• Tartalom

77/2005. (HK. 10.) HM KÁT intézkedés

77/2005. (HK. 10.) HM KÁT intézkedés

a HM 2006–2015 közötti időszak 10 éves tervének, a HM szervek és alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi terveinek kidolgozásáról, valamint a Tárca Védelmi Tervező Rendszer fejlesztéséről*

2005.05.27.
A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 100. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján – figyelembevéve a Tárca Védelmi Tervező Rendszer működéséről, a rendszer fejlesztéséről, valamint a HM Védelmi Tervező Bizottság működéséről szóló HM utasítást – a honvédelmi tárcánál folyó tervező munka hatékonyságának javítása érdekében a következő intézkedést adom ki:

Általános rendelkezések

1. § Az intézkedés hatálya a Honvédelmi Minisztériumra, a minisztériumnak közvetlenül alárendelt szervezetekre, valamint a Magyar Honvédség katonai szervezeteire terjed ki.

2. § Az intézkedés célja a kitűzött katonai képességek létrehozása, az önkéntes haderő fenntartása és fejlesztése, valamint a szövetségi vállalások teljesítése érdekében az MH működés-fenntartására, alkalmazására és fejlesztésére vonatkozó 2006-2015. közötti időszak 10 éves terve, a haderő fejlesztési programjai (projektjei), valamint a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi részletes tervei kidolgozása feladatainak, a védelmi tervezés eljárásrendjének, valamint a Tárca Védelmi Tervező Rendszer (TVTR) fejlesztési feladatainak meghatározása.

A tervezés fő célkitűzései

3. § (1) A védelmi tervezésre vonatkozó HM irányelvben meghatározottak szerint, a tárca 2005–2014. közötti időszak 10 éves terve alapján a 2006–2015. közötti időszak 10 éves tervének, a Tárca Védelmi Tervező Rendszer működéséről, a rendszer fejlesztéséről, valamint a HM Védelmi Tervező Bizottság működéséről szóló HM utasítás mellékleteként kiadott TVTR Eljárásrend követelményei szerinti kidolgozása.

(2) A rendelkezésre álló (korlátozott) erőforrások koncentráltan kerüljenek felhasználásra, érvényesüljenek a haderőfejlesztési prioritások, előnyben részesítve a szövetségi vállalások teljesítését.

(3) A kitűzött képességek megteremtése, a szövetségi rendszerben vállalt kötelezettségek érdekében végrehajtandó feladatok és a végrehajtáshoz szükséges erőforrások, valamint a prognosztizáltan rendelkezésre álló költségvetés egyensúlyban legyenek.

(4) Az erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igények közelítsék a 2009–2011 közötti időre célul kitűzött személyi-működési-fejlesztési 40–30–30%-os arányt.

(5) A vezetők és végrehajtók részére a tervek átláthatók, kezelhetők és nyomon követhetők legyenek.

A tervezésre vonatkozó általános rendelkezések

4. § (1) A HM 2006–2015. közötti időszak 10 éves tervét, haderőfejlesztési programjait (projektjeit), valamint a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi részletes terveit a TVTR-ben – az előző jóváhagyott 10 éves terv alapján, a gördítés módszerével – kell kidolgozni.

(2) A tervezés alapját a 7001/2004. HM irányelv, a honvédelmi miniszter által jóváhagyott HM 2005–2014. közötti időszak 10 éves terve, a jóváhagyott NATO haderőfejlesztési célok és az EU hozzájárulások, valamint a 2004. évi tervezési- és a terv végrehajtási tapasztalatok képezik.

(3) A TVTR-ben a képességek és feladatok, az erőforrások és költségek, valamint a költségvetési igények tervezése „felülről-lefelé” – és „alulról-fölfelé” módszerek kombinált alkalmazásával történik. A tervezést központi szinten a – jelen intézkedésben meghatározott – HM felsőszintű tervező szervek, intézményi szinten az alárendelt szervezetek tervező szervei végzik.

(4) Központilag kerülnek megtervezésre, illetve meghatározásra:

– a haderőfejlesztés nemzeti és szövetségi feladatai;

– a katonai szervezetek kiképzésének, felkészítésének és készenlétének követelményei, valamint műveletei;

– a létszám, a személyi járandóságok;

– a hadfelszerelés fejlesztése, beszerzése, rendszerbe állítása, ipari javítása, hatósági vizsgáztatása, a rendszerből való kivonása;

– a készletképzés és -gazdálkodás követelményei;

– az ingatlan – és építés beruházás, felújítás, az infrastruktúra üzemeltetés-fenntartás;

– a fejezeti finanszírozású feladatok.

(5) Az alárendelt szervezetek hatáskörébe a kiképzési-, oktatási-, működés-fenntartási és egyéb feladatok, azok végrehajtásához szükséges erőforrások, valamint költségvetési igények megtervezése tartozik.

(6) A HM szervek és az alárendelt szervezetek feladataik végrehajtásához a hatás és jogkörükbe tartozó erőforrás- és költség szükségleteiket, valamint költségvetési igényeiket tervezik, a központi- és a központosított természetbeni ellátás körébe tartozó erőforrás szükségleteiket az illetékes központi ellátó-, illetve a HM felsőszintű gazdálkodó szervektől igénylik.

(7) A haderőfejlesztési programjait (projektjeit) a nemzeti kezdeményezésű és finanszírozású védelmi fejlesztési feladatok program alapú tervezéséről és végrehajtásáról szóló 50/2004. (HK 12.) HM utasításban meghatározottak szerint kell tervezni.

(8) Az utalt HM szervek és szervezetek erőforrás- és költség szükségleteit, valamint költségvetési igényeit az utaltsági rend szerint illetékes ellátó-, vagy HM felső szintű gazdálkodó szervek tervezik.

(9) A kijelölt szervezeteknél a feladatokat, azok erőforrás szükségleteit, valamint költségvetési igényeit a HM Védelmi Szakfeladatrendnek megfelelően kell tervezni. A HM 2006–2015. közötti időszak erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igénytervét a HM Védelmi Szakfeladatrend szerint – a nemzetközi feladatok esetében feladatok szerint – kell elkészíteni, a HM fejezet költségvetését a hatályos állami szabályozás szerint kell tervezni.

(10) A HM szervek és az alárendelt szervezetek képességei és feladatai megtervezéséhez – a HM Védelmi Szakfeladatrenddel összhangban – a HM VTF-nek olyan struktúrát kell kialakítania együttműködve a HM Tervezési és Koordinációs Főosztállyal (HM TKF) és a HM HVK Katonai Tervezési Főcsoportfőnökséggel (HM HVK KTFCSF), amely a vezetők számára áttekinthető, kezelhető, a feladatokhoz a szükséges erőforrások és költségvetési igények egyértelműen hozzárendelhetők, valamint annak alapján a HM szervek és az alárendelt szervezetek tervei elkészíthetők.

(11) A 2006. (2007., 2008.) években a rendelkezésre álló költségvetési keretekből alacsony szinten biztosíthatók a kiképzés, a logisztikai működésfenntartás, minimálisan valósíthatók meg a szükséges hadfelszerelési és infrastrukturális fejlesztések, ezért a tervezésnél vizsgálni kell az előfinanszírozásnak, esetleges külső tőke bevonásának, halasztott fizetésű konstrukciós szerződések megkötésének a lehetőségeit is.

(12) A HM fejezet a 2006. (+2) évi költségvetését a HM – kiegyensúlyozott, a honvédelmi miniszter által jóváhagyott – 2006–2015 közötti időszak erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterve alapján kell megtervezni.

(13) A jóváhagyott tervekben időközben bekövetkezett változásokat (új feladatokat, költségvetési megvonásokat, illetve átcsoportosításokat stb.) a – tervezésre rendelkezésre álló idő alatt – a védelmi tervezési eljárásrend alkalmazásával kell megtervezni.

(14) Az MH Éves Beszerzési Tervét – az MH beszerzéseinek eljárási rendjéről szóló HM utasítás szerint – a HM erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterve, illetve a költségvetési törvény alapján pontosított, a honvédelmi miniszter által jóváhagyott 10 éves terv alapján kell összeállítani.

A védelmi tervezés előkészítése és szakmai irányítása

5. § (1) A tervezési feladatok végrehajtása magába foglalja az MH működés-fenntartására, alkalmazására és fejlesztésére vonatkozó 2006–2015. közötti időszak 10 éves tervének kidolgozását – ezen belül a haderő szervezeti fejlesztési projektjeinek, azok alapján a fejlesztési elgondolásoknak az elkészítését és jóváhagyását, a 2006. (2007., 2008.) évben induló programok végrehajtási terveinek kidolgozását és jóváhagyását, valamint a 2006. (+2) év terveinek az állami tervezés követelményeihez illeszkedő részletezését – továbbá a 2007–2016. közötti időszakra vonatkozó 10 éves terv tervezésének megkezdését.

(2) A védelmi tervezés fő folyamatát áttekintő jelleggel, valamint az ahhoz kapcsolódó rövidítések jegyzékét az 1. és a 2. melléklet, részletes eljárásrendjét a 3. melléklet, a TVTR fejlesztésének feladatait a 4. melléklet tartalmazza.

(3) A védelmi tervezés rendszer szintű szakmai irányítását a HM SZMSZ-ben meghatározottak szerint a HM Védelmi Tervezési Főosztály (HM VTF) végzi.

(4) A tervezési feladatok végrehajtásáért, illetve szakmai irányításáért a stratégiai tervezés területén a HM Védelempolitikai és Nemzetközi Együttműködési Főosztály (HM VPNEF), a képesség- és feladattervezés területén a HM HVK KTFCSF, az erőforrás- és költségtervezés területén a HM VTF és a költségvetés tervezés területén a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal (HM KPSZH) felelős.

Az alrendszerek feladatai végrehajtásáért, illetve szakmai irányításáért felelős szervek:

a) a védelmi tervezési eljárásrend alapján kialakítják, illetve pontosítják al- és részrendszereik feladatait, kidolgozzák az al- és részrendszer szintű tervezési okmánymintákat, valamint azok kitöltési utasításait;

b) a HM szervek és alárendelt szervezetek tervező szervei részére szakmai és módszertani továbbképzéseket tartanak;

c) operatívan irányítják és segítik a tervezés szakmai és módszertani feladatainak végrehajtását, a folyamatokban érintett vezető (tervező) szervekkel való kapcsolattartásra állományukból megfelelő tervezési tapasztalatokkal rendelkező szakértőket jelölnek ki;

d) a tervezés során szükség szerint, de legalább kéthavonta tartanak – a felelősségi körükbe tartozó vezető (tervező) szervek bevonásával – alrendszer-szintű-, vagy kezdeményeznek összevont koordinációs értekezletet, amelyen elemezik az alrendszerben addig elvégzett munkát, és egyeztetik a soron következő feladatokat;

e) folyamatosan pontosítják az alrendszereikben zajló tervezési folyamatokat, a tervezési okmányok tartalmi és formai előírásait, kezdeményezik a korrekciók végrehajtását.

(5) A tervezés szakterületei (részrendszerei) szakmai irányításáért az alábbi HM tervező szervek felelősek:

a) a HM, a katonai szervezetek, a minisztériumnak közvetlen alárendelt szervezetek képességei és feladatai tervezéséért a HM HVK KTFCSF;

b) a humán erőforrás tervezésért HM Humánpolitikai Főosztály (HM HPF);

c) a létszám tervezésért a HM Tervezési és Koordinációs Főosztály (HM TKF), illetve a HM HVK KTFCSF;

d) a személyi járandóságok, a nemzetközi feladatok (kivéve a válságkezelési és békefenntartó műveletekbe felajánlott kontingensek és alegységek teljes körű logisztikai és elhelyezési kiadásait) a keretgazda szervezetek bevonásával, egyes fejezeti kezelésű előirányzatok, valamint pénzügyi központi költségvetések és egyéb pénzügyi jellegű kiadások tervezéséért a HM KPSZH;

e) a hadfelszerelés fejlesztésének tervezéséért a HM Hadfelszerelés Fejlesztési Főosztály (HM HFF) együttműködve a HM HVK KTFCSF-fel és az MH Összhaderőnemi Logisztikai Támogató Parancsnoksággal (MH ÖLTP);

f) az egészségügyi biztosítás tervezéséért az MH Egészségügyi Parancsnokság (MH EÜP);

g) a logisztikai támogatás tervezéséért – beleértve a nemzetközi válságkezelési és békefenntartó műveletek teljes körű logisztikai kiadásait is – az MH ÖLTP;

h) az infrastrukturális működés és fejlesztés tervezéséért – beleértve a nemzetközi válságkezelési és békefenntartó műveletek teljes körű elhelyezési kiadásait – a HM Ingatlan Kezelési Hivatal (HM IKH).

A HM tervező szervek:

– az alrendszer szinten meghatározott tartalmi és formai követelmények szerint dolgozzák ki szakterületük tervezési okmánymintáit, azok kitöltési utasításait;

– a védelmi tervezési eljárásrend szerint időben biztosítsák a tervezéshez szükséges alapadatokat;

– végezzék a HM szervek és alárendelt szervezetek terveinek felülvizsgálatát, egyeztetését;

– dolgozzák ki, illetve állítsák össze, pontosítsák és kövessék nyomon szakterületük terveit és a jóváhagyott tervek végrehajtását.

A NATO és EU tervezési eljárásokhoz kapcsolódó feladatok

6. § (1) A NATO védelmi áttekintés keretében a trilaterális és multilaterális tárgyalások eredményeinek feldolgozása, a feldolgozás alapján meghatározott feladatok végrehajtása.

Határidő: május 13.

Felelős: HM VPNEF

(2) Tájékoztató készítése és előterjesztése a Kormány részére a magyar tervekről és a haderő-felajánlásokról kialakított megítélésről a 2188/2004. (VII. 22.) Korm. határozat (4) bekezdés szerint.

Határidő: július 31.

Felelős: HM VPNEF

(3) Jelentés a NATO-nak a prágai képességvállalás (PCC) végrehajtásának helyzetéről.

Határidő: szeptember 30.

Felelős: HM VPNEF

(4) A NATO Átalakítási Parancsnokság 2006-ra vonatkozó haderőfejlesztési javaslatainak vizsgálata, költségkihatásainak elemzése, a nemzeti elfogadottság szintjének megállapítása, valamint a különböző mértékben elfogadott javaslatok megtervezése és priorizált beépítése haderőfejlesztési feladatokként a 10 éves tervbe.

Határidő: november 18.

Felelős: HM VTF

(5) Az EU 2005. évi követelmény katalógushoz és képesség fejlesztési mechanizmushoz kapcsolódó feladatok végrehajtása.

Határidő: november 30.

Felelős: HM VPNEF

A tervezés részletes feladatai, határidők és felelősök

Védelmi tervezés előkészítése

7. § (1) A honvédelmi miniszter által jóváhagyott 2005–2014. közötti időszak 10 éves tervének kiadása a HM és a haderőnemek tervező szerveinek.

Határidő: április 22.

Felelős: HM VTF

(2) A perspektivikus állománytáblák és a fejlesztési törzskönyvek alapján a szervezetek meglévő és elérendő képességei közötti különbségek megállapítása, javaslatok a szervezetek képességeinek fejlesztésére és fenntartására. A védelmi tervezésre vonatkozó HM irányelvben meghatározottak szerint az MH 2006–2015. közötti időszakra vonatkozó képességfejlesztési (humán-, hadfelszerelés-, létesítmény stb.) igények, valamint a szervezeti fejlesztési projektek, és azok alapján a program elgondolások pontosítása, illetve összeállítása, mindezek egyeztetése.

Határidő: április 29.

Felelős: HM HVK KTFCSF

(3) A HM és az alárendelt szervezetek tervezési mutatóinak, illetve alapadatainak (létszám, személyi járandóság, eszköz és készlet, létesítmény, kiképzési és működési normák stb.) pontosítása, egyeztetése.

Határidő: április 29.

Felelős: HM tervező szervek

10 éves képesség- és feladat-, valamint erőforrás- és költségtervezés

8. § (1) A haderőnemek, a HM HVK közvetlen szervezetek, a minisztériumnak közvetlen alárendelt szervezetek, illetve a sajátosan gazdálkodó szervezetek (SGSz) képességeire és feladataira vonatkozó adatok, illetve javaslatok, valamint a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása illetékesség szerint HM HVK KTFCSF-nek, a HM HPF-nek, az MH EÜP-nek, az MH ÖLTP-nek, HM IKH-nak és a HM KPSZH-nak.

Határidő: május 06.

Felelős: MH SZFP, LEP, ÖLTP, MH EÜP, SGSZ-ek, minisztériumnak közvetlen alárendelt szervezetek, HM HVK közvetlen szervezetek

(2) A védelmi tervezésre vonatkozó HM irányelv, a 2005–2014. közötti időszak jóváhagyott 10 éves terve alapján, a haderőnemek a képességekre és feladatokra vonatkozó adatai, illetve javaslatai figyelembevételével – a HM védelemigazgatási feladatait, az MH haderőfejlesztési feladatait, program elgondolásait, a haderő kiképzési-, készenléti-, műveleti stb., valamint fenntartási feladatait, a HM speciális rendeltetésű előirányzatokat igénylő feladatait, valamint az MH létszámát (állománycsoportonként, címenként és alcímenként, nyitó- és záró bontásban) és főbb eszközeit tartalmazó – MH 2006–2015. közötti időszak képesség- és feladatterv tervezeteinek összeállítása, egyeztetése és átadása a HM felsőszintű tervező szervezeteinek (HM VTF, HM HPF, MH EÜP, MH ÖLTP, HM IKH, HM KPSZH).

Határidő: május 20.

Felelős: HM HVK KTFCSF

(3) A haderőfejlesztési javaslatok, illetve haderőcélok áttekintése, felülvizsgálata. Az MH haderőfejlesztés feladatainak, a program elgondolásoknak az összeállítása, egyeztetése, a program adatlapok átadása a HM VTF-nek, a HM HPF-nek, az MH EÜP-nek, HM HFF-nek, az MH ÖLTP-nek, az MH IKH-nak.1.

Az adatszolgáltatás egyidejűleg biztosítsa a haderőcélok erőforrás- és költség igényeinek meghatározását.

Határidő: május 20.

Felelős: HM HVK KTFCSF

(4) Az (1) és (2) bekezdések alapján a személyi járandóságok, a nemzetközi és egyes fejezeti kezelésű előirányzatok, valamint központi pénzügyi előirányzatok és egyéb pénzügyi jellegű kiadások nagybani költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, a HM KPSZH hatás-, illetve felelősségi körébe tartozó erőforrás- és költségterv tervezet – HM Védelmi Szakfeladat rend szerinti és hagyományos struktúrában történő – elkészítése, alternatív javaslatok kidolgozása és mindezek átadása a HM VTF-nek.

Határidő: június 03.

Felelős: HM KPSZH

(5) A haderőfejlesztési programelgondolások alapján a humán és hadfelszerelési programok, illetve program végrehajtási tervek, valamint finanszírozási okmányok kidolgozása, egyeztetése és átadása a HM VTF-nek.

Határidő: június 03.

Felelős: HM HPF, HM HFF

(6) Az (1) és (2) bekezdések alapján az egészségügyi biztosítás körébe tartozó központi és intézményi szintű feladatok erőforrás- és költség szükségleteinek, valamint költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, az MH EÜP hatás-, illetve felelősségi körébe tartozó erőforrás- és költségterv tervezet – HM Védelmi Szakfeladat rend szerinti és hagyományos struktúrában történő – elkészítése, alternatív javaslatok kidolgozása és mindezek átadása a HM VTF-nek.

Határidő: június 03.

Felelős: MH EÜP

(7) Az (1) é s (2) bekezdések alapján a logisztikai támogatás körébe tartozó központi és intézményi szintű erőforrás- és költség szükségleteinek, költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, az MH ÖLTP hatás-, illetve felelősségi körébe tartozó erőforrás- és költségterv tervezet – HM Védelmi Szakfeladatrend szerinti és hagyományos struktúrában történő – elkészítése, alternatív javaslatok kidolgozása és mindezek átadása a HM VTF-nek.

Határidő: június 03.

Felelős: MH ÖLTP

(8) Az (1) és (2) bekezdések alapján az infra-strukturális fejlesztési és üzemeltetés-fenntartási igények, valamint őrzés-védelmi feladatok tervezését, a szükséges adatszolgáltatás rendjét – a vonatkozó HM utasítások figyelembevételével – a HM IKH főigazgató szakutasításban szabályozza.

A haderőfejlesztési programelgondolások, a HM szervek és az alárendelt szervezetek, illetve szolgáltatók felterjesztése alapján az infrastrukturális fejlesztési és üzemeltetés-fenntartási igények felülvizsgálása, egyeztetése, a tárca infrastrukturális erőforrás- és költségterv tervezetének összeállítása, a – HM Védelmi Szakfeladatrend szerinti és hagyományos struktúrában történő – tervezet illetve költségvetési igény, valamint alternatív javaslatok készítése, és mindezek átadása a HM VTF-nek.

Határidő: június 03.

Felelős: HM IKH

(9) A (2) bekezdés alapján 2006–2015. közötti időszakra vonatkozóan az MH képesség- és feladatterv tervezetének összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok (opciók) kidolgozása a döntésekhez, illetve a HM erőforrás- és költségterv tervezetének kiegyensúlyozásához.

Határidő: június 15.

Felelős: HM HVK KTFCSF

(10) A tervek kiegyensúlyozására tett javaslatok (opciók) amennyiben érintik a haderő – korábban meghatározott – rendeltetését, képességeit, illetve ambíció szintjét, javaslatok kidolgozása az MH képességei, feladatai és a tervezés alapvetései módosítására.

Határidő: június 15.

Felelős: HM VPNEF

(11) A (4)–(8) bekezdések alapján 2006–2015. közötti időszakra vonatkozóan a HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv tervezetének összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok (opciók) összegzése, előkészítése a döntésekhez, illetve a tervek tervezeteinek kiegyensúlyozásához.

Határidő: június 15.

Felelős: HM VTF

(12) A 2006–2015. közötti időszakra a HM fejezet várható költségvetési támogatás forráskereteinek, illetve új költségvetési prognózisának, valamint a tervezéshez szükséges makrogazdasági/védelemgazdasági mutatók – évenkénti bontásban történő megállapítása és átadása a HM VTF-nek.

Határidő: PM adatai kézhezvételétől számított 3 nap

Felelős: HM KPSZH

(13) Az MH képesség- és feladat-, valamint a HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv tervezetének egyeztetése, a 2006. (2007., 2008.) évekre vonatkozóan a tervek kiegyensúlyozása. A tervek kiegyensúlyozásához szükséges javaslatok, a képességekre, feladatokra és tervezési alapvetésekre vonatkozó módosítások döntés előkészítése, a tervezetek HM VTB elé terjesztése, HM VTB állásfoglalások a tervek pontosításához, (a további évek nagybani) kiegyensúlyozásához.

Határidő: június 22.

Felelős: HM VTF

(14) A HM felsőszintű és haderőnemi tervező szervek – rájuk vonatkozó mértékű – tájékoztatása az MH képesség- és feladat-, valamint a HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv tervezeteiről, a HM VTB állásfoglalásairól, a további (vissza)tervezés feladatairól.

Határidő: HM VTB döntéstől számított 3 nap

Felelős: HM VTF

(15) A (13) bekezdés szerint a képességeknek és feladatoknak, az erőforrásoknak és költségeknek, valamint költségvetési igényeknek (vissza) tervezése, a HM VTB állásfoglalásainak megfelelően pontosított tervjavaslatok átadása a HM HVK KTFCSF-nek és a HM VTF-nek.

Határidő: július 01.

Felelős: HM tervező szervek

(16) A 2006–2015. közötti időszakra vonatkozó MH képesség- és feladatterv, valamint HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv javaslatok összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok kidolgozása a döntésekhez, illetve a tervjavaslatok kiegyensúlyozásához.

Szükség szerint javaslatok előkészítése és egyeztetése az MH képességei, feladatai és a tervezés alapvetései módosítására.

Határidő: július 11.

Felelős: HM HVK KTFCSF, HM VTF

(17) Az MH képesség- és feladatterv, valamint a HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv javaslatainak HM VTB elé terjesztése, a tervjavaslatok elfogadása, a kiegyensúlyozott terveknek honvédelmi miniszter által történő jóváhagyása.

Határidő: július 28.

Felelős; HM VTF

(18) A 2006–2015. közötti időszakra vonatkozó HM tárca erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igénytervének HM Védelmi Szakfeladatrendnek megfelelő struktúrában történő véglegesítése. A HM tárca – honvédelmi miniszter által jóváhagyott – 2006–2008. közötti időszak véglegesített, erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igénytervének átadása a HM KPSZH-nak a HM fejezet költségvetésének megtervezéséhez.

A HM tervező szervek rájuk vonatkozó mértékű tájékoztatása az MH képesség- és feladat-, valamint a HM erőforrás- és költségtervéről.

Határidő: augusztus 05.

Felelős: HM VTF

A HM fejezet költségvetésének tervezése

9. § (1) A Pénzügyminisztérium körirata alapján a HM fejezet 2006–2008. évi költségvetési tervének összeállításához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló HM utasítás tervezetének elkészítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása, a HM utasítás kiadása. Az utasítás tartalmazza a költségvetés tervezésével összefüggő, az alárendeltek feladataira vonatkozó alapvető információkat.

Határidő: PM körirat szerint

Felelős: HM KPSZH

(2) A költségvetési adatszolgáltatás rendjéről szóló HM utasítás szerint a költségvetési szervek – az elkészített képesség- és feladatterv tervezeteik, valamint erőforrás- és költség szükségleteik, költségvetési igényeik alapján – költségvetés tervezés adatainak és a költségvetési törvénybe felvenni javasolt normaszövegnek az összeállítása, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak

Határidő: HM utasítás szerint

Felelős: HM költségvetési szervek

(3) A HM tárca – a honvédelmi miniszter által jóváhagyott – kiegyensúlyozott erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterve alapján, a költségvetési szervek tervezési adatainak figyelembevételével a HM fejezet költségvetés részletes terv tervezetének elkészítése, egyeztetése.

Határidő: HM utasítás szerint

Felelős: HM KPSZH

(4) A HM fejezet költségvetési részletes terve alapján a HM fejezet költségvetési parlamenti prezentációjának és a költségvetési javaslat normaszövegének összeállítása, HM VTB elé terjesztése, a HM VTB állásfoglalását követően miniszteri jóváhagyása és megküldése a pénzügyminiszternek.

Határidő: PM körirat szerint

Felelős: HM VG HÁT

Az alárendelt szervezetek képesség- és
feladat-, valamint erőforrás- és költségtervei

10. § (1) Az alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi képesség- és feladat-, valamint erőforrás- és költségtervei kidolgozására vonatkozó védelmi tervezési intézkedés tervezetének elkészítése, egyeztetése és HM VTB elé terjesztése.

A haderőnemek és a HM-nek közvetlen alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi feladatai valamint a tervezhető erőforrások, illetve költségvetési igények – a honvédelmi miniszter által jóváhagyott MH képesség- és feladatterv, valamint HM erőforrás- és költségterv – alapján az intézkedés tervezet mellékletében kerülnek meghatározásra.

Határidő: szeptember 23.

Felelős: HM VTF

(2) A védelmi tervezési intézkedés tervezetének elfogadása, HM KÁT által történő aláírása és kiadása a haderőnemeknek és a HM-nek közvetlenül alárendelt szervezeteknek.

A HM KÁT védelmi tervezési intézkedéssel egy időben kerül kiadásra az MH 2006–2007. (2008.) évi felkészítési és kiképzési feladatait meghatározó HM HVKF intézkedés.

Határidő: szeptember 30.

Felelős: HM VTF, HM HVK KTFCSF

(3) A HM KÁT védelmi tervezési intézkedés alapján a haderőnemek alárendelt szervezetei részére a tervezési- és a 2006. (2007., 2008.) évi feladatok, valamint a tervezhető erőforrások és költségvetési igények meghatározása.

Határidő: október 07.

Felelős: MH SZFP, MH LEP, MH ÖLTP, MH EÜP

(4) A védelmi tervezési intézkedések alapján az alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi képesség- és feladatterv tervezeteinek elkészítése, azok átadása a gazdasági tervező szerveknek és felterjesztése – szolgálati elöljárók, hivatali felettesek útján – a HM HVK KTFCSF-nek.

Határidő: október 14.

Felelős: HM szervek, alárendelt szervezetek

(5) Az utalt HM szervek és szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi kiképzési és működés-fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai- stb. erőforrás- és költség szükségleteinek, valamint költségvetési igényeinek az összeállítása és átadása az őket ellátó gazdasági szervezeteknek.

Határidő: október 14.

Felelős: HM szervek, alárendelt szervezetek

(6) A képesség- és feladatterv tervezetek alapján a gazdasági szervvel és önálló költségvetéssel rendelkező HM szervek, katonai szervezetek, hivatalok és háttérintézmények – saját és a hozzájuk ellátásra utalt szervezetek részére – a 2006. (2007., 2008.) évi kiképzési és működés-fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai-, pénzügyi- stb. erőforrás- és költség szükségleteinek, valamint költségvetési igényeinek az összeállítása, az erőforrás-, költség- és költségvetési igényterv tervezetek elkészítése.

Az erőforrás-, költség- és költségvetési igényeket a katonai szervezetek az elöljáró haderőnemi parancsnokságokhoz (a HM HVK közvetlen szervezetek az MH ÖLTP-hez), az egészségügyi szervezetek az MH EÜP-hoz, a HM szervek, hivatalok és háttérintézmények közvetlenül a hatáskörileg illetékes MH EÜP-hoz, az MH ÖLTP-hez, a HM KPSZH-hoz terjesztik fel, és párhuzamosan megküldik a HM VTF-nek.

Határidő: október 21.

Felelős: HM szervek, hivatalok és háttérintézmények, katonai szervezetek

(7) A speciálisan gazdálkodó szervezetek 2006. (2007., 2008.) évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai-, pénzügyi- stb. erőforrás- és költség szükségletek, valamint költségvetési igények összeállítása, az erőforrás-, költség- és költségvetési igényterv tervezetek elkészítése.

Az erőforrás- és költség szükségletek, valamint és költségvetési igények megküldése az anyagnem felelősség szerint illetékes MH EÜP-nek, az MH ÖLTP-nek és a HM KPSZH-nak, valamint velük párhuzamosan a HM VTF-nek.

Határidő: október 21.

Felelős: MH Egészségügyi intézetek, ZMNE, MK KBH, MK KFH, KFGH, katonai ügyészségek

(8) Az erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igénytervek alapján a központi ellátó szervek, valamint az ajánlatkérői jogosultsággal felruházott szervezetek Éves Beszerzési Terveinek összeállítása és felterjesztése, illetve megküldése az MH ÖLTP-nek MH EÜP-nek.

Határidő: október 28.

Felelős: központi ellátó szervek, ajánlatkérői jogosultsággal felruházott szervezetek

(9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH a hozzájuk felterjesztett képesség- és feladatterv tervezeteket, erőforrás- és költség szükségleteket, valamint költségvetési igényeket felülvizsgálják. A feladatokat a meglévő erőforrásaik és az előirányzott költségvetési kereteik függvényében egyeztetik. Összeállítják képesség- és feladatterv-, valamint erőforrás- és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják azokat a HM HVK KTFCSF-nek, illetve a hatáskörileg illetékes MH EÜP-nek, MH ÖLTP-nek és HM KPSZH-nak.

A meglévő erőforrásokkal és az előirányzott költségvetési keretekkel nem biztosított feladatokat indoklással, illetve javaslatokkal terjesztik fel, illetve adják tovább.

Határidő: október 28.

Felelős: MH SZFP, MH LEP, MH ÖLTP, MH EÜP, HM KPSZH

A HM 10 éves terve és az MH Éves Beszerzési Terve

11. § (1) A HM felsőszintű tervező, illetve gazdálkodó szervekhez beérkezett képesség- és feladat-, valamint erőforrás- és költségterv tervezetek felülvizsgálata, azok figyelembevételével a korábban kidolgozott HM szintű tervek pontosítása, valamint az erőforrás- és költségtervek átadása a HM VTF-nek.

Határidő: november 04.

Felelős: HM HVK KTFCSF, MH EÜP, MH ÖLTP, HM KPSZH, HM IKH

(2) A központi ellátó szervek és az ajánlatkérő jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek felülvizsgálata, az MH Éves Beszerzési Tervének elkészítése és megküldése a HM VTF-nek.

Határidő: november 10.

Felelős: MH ÖLTP, MH EÜP

(3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM közigazgatási államtitkári, helyettes államtitkári illetve HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

Határidő: november 18.

Felelős: HM VPNEF, HM HVK KTFCSF, HM VTF, HM KPSZH

(4) Az MH Éves Beszerzési Tervének – az MH képesség- és feladat-, valamint a HM erőforrás- és költségterve alapján történő – felülvizsgálata, a felülvizsgált beszerzési terv, valamint a HM erőforrás- és költségterv átadása a HM KPSZH részére.

Határidő: november 22.

Felelős: HM VTF

(5) A HM 2008–2015. közötti időszak 10 éves terve tervezetének összeállítása, egyeztetése és a HM VTB által történő elfogadása.

Határidő: december 02.

Felelős: HM VTF

(6) Az MH Éves Beszerzési Tervének a HM fejezet költségvetési terv javaslatával történő egyeztetése, az Éves Beszerzési Terv ellenjegyzése és megküldése a HM HFF részére.

Határidő: december 02.

Felelős: HM KPSZH

(7) A HM VTB által elfogadott 10 éves terv javaslat alapján a 10 éves terv tartalmáról szóló jelentés elkészítése, egyeztetése, honvédelemi miniszteri jóváhagyása és előterjesztése a Kormánynak.

Határidő: december 12.

Felelős: HM TKF

(8) A HM VTF által felülvizsgált és a HM KPSZH által ellenjegyzett MH Éves Beszerzési Terv – a HM HVKF, a HM VGHÁT, a HM JHÁT és a HM KÁT útján történő – felterjesztése a honvédelmi miniszternek jóváhagyásra.

Határidő: december 15.

Felelős: HM HFF

(9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a HM 2006–2015. közötti időszak 10 éves terve első évének pontosítása.

Határidő: 2006. január 10.

Felelős: HM VPNEF, HM HVK KTFCSF, HM VTF, HM KPSZH

(10) A 10 éves terv tartalmáról szóló jelentésnek a Kormány által történő tudomásulvétele után, a HM 2006–2015. közötti időszak 10 éves tervének honvédelmi miniszteri jóváhagyása.

Határidő: 2006. január 16.

Felelős: HM VTF

(11) Az MH Éves Beszerzési Tervének honvédelmi miniszteri jóváhagyása. A jóváhagyott terv megküldése a HM BBBH, a HM KPSZH, a HM VTF, és az MH ÖLTP részére, valamint az érintett szervezetek tájékoztatása beszerzési terv jóváhagyásáról, illetve az esetleges módosításokról.

Határidő: 2006. január 31.

Felelős: HM HFF

(12) A 10 éves terv és a 2006. évi feladatok végrehajtására, a HM szervek és az alárendelt szervezetek részletes terveinek kidolgozására vonatkozó HM utasítás-tervezet készítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása, a HM utasítás kiadása.

Határidő: 2006. február 08.

Felelős: HM TKF

A költségvetés (vissza)tervezése

12. § (1) A költségvetési törvényben elfogadott előirányzatok és szabályok szerint, illetve keretei között a HM fejezet 2006. évi költségvetési keretszámainak megállapítása, miniszteri jóváhagyása.

Határidő: 2006. január 10.

Felelős: HM KPSZH

(2) „A 2006. évi intézményi költségvetési tervjavaslatok elkészítésének és jóváhagyásának rendjéről” szóló HM utasítás tervezet elkészítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása és a HM utasítás kiadása.

Határidő: 2006. január 10.

Felelős: HM KPSZH

(3) A Kincstári költségvetés összeállítása, benyújtása a Kincstárhoz.

Határidő: 2006. január 13.

Felelős: HM KPSZH

(4) A fejezeti kezelésű előirányzatok 2006. évi felhasználásának rendjéről szóló HM rendelet elkészítése, miniszteri jóváhagyása, kiadása.

Határidő: 2006. február 15.

Felelős: HM KPSZH

A HM szervek és az alárendelt szervezetek részletes tervei

13. § (1) A HM szervek és az alárendelt szervezetek – a 10. § (4)–(8) és a 9. § (2) bekezdésekben meghatározottak szerint – 2005. év végéig összeállítják, felterjesztik és időközben pontosítják a 2006. (2007., 2008.) évi képesség- és feladatterv tervezeteiket, a kiképzési és működés-fenntartási feladatok végrehajtásához szükséges erőforrásokat és költségeket tartalmazó 2006. (2007., 2008.) évi erőforrás- és költségterv tervezeteiket, valamint 2006. évre vonatkozó költségvetési igényeiket.

Az intézményi 2006. évi költségvetési tervjavaslatok elkészítésének és felülvizsgálatának rendjéről szóló HM utasítás szerint – a képesség- és feladat-, valamint az erőforrás- és költségterv tervezetekkel összhangban – az elemi költségvetések elkészítése, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak.

Határidő: 2006. február 28.

Felelős: költségvetési szervek

(2) A HM 2006–2015. közötti időszak 10 éves terve végrehajtására, a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006. (2007., 2008.) év részletes terveinek kidolgozására kiadott HM utasítás alapján – az elemi költségvetésekkel összhangban – a 2006. (2007., 2008.) évi feladat és munkatervek valamint az erőforrás- és költségtervek elkészítése, egyeztetése.

Határidő: 2006. február 28.

Felelős: HM szervek, alárendelt szervezetek

(3) A HM szervek és alárendelt szervezetek feladat és munkatervei, valamint erőforrás- és költségterveinek felterjesztése az illetékes szolgálati elöljáróknak/hivatali feletteseknek jóváhagyásra. A jóváhagyott erőforrás- és költségtervek megküldése a HM VTF-nek.

Határidő: 2006. március 3.

Felelős: HM szervek, alárendelt szervezetek

A HM szervek és alárendelt szervezetek a jóváhagyott elemi költségvetésükről – a vonatkozó kormányrendelet szerint2. – március 31-ig, illetve április 30-ig kapnak tájékoztatást.

14. § A TVTR rendszer fejlesztésével kapcsolatos A Tárca Védelmi Tervező Rendszer bevezetéséről, működéséről és a rendszer fejlesztéséről szóló HM utasításban meghatározott feladatokat, felelősöket és együttműködőket, valamint a feladatok végrehajtási határidejét részletesen a 4. melléklet tartalmazza.

15. § Ez az intézkedés az aláírása napján lép hatályba*, egyidejűleg a 12/2005. HM KÁT intézkedés a hatályát veszti.

Dr. Fapál László s. k.,

HM közigazgatási államtitkár

1. melléklet a 77/2005. (HK 10.) HM KÁT intézkedéshez

Rövidítések jegyzéke az áttekintő ábrához

10T k/j/t/p

10 éves terv (kivonat/javaslat/ tervezet/ pontosítás)

EKA

Erőforrásokra és költségekre vonatkozó adatszolgáltatás

EKT t/j

Erőforrás- és költségterv (tervezet/ javaslat)

EKV

Elemi költségvetés

ÉBT

Éves Beszerzési Terv

FER

Fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználására vonatkozó rendelet

FMT

Feladat- és munkaterv

J10T

Jelentés a 10 éves terv tartalmáról

KAU t

Költségvetési adatszolgáltatási (HM) utasítás (tervezet)

K Hat.

Kormányhatározat a 10 éves tervről

KFA

Képességekre és feladatokra vonatkozó adatszolgáltatás

KFT t

Képesség- és feladatterv (tervezet)

KFTA m

Képességek, feladatok és tervezési alapvetések (módosítás)

KORM

Kormány

KPP t/j

Költségvetés parlamenti prezentáció (tervezet, javaslat)

KTJ t/j

Költségvetési törvényjavaslat (tervezet/ javaslat)

KTU

Költségvetés tervezési (HM) utasítás

KTV

Költségvetési törvény

KVA

Költségvetési igényekre vonatkozó adatok

KVK

Költségvetési keretszámok

KVT t

Költségvetés (részletes) terve (tervezete)

Ml

Védelmi tervezésre vonatkozó HM irányelv

OGY

Országgyűlés

OPC

Opciók (alternatívák)

TI

(HM KÁT) Tervezési intézkedés

VHU

Végrehajtási utasítás

VTB

Védelmi Tervező Bizottság

2. melléklet a 77/2005. (HK 10.) HM KÁT intézkedéshez

A 2006-2015. közötti időszakra vonatkozó 10 éves terv
és a 2006(+2) évi részletes tervek kidolgozásának tervezési folyamata (áttekintő ábra)

3. melléklet a 77/2005. (HK 10.) HM KÁT intézkedéshez

A VÉDELMI TERVEZÉS RÉSZLETES ELJÁRÁSRENDJE

a HM 2006-2015 közötti időszak 10 éves tervének,
a HM szervek és alárendelt szervezetek 2006 (2007, 2008) évi terveinek kidolgozására
3.1    Védelmi tervezés részletes eljárásrendje (táblázat, 9 lap)
Tartalmazza a tervezési tevékenységet, a tervezési tevékenység azonosítóját, a tevékenység végrehajtásának kezdő és befejező napját, a szükséges munkanapok számát, a megelőző tevékenység(ek) azonosítóját, a felelős és az együttműködő szervezeteket és a tevékenység során előálló dokumentum rövidített nevét.
A „szint” mutatja, hogy a tevékenység a TVTR melyik alrendszerébe tartozik.
3.2    A HM tervező szervek feladatai (7 lap)
Tartalmazza a tervező szerv, illetve a tevékenység azonosítóját, a tevékenységet és a szükséges munkanapok számát.

VÉDELMI TERVEZÉS RÉSZLETES ELJÁRÁSRENDJE

ID

FELADAT

IDŐ

KEZDÉS

HATÁRIDŐ

ELŐZŐ
FELADAT

FELELŐS

KÖZRE-
MŰKÖDŐ

SZINT

DOKUMENTUM

1

A VÉDELMI TERVEZÉS FOLYAMATA

225 d

2005. 04. 22.

2006. 03. 03.

 

 

 

 

 

2

7. § Védelmi tervezés előkészítése

6d

2005. 04. 22.

2005. 04. 29.

 

 

 

 

ELŐKÉSZÍTÉS

3

7. § (1) A honvédelmi miniszter által jóváhagyott 2005-2014 közötti időszak 10 éves tervének kiadása a HM és a haderőnemek tervező szerveinek.

1 d

2005. 04. 22.

2005. 04. 22.

 

HM VTF

 

1_TVT

10T

4

7. § (2) A perspektivikus állománytáblák és fejlesztési törzskönyvek alapján a szervezetek meglévő és elérendő képességei közötti különbségek megállapítása, javaslatok a szervezetek képességeinek fejlesztésére és fenntartására.

5d

2005. 04. 25.

2005. 04. 29.

3

HM HVK KTFCSF

HM VPNEF;
HM HPF;
HM TKF;
HM HFF;
haderőnemek

3_KFT

képességek

5

7. § (3) A HM és az alárendelt szervezetek tervezési mutatóinak, illetve alapadatainak (létszám, személyi járandóság, eszköz és készlet, létesítmény, kiképzési és működési normák stb.) pontosítása, egyeztetése.

5d

2005. 04. 25.

2005. 04. 29.

3

HM tervező szervek

haderőnemek

4_EKT

erőforrás alapadatok

6

8. § 10 éves képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségtervezés

70 d

2005. 05. 02.

2005. 08. 05.

 

 

 

 

KFT;
EKT

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek.

5d

2005. 05. 02.

2005. 05. 06.

4; 5

MH SZFP; MH LEP; MH ÖLTP; MH EÜP; SGSz-ek; HM és alárendelt szervezetek; HM HVK közvetlen szervezetek

HM tervező szervek

1_TVT

javaslatok

8

8. § (2) A 2006-2015 közötti időszak képesség és feladatterv tervezetek összeállítása, egyeztetése és átadása a HM felsőszintű gazdálkodó szervezeteinek (HM HPF, MH EÜP, MH ÖLTP, HM IKH, HM KPSZH).

10d

2005. 05. 09.

2005. 05. 20.

7

HVK KTFCSF

HADERŐ-
NEMEK

3_KFT

KFT_t

9

8. § (3) Az MH haderőfejlesztés feladatainak, a programelgondolásoknak összeállítása egyeztetése, a program, illetve project adatlapok átadása a HM VTF-nek, HM HPF, MH EÜP. a HM HFF, MH ÖLTP, HM IKH tervező szerveinek.

10d

2005. 05. 09..

2005. 05. 20.

7

HM HVK KTFCSF

haderőnemek

3_KFT

PEL

10

8. § (4) Személyi járandóságok, nemzetközi és egyes fejezeti kezelésű előirányzatok, egyéb kiadások összeállítása, egyeztetése a HM KPSZI-hatás, illetve felelősségi körébe tartozó erőforrás és költségterv tervezet elkészítése és átadása a HM VTF-nak.

10 d

2005. 05. 23.

2005. 06. 03.

9; 8

HM KPSZH

HM TKF;
HM HVK KTFCSF

4_EKT

EKT_t

11

8. § (5) A haderőfejlesztési program elgondolások alapján a humán és hadfelszerelési programok, illetve program végrehajtási tervek, finanszírozási okmányok kidolgozása, egyeztetése és átadása a HM VTF-nek

10d

2005. 05. 23.

2005. 06. 03.

8; 9

HM HPF;
HM HFF

HM TKF;
HVK KTFCSF

4_EKT

EKT_t

12

8. § (6) Az egészségügyi központi és intézményi szintű feladatok erőforrás és költség szükségleteinek, valamint költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, a MH EÜP erőforrás és költségterv tervezetének elkészítése és átadása a HM VTF-nek.

10 d

2005. 05. 23.

2005. 06. 03.

8; 7

MH EÜP

HM TKF;
HM HVK KTFCSF

4_EKT

EKT_t

13

8. § (7) A logisztikai támogatás körébe tartozó központi és intézményi szintű feladatok erőforrásszükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, az MH ÖLTP erőforrás és költségterv tervezetének elkészítése és átadása a HM VTF-nek.

10 d

2005. 05. 23.

2005. 06. 03.

8; 7

MH ÖLTP

HM TKF;
HM HVK KTFCSF

4_EKT

EKT_t

14

8. § (8) A HM IKH összeállítja a tárca infrastruktúrális erőforrás és költségterv tervezetét, valamint költségvetési igényét és átadja azt a HM VTF-nek.

10 d

2005. 05. 23.

2005. 06. 03.

8;7

HM IKH

HM TKF;
HM HVK KTFCSF

4_EKT

EKT_t

15

8. § (9) Az MH képesség és feladat terv tervezetének összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok (opciók) kidolgozása a döntésekhez, illetve a HM erőforrás és költségterv tervezetének kiegyensúlyozásához.

18d

2005. 05. 23.

2005. 06. 15.

9; 8

HM HVK KTFCSF

HM TKF

3_KFT

KFT_t

16

8. § (10) A tervek kiegyensúlyozására tett javaslatok (opciók) ha érintik a haderő korábban meghatározott rendeltetését, képességeit, ambíció szintjét javaslatok kidolgozása az MH képességei, feladata és a tervezés alapvetései módosítására.

18d

2005. 05. 23.

2005. 06. 15.

8; 9

HM VPNEF

HM HPF;
HM HVK KTFCSF;
MH EÜP;
MH ÖLTP;
HM IKH;
HM KPSZH;
HM VTF;
HM HFF

4_EKT

EKT_t

17

8. § (11) A HM tárca 2006-2015. évi erőforrás és költségtervvel megalapozott költségvetési igényterv tervezetének összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok (opciók) összegzése, előkészítése a döntésekhez, illetve a tervek kiegyensúlyozása.

8d

2005. 06. 06.

2005. 06. 15.

10; 14;
11; 12;
13

HM VTF

HM HPF;
HM HVK KTFCSF;
MH EÜP;
MH ÖLTP;
HM IKH;
HM KPSZH;
HM VTF

4_EKT

EKT_t

18

8. § (12) A HM fejezet várható költségvetési támogatás forráskereteinek, valamint a tervezéshez szükséges makrogazdasági/ védelemgazdasági mutatók - évenkénti bontásban történő megállapítása és átadása a HM VTF-nek.

3d

2005. 06. 13.

2005. 06. 15.

 

HM KPSZH

PM

5_KVT

KVA_t

19

8. § (13) Az MH képesség és feladat-, valamint a HM tárca erőforrás és költség tervezeteinek HM VTB elé terjesztése, döntések a tervek további pontosításához, (nagybani) kiegyensúlyozásához

5d

2005. 06. 16.

2005. 06. 22.

15; 16;
17; 1 8

HM VTF

HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF;
HM KPSZH

1_TVT

KFT_t;
EKT_t

20

8. § (14) A HM felsőszintű és haderőnemi tervező szervek tájékoztatása az MH képesség és feladat-és a HM erőforrás- és költségtervezéssé megalapozott költségvetési igényterv tervezeteiről, a HM VTB állásfoglalásairól, a további tervezés feladatokról.

3d

2005. 06. 23.

2005. 06. 27.

19

HM VTF

HM HVK KTFCSF

1_TVT

tájékoztatás

21

8. § (15) A képesség és feladatok, erőforrások és költségek, valamint költségvetési igények (vissza) tervezése, a döntéseknek megfelelően pontosított tervjavaslatok átadása a HM HVK KTFCSF-nek és a HM VTF-nek.

4d

2005. 06. 28.

2005. 07. 01.

20

HM tervező szervek

HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF;
HM VTF

1_TVT

KFT_t;
EKT_j

22

8. § (16) Az MH képesség és feladatterv-, valamint HM tárca erőforrás- és költségterv javaslatok összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok kidolgozása a döntésekhez, illetve a tervjavaslatok kiegyensúlyozásához.

6d

2005. 07. 04.

2005. 07. 11.

21

HM VTF;
HM HVK KTFCSF

HM tervező szervek

1_TVT

KFT_j;
EKT_j

23

8. § (17) Az MH képesség és feladatterv-, valamint a HM tárca erőforrás és költségterv javaslatainak HM VTB előterjesztése, a tervjavaslatok elfogadása, a kiegyensúlyozott terveknek Miniszter által történő jóváhagyása.

13d

2005. 07. 12.

2005. 07. 28.

22

HM VTF

HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF

1_TVT

KFT;
EKT

24

8. § (18) A HM erőforrás és költségtervének HM védelmi szakfeladatrendnek megfelelő véglegesítése. A HM 2006-8. évi erőforrás és költségtervének átadása a HM KPSZH-nak a HM költségvetés megtervezéséhez, a HM HFF-nek az éves Beszerzési terv elkészítéséhez.

6d

2005. 07. 29.

2005. 08. 05.

23

HM VTF

HM KPSZH

4_EKT

EKT_költ-
ségvetési
szerkezetben

25

9. § A HM fejezet költségvetésének tervezése

53 d

2005. 06. 15.

2005. 08. 26.

 

 

 

 

KVT; KPP

26

9. § (1) a „M fejezet 2006 évi költségvetés tervének összeállításához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló HM utasítás”tervezetének elkészítése, egyeztetése, miniszter jóváhagyása, a HM utasítás kiadása.

10d

2005. 06. 15.

2005. 06. 28.

 

HM KPSZH

HM VTF

5_KVT

KAU

27

9. § (2) A költségvetés tervezési adatainak és a költségvetési törvényben felvenni javasolt normaszöveg összeállítása, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak.

8d

2005. 07. 07.

2005. 07. 18.

26

HM költségvetési szervek

HM TPSZI-k

5_KVT

KVA

28

9. § (3) A „M fejezet költségvetés részletes terv tervezetének”elkészítése, egyeztetése.

5d

2005. 08. 08.

2005. 08. 12.

26; 24

HM KPSZH

HM HVK KTFCSF;
HM VTF;
HM VPNEF

5_KVT

KVT_t

29

9. § (4) A „öltségvetési részletes terv alapján a „M fejezet költségvetési parlamenti prezentációjának”és a költségvetési javaslat normaszövegének összeállítása, miniszteri jóváhagyása és megküldése a pénzügyminiszternek.

10d

2005. 08. 15.

2005. 08. 26.

28

HM KPSZH

HM VTF

1_TVT

KPP

30

10. § Az alárendelt szervezetek képesség- és feladat, valamint erőforrás és költségtervei

52 d

2005. 08. 25.

2005. 11. 07.

 

 

 

 

10T

31

10. § (1) Az alárendelt szervezetek 2006 (2007, 2008) évi részletes tervei kidolgozására vonatkozó védelmi tervezési intézkedés tervezetének elkészítése, egyeztetése és HM VTB elé erjesztése.

22 d

2005. 08. 25.

2005. 09. 23.

28; 23

HM VTF

HM TKF;
HM HVK KTFCSF

1_TVT

VTI_t

32

10. § (2) A védelmi tervezési intézkedés tervezetének elfogadása, aláírása és kiadása a haderőnemeknek és a HM-nek közvetlenül alárendelt szervezeteknek.

10d

2005. 09. 26.

2005. 10. 07.

31

HM VTF

HM tervező szervek

1_TVT

VTI

33

10. § (3) A HM KÁT védelmi tervezési intézkedés alapján a haderőnemek alárendelt szervezeteinél részére a 2006 (2007, 2008) évi feladatok, valamin a tervezhető erőforrások és költségvetés előirányzatok meghatározása.

5d

2005. 10. 10.

2005. 10. 14.

32

MH SZFP;
MH LEP;
MH ÖLTP

HM tervező szervek

1_TVT

haderőnemi VTI

34

10. § (4) A védelmi tervezési intézkedések alapján a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006-8 évi képesség és feladatterv tervezeteinek elkészítése.

5d

2005. 10. 17.

2005. 10. 21.

32; 33

HM és alárendelt szervezetek

haderő-
nemek,
HM tervező szervek

3_KFT

KFT_t

35

10. § (5) Az utalt HM szervek és alárendel szervezetek 2006 (2007, 2008) évi egészségügyi-
logisztikai- stb. erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása.

5d

2005. 10. 17.

2005. 10. 21.

32; 33

utalt HM szervek, alárendelt szervezetek

ellátó szervek

4_EKT

EKT_t

36

10. § (6) A gazdasági szervvel rendelkező HM szervek, katonai szervezetek, hivatalok és háttérintézmények 2006-8. évi erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, az erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése.

5d

2005. 10. 24.

2005. 10. 28.

32; 33;
34

HM és alárendelt szervezetek; katonai szervezetek

MH felsőszintű gazdálkodó szervek

4_EKT

EKT_t

37

10. § (7) Az SGSz-ek 2006-8. évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai- stb. erőforrások és költségvetési igények összeállítása, erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése és elterjesztése.

5d

2005. 10. 24.

2005. 10. 28.

34

MK KBH; ZMNE; MK KFH; Katonai ügyészségek

HM HVK KTFCSF;
MH ÖLTP;
MH EÜP;
HM KPSZH

4_EKT

EKT_t

38

10. § (8) A költségvetési igénytervek alapján a központi ellátó szervek, és az ajánlatkérői jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek összeállítása és felterjesztése és megküldése az MH ÖLTP-nek (MH EÜP-nek).

5d

2005. 10. 31.

2005. 11. 07.

37; 36

ajánlatkérő szervek, központi ellátó szervek

 

1_TVT

 

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítja képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek.

5d

2005. 10. 31.

2005. 11. 07.

37; 36

MH SZFP;
MH LEP;
MH ÖLTP;
MH EÜP;
HM KPSZH

 

1_TVT

 

40

11. § HM 10 éves terve

67 d

2005. 11. 08.

2006. 02. 08.

 

 

 

 

 

41

11. § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek.

4d

2005. 11. 08.

2005. 11. 11.

37; 39

HM HVK KTFCSF;
MH EÜP;
HM KPSZH;
HM IKH;
MH ÖLTP

haderő-
nemek,
SGSz-ek

4_EKT

EKT_t

42

11. § (2) A központi ellátó szervek és az ajánlatkérő jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek felülvizsgálata, az MH Éves Beszerzési Tervének elkészítése és megküldése a HM VTF-nek.

4d

2005. 11. 14.

2005. 11. 17.

41; 38

MH ÖLTP;
MH EÜP

 

1_TVT

ÉBT

43

11. § (3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM helyettes államtitkári, HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

10d

2005. 11. 14.

2005. 11. 25.

41

HM VTF;
HM HVK KTFCSF;
HM VPNEF;
HM KPSZH

HM tervező szervek

1_TVT

10T_f,m

44

11. § (4) Az MH Éves Beszerzési Tervének - az MH képesség és feladat-, valamint a HM erőforrás-és költségterve alapján történő - felülvizsgálata, a felülvizsgált beszerzési terv, valamint a HM erőforrás- és költségterv átadása a HM KPSZH észére.

2d

2005. 11. 28.

2005. 11. 29.

43; 42

HM VTF

MH ÖLTP;
MH EÜP

1_TVT

ÉBT_t

45

11. § (5) A „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves erve tervezetének”összeállítása, egyeztetése és a HM VTB által történő elfogadása.

8d

2005. 11. 28.

2005. 12. 07.

43

HM VTF

HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF;
HM KPSZH

1_TVT

10T_t

46

11. § (6) Az MH Éves Beszerzési Tervének a HM fejezet költségvetési terv javaslatával történő egyeztetése, az Éves Beszerzési Terv ellenjegyzése és megküldése a HM HFF részére.

8d

2005. 11. 30.

2005. 12. 09.

44; 28

HM KPSZH

HM VTF

1_TVT

ÉBT_e

47

11. § (8) A HM VTF által felülvizsgált és a HM KPSZH által ellenjegyzett MH Éves Beszerzési Terv - a HM HVKF, a HM VGHÁT, a HM JHÁT és a HM KÁT útján történő - felterjesztése a honvédelmi miniszternek jóváhagyásra.

3d

2005. 12. 13.

2005. 12. 15.

46

HM HFF

HM VTF;
HM KPSZH

1_TVT

ÉBT

48

11. § (9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve első évének pontosítása.

18d

2005. 12. 16.

2006. 01. 10.

47

HM VTF;
HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF;
HM KPSZH

HM tervező szervek

1_TVT

10T_p

49

11. § (10) A 10 éves terv tartalmáról szóló jelentésnek a Kormány által történő tudomásulvétele után a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”honvédelmi miniszteri jóváhagyása.

15d

2006. 01. 11.

2006. 01. 31.

49

HM VTF

 

1_TVT

10T

50

11. § (11) Az MH Éves Beszerzési Tervének miniszteri jóváhagyása. A jóváhagyott terv megküldése a HM BBBH, a HM KPSZH, a HM VTF, és az MH ÖLTP részére, valamint az érintett szervezetek tájékoztatása beszerzési tervről.

6d

2006. 01. 24.

2006. 01. 31.

49; 48

HM HFF

HM VTF;
HM KPSZH

1_TVT

ÉBT

51

11. § (12) A 10 éves terv és a 2006. évi feladatok végrehajtására, a HM szervek és az alárendelt szervezetek részletes terveinek kidolgozására vonatkozó HM utasítás tervezet”készítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása, a HM utasítás kiadása.

6d

2006. 02. 01.

2006. 02. 08.

50

HM TKF

HM VPNEF;
HM HVK KTFCSF;
HM KPSZH;
HM VTF

1_TVT

VHU

52

12. § A költségvetés (vissza)tervezése

36 d

2005. 12. 28.

2006. 02. 15.

 

 

 

 

KVT

53

12. § (1) A költségvetési törvényben elfogadott előirányzatok és szabályok szerint, illetve kerete között a HM fejezet 2006 évi költségvetés keretszámainak megállapítása, miniszter jóváhagyása.

10d

2005. 12. 28.

2006. 01. 10.

 

HM KPSZH

 

5_KVT

KVK

54

12. § (2) Az intézményi 2006 évi költségvetés tervjavaslatok elkészítésének és felülvizsgálatának rendjére vonatkozó HM utasítás tervezet elkészítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása és a HM utasítás kiadása.

10d

2005. 12. 28.

2006. 01. 10.

 

HM KPSZH

 

5_KVT

KTU

55

12. § (3) A Kincstári költségvetés összeállítása benyújtása a Kincstárhoz.

3d

2006. 01. 11.

2006. 01. 13.

54

HM KPSZH

 

5_KVT

KKV

56

12. § (4) A fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználási rendjéről szóló HM rendelet elkészítése, miniszteri jóváhagyása, kiadása.

26 d

2006. 01. 11.

2006. 02. 15.

54

HM KPSZH

 

5_KVT

FER

57

13. § A HM szervek és az alárendelt szervezetek részletes tervei

38 d

2006. 01. 11.

2006. 03. 03.

 

 

 

 

KFT_haderőnem;
KFT_intézmény;
EKT_haderőnem;
EKT_intézmény

58

13. § (1)Az intézményi elemi költségvetések elkészítése, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak.

35 d

2006. 01. 11.

2006. 02. 28.

55

HM költségvetési szervek

HM TPSZI-k

5_KVT

EKV

59

13. § (2) a 2006 (2007, 2008) évi „eladat és munkatervek”valamint az „rőforrás és költségtervek”elkészítése, egyeztetése.

14d

2006. 02. 09.

2006. 02. 28.

55; 52

HM és alárendelt szervezetek

HM tervező szervek

1_TVT

FMT;
EKT

60

13. § (3) A HM szervek és alárendelt szervezetek „eladat és munkatervei”valamint „rőforrás és költségterveinek”felterjesztése az illetékes szolgálati elöljáróknak/ hivatali feletteseknek, a tervek jóváhagyása.

3d

2006. 03. 01.

2006. 03. 03.

60

elöljárók, felettesek

 

1_TVT

FMT;
EKT

A HM TERVEZŐ SZERVEK FELADATAI

ID

TERVEZŐ SZERVEK ÉS FELADATAIK

RÁFORDÍTÁS (d=munkanap)

1

HM TKF

11 d

47

11. § (7) A HM VTB által elfogadott 10 éves tervjavaslat alapján a „0 éves terv tartalmáról szóló jelentés”elkészítése, eqyeztetése, honvédelemi miniszteri jóváhagyása és előterjesztése a Kormánynak.

5d

52

11. § (12) A „0 éves terv és a 2006. évi feladatok végrehajtására, a HM szervek és az alárendelt szervezetek részletes terveinek kidolgozására vonatkozó HM utasítás tervezet”készítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása, a HM utasítás kiadása.

6d

2

HM KPSZH

132 d

10

8. § (4) Személyi járandóságok, nemzetközi és egyes fejezeti kezelésű előirányzatok, egyéb kiadások összeállítása, egyeztetése a HM KPSZH hatás, illetve felelősségi körébe tartozó erőforrás és költségterv tervezet elkészítése és átadása a HM VTF-nak.

10 d

18

8. § (12) A HM fejezet várható költségvetési támogatás forráskereteinek, valamint a tervezéshez szükséges makrogazdasági/ védelemgazdasági mutatók - évenkénti bontásban történő megállapítása és átadása a HM VTF-nek

3:00 de.

26

9. § (1) a „M fejezet 2006 évi költségvetési tervének összeállításához szükséges adatszolgáltatás rendjéről szóló HM utasítás”tervezetének elkészítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása, a HM utasítás kiadása.

10 d

28

9. § (3) A „M fejezet költségvetés részletes terv tervezetének”elkészítése, egyeztetése.

5d

29

9. § (4) A költségvetési részletes terv alapján a „M fejezet költségvetési parlamenti prezentációjának”és a költségvetési javaslat normaszövegének összeállítása, miniszteri jóváhagyása és megküldése a pénzügyminiszternek.

10d

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítják képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek

5d

41

11. § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek

4d

43

11. § (3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM helyettes államtitkári, HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

10d

46

11. § (6) Az MH Éves Beszerzési Tervének a HM fejezet költségvetési tervjavaslatával történő egyeztetése, az Éves Beszerzési Terv ellenjegyzése és megküldése a HM HFF részére.

8d

49

11. § (9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”első évének pontosítása

18 d

54

12. § (1) A költségvetési törvényben elfogadott előirányzatok és szabályok szerint, illetve keretei között a HM fejezet 2006 évi költségvetési keretszámainak megállapítása, miniszteri jóváhagyása

10d

55

12. § (2) Az intézményi 2006 évi költségvetési tervjavaslatok elkészítésének és felülvizsgálatának rendjére vonatkozó „M utasítás tervezet”elkészítése, egyeztetése, miniszteri jóváhagyása és a HM utasítás kiadása

10d

56

12. § (3) A Kincstári költségvetés összeállítása, benyújtása a Kincstárhoz

3d

57

12. § (4) A fejezeti kezelésű előirányzatok felhasználási rendjéről szóló „M rendelet”elkészítése, miniszteri jóváhagyása, kiadása

26 d

3

HM TERVEZŐ SZERVEK

9d

5

7. § (3) A HM és az alárendelt szervezetek tervezési mutatóinak, illetve alapadatainak (létszám, személyi járandóság, eszköz és készlet, létesítmény, kiképzési és működési normák stb.) pontosítása, egyeztetése

5d

21

8. § (15) A képesség és feladatok, erőforrások és költségek, valamint költségvetési igények (vissza) tervezése, a döntéseknek megfelelően pontosított tervjavaslatok átadása a HM HVK KTFCSF-nek és a HM VTF-nek

4d

4

MH SZFP

15 d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

33

10. § (3) A HM KÁT védelmi tervezési intézkedés alapján a haderőnemek alárendelt szervezeteinek részére a 2006 (2007, 2008) évi feladatok, valamint a tervezhető erőforrások és költségvetési előirányzatok meghatározása

5d

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítják képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek

5d

5

MH LEP

15 d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

33

10. § (3) A HM KÁT védelmi tervezési intézkedés alapján a haderőnemek alárendelt szervezeteinek részére a 2006 (2007, 2008) évi eladatok, valamint a tervezhető erőforrások és költségvetési előirányzatok meghatározása

5d

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítják képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek

5d

6

MH ÖLTP

33 d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

13

8. § (7) A logisztikai támogatás körébe tartozó központi és intézményi szintű feladatok erőforrásszükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, az MH ÖLTP erőforrás és költségterv tervezetének elkészítése és átadása a HM VTF-nek

10d

33

10. § (3) A HM KÁT védelmi tervezési intézkedés alapján a haderőnemek alárendelt szervezeteinek részére a 2006 (2007, 2008) évi feladatok, valamint a tervezhető erőforrások és költségvetési előirányzatok meghatározása

5d

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítják képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek

5d

41

1 . § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek

4d

42

1. § (2) A központi ellátó szervek és az ajánlatkérő jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek felülvizsgálata, az MH Éves Beszerzési Tervének elkészítése és megküldése a HM VTF-nek.

4d

7

ZMNE

5d

37

10. § (7) Az SGSz-ek 2006-8. évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai stb. erőforrások és költségvetési igények összeállítása, erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése és felterjesztése

5d

8

MK KBH

5d

37

10. § (7) Az SGSz-ek 2006-8. évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai stb. erőforrások és költségvetési igények összeállítása, erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése és felterjesztése

5d

9

MK KFH

5d

37

10. § (7) Az SGSz-ek 2006-8. évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai stb. erőforrások és költségvetési igények összeállítása, erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése és felterjesztése

5d

10

KATONAI ÜGYÉSZSÉGEK

5d

37

10. § (7) Az SGSz-ek 2006-8. évi kiképzési és működés fenntartási feladatai végrehajtásához szükséges egészségügyi-, logisztikai stb. erőforrások és költségvetési igények összeállítása, erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése és felterjesztése

5d

11

HM SZERVEK

29 d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

34

10. § (4) A védelmi tervezési intézkedések alapján a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006-8 évi képesség és feladatterv tervezeteinek elkészítése

5d

36

10. § (6) A gazdasági szervvel rendelkező HM szervek, katonai szervezetek, hivatalok és háttérintézmények 2006-8. évi erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, az erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése

5d

60

13. § (2) a 2006 (2007, 2008) évi „eladat és munkatervek”valamint az „rőforrás és költségtervek”elkészítése, egyeztetése

14 d

12

ALÁRENDELT SZERVEZETEK

24 d

34

10. § (4) A védelmi tervezési intézkedések alapján a HM szervek és az alárendelt szervezetek 2006-8 évi képesség és feladatterv tervezeteinek elkészítése

5d

35

10. § (5) Az utalt HM szervek és alárendelt szervezetek 2006 (2007, 2008) évi egészségügyi-, logisztikai- stb. erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása

5d

60

3. § (2) a 2006 (2007, 2008) évi „eladat és munkatervek”valamint az „rőforrás és költségtervek”elkészítése, egyeztetése

14 d

13

KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK

35 d

59

3. § (1)Az intézményi elemi költségvetések elkészítése, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak

35 d

14

HM KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK

8d

27

9. § (2) A költségvetés tervezési adatainak és a költségvetési törvényben felvenni javasolt normaszöveg összeállítása, egyeztetése és felterjesztése a HM KPSZH-nak

8d

15

HM IKH

14 d

14

8. § (8) A HM IKH összeállítja a tárca infrastrukturális erőforrás és költségterv tervezetét, valamint költségvetési igényét és átadja azt a HM VTF-nek

10d

41

11 . § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek

4d

16

FELETTESEK

3d

61

13. § (3) A HM szervek és alárendelt szervezetek „eladat és munkatervei”valamint „rőforrás és költségterveinek”felterjesztése az illetékes szolgálati elöljáróknak/ hivatali feletteseknek, a tervek jóváhagyása

3d

17

ELÖLJÁRÓK

3d

61

13. § (3) A HM szervek és alárendelt szervezetek „eladat és munkatervei”valamint „rőforrás és költségterveinek”felterjesztése az illetékes szolgálati elöljáróknak/ hivatali feletteseknek, a tervek jóváhagyása

3d

18

HVK KTFCSF

81 d

4

7. § (2) A perspektivikus állománytáblák és fejlesztési törzskönyvek alapján a szervezetek meglévő és elérendő képességei közötti különbségek megállapítása, javaslatok a szervezetek képességeinek fejlesztésére és fenntartására.

5d

8

8. § (2) A 2006-2015 közötti időszak képesség és feladatterv tervezetek összeállítása, egyeztetése és átadása a HM felsőszintű gazdálkodó szervezeteinek (HM HPF, MH EÜP, MH ÖLTP, HM IKH, HM KPSZH)

10d

9

8. § (3) Az MH haderőfejlesztés feladatainak, a programelgondolásoknak összeállítása, egyeztetése, a program, illetve project adatlapok átadása a HM VTF-nek, HM HPF, MH EÜP, a HM HFF, MH ÖLTP, HM IKH tervező szerveinek.

10d

15

8. § (9) Az MH képesség és feladat terv tervezetének összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok (opciók) kidolgozása a döntésekhez, illetve a HM erőforrás és költségterv tervezetének kiegyensúlyozásához.

18 d

22

8. § (16) Az MH képesség és feladatterv-, valamint HM tárca erőforrás- és költségterv javaslatok összeállítása, egyeztetése,

6d

41

11. § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek

4d

43

1. § (3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM helyettes államtitkári, HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

10d

49

1. § (9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”első évének pontosítása

18d

19

HM VTF

127 d

3

7. § (1) A honvédelmi miniszter által jóváhagyott 2005-2014 közötti időszak 10 éves tervének kiadása a HM és a haderőnemek tervező szerveinek

1 d

17

8. § (11) A HM tárca 2006-2015. évi erőforrás és költségtervvel megalapozott költségvetési igényterv tervezetének összeállítása,

8d

19

8. § (13) Az MH képesség és feladat-, valamint a HM tárca erőforrás és költség tervezeteinek HM VTB elé terjesztése, döntések a tervek további pontosításához, (nagybani) kiegyensúlyozásához

5d

20

8. § (14) A HM felsőszintű és haderőnemi tervező szervek tájékoztatása az MH képesség és feladat-, és a HM erőforrás- és költségtervezéssel megalapozott költségvetési igényterv tervezeteiről, a HM VTB állásfoglalásairól, a további tervezési feladatokról

3d

22

8. § (16) Az MH képesség és feladatterv-, valamint HM tárca erőforrás- és költségterv javaslatok összeállítása, egyeztetése, alternatív javaslatok kidolgozása a döntésekhez, illetve a tervjavaslatok kiegyensúlyozásához

6d

23

8. § (17) Az MH képesség és feladatterv-, valamint a HM tárca erőforrás és költségterv javaslatainak HM VTB előterjesztése, a tervjavaslatok elfogadása, a kiegyensúlyozott terveknek Miniszter által történő jóváhagyása

13d

24

8. § (18) A HM erőforrás és költségtervének HM védelmi szakfeladatrendnek megfelelő véglegesítése. A HM 2006-8. évi erőforrás és költségtervének átadása a HM KPSZH-nak a HM költségvetés megtervezéséhez, a HM HFF-nek az éves Beszerzési terv elkészítéséhez

6d

31

10. § (1) Az alárendelt szervezetek 2006 (2007, 2008) évi részletes tervei kidolgozására vonatkozó védelmi tervezési intézkedés tervezetének elkészítése, egyeztetése és HM VTB elé terjesztése

22 d

32

10. § (2) A védelmi tervezési intézkedés tervezetének elfogadása, aláírása és kiadása a haderőnemeknek és a HM-nek közvetlenül alárendelt szervezeteknek

10d

43

11. § (3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM helyettes államtitkári, HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

10 d

44

11. § (4) Az MH Éves Beszerzési Tervének - az MH képesség és feladat-, valamint a HM erőforrás- és költségterve alapján történő - felülvizsgálata, a felülvizsgált beszerzési terv, valamint a HM erőforrás- és költségterv átadása a HM KPSZH részére.

2d

45

11. § (5) A „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve tervezetének”összeállítása, egyeztetése és a HM VTB által történő elfogadása.

8d

49

11. § (9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”első évének pontosítása

18d

50

11. § (10) A 10 éves terv tartalmáról szóló jelentésnek a Kormány által történő tudomásulvétele után a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”honvédelmi miniszteri jóváhagyása.

15d

20

MH EÜP

28 d

 

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

12

8. § (6) Az egészségügyi központi és intézményi szintű feladatok erőforrás és költség szükségleteinek, valamint költségvetési igényeinek összeállítása, egyeztetése, a MH EÜP erőforrás és költségterv tervezetének elkészítése és átadása a HM VTF-nek.

10d

39

10. § (9) A haderőnemi parancsnokságok, az MH ÖLTP, az MH EÜP, és a HM KPSZH összeállítják képesség és feladatterv-, erőforrás és költségterv tervezeteiket, és felterjesztik/átadják az illetékes tervező szerveknek

5d

41

1. § (1) A HM felsőszintű tervező szervekhez beérkezett képesség és feladat-, valamint erőforrás és költségterv tervezetek felülvizsgálata, a tervek átadása a HM VTF-nek

4d

42

11. § (2) A központi ellátó szervek és az ajánlatkérő jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek felülvizsgálata, az MH Éves Beszerzési Tervének elkészítése és megküldése a HM VTF-nek.

4d

21

HM VPNEF

46 d

16

8. § (10) A tervek kiegyensúlyozására tett javaslatok (opciók) ha érintik a haderő korábban meghatározott rendeltetését, képességeit, ambíció szintjét, javaslatok kidolgozása az MH képességei, feladatai és a tervezés alapvetései módosítására

18d

43

11. § (3) A 10 éves terv fejezeteinek és mellékleteinek kidolgozása, egyeztetése, a mellékletek HM helyettes államtitkári, HVK törzsigazgatói jóváhagyása.

10d

49

11. § (9) Az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény alapján a „M 2006-2015 közötti időszak 10 éves terve”első évének pontosítása

18d

22

KATONAI SZERVEZETEK

5d

36

10. § (6) A gazdasági szervvel rendelkező HM szervek, katonai szervezetek, hivatalok és háttérintézmények 2006-8. évi erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, az erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése

5d

23

HIVATALOK ÉS HÁTTÉRINTÉZMÉNYEK

5d

36

10. § (6) A gazdasági szervvel rendelkező HM szervek, katonai szervezetek, hivatalok és háttérintézmények 2006-8. évi erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása, az erőforrás és költségterv tervezetek elkészítése

5d

24

HM HPF

10 d

11

8. § (5) A haderőfejlesztési program elgondolások alapján a humán és hadfelszerelési programok, illetve program végrehajtási tervek, finanszírozási okmányok kidolgozása, egyeztetése és átadása a HM VTF-nek

10 d

25

HM HFF

19 d

11

8. § (5) A haderőfejlesztési program elgondolások alapján a humán és hadfelszerelési programok, illetve program végrehajtási tervek, finanszírozási okmányok kidolgozása, egyeztetése és átadása a HM VTF-nek

10d

48

11. § (8) A HM VTF által felülvizsgált és a HM KPSZH által ellenjegyzett MH Éves Beszerzési Terv - a HM HVKF, a HM VGHÁT, a HM JHÁT és a HM KÁT útján történő - felterjesztése a honvédelmi miniszternek jóváhagyásra

3d

51

11. § (11) Az MH Éves Beszerzési Tervének miniszteri jóváhagyása. A jóváhagyott terv megküldése a HM BBBH, a HM KPSZH, a HM VTF, és az MH ÖLTP részére, valamint az érintett szervezetek tájékoztatása beszerzési tervről

6d

26

SGSz-ek

5d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

27

HM HIVATALOK

5d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

28

HÁTTÉRINTÉZMÉNYEK

5d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

29

HVK KÖZVETLEN SZERVEZETEK

5 d

7

8. § (1) A haderőnemek és HM szervek képességeire és feladataira vonatkozó adatok, javaslatok, a feladatok végrehajtásához szükséges erőforrások és költségvetési igények összeállítása, egyeztetése és átadása az illetékes HM tervező szerveknek

5d

30

KÖZPONTI ELLÁTÓ SZERVEK

5d

38

10. § (8) A költségvetési igénytervek alapján a központi ellátó szervek, és az ajánlatkérői jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek összeállítása és felterjesztése és megküldése az MH ÖLTP-nek (MH EÜP-nek)

5d

31

AJÁNLATKÉRŐ SZERVEK

5d

38

10. § (8) A költségvetési igénytervek alapján a központi ellátó szervek, és az ajánlatkérői jogosultsággal felruházott szervezetek éves beszerzési terveinek összeállítása és felterjesztése és megküldése az MH ÖLTP-nek (MH EÜP-nek)

5d

32

UTALT HM SZERVEK

5d

35

10. § (5) Az utalt HM szervek és alárendelt szervezetek 2006 (2007, 2008) évi egészségügyi-, logisztikai- stb. erőforrás szükségleteinek és költségvetési igényeinek összeállítása

5d

4. melléklet a 77/2005. (HK 10.) HM KÁT intézkedéshez

A TVTR FEJLESZTÉSÉNEK FELADAT- ÉS ÜTEMTERVE

Fsz.

Feladat

Felelős

Együttműködő

Határidő

1.

A tervezési folyamat módszertani koordinációja

HM VTF

alrendszerek

folyamatos

2.

Módszertani tapasztalatok gyűjtése, elemzése és értékelése

HM VTF

alrendszerek

folyamatos

3.

A tervezési okmányminták és azok kitöltési útmutatóinak kidolgozása

alrendszerek

részrendszerek

2005. 04. 30

4.

A haderőfejlesztés programalapú tervezése (50/2004. HM utasítás korrekciója)

KFTAR

EKTAR

2005. 06. 15

5.

A képesség és feladat rendszer (struktúra) kidolgozása, bevezetése

KFTAR

EKTAR

2005. 09. 30

6.

Az alrendszerek részletes tervezési eljárásrendjének kidolgozása

alrendszerek

részrendszerek

2005. 09. 30

7.

A HM Védelmi Szakfeladatrend kidolgozása, bevezetése, alkalmazása és karbantartása (103/2004. HM utasítás szerint)

EKTAR

alrendszerek

2005. 12. 31

8.

Jelentés a 2005. évi tervezési folyamat tapasztalatairól

HM VTF

alrendszerek

2005. 11. 30

9.

Javaslat a 2006. évi tervezési és rendszerfejlesztési feladatok szabályzására

HM VTF

alrendszerek

2005. 11. 30

10.

A Védelmi Tervezési Kézikönyv tervezet kidolgozása

HM VTF

al- és részrendszerek

2006. 01. 31

11.

A TVTR védelmi tervezési eljárásrendjének módosítása

HM VTF

alrendszerek

2006. 01. 31

*

Az intézkedést a 10/2020. (HK 4.) HM KÁT szakutasítás 1. § e) pontja hatályon kívül helyezte 2020. április 10. napjával.

1.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete Biztonsági Beruházási Programja magyarországi végrehajtási rendjéről és szabályairól szóló 31/2000. (X. 27.) HM rendelet szabályozza.

2.

217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet az államháztartás működési rendjéről.

*,

Az intézkedés aláírásának napja: 2005. április 25.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére