• Tartalom

70/2006. (HK 14.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

70/2006. (HK 14.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés

a Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központok létrehozásáról és működési rendjéről szóló 117/2005. (HK 15.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés módosításáról*

2006.06.15.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 100. §-ának (3) és (4) bekezdése, valamint 101. §-ának (4) és (5) bekezdése alapján a Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központok létrehozásáról és működési rendjéről szóló 117/2005. (HK 15.) HM KÁT–HVKF együttes intézkedés (a továbbiakban: Intézkedés) módosítására az alábbi

együttes intézkedést

adjuk ki:

1. Az Intézkedés bevezető rendelkezése helyébe a következő rendelkezés lép:
„A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 100. §-ának (3) és (4) bekezdése, valamint 101. §-ának (4) és (5) bekezdése alapján a haderőnemi parancsnokságok és alárendelt katonai szervezeteik, valamint a Budapest helyőrségben települt HM-MH szervek általános katonai és szakmai továbbképzési feladatainak végrehajtása, továbbá a katonai és kulturális rendezvények, valamint a regenerálódási lehetőségek infrastrukturális feltételeinek javítása érdekében az alábbi együttes intézkedést adjuk ki:”

2. Az Intézkedés 2. pontjában a bevezető rendelkezés helyébe a következő rendelkezés lép:
„A haderőnemi parancsnokságok és az MH Összhaderőnemi Logisztikai és Támogató Parancsnokság (a továbbiakban: MH ÖLTP), (ezek együttesen: haderőnemi parancsnokságok) szolgálati alárendeltségébe tartozó, alábbiakban megjelölt honvédelmi szervezetek, valamint a Honvédelmi Minisztérium Nemzetközi és Rendezvényszervező Hivatal (a továbbiakban: HM NRH) szervezeti elemeként integrálva létre kell hozni a Kiképzési-Oktatási és Regeneráló Központokat (a továbbiakban: KORK) a következők szerint:”

3. Az Intézkedés 2. pontja a következő d) alponttal egészül ki:
d) A HM NRH szervezetébe kell integrálni a volt Gödi Oktatási és Konferencia Központ telephelyén a 4. számú KORK-ot.”

4. Az Intézkedés 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„4. Az illetékes haderőnemi parancsnok, valamint a HM NRH főigazgatója az igénybevett szolgáltatásokról – igénybevételi formák és szolgáltatási nemek, valamint létszám szerinti bontásban – a R-ben előírtak szerint öszszesített kimutatást küld a HM Honvéd Kulturális Kht. részére.”

5. Az Intézkedés 5. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„5. A KORK-ok főszezoni regeneráló pihentetés férőhelykereteinek 70%-át a haderőnemi parancsnokságok szolgálati alárendeltségébe tartozó honvédelmi szervezetek, a 4. számú KORK esetében a Budapest helyőrségben települt HM–MH szervek, 30%-át az egyéb honvédelmi szervezetek részére kell biztosítani. Az egyéb honvédelmi szervezetek részére biztosított férőhelykeretek elosztásáról a HM Humánpolitikai Főosztály gondoskodik.”

6. Az Intézkedés 6. pontjának b) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:
b) A KORK-ok működési előirányzatait – beleértve a szezonra való felkészüléshez, illetve a folyamatos karbantartáshoz és üzemeltetéshez szükséges előirányzatokat is – az érintett haderőnemi parancsnokság, illetőleg a HM NRH költségvetésében kell tervezni. Az 1–3. számú KORK-ok közüzemi és szemétszállítási díjait a HM Ingatlankezelési Hivatal (továbbiakban HM IKH) központi költségvetésében tervezi, és annak terhére térít meg.”

7. Az Intézkedés 12. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„12. A KORK-ok logisztikai, pénzügyi és számviteli ellátását az 1. és 2. számú KORK estében a HM 2. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatósággal, a 3. számú KORK estében pedig a HM 1. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatósággal együttműködve a kijelölt honvédelmi szervezetek szervezik meg. A 4. számú KORK logisztikai, pénzügyi és számviteli ellátását a HM 1. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatósággal együttműködve a HM NRH végzi.
A KORK-ok működéséhez szükséges költségvetési előirányzatokat, illetve a különböző rendezvények kiadásainak fedezetét – az intézményi bevételekkel kapcsolatos feladatokról szóló 71/2005. (HK 15.) HM utasítás (a továbbiakban: Utasítás) előírásainak figyelembevételével – a haderőnemi parancsnokok az intézményi saját bevételek előirányzatosításának, illetve a támogatási előirányzatok átcsoportosításának kezdeményezésével biztosítják. A térítési díjbevételeket a kijelölt honvédelmi szervezetek az Utasításban meghatározottak szerint számolják el.”

8. Ez az együttes intézkedés az aláírását követő 8. napon lép hatályba*, ezzel egyidejűleg az Intézkedés 11. pontjában a „HM ReCreatív Kht.-val” szövegrész helyébe a „HM Honvéd Kulturális Kht.-val” szövegrész lép. Ezen együttes intézkedés hatálybalépését követő 5 napon belül a HM NRH főigazgatója
a) a 4. számú KORK működési szabályzatának elkészítésére intézkedik, és azt jóváhagyja, továbbá
b) a 4. számú KORK működéséhez szükséges megállapodásokat a szolgáltatásokat biztosító gazdálkodó szervezetekkel – a tárcán belüli egyeztetést követően – megköti.

    Dr. Fapál László s. k.,    Havril András
    közigazgatási államtitkár     vezérezredes s. k.,
        Honvéd Vezérkar főnöke
*

Az intézkedést a 21/2008. (HK 6.) HM utasítás 5. §-a hatályon kívül helyezte 2008. április 2. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére