• Tartalom

37/2011. (HK 9.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

A HM Közigazgatási Államtitkárának és a Honvéd Vezérkar főnökének 37/2011. (HK 9.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedése a Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság működésének egyes szabályairól*

2011.07.01.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 100. § (4) bekezdése, 101. § (5) bekezdése és 110. § (2) bekezdése alapján – figyelemmel a honvédelmi ágazat katasztrófák elleni védekezésének irányításáról és feladatairól szóló 23/2005. (VI. 16.) HM rendelet 23. § d) pontjára – a Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság működésének egyes szabályairól a következő

együttes intézkedést

adjuk ki.

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM), a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetekre, valamint a Honvéd Vezérkar főnökének közvetlen alárendeltségébe tartozó katonai szervezetekre.

2. A Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság (továbbiakban: KOB) vezetője az MH Műveleti és Doktrinális Központ (a továbbiakban: MH MDK) parancsnoka, távollétében az MH MDK állományából kijelölt ügyeletes vezetők köréből havi szolgálatvezénylésben vezényelt helyettesíti.

3. A KOB tagjait az alábbi szervezetek biztosítják:

HM Tervezési és Koordinációs Főosztály

1 fő

HM Védelmi Hivatal

1 fő

HVK Hadműveleti Csoportfőnökség

1 fő

HVK Logisztikai Csoportfőnökség

1 fő

HVK Egészségügyi Csoportfőnökség

1 fő

MH Műveleti és Doktrinális Központ

3 fő


4. A KOB állománya a Honvédelmi Ágazati Katasztrófavédelmi Operatív Törzs, vagy a KOB vezető igénye alapján, az arra jogosult elöljáró döntése szerint összekötő tisztekkel, ágazati szakértőkkel kiegészíthető.

5. A KOB-ba olyan személyek vezényelhetőek, akik rendelkeznek „NATO Confidential” szintű személyi biztonsági tanúsítvánnyal. A személyi biztonsági tanúsítványok másolati példányát a vezénylő szervezetek – az első szolgálatba lépést megelőző hó 20. napjáig – az MH MDK parancsnokának küldjék meg.

6. A vezényelhető állomány felkészítését évente kétszer az MH MDK parancsnoka hajtsa végre.

7. A KOB készenléti szolgálatát a Magyar Honvédség vezetését biztosító ügyeleti és készenléti szolgálatok működéséről szóló 20/2007. (HK 4.) HM utasítás 10. § (5) és (6) bekezdésében foglaltak szerint kell vezényelni.

8. Ez az intézkedés 2011. július 1-jén lép hatályba.

9. Hatályát veszti a Katasztrófavédelmi Operatív Bizottság állományának kijelöléséről és vezényléséről szóló 44/2007. (HK 5.) HM államtitkári és HVK vezérkari főnöki együttes intézkedés.

Fodor Lajos s. k.,
HM közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedést a 16/2012. (HK. 5.) HM KÁT-HVKF együttes intézkedés 9. pontja hatályon kívül helyezte 2012. április 19. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére