• Tartalom

133/2007. (HK 22.) HM utasítás

133/2007. (HK 22.) HM utasítás

a honvédelmi szervezetek intézményi költségvetési alapokmányának összeállításáról és jóváhagyásának rendjéről*

2008.01.05.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 52. §-a (1) bekezdésének f) pontja, valamint 97. §-a (1) bekezdésének k) pontja alapján – figyelemmel az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ámr.) 10. §-ának (6) bekezdésében foglaltakra – a honvédelmi szervezetek intézményi költségvetési alapokmányának összeállításáról és jóváhagyásának rendjéről a következő utasítást adom ki:

1. § (1) Az utasítás hatálya a Honvédelmi Minisztériumra (a továbbiakban: HM) és a költségvetési felügyelete alá tartozó – intézményi elemi költségvetési terv összeállítására kötelezett – költségvetési szervekre terjed ki (a továbbiakban együtt: honvédelmi szervezetek).

(2) A fejezeti kezelésű előirányzatok költségvetési alapokmányának összeállítását és jóváhagyásának rendjét az évente kiadásra kerülő, a fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználásának rendjéről szóló HM utasítás szabályozza.

2. § A honvédelmi szervezetek költségvetési alapokmányaikat az Ámr. 21. számú mellékletében meghatározott tartalommal, a saját pénzügyi és számviteli szervezeti elemeik, illetve a pénzügyi és számviteli ellátásukra kikülönített gazdálkodás támogató és pénzügyi ellátó referatúrák bevonásával két példányban készítik el.

3. § A honvédelmi szervezetek parancsnokai (vezetői) évente a szervezetük részére jóváhagyott elemi költségvetés kézhezvételét követő 10 munkanapon belül összeállított költségvetési alapokmányt – a HM Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökség útján – jóváhagyásra

a) a HM, a HM szervezetek, a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok, a Katonai Főügyészség, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és az Állami Egészségügyi Központ esetében a honvédelmi miniszter;

b) a Honvéd Vezérkar főnök közvetlen alárendeltségébe tartozó szervezetek vonatkozásában a Honvéd Vezérkar főnök helyettes;

c) az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖHP) közvetlen szolgálati alárendeltségébe tartozó honvédelmi szervezetek esetében az MH ÖHP parancsnoka

részére terjesztik fel.

4. § A jóváhagyott költségvetési alapokmányt az elemi költségvetéssel együtt kell kezelni és azzal azonos minősítéssel kell ellátni.

5. § Ez az utasítás a közzétételét követő 8. napon lép hatályba, egyidejűleg hatályát veszti a honvédelmi szervezetek költségvetési alapokmányának összeállításáról és jóváhagyásának rendjéről szóló 31/2004. (HK 8.) HM utasítás, továbbá az egyes HM utasítások módosításáról és hatályon kívül helyezéséről szóló 45/2007. (HK 10.) HM utasítás 134. §-ának 16. pontja.

Dr. Szekeres Imre s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítást a 8/2009. (I. 30.) HM utasítás 27. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2009. január 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére