből történő – levonására.

8. § (1) Az utánpótlási illetményből az Öltözködési Szabályzat rendelkezéseitől eltérő öltözet viselésének beszerzésre csak az Öltözködési Szabályzat 15. pontjában meghatározott esetekben fizethető ki készpénz.

(2) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok szakmai, támogatási, együttműködési, biztonságvédelmi és kapcsolattartási feladataiban részt vevő hivatásos állomány differenciált kiegészítő illetménye a ruházati utánpótlási illetmény 60%-ig terjedhet. A differenciált kiegészítő illetmény megállapítását, valamint a ruházati utánpótlási és differenciált kiegészítő illetménykifizetési, elszámolási, valamint nyilvántartási rendjét, módját, továbbá a katonai egyenruházaton felül elszámolható cikkek listáját a szolgálatok főigazgatói önállóan szabályozzák.

(3) A Katonai Ügyészségek részére történő kifizetés mértékét és a katonai egyenruházaton felül elszámolható cikkek listáját a katonai főügyész önállóan szabályozza.

(4) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével az Öltözködési Szabályzat 15. pont a), bc), bd), be) és c) alpontjaiban meghatározott esetekben utánpótlási illetményből történő kifizetés esetében a folyósított előleg felhasználását igazoló számlával az igényjogosultnak 2011. június 30-ig, azt követő kifizetés esetében 30 napon belül kell elszámolni. Az adott naptári évre szóló, Magyarországon kiállított számlát az állományilletékes katonai szervezet nevére és címére kell kiállíttatni. A kifizetés mértékét és a katonai egyenruházaton felül számla ellenében elszámolható cikkek listáját az elrendelő szervezet vezetője határozza meg.

(5) Az (1), (3)–(4) bekezdés szerinti kifizetés csak azon személyek részére lehetséges, akik az Öltözködési Szabályzat 15. pont d) alpontjának előírásai szerint rendelkeznek az Öltözködési Szabályzat 45–48. pontjaiban meghatározott öltözeti változatokkal. Az öltözetek meglétét a szervezetek vezetői kötelesek ellenőrizni.

(6) A katonai nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével az (1), (3) és (4) bekezdés szerinti előleg kifizetése csak azon igényjogosult részére teljesíthető, aki átvett, érvényes 2011. évi utánpótlási ruházatiutalvány-füzettel rendelkezik.

(7) Amennyiben az igényjogosult a meghatározott határidőig az (1)–(4) bekezdés szerint kifizetett előleggel nem vagy csak részben számol el, a katonai szervezetet ellátó pénzügyi szolgálatnak gondoskodnia kell az elszámolás után fennálló összegből az adó- és járulék – következő havi illetményéből történő – levonására.

9. § Az ellátó katonai szervezet parancsnokának a 2011. évi utalványfüzet kiadását igazoló 2010. évi „utalvány új ruházati utalványfüzetre szelvényekkel” (záró szelvényekkel) és a kifizetéseket tartalmazó ruházatiutalvány-füzetből kiemelt „ruházati anyag átvételi utalványszelvényekkel” a tábornoki, főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettesi beosztást betöltő hivatásos és szerződéses állomány ruházatiilletmény-gazdálkodásának egyes szabályairól szóló 14/2009. (HK 5.) HM VTISZÁT-intézkedés 24. pontja alapján kell elszámolnia.

10. § A honvédségi közalkalmazottak ruházati költségtérítéséről szóló 17/1994. (HK 9.) HM utasítás 2. § (3) bekezdése, valamint a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 79. § (2) bekezdés előírásainak megfelelően a honvédségi közalkalmazottak 2011. évi ruházati költségtérítésének keretösszegét bruttó 80 500 forintban állapítom meg, melyet a közalkalmazott részéről adó- és járulékfizetési kötelezettség terhel. A ruházati költségtérítés összegének felhasználásáról számlával nem kell elszámolni.

11. § (1) A 3. §, a 4. § (1), (3)–(5) bekezdés, az 5. § (1)–(4) bekezdés, valamint a 6. § (1) bekezdés szerinti juttatások nem illetményesek az 1 évet meghaladó illetménynélküli szabadság időtartamára, valamint a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény 263. §-a szerint a szolgálati idő számítása szempontjából figyelembe nem vehető 1 évet meghaladó időtartamra.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetek előtti, illetve leteltét követő időszakra a 3. §, a 4. § (1), (3)–(5) bekezdés, az 5. § (1)–(4) bekezdés, valamint a 6. § (1) bekezdés szerinti juttatásokat időarányosan kell számolni, illetve kifizetni.

12. § A hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettesi beosztású állomány részére az alapfelszerelési illetménye terhére biztosítandó cikkek listáját a 2. és 3. mellékletek tartalmazzák.

13. § (1) Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba, rendelkezéseit 2011. január 1-jétől kell alkalmazni.

(2) A honvédségi közalkalmazottak ruházati költségtérítéséről szóló 17/1994. (HK 9.) HM utasítás (a továbbiakban: Ut.) 2. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A ruházati cikkeket, illetőleg lábbelit a katonai szervezet által folyósított költségtérítés terhére a közalkalmazottak szerzik be.”

(3) Az Ut. 7. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A végrehajtással kapcsolatos részletkérdések rendezéséről a HM központi pénzügyi szervének vezetője saját hatáskörében intézkedik.”

(4) A ruházatiilletmény-norma 2009. évi összegeinek megállapításáról szóló 20/2009. (III. 27.) HM utasítás 2011. december 31-én hatályát veszti.

(5)2 Ez az utasítás 2014. december 31-én hatályát veszti.

1. melléklet a 60/2011. (V. 27.) HM utasításhoz


Ruházati illetménynorma
a 2011. évre

Megjegyzés: A ruházati illetmények tervezésekor és a költségvetési előirányzatok lehívásakor az 54813, az 54814, az 543112, az 543111 és az 5521991 tervezési tételeken +25%-os áfával kell számolni.



Hivatásos és főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettes beosztású szerződéses állomány
ruházati illetménye

Jogosult állomány

Jogcímkód

Illetmény összege (forint)

Tábornok

Főtiszti állományból alapfelszerelés kiegészítése

21 101

125 000

Polgári életből

21 102

580 000

Hivatásos és szerződéses állomány alapfelszerelési illetménye

Főtiszt, tiszt, zászlós és tiszthelyettes

ZMNE főiskolai kari állományából

21 111

570 000

Tiszthelyettesi iskola állományából

21 112

570 000

Más fegyveres testülettől

21 113

570 000

Polgári életből

21 114

570 000

Hivatásos a próbaidőszak időtartamára

21 115

305 000

Főtiszt, tiszt, zászlós

Tiszthelyettesi állományból alapfelszerelés kiegészítése

21 160

100 000

Hivatásos és szerződéses állomány utánpótlási illetménye 1 évre

Tábornok

21 201

144 000

Főtiszt, tiszt, zászlós, tiszthelyettes

21 202

126 000

Megjegyzések:

 

1. A ht. és szerz. főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettesi beosztású állomány utánpótlási ruházati illetmény
  1 havi átlaga:

10 500 forint

2. A tbk. utánpótlási ruházati illetmény 1 havi átlaga:

12 000 forint

3. A honvédelem érdekében munkát végző nyugállományú katona 2011-re tervezhető ruházati illetménye:

10 000 forint


Ellátottak ruházati kiadása
Tervezési tétel: 54813


Jogcím

Jogcímkód

Normakód

Megjegyzés

1.

2.

3.

Illetmény (forint)

Alapfel-
szerelés

Utánpótlás

1 évre

1 napra

Honvéd tisztjelölt állomány

(1)

21 400

352 000

162 260

444,55

(1)













(2)




(3)

Testtel érintkező fehérnemű és tusolópapucs vásárlásra készpénzben kifizethető előleg:
Alapfelszerelési illetményből:
ffi: 10 000 forint,
nő: 12 000 forint
Utánpótlási illetményből:
ffi: 6000 forint,
nő: 8000 forint


Csak kiképzést végrehajtó szervezet számolhatja fel.


A 132/2008. (HK 1/2009.) HM VTISZÁT intézkedés alapján.

Honvéd tiszthelyettes-jelölt állomány

(1)

21 410

195 720

83 440

228,60

Szerződéses legénységi állomány

Próbaidőre

(2)

21 420

226 060

Próbaidőt követően

Általános és harckocsizó

21 421

89 320

244,71

Ejtőernyős

21 422

117 020

99 260

271,95

Repülőgép-szerelő

21 423

86 860

88 140

241,48

Szerződéses főtiszt, tiszt, zászlós és tiszthelyettes próbaidőre

21 430

175 980

A katonai szervezet készletéből
90 M hadi- (gyakorló) ruha cseréjére jogosult hivatásos és szerződéses állomány

Általános és harckocsizó

21 450

22 800

Ejtőernyős

21 451

24 000

Repülőgép-szerelő

21 452

21 800

Repülőhajózó

21 453

22 800

Magassági öltözetet viselő

21 454

22 800

Hadihajós

21 455

24 000

Díszelgő öltözet kiegészítő illetmény

Díszzászlóalj állomány

Ht. és szerz. ti., tts. állomány

21 460

219 840

86 834

237,90

Legs. beo. szerz. állomány

21 461

200 840

80 934

221,74

Katonazenekar állomány

Férfi

(3)

21 470

106 980

106 980

(3)

21 471

98 600

98 600

Önkéntes tartalékos állomány

Védelmi tartalékos (FBŐ)

21 480

116 160

68 740

188,33

25 napos alapkiképzés

21 481

209 320

15 napos éves kiképzés

21 482

21 890

Honvéd koronaőr állomány

21 490

490 000

97 500


Ruházati kiegészítő és felszerelési anyagok
Tervezési tétel: 54814


Jogcím

Jogcímkód

Normakód

Megjegyzés

1.

2.

3.

Illetmény (forint)

Alapfel-
szerelés

Utánpótlás

1 évre

1 napra

Őr (fűtetlen őrhelyenként)

21 620

27 540

9 180

25,15

(1)




(2)





(3)




(4)

Utánpótlás csak az igénybevétel napjaira számítható fel.


Szerződéses és legénységi állomány laktanyai elhelyezése esetén felszámítható.


Az MH 1. HTHE hajóin lévő fekhelyekre is.



A 12/2008. (HK 5.) HM VTISZÁT intézkedés alapján.

Motorkerékpár

21 630

14 140

4 240

11,62

Fekhelyek

Gyengélkedőszobai ágy

21 640

7 520

4 440

12,16

Eü. vizsgáló, kezelő, fizikoterápiás fekhely

21 641

1 440

1 440

3,95

Tiszti, tiszthelyettesi ügyeleti, szolgálati fekhely

(3)

21 642

6 880

8 180

22,41

Polgári őr fekhely

21 643

7 520

4 440

12,16

Nőtlen tiszti, átvonuló-, nővér- stb. szállás, illetve KORK fekhelyei után

(1) (2)

21 644

6 880

8 180

22,41

Szolgálati kutya felszerelése

Őrkutya, robbanóanyag-kereső kutya

21 650

24 960

3 740

10,25

Kiképzési csoportonként (4 vagy több kutya után)

21 651

15 000

5 000

13,70

Tiszti étkezde átlag ebédadag szám alapján

21 660

2 000

1 000

2,74

Repülőhajózó

(4)

21 670

357 300

75 250

206,16

Felderítő

21 671

8 100

2 700

7,40

Rendész

21 672

19 260

12 900

35,34

Rendész kiegészítő felszerelés

21 673

57 880

25 560

70,03

Forgalomszabályozó, diszpécser és ellenőr

21 674

28 600

12 400

33,97

Forgalomszabályozó, diszpécser és ellenőr kiegészítő felszerelés

21 675

14 560

5 780

15,84

Hajófedélzeten szolgálatot teljesítő

21 676

5 140

2 570

7,04

Vasútállomás katonai parancsnok

21 677

12 500

3 750

10,27

Szállítmánykísérő

21 678

12 500

3 750

10,27


Kiképzési irodaszer
Tervezési tétel: 543113


Jogcím

Jogcím-
kód

Normakód

Megjegyzés

2.

3.

Illetmény (forint)

Utánpótlás

1 évre

1 napra

Tábornok

11 100

4 000

10,96

(1) A tanév kezdetekor készpénzben kifizethető. Nem honvédségi ösztöndíjasnak, levelező és tanszervásárlási kedvezményben részesülő polgári felsőfokú tanintézetben tanuló hallgatónak nem illetményes. Kizárólag a képzést végző tanintézet számíthatja fel.



(2) Tanfolyamonként a kiképző katonai szervezetnél számítható fel.

Hivatásos és szerződéses főtiszt, tiszt

11 110

3 200

8,77

Nemzetvédelmi Egyetem hallgatója

(1)

11 111

2 000

5,48

Főtiszt, tiszt, továbbképző iskolai hallgató

(1)

11 112

2 000

5,48

Honvéd tisztjelölt állomány

(1)

11 113

2 000

5,48

Hivatásos és szerződéses zászlós, tiszthelyettes

11 120

2 400

6,58

Honvéd tiszthelyettes-jelölt állomány

11 121

1 600

4,38

Szerződéses legénységi állomány

11 130

800

2,19

Önkéntes védelmi tartalékos (FBŐ)

11 131

200

0,55

Önkéntes tartalékos 25 napos alapkiképzésre

11 132

60

Önkéntes tartalékos 15 napos éves kiképzésre

11 133

60

Szaktanfolyamon lévő szerződéses legénységi állomány után kiegészítés

(2)

11 141

400

Műszaki rajzoló (állománytáblás)

11 150

9 600

26,30

Köztisztviselő

11 160

3 200

8,77

Honvédségi közalkalmazott

11 170

1 600

4,38





Írószer, egyéb irodaszer
Tervezési tétel: 543113

Jogcímkód

Illetmény

Jogcímkód

Illetmény

Típus

Egy évre (forint)

Típus

Egy évre (forint)

11 201

I.

2 460

11 205

V.

24 600

11 202

II.

5 240

11 206

VI.

46 200

11 203

III.

9 540

11 207

VII.

69 200

11 204

IV.

17 000

11 208

VIII.

227 000



Vegyes nyomtatvány
Tervezési tétel: 543112

Jogcímkód

Illetmény

Jogcímkód

Illetmény

Típus

Egy évre (forint)

Típus

Egy évre (forint)

11 301

1.

250 000

11 304

3.

19 500

11 302

2.

60 000

11 305

4.

6 000



Irodai papír
Tervezési tétel: 543111

Jogcímkód

Illetmény

Jogcímkód

Illetmény

Típus

Egy évre (forint)

Típus

Egy évre (forint)

11 401

I.

3 920

11 405

V.

25 500

11 402

II.

5 760

11 406

VI.

45 200

11 403

III.

10 600

11 407

VII.

74 140

11 404

IV.

18 800

11 408

VIII.

244 540


Megjegyzés: A típusbesorolásokat és a szorzószámokat a HM FHH HFI hadtáp osztályvezetője 2011. június 30-ig az alakulatok részére megküldi.


Textiltisztítás, javítás, karbantartás, szolgáltatás
Tervezési tétel: 5521991

Jogcím

Jogcímkód

Normakód

Megjegyzés

2.

3.

Illetmény (forint)

Utánpótlás

1 évre

1 napra

Szerződéses legénységi állomány

12 000

17 680

48,44

(1)




(2)





(3)




(4)

Csak az igénybevétel időtartamára számolható fel.


Legénységi beosztású szerződéses állomány laktanyai elhelyezése esetén is.


Az MH 1. HTHE hajóin lévő fekhelyekre is illetményes.


Külön terv szerint.

Önkéntes tartalékos állomány

Önkéntes védelmi tartalékos (FBŐ)

12 010

17 680

48,44

25 napos alapkiképzés

12 011

1 200

15 napos éves kiképzés

12 012

720

Fekhelyek

Gyengélkedőszobai ágy

12 020

13 250

36,30

Kórházi ágy

12 021

34 320

94,03

Eü. vizsgáló, kezelő, fizikoterápiás fekhely

12 022

34 320

94,03

Tiszti, tiszthelyettesi ügyeleti, szolgálati fekhely

(1) (3)

12 023

47 840

131,07

Polgári őr fekhely

12 024

13 250

36,30

Nőtlen tiszti, nővér- stb. szállóban, szálláson, valamint Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központ fekhelyei után

(1) (2)

12 025

62,40

Tiszti étkezde átlag ebédadagszám alapján

12 030

15,60

Honvéd tisztjelölt állomány

12 040

17 680

48,44

Honvéd tiszthelyettes-jelölt állomány

12 041

17 680

48,44

Díszzászlóalj állomány

12 060

6 240

17,10

Katonazenekar állomány

12 061

6 240

17,10

Honvéd Koronaőr állomány

12 062

12 480

34,19

Általános egyéni védőeszköz-karbantartás

(4)

12 080



Munka- és védőruházat
Tervezési tétel: 54811

Jogcím

Jogcímkód

Normakód

Megjegyzés

1.

2.

3.

Illetmény (forint)

Alapfel-
szerelés

Utánpótlás

1 évre

1 napra

Általános egyéni védőeszköz

(1)

13 888

(1) Külön terv szerint.



Ruházati költségtérítés

Jogcím

Jogcímkód

Normakód

Megjegyzés

2.

Illetmény (forint)

Utánpótlás

1 évre

Honvédségi közalkalmazott

(1)

13 999

80 500

(1) A 17/1994. (HK 9.) HM utasítás alapján.

2. melléklet a 60/2011. (V. 27.) HM utasításhoz


A hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettesi beosztású férfiállomány részére alapfelszerelési illetménye terhére biztosítandó cikkek listája

Fsz.

Megnevezés

Me.

Általános

Ejtőernyős

Repülő-
szerelő

Légierő

1.

90 M nyári gyakorlósapka/gyakorlókalap

db

1

0

0

1

2.

90 M téli gyakorlósapka

db

1

0

0

1

3.

Barettsapka zöld szerelék nélkül

db

0

1

0

0

4.

93 M ejtőernyős téli sapka

db

0

1

0

0

5.

93 M repülőszerelő nyári sapka

db

0

0

1

0

6.

93 M repülőszerelő téli sapka

db

0

0

1

0

7.

Csősál

db

1

1

1

1

8.

90 M gyakorlózubbony

db

2

0

0

2

9.

90 M gyakorlónadrág

db

2

0

0

2

10.

90 M gyakorlókabát

db

1

0

0

1

11.

90 M gyakorlókabát-bélés

db

1

0

0

1

12.

93 M ejtőernyős nyári zubbony

db

0

2

0

0

13.

93 M ejtőernyős nyári nadrág

db

0

2

0

0

14.

93 M ejtőernyős téli zubbony

db

0

1

0

0

15.

93 M ejtőernyős télizubbony-bélés

db

0

1

0

0

16.

93 M repülőszerelő nyári zubbony

db

0

0

2

0

17.

93 M repülőszerelő nyári nadrág

db

0

0

2

0

18.

93 M repülőszerelő téli zubbony

db

0

0

1

0

19.

93 M repülőszerelő télizubbony-bélés

db

0

0

1

0

20.

2000 M gyakorlózubbony hu.

db

2

2

2

2

21.

2000 M gyakorlónadrág

db

2

2

2

2

22.

93 M esővédő zubbony húzózáras

db

1

1

1

1

23.

93 M esővédő nadrág

db

1

1

1

1

24.

93 M téli ing

db

1

1

1

1

25.

93 M téli alsó

db

1

1

1

1

26.

Póló gyakorlóruhához

db

3

3

3

3

27.

Nyári gyakorlózokni

pár

3

3

3

3

28.

Téli gyakorlózokni

pár

2

2

2

2

29.

Kötött téli kesztyű

pár

1

1

1

1

30.

Szakmai sál

db

1

1

1

1

31.

2008 M általános bakancs

pár

1

1

1

1

32.

Nyári bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

1

0

1

1

33.

Ejtőernyős bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

1

0

0

34.

90 M hevederöv rugózáras

db

1

1

1

1

35.

Evőeszközkészlet

db

1

1

1

1

36.

Bocskai sapka köznapi szerelve

db

1

1

0

0

37.

Bocskai sapka társasági szerelve

db

1

1

0

0

38.

Köznapi sapka

db

1

1

0

0

39.

Köznapi sapka kék repülős

db

0

0

1

1

40.

Tányérsapka társasági sötétkék szerelék nélkül

db

0

0

1

1

41.

Nyaksál barna

db

1

1

0

0

42.

Nyaksál fekete (1)

db

1

1

1

1

43.

Köznapi öltöny tropikál

db

1

1

0

0

44.

Köznapi öltöny tropikál sötétkék

db

0

0

1

1

45.

Tropikál pantalló

db

1

1

0

0

46.

Tropikál pantalló sötétkék

db

0

0

1

1

47.

Társasági zubbony

db

1

1

0

0

48.

Társasági zubbony repülős

db

0

0

1

1

49.

Társasági pantalló

db

1

1

0

0

50.

Társasági pantalló sötétkék

db

0

0

1

1

51.

Posztóköpeny

db

1

1

0

0

52.

Posztóköpeny sötétkék

db

0

0

1

1

53.

4/4-es ballonkabát

db

1

1

0

0

54.

4/4-es ballonkabát sötétkék

db

0

0

1

1

55.

3/4-es ballonkabát

db

1

1

0

0

56.

3/4-es ballonkabát sötétkék

db

0

0

1

1

57.

Köznapi ing hosszú ujjú

db

1

1

0

0

58.

Köznapi ing rövid ujjú

db

1

1

0

0

59.

Köznapi ing hosszú ujjú kék

db

0

0

1

1

60.

Köznapi ing rövid ujjú kék

db

0

0

1

1

61.

Társasági fehér ing hosszú ujjú

db

1

1

1

1

62.

Bokazokni barna

pár

3

3

0

0

63.

Bokazokni fekete (1)

pár

1

1

3

3

64.

Köznapi félcipő barna

pár

1

1

0

0

65.

Köznapi félcipő fekete

pár

0

0

1

1

66.

Társasági félcipő fekete (1)

pár

1

1

1

1

67.

Nyakkendő fekete társasági (1)

db

1

1

1

1

68.

Nyakkendő barna köznapi

db

1

1

0

0

69.

Nyakkendő fekete köznapi

db

0

0

1

1

70.

Gyakorlópulóver

db

1

1

0

0

71.

Gyakorlópulóver sötétkék

db

0

0

1

1

72.

Téli bőrkesztyű barna

pár

1

1

0

0

73.

Téli bőrkesztyű fekete (1)

pár

1

1

1

1

74.

Nyakkendőtű

db

1

1

1

1

75.

Deréköv barna

db

1

1

0

0

76.

Deréköv fekete (1)

db

1

1

2

2

77.

Sapkajelvény barettsapkára hímzett

db

0

1

0

0

78.

Hímzett névfelirat zöld tépőzáras

db

4

4

4

4

79.

Hímzett névfelirat sötétkék tépőzáras

db

0

0

4

4

80.

Hímzett gyakorlóparoli tépőzáras

pár

2

2

2

2

81.

Hímzett rendfokozati jelzés pólóra

db

2

2

2

2

82.

Hímzett államjelzés tépőzáras

db

2

2

2

2

83.

Hímzett államjelzés sötétkék tépőzáras

db

0

0

1

1

84.

Topánalátét

db

2

2

0

0

85.

Repülősapkadísz

db

0

0

1

1

86.

Sapkajelvény kerek

db

0

0

1

1

87.

Társasági sapkazsinór

db

0

0

1

1

88.

Szúrósgomb

db

2

2

2

2

89.

Paroli köznapi öltönyre

pár

1

1

1

1

90.

Paroli társasági öltönyre

pár

1

1

1

1

91.

Csillag 15 mm

db

4

4

4

4

92.

Vállzsinór (2)

db

2

2

2

2

93.

Hivatásos állományt kifejező jelvény

db

5

5

5

5

94.

Névkitűző

db

2

2

2

2

95.

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre

pár

1

1

1

1

96.

Paroli posztóköpenyre

pár

1

1

1

1

97.

Végzettséget igazoló jelvény

db

2

2

2

2

98.

Fegyvernemi jelvény

pár

3

3

3

3

99.

Hímzett köznapi rendfokozati jelzés

pár

3

3

0

0

100.

Hímzett köznapi rendfokozati jelzés sötétkék

pár

0

0

3

3

101.

Hímzett társasági rendfokozati jelzés

pár

1

1

1

1


Megjegyzés:
(1) Általános és ejtőernyős beosztású tiszthelyettes részére barna színben biztosítandó
(2) Tiszthelyettes részére nem illetményes

3. melléklet a 60/2011. (V. 27.) HM utasításhoz


A hivatásos és szerződéses főtiszti, tiszti, zászlósi és tiszthelyettesi beosztású katonanő-állomány részére alapfelszerelési illetménye terhére biztosítandó cikkek listája

Fsz.

Megnevezés

Me.

Általános

Ejtőernyős

Repülő-
szerelő

Légierő

1.

90 M nyári gyakorlósapka/gyakorlókalap

db

1

0

0

1

2.

90 M téli gyakorlósapka

db

1

0

0

1

3.

Barettsapka zöld szerelék nélkül

db

0

1

0

0

4.

93 M ejtőernyős téli sapka

db

0

1

0

0

5.

93 M repülőszerelő nyári sapka

db

0

0

1

0

6.

93 M repülőszerelő téli sapka

db

0

0

1

0

7.

Csősál

db

1

1

1

1

8.

90 M gyakorlózubbony

db

2

0

0

2

9.

90 M gyakorlónadrág

db

2

0

0

2

10.

90 M gyakorlókabát

db

1

0

0

1

11.

90 M gyakorlókabát-bélés

db

1

0

0

1

12.

93 M ejtőernyős nyári zubbony

db

0

2

0

0

13.

93 M ejtőernyős nyári nadrág

db

0

2

0

0

14.

93 M ejtőernyős téli zubbony

db

0

1

0

0

15.

93 M ejtőernyős télizubbony-bélés

db

0

1

0

0

16.

93 M repülőszerelő nyári zubbony

db

0

0

2

0

17.

93 M repülőszerelő nyári nadrág

db

0

0

2

0

18.

93 M repülőszerelő téli zubbony

db

0

0

1

0

19.

93 M repülőszerelő télizubbony-bélés

db

0

0

1

0

20.

2000 M gyakorlózubbony hu.

db

2

2

2

2

21.

2000 M gyakorlónadrág

db

2

2

2

2

22.

93 M esővédő zubbony húzózáras

db

1

1

1

1

23.

93 M esővédő nadrág

db

1

1

1

1

24.

93 M téli ing

db

1

1

1

1

25.

93 M téli alsó

db

1

1

1

1

26.

Póló gyakorlóruhához

db

3

3

3

3

27.

Nyári gyakorlózokni

pár

3

3

3

3

28.

Téli gyakorlózokni

pár

2

2

2

2

29.

Kötött téli kesztyű

pár

1

1

1

1

30.

Szakmai sál

db

1

1

1

1

31.

2008 M általános bakancs

pár

1

1

1

1

32.

Nyári bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

1

0

1

1

33.

Ejtőernyős bakancs (HAIX Airpower P6)

pár

0

1

0

0

34.

90 M hevederöv rugózáras

db

1

1

1

1

35.

Evőeszközkészlet

db

1

1

1

1

36.

Női kalap barna szerelék nélkül

db

1

1

0

0

37.

Női kalap fekete szerelék nélkül (1)

db

1

1

2

2

38.

Köznapi sapka

db

1

1

0

0

39.

Köznapi sapka kék repülős

db

0

0

1

1

40.

Női nyaksál barna

db

1

1

0

0

41.

Női nyaksál fekete (1)

db

1

1

1

1

42.

Köznapi női zubbony barna

db

1

1

0

0

43.

Szoknya köznapi barna

db

1

1

0

0

44.

Női pantalló köznapi barna

db

1

1

0

0

45.

Köznapi női zubbony sötétkék

db

0

0

1

1

46.

Szoknya köznapi sötétkék

db

0

0

1

1

47.

Női pantalló köznapi sötétkék

db

0

0

1

1

48.

Női társasági zubbony

db

1

1

0

0

49.

Szoknya társasági

db

1

1

0

0

50.

Női társasági zubbony sötétkék

db

0

0

1

1

51.

Szoknya társasági sötétkék

db

0

0

1

1

52.

Női köpeny béléssel

db

1

1

0

0

53.

Női köpeny béléssel sötétkék

db

0

0

1

1

54.

Női ballonkabát

db

1

1

0

0

55.

Női ballonkabát sötétkék

db

0

0

1

1

56.

Köznapi ing hosszú ujjú női

db

1

1

0

0

57.

Köznapi ing rövid ujjú női

db

1

1

0

0

58.

Köznapi ing hosszú ujjú kék női

db

0

0

1

1

59.

Köznapi ing rövid ujjú kék női

db

0

0

1

1

60.

Társasági fehér ing hosszú ujjú női

db

1

1

1

1

61.

Női cipő barna

pár

1

1

0

0

62.

Női cipő fekete (1)

pár

1

1

2

2

63.

Női nyakkendő köznapi

db

1

1

0

0

64.

Női nyakkendő köznapi fekete

db

0

0

1

1

65.

Női nyakkendő társasági fekete (1)

db

1

1

1

1

66.

Gyakorlópulóver

db

1

1

0

0

67.

Gyakorlópulóver sötétkék

db

0

0

1

1

68.

Téli bőrkesztyű barna

pár

1

1

0

0

69.

Téli bőrkesztyű fekete (1)

pár

1

1

1

1

70.

Deréköv barna

db

1

1

0

0

71.

Deréköv fekete (1)

db

1

1

2

2

72.

Sapkajelvény barettsapkára hímzett

db

0

1

0

0

73.

Hímzett névfelirat zöld tépőzáras

db

4

4

4

4

74.

Hímzett névfelirat sötétkék tépőzáras

db

0

0

4

4

75.

Hímzett gyakorlóparoli tépőzáras

pár

2

2

2

2

76.

Hímzett rendfokozati jelzés pólóra

db

2

2

2

2

77.

Hímzett államjelzés tépőzáras

db

2

2

2

2

78.

Hímzett államjelzés sötétkék tépőzáras

db

0

0

2

2

79.

Sapkajelvény társasági dísz/kerek

db

1

1

0

0

80.

Repülősapkadísz

db

0

0

1

1

81.

Sapkajelvény ovális

db

1

1

0

0

82.

Paroli köznapi zubbonyra

pár

1

1

1

1

83.

Paroli társasági zubbonyra

pár

1

1

1

1

84.

Csillag 15 mm

db

4

4

4

4

85.

Vállzsinór (2)

db

2

2

2

2

86.

Hivatásos állományt kifejező jelvény

db

5

5

5

5

87.

Névkitűző

db

5

5

5

5

88.

Rendfokozati jelzés posztóköpenyre női

pár

1

1

1

1

89.

Paroli posztóköpenyre női

pár

1

1

1

1

90.

Végzettséget igazoló jelvény

db

2

2

2

2

91.

Fegyvernemi jelvény

pár

3

3

3

3

92.

Hímzett köznapi rendfokozati jelzés

pár

3

3

0

0

93.

Hímzett köznapi rendfokozati jelzés sötétkék

pár

0

0

3

3

94.

Hímzett társasági rendfokozati jelzés

pár

1

1

1

1


Megjegyzés:
(1) Általános és ejtőernyős beosztású tiszthelyettes részére barna színben biztosítandó
(2) Tiszthelyettes részére nem illetményes
1

Az utasítás a 13. § (5) bekezdése alapján hatályát vesztette 2014. december 31. napjával.

2

A 13. § (5) bekezdése a 33/2013. (V. 24.) HM utasítás 14. §-ával megállapított szöveg.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére