• Tartalom

15/2011. (HK 5.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

A HM közigazgatási államtitkárának és a Honvéd Vezérkar főnökének 15/2011. (HK 5.) HM KÁT–HVKF e g y ü t t e s i n t é z k e d é s e

a HM Infrastrukturális Ügynökség felszámolásából adódó egyes raktározási és nyilvántartási feladatok átadás-átvételének végrehajtásáról*

2011.04.22.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 110. § (2) bekezdése, 100. § (3) és (4) bekezdése, valamint 101. § (4) és (5) bekezdése alapján a HM Infrastrukturális Ügynökség felszámolásából adódó elhelyezési szakfeladatok továbbvitelének és átadásának végrehajtásáról az alábbi

együttes intézkedést

adjuk ki.

1. Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalra (a továbbiakban: HM FHH), a Honvéd Vezérkar Haderőtervezési Csoportfőnökségre (a továbbiakban : HVK HTCSF), a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökségre (a továbbiakban: HVK LOGCSF), a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Ügynökség Felszámoló Bizottságára (a továbbiakban: HM IÜ FB), a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságra (a továbbiakban: MH ÖHP) (e szervezetek a továbbiakban együtt: érintett szervezetek) terjed ki.

2. Az intézkedés célja a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei szervezeti korszerűsítésének egyes feladatairól szóló 98/2010. (XI.16.) HM utasításban 2010. december 31-ével elrendelt HM IÜ felszámolásából adódó azon raktározási és üzemeltetési feladatok átadása az MH ÖHP részére, melyek nem integrálhatók be a HM FHH feladatrendszerébe.

3. A központi elhelyezési raktárak átadás-átvétele egy eljárás keretében kerül végrehajtásra [a HM IÜ FB átadja a raktárak a HM FHH-nak, aki az átvétellel egyben átadja azokat az MH Logisztikai Ellátó Központnak (a továbbiakban: MH LEK)]. Az átadás-átvétel végrehajtása érdekében a HM FHH főigazgatója átadó bizottságot, az MH ÖHP parancsnoka átvevő bizottságot jelöl ki.

4. Az MH ÖHP intézkedjen a szolgálati alárendeltségében lévő, kijelölt katonai szervezetei felé az alábbi szakfeladatok 2011. június 30-ig történő végrehajtására:
a) A központi elhelyezési raktárak (Budapesten a Soroksári és az Illatos úti, Kalocsán az MH LEK 8. KÁR területén lévő központi elhelyezési raktárak) és a bennük tárolt elhelyezési szakanyagok, illetve az ezzel járó raktározási feladatok átadás-átvétele teljeskörű leltárral egybekötve.
b) A 4/a. pontban szereplő raktárak nyilvántartási és számviteli feladatainak átvétele.
c) A HM Recreatív Kft. részére használatba adott eszközök nyilvántartási feladatainak átvétele.
d) A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai Igazgatóság Zártkörű Részvénytársaság (a továbbiakban: HM EI Zrt.) részére használatra átadott személyi kartonos anyagok nyilvántartási feladatainak átvétele.
e) A 4/c., 4/d. pont alatti feladatokhoz kapcsolódó költségvetési feladatok teljeskörű ügyintézése, a kölcsönbérletek és a HM Recreatív Kft. részére használatba adott eszközök éves használati díjának számlázása.
f) A központi raktárba leadott anyagok felülvizsgálata, a felesleges anyagok hasznosításra történő felterjesztése, illetve a használhatatlan anyagok selejtezéshez való elő felkészítése.
g) A honvédelmi miniszter úr által jóváhagyott és megkötött megállapodások alapján a térítésmentes elhelyezési szakanyag átadások előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos, az ellátó központot terhelő feladatok átvétele.
h) Az inkurrens anyagok kezelésével, értékesítésével kapcsolatos feladatok [a 4/2010. (I. 15.) HM utasításban foglaltak értelmében], hulladék hasznosítások pénzügyi feladatainak átvétele.
i) A megszüntetésre került HM Infrastrukturális Ügynökség munkaköri jegyzékében szereplő 1 fő gépjármű vezető és 3 db gépjármű átvételét az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetésbiztosító Ezred, 1 fő gépjármű vezető és 1 db gépjármű átvételét az MH 5. Bocskai István Lövészdandár részére, egyben visszavezénylését a HM FHH Infrastrukturális Igazgatóság Elhelyezési Osztályához.
j) A Kijelölt Anyagraktár működtetéséhez szükséges 14 db haditechnikai eszköz átvételét az MH LEK részére és egyben üzemeltetésre történő kiadását a HM EI Zrt. részére.

5. Az MH ÖHP a feladat végrehajtása során kiemelt figyelmet fordítson a végrehajtáshoz szükséges személyi állomány, illetve raktárak üzemeltetéséhez szükséges haditechnikai eszközök (pld: gépjárművek, anyagmozgató és tároló eszközök stb.) átvételére.
6. A HVK HTCSF az MH ÖHP parancsnok javaslatát figyelembe véve a szakfeladatok ellátásához, a raktározáshoz és működtetéshez szükséges állománytábla módosításokat 2011. május 31-ig hajtsa végre.

7. A feladatok végrehajtásáról az érintett szervezetek terjesszenek fel jelentést a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára és a Honvéd Vezérkar főnöke részére 2011. július 15-ig.

8. Ez az intézkedés a közzétételét követő napon lép hatályba, és 2011. december 31-én hatályát veszti.

Fodor Lajos s. k.,
közigazgatási államtitkár

Dr. Benkő Tibor vezérezredes s. k.,
Honvéd Vezérkar főnök
*

Az intézkedés a 8. pont alapján hatályát vesztette 2011. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére