• Tartalom

113/2010. (XII. 29.) HM utasítás

113/2010. (XII. 29.) HM utasítás

a honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei szervezeti korszerűsítésének egyes feladatairól szóló 98/2010. (XI. 16.) HM utasítás módosításáról1

2010.12.30.

A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. § (1) bekezdés f) pontja alapján az alábbi utasítást adom ki:

1. § A honvédelmi miniszter közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezetei szervezeti korszerűsítésének egyes feladatairól szóló 98/2010. (XI. 16.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az újonnan létrehozásra kerülő szervezetek megalakításának időpontja 2011. január 1., a 8. § (2) bekezdésben nevesített szervezet esetében 2011. február 01.”

2. § Az Utasítás 5. § (1) bekezdés b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

[Az újonnan megalakításra kerülő szervezetek alapító okiratát, valamint a névváltozásban és szervezeti, létszám racionalizálásban érintett szervezetek alapító okiratának módosítását a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (a továbbiakban: HM TKF) az érintett szervezetek vezetőinek javaslatai alapján és a HM Jogi Főosztállyal (a továbbiakban: HM JF) együttműködésben készíti elő és a Magyar Államkincstárnál (a továbbiakban: Kincstár) kezdeményezi a szervezetek nyilvántartásba vételét, illetve nyilvántartásának megfelelő módosítását az alábbi határidők betartásával:]

b) a tervezetek véleményeztetése, pontosítása, felterjesztése miniszteri jóváhagyásra 2010. november 24-ig, a 8. § (2) bekezdésben nevesített szervezet esetében 2010. december 20-ig;”

3. § (1) Az Utasítás 6. § (2) bekezdés a)–c) pontjai helyébe a következő rendelkezések lépnek:

[A HVKF szolgálati alárendeltségébe tartozó szervezetek állománytábláját, illetve annak módosítását – az Utasítás szerinti eljárásrendben és az érintett szervezetek vezetőivel együttműködésben – a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség készíti elő az alábbi határidők betartásával:]

a) a tervezetek előkészítése és egyeztetése a HM TKF-el, valamint az Utasítás szerinti HM szervekkel és szervezetekkel 2010. november 18-ig, a 8. § (2) és (5)–(7) bekezdéseiben nevesített szervezetek esetében 2010. december 17-ig;
b) a tervezetek véglegesítése és felterjesztése jóváhagyásra 2010. november 26-ig, a 8. § (2) és (5)–(7) bekezdésekben nevesített szervezetek esetében 2010. december 20-ig;
c) az okmányok jóváhagyása és kiadása 2010. november 30-ig, a 8. § (2) és (5)–(7) bekezdéseiben nevesített szervezetek esetében 2010. december 23-ig.”

(2) Az Utasítás 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az (1) és (2) bekezdés szerinti okmányok hatályba lépésének időpontja 2011. január 1-je, a 8. § (2) és (5)–(7) bekezdéseiben nevesített szervezetek esetében 2011. február 1-je.”

4. § Az Utasítás 7. § (5)–(6) bekezdései helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) A HM Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség feladatrendszere és szervezete módosul, szervezetéből kiválik a (4) bekezdés szerinti feladatokat ellátó szervezeti egység, illetve abba beolvadnak a HM Infrastrukturális Ügynökség 8. § (3) bekezdéssel nem érintett feladatokat ellátó szervezeti egységei. Az ügynökség megnevezése HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal megnevezésre módosul.
(6) A HM Infrastrukturális Ügynökség, mint önálló HM szervezet megszűnik, szervezeti egységei az (5) bekezdésben és a 8. § (3) bekezdésben meghatározottak szerint beolvadnak a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal, valamint az MH Támogató Dandár szervezetébe.”

5. § Az Utasítás 8. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az MH Műveleti Központ feladatrendszere és szervezete módosul. A Központ átveszi a HVK Haderőtervezési Csoportfőnökség egységesítési és doktrinális feladatait és megnevezése MH Műveleti és Doktrinális Központ megnevezésre változik.
(2) A légi vezetési és irányítási feladatok egységes rendszerben történő ellátása érdekében – új MH katonai szervezetként az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségében – 2011. február 1-jei hatállyal megalakításra kerül az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ.
(3) Az MH Támogató Dandár átveszi a HVK Híradó, Informatikai és Információvédelmi Csoportfőnökségtől a NATO/NYEU Rejtjelelosztó feladatait, a központi híradó, informatikai és információvédelmi szolgáltatások fejlesztéséhez kapcsolódó szakmai projektirányítási feladatokat, a frekvenciamenedzsment, valamint a futár és tábori posta feladatrendszert, a hatósági eljárásban rendszeresített elektronikus nyomtatványokhoz kapcsolódó, továbbá az adatvédelemmel összefüggő feladatokat. Szervezetébe beolvad a HM Infrastrukturális Ügynökség HM I. objektum ellátásának anyagi-koordinációs feladatait végző szervezeti egysége.
(4) Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis szervezete módosul és a MIG 29 harcászati repülőgépek kivonásra kerülnek az MH Hadrendjéből. A 2. Harcászati Repülőszázad bázisán megalakításra kerül a Harcászati Kiképző Repülőszázad.
(5) Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szervezete és feladatrendszere racionalizálásra kerül, a Repülő Felkészítési Osztály megszűnik és feladatai részben átadásra kerülnek az MH 86. Szolnok Helikopterbázis részére. A Hadműveleti Központ és feladatrendszere átadásra kerül az új szervezetként megalakításra kerülő MH Légi Vezetési és Irányítási Központ részére.
(6) Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis szervezete módosul és átveszi az (5) bekezdésben részére meghatározott feladatokat.
(7) Az MH 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred szervezete módosul, létszáma csökken, feladatrendszere racionalizálásra kerül. A légi irányítási, valamint a szimulációs és gyakoroltató központ feladatai és állománya átadásra kerül az újonnan megalakításra kerülő MH Légi Vezetési és Irányítási Központ részére. Az Ezred megnevezése MH 54. Veszprém Radarezred megnevezésre módosul.
(8) Az (5)–(7) bekezdések szerinti feladatok 2011. február 1-jével kerülnek végrehajtásra.”

6. § Az Utasítás 9. §-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ pénzügyi és számviteli biztosítási feladataira a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség vezérigazgatója 2010. december 23-ig intézkedik.”

7. § Az Utasítás 7. § (1) bekezdése hatályát veszti.

8. § Ez az utasítás a közzétételét követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

1

Az utasítás a 8. § alapján hatályát vesztette 2010. december 31. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére