• Tartalom

9002/2005. (SK 2.) KSH közlemény

9002/2005. (SK 2.) KSH közlemény

a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 9001/2002. (SK 3.) KSH közlemény módosításáról*

2005.04.20.
A statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény 6. § (1) bekezdés f) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a statisztikai számjel elemeiről és nómenklatúráiról szóló 9001/2002. (SK 3.) KSH közlemény 2. és 4. számú mellékleteit az alábbiak szerint módosítom.

1.

A 13 Egyéb jogi személyiségű vállalkozás kiegészül a
137 Közjegyzői iroda új alcsoporttal.

A 22 Jogi személyiség nélküli vállalkozás kiegészül a
227 Külföldi székhelyű európai gazdasági egyesülés magyarországi telephelye új alcsoportokkal.

A 36 Területfejlesztési tanács és társulás kiegészül a
366 Többcélú kistérségi társulás új alcsoporttal.
A 131 Ügyvédi, jogtanácsosi iroda új megnevezése
131 Ügyvédi iroda
A jogtanácsosi iroda 2003. december 31. napjával megszűnt (2003. XV. tv.)


2.

137 Közjegyzői iroda [39/2004. (XII. 21.) IM rendelet; 1991. XLI. tv.]
A közjegyző köteles a tevékenységét a székhelyén levő irodában végezni. A közjegyzői iroda a közjegyzői tevékenység végzésének elősegítésére határozatlan időre alapított, jogi személyiséggel rendelkező szervezet. Alapításához és működéséhez szükséges külső anyagi források bevonása során a közjegyzők jogalkalmazói tevékenységének jellegére figyelemmel speciális garanciális rendelkezések érvényesülnek, mint például a tagság létesítéséhez megállapított feltételrendszer, szavazati jog szabályozása, vagy az, hogy társas formában történő működés nem érinti a közjegyzői tevékenység hatósági jellegét. Az iroda alapítására, nyilvántartására, működésére, ellenőrzésére és megszüntetésére, továbbá tagjainak a gazdálkodással kapcsolatos felelősségére a gazdasági társaságokról szóló 1997. évi CXLIV. törvénynek a korlátolt felelősségű társaságokra vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni. Közjegyzői iroda alapításához a területi kamara elnökségének engedélye szükséges. A közjegyzői iroda működését a területi kamarai nyilvántartásba vételt és a cégbejegyzést követően kezdheti meg.

227 Külföldi székhelyű európai gazdasági egyesülés magyarországi telephelye [39/2004. (XII. 21.) IM rendelet; 1997. CXLV. tv.]
A külföldi székhelyű európai gazdasági egyesülés magyarországi telephelyének nyilvántartásba vételére, illetve nyilvántartására a Fővárosi Bíróság mint cégbíróság rendelkezik hatáskörrel és kizárólagos illetékességgel. Nem önálló jogalany. A telephely esetében a kötelezően feltüntetendő adatok esetében csak az úgynevezett általános adatok egy részét kell bejegyezni. A telephely önálló cégjegyzékszámmal, adószámmal, statisztikai számjellel rendelkezik. A cégjegyzék tartalmazza a telephely főtevékenységét a KSH által kiadott nómenklatúra szerint. A cégjegyzék a telephely anyacége, az európai gazdasági egyesülés tekintetében is tartalmazza az alapvető információkat (pl. neve, székhelye, telephely szerinti állam betűjele).

366 Többcélú kistérségi társulás (2004. CVII. tv.)
A többcélú kistérségi társulás jogi személy, nem költségvetési szerv, amelyet megalakulását követően a működési területe szerint illetékességgel rendelkező Magyar Államkincstár Területi Igazgatósága vesz nyilvántartásba. A kistérségben működő települési önkormányzatok képviselő-testületei a kistérségi együttműködés hosszú távú többcélú kistérségi társulást alakíthatnak, amely részt vehet a kistérség területének összehangolt fejlesztésében és a településfejlesztés összehangolásában, vállalhatja kistérségi közszolgáltatások biztosítását, fejlesztését és szervezését, valamint intézmények fenntartását. A társuláshoz csatlakozni bármikor, abból kiválni törvényben meghatározott esetben, illetve naptári év utolsó napjával lehet.


3.

A közleményben foglaltak a közzététel napján lépnek hatályba.

Dr. Pukli Péter s. k.,
a KSH elnöke
*

A közleményt a 8/2010. (VIII. 25.) KSH közlemény 7. § (2) bekezdése hatályon kívül helyezte 2011. január 1. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére