• Tartalom

29/2004. (BK 20.) BM utasítás

29/2004. (BK 20.) BM utasítás

az internet tartalomszolgáltatóként történő belügyi igénybevételéről*

2004.11.05.
Az internet tartalomszolgáltatóként történő belügyi igénybevételének szabályairól, a Kormányzati Informatikai Egyeztető Tárcaközi Bizottság (a továbbiakban: KIETB) központi államigazgatási szervek internet-tevékenységére, valamint az általuk működtetett honlapok tartalmi és formai követelményeire vonatkozó 19. számú ajánlásának (a továbbiakban: Ajánlás) megvalósítása érdekében kiadom az alábbi
u t a s í t á s t :
1. Az utasítás hatálya kiterjed a Belügyminisztérium (a továbbiakban: minisztérium) hivatali szervezeteire (a továbbiakban: hivatali egységek), a minisztérium hivatali tevékenységét segítő szervezetekre (a továbbiakban: minisztériumi szervek), a belügyminiszter irányítása alá tartozó önálló szervezetekre (a továbbiakban: önálló belügyi szervek), a belügyminiszter által vagy útján irányított központi államigazgatási szervekre, valamint a belügyminiszter közreműködésével irányított Kormány területi szervekre (a továbbiakban: fővárosi és megyei közigazgatási hivatalok). (A felsorolt szervek együtt a továbbiakban: belügyi tartalomszolgáltató szervek.)

2. A szakmai feladatok hatékony ellátásához szükséges információkhoz, szolgáltatásokhoz való hozzáférés érdekében – az adatbiztonsági és a gazdaságossági követelmények érvényesítése mellett – elő kell segíteni a belügyi dolgozók munkahelyi internet-használatát. Az internet szolgáltatásait kizárólag munkahelyi eszközökön és csak a munkaköri feladatok ellátásához lehet igénybe venni, személyes célokra nem.

3. A belügyi tartalomszolgáltató szervek interneten történő megjelenésének célja:
a) a kezelésükben lévő közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzététele,
b) az ügyfél-tájékoztatás és az elektronikus ügyintézés támogatása,
c) a szakmai feladatok ellátásának segítése,
d) a lakossággal való párbeszéd, arculatépítés.

4. A szervezeti összetartozást is kifejező, egymással informatikai, tartalmi és formai szempontból is összehangolt, önálló honlap alatt felépített és karbantartott információkkal jelenjenek meg:
a) a minisztérium hivatali egységei (egy közös honlap alatt),
b) a minisztériumi szervek (egy-egy saját honlap alatt),
c) az önálló belügyi szervek (egy-egy saját honlap alatt),
d) a belügyminiszter által vagy útján irányított központi államigazgatási szervek (egy-egy saját honlap alatt),
e) a közigazgatási hivatalok (egy közös honlap alatt).

5. Önálló domain néven is elérhető honlapot kell létrehozni a mindenkori országgyűlési képviselői, a helyi önkormányzati, valamint Európa Parlamenti választások, továbbá a népszavazások előkészítésének és eredményei publikálásának támogatására. Folyamatosan biztosítani kell a választástörténeti adatok interneten történő elérését.

6. Önálló domain néven is elérhető honlapot kell működtetni a helyi önkormányzatok Európai Unióhoz tartozásból adódó feladatai ellátásának, illetve lehetőségei kihasználásának segítése céljából (BM Önkormányzati EU Információs Központ).

7. A 4. pontban meghatározottakon túl a belügyi tartalomszolgáltató szervek, illetve azok egyes szervezeti egységei önálló domain néven regisztrált és elérhető más honlappal csak a BM Informatikai Hivatal előzetes egyetértése után jelenhetnek meg. A megjelenési igényről kialakított véleményéről a BM Informatikai Hivatal 30 napon belül tájékoztatja az igényt bejelentő belügyi tartalomszolgáltató szerv vezetőjét.

8. A honlapok nyitóoldalán szerepeltetni kell a KIETB 19. sz. Ajánlásban meghatározott formai és design elemeket (1. számú melléklet). Az elemek elhagyására, illetve azoktól történő eltérésre a BM Informatikai Hivatallal egyetértésben csak abban az esetben kerülhet sor, ha az a tartalomszolgáltató belügyi szervek tevékenységével kapcsolatban nem értelmezhető.

9. Az Interneten közzé kell tenni a belügyi tartalomszolgáltató szervekkel, illetve kezelésükben lévő és tevékenységükre vonatkozó közérdekű, valamint közérdekből nyilvános információkat, így különösen az alábbi adatkörökben:
a) a szervezeti felépítés, a feladat- és hatáskör, az illetékességi terület, a működés jellemzői, a címadatok és elektronikus elérhetőségek, a vezetők elérhetőségei, az ügyfélfogadás rendje (2. számú melléklet 2/1–3. és 5. pont),
b) a kihelyezett közigazgatási tevékenységet végző gazdálkodó szervek, illetve a belügyi szervek tevékenységi köréhez kapcsolódó szakmai és civil szervezetek (2. számú melléklet 2/6–7. pont),
c) a hatósági ügyek és az azok intézését segítő ismeretek, tanácsok, szolgáltatások,
d) az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos lehetőségek, letölthető dokumentumok, formanyomtatványok, kitöltési útmutatók (2. számú melléklet 2/7. pont),
e) az eljárások, intézkedések alá vont személyek jogai, jogorvoslati lehetőségei,
f) a jogalkotó tevékenység,
g) a közigazgatás-szervezési, a közszolgálati tevékenység,
h) a jogkövető magatartást, az áldozatvédelmet, a jogsértések, balesetek, katasztrófák megelőzését, elhárítását, a bűnüldözést segítő tájékoztatók,
i) a határőrizettel, határforgalommal kapcsolatos adatok és tevékenység,
j) a migrációs, menekültügyi, idegenrendészeti, valamint állampolgársággal kapcsolatos adatok és tevékenység,
k) a lakás- és építésüggyel kapcsolatos adatok és tevékenység,
l) az üres közigazgatási és belügyi álláshelyek (2. számú melléklet 2/9. pont),
m) az Európai Unióval összefüggő, belügyi vonatkozású információk és más nemzetközi kapcsolatok,
n) a pályázati lehetőségek és azok eredményei (2. számú melléklet 2/10. pont),

10. A minisztérium hivatali egységeinek honlapján közzé kell tenni a belügyminiszter helyi önkormányzatokkal kapcsolatos ágazati felelősségébe tartozó feladataival összefüggő (önkormányzatok normatív döntéshozó, hatósági és szabálysértési tevékenysége, gazdálkodása stb.) információkat, módszertani útmutatókat.

11. A közigazgatási hivatalok közös honlapját úgy kell kialakítani, hogy az egyes hivatalokkal kapcsolatos információkon túl tartalmazza az illetékességi területükön lévő helyi önkormányzatok elérhetőségével kapcsolatos közérdekű adatokat is.

12. A működés átláthatóságának biztosítása, a tömegtájékoztatás javítása érdekében biztosítani kell a belügyi tartalomszolgáltató szervek működésével kapcsolatos aktuális hírek, közlemények, rendezvények megismerését, szükség szerint a megfelelő célcsoportoknak szóló hírlevél-szolgáltatást, közzé kell a belügyi szaksajtó publikációit, illetve a média belügyi tevékenységgel kapcsolatos információit (2. számú melléklet 2/11–14. pont).

13. A honlapokon fel kell tüntetni az impresszum adatokat, biztosítani kell a felhasználók és a webszerkesztők közötti kommunikációs kapcsolatot (2. számú melléklet 2/15–16. pont).

14. A honlapokon csak olyan adat, információ publikálására kerülhet sor, amelyek forrása, szerzője, szolgáltatója, rögzítője, módosítója, közzétételének jóváhagyója naplózásra került.

15. A belügyi tartalomszolgáltató szervek honlapjain – megfelelő link-kapcsolat létrehozásával – elérhetővé kell tenni egymás web-oldalait, a Kormányzati Portál és a központi államigazgatási szervek, továbbá az Európa Unió és más, azonos tevékenységi körrel rendelkező külföldi szervek honlapjait (2. számú melléklet 2/17–19. pont).

16. A minisztérium hivatali egységeinek honlapján valamennyi belügyi tartalomszolgáltató szerv közpénzek felhasználásával kapcsolatos adatai – adatkörönként és szervenként bontva –, valamint összegezve is közzé kell tenni. (Az adatszolgáltatási kötelezettségeket előíró jogszabályokat a 2. számú melléklet 2/4. pontja, az adatok körét a 3.számú melléklet 3/1. pontja, az adatok közzétételének kezdő időpontját, határidejét és felelőseit a 3. számú melléklet 3/2. pontja tartalmazza).
a) A középirányító, valamint az önálló, teljes jogkörrel rendelkező belügyi költségvetési szerveknek saját honlapjaikon külön-külön is közzé kell tenniük honlapjaikon saját adataikat.
b) A BM Közgazdasági Főosztály az „Üvegzseb” program végrehajtásával összefüggésben – közzététel céljából – a 3. számú mellékletben nem szereplő közérdekű adatokat is bekérhet.

17. Biztosítani kell az internet-felhasználókkal való interaktív elektronikus kommunikáció, elektronikus tájékoztatás („virtuális ügyfélszolgálat”) feltételeit. Ennek érdekében:
a) valamennyi belügyi tartalomszolgáltató szerv honlapjairól elérhető olyan integrált „Fórum”-ot kell működtetni, ahol az internet-felhasználók – megfelelő regisztráció után és tartalomszűrés („moderálás”) mellett – párbeszédet folytathatnak, nyilvánosan feltehetik kérdéseiket, véleményüket, javaslataikat, válaszaikat és viszontválaszaikat (a továbbiakban: beírás) (2. számú melléklet 2/20. pont),
b) honlaponként – közigazgatási hivataloknál hivatalonként – egy-egy olyan központi elektronikus postafiók elérését kell biztosítani, ahová minden internet felhasználó levelet küldhet (a továbbiakban: elektronikus levél).

18. A beírások és az elektronikus levelek figyelemmel kísérésére, kezelésére, továbbítására, a válaszok rögzítésére, illetve elküldésére a szükséges személyi és ügyviteli feltételeket honlaponként – a közigazgatási hivataloknál hivatalonként – biztosítani kell.

19. A hivatalos választ vagy intézkedést igénylő beírásokat és elektronikus leveleket elektronikus iratként (a továbbiakban: elektronikus irat) kell kezelni:
a) A BM Informatikai Hivatal gondoskodik a 17/a) pontban meghatározott „Fórum” rendszer oly módon történő kialakításáról és működtetéséről, amely lehetővé teszi bármely honlapon tett beírás átirányíthatóságát az illetékes belügyi tartalomszolgáltató szerv honlapjára is. A minisztérium hivatali egységeinek honlapján valamennyi honlapon tett beírást meg kell jelentetni.
b) Az elektronikus iratokat legkésőbb az érkezést követő munkanapon belül továbbítani kell az illetékes tartalomszolgáltató belügyi szervhez.
c) A kiadmányozásra jogosult vezető köteles gondoskodni arról, hogy a válasz az illetékes tartalomszolgáltatóhoz érkezést követő három munkanapon belül a Fórumon közzétételre (beírásra), vagy elektronikus levélben elküldésre kerüljön az internet-felhasználó által megadott címre. Az elektronikus válaszlevél másolatát tájékoztatásul meg kell küldeni a kérdést fogadó és továbbító szervnek is.
d) Amennyiben a 19/c) pontban meghatározott időn belül érdemi válasz nem adható, arról az internet-felhasználót tájékoztatni kell, megjelölve az elektronikus irat kapott iktatószámát, az illetékes ügyintéző szerv nevét és elérhetőségét, az érdemi válaszadás várható határidejét és módját.
e) A válaszok közzététele (beírása), illetve megküldése a kiadmányozásra jogosult köztisztviselő nevének, beosztásának és elérhetőségének (telefonszám, fax, e-mail) feltüntetésével történik.
f) Amennyiben az elektronikus irat hatósági eljárást alapoz meg, kezelésére, az ügyfél tájékoztatására a vonatkozó jogszabályi előírásokat és ügyviteli szabályokat kell alkalmazni.

20. Az egyes honlapokon tájékoztatást kell adni a felhasználók személyes adatainak védelmével, illetve beírásainak moderálásával kapcsolatban követett szabályokról, illetve az azok érvényesítésével, továbbá – azonosítható valós személy esetén – a válaszadással kapcsolatos kötelezettségvállalásról.

21. A honlapok felhasználóbarát működése, az államigazgatási szervek portálja egységesítésére irányuló elhatározás megvalósulása érdekében biztosítani kell keresőrendszerrel kapcsolatos, az Ajánlásban meghatározott követelményeket (2. számú melléklet 2/22–23. pont).

22. Az internet tartalomszolgáltatóként történő belügyi igénybevételével kapcsolatos tevékenység koordinálását az önálló honlappal rendelkező szervek, a BM Sajtó-, Civilkapcsolatok és Esélyegyenlőségi Főosztály, a Közgazdasági Főosztály, az Informatikai Hivatal és a BM Távközlési Szolgálat képviselőiből létrehozott, legalább negyedévenkénti rendszerességgel ülésező munkacsoport (a továbbiakban: Internetes Munkacsoport) végzi.
23. A BM Informatikai Hivatal:
a) szervezi az Internetes Munkacsoport munkáját, összeállítja az internet belügyi igénybevételéről szóló értékelő jelentést, valamint fejlesztési és feladattervet,
b) összehangolja a honlapok tematikáját, az információgyűjtést- és feldolgozást, alkalmazásfejlesztést,
c) elősegíti a tartalomszolgáltató belügyi szervek internetes honlapjainak, valamint intranetes belső információs rendszereinek informatikai és tartalmi kompatibilitását,
d) végzi, illetve segíti a minisztérium hivatali egységei közérdekű információinak közzétételét, szerkesztését, gondoskodik az idegen-nyelvi fordíttatások elvégeztetéséről,
e) gondoskodik a tartalomszolgáltató belügyi szervek honlapjai domain nevei egységes képzési elveinek kialakításáról és lefoglaltatásáról,
f) ellátja az Internet-felhasználókkal való interaktív kommunikáció központi „diszpécseri” és moderálási feladatait,
g) gondoskodik a közigazgatási hivatalok közös honlapjának fejlesztéséről, működtetéséről, együttműködve a hivatalok Informatikai Fórumával.

24. A saját honlappal rendelkező tartalomszolgáltató belügyi szervek:
a) kialakítják honlapjaik adatstruktúráját, tartalmát és formáját,
b) végzik a saját szervezetükön belüli adatgyűjtést, -feldolgozást, -rögzítést és szerkesztést,
c) biztosítják az adatok, információk naprakészségét, szakszerűségét,
d) gondoskodnak a szerven belüli adatgyűjtéshez és -feldolgozáshoz szükséges személyi és informatikai feltételekről.
25. A tartalomszolgáltatással kapcsolatos – 23. pontban meghatározott feladatok – költségeinek tervezéséről a BM Informatikai Hivatal gondoskodik. A 24. pontban meghatározott feltételek biztosításának költségeit az önálló honlappal rendelkező, tartalomszolgáltató belügyi szervek illetékes informatikai szervezeti egységei tervezik.

26. A 24. pontban meghatározott feladatok szerven belüli végrehajtását a tartalomszolgáltató belügyi szervek jelen utasítás hatályba lépését követő 60 napon belül szabályozzák. A szabályozásnak ki kell térnie:
a) az információszervező, -gyűjtő és -feldolgozó, szolgáltató munkával kapcsolatos feladat- és hatáskörökre, az adatgyűjtés rendjére;
b) a titok- és adatvédelmi, adatbiztonsági, ügyviteli szabályok, a szerzői jogok, valamint a szakmai érdekek érvényesülését biztosító előírásokra;

27. Ez az utasítás a közzététele napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az Internet belügyi igénybevételével kapcsolatos feladatokról szóló 36/2001. (BK 15.) BM utasítás 3. és 18–37. pontjai, valamint a belügyi szerveknél használt személyi számítógépek operációs rendszerei és irodai szoftverkörnyezetének egységesítéséről szóló 16/2001. (BK 6.) BM utasítás hatályát veszti.

Dr. Lamperth Mónika s. k.,
belügyminiszter

1. számú melléklet a 29/2004. (BK 20.) BM utasításhoz

FORMAI ÉS DESIGN JELLEGŰ KÖVETELMÉNYEK A NYITÓLAPON

1/1. Kötelező, a nyitólapon megjelenítendő elemek

Szervezet megnevezése (teljes név)

 

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

 

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

 

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

 

Központi e-mail cím

 

Magyar Köztársaság címere

 

Szervezet logója

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha van.

Kormányzati Portál logó és link

 

Nyitó-aloldal szimmetricitás

Az oldalak mindegyikéről vissza lehet lépni a főoldalra.

Gyors navigációt biztosító menü

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns.

Üvegzseb menüpont

A vonatkozó jogszabályok hatálya alá tartozó szervek honlapján kötelező. Ha az adott szervre egyik jogszabály sem vonatkozik, akkor erről a honlapon valahol nyilatkozni kell.

 

 

1.2. Kötelező, a nyitólapon megjeleníteni ajánlott elemek

Sajtó (figyelő) menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha van.

Hírek és/vagy aktualitások menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns.

Naptár és/vagy Események-rendezvények menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns.

Hírlevél menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns.
A honlap bármely részén megjeleníthető.

 

 

Pályázatok menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns. Ha a szerv nem ír ki pályázatot, akkor ezt a honlapján valahol le kell írni. A pályázat honlap bármely részén megjeleníthető.

Dokumentumtár vagy Letölthető dokumentumok menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként, ha releváns.
A honlap bármely részén megjeleníthető.

 

A honlap bármely részén megjeleníthető.

Dekoncentrált intézmények menüpont

Ha a szervnek nincs dekoncentrált szerve, akkor erről a honlapon valahol nyilatkozni kell. A honlap bármely részén megjeleníthető.

Honlap-térkép menüpont

A minisztérium honlapján kötelező, egyébként ha releváns.

Linkcentrum

 

Keresőrendszer (keresés menüpont)

 

1.3. Kötelező, de nem feltétlen a nyitólapon megjelenítendő elemek

Szervezeti felépítés vagy Bemutatkozó menüpont

 

Kihelyezett résztevékenységek szervezetei menüpont a nyitólapon

A szerv alaptevékenységi körébe tartozó feladatokra vonatkozik. (Ha ilyen nincs, akkor valahol a honlapon nyilatkozni kell erről.)

Szakmai csoportok és civil szervezetek menüpont

Ha ilyen nincs, akkor valahol a honlapon nyilatkozni kell erről.

Fórum menüpont

 

Impresszum menüpont

 

Technikai ajánlás menüpont

 

Adatvédelmi tájékoztató menüpont

 

Elégedettségmérő űrlap menüpont

Egy linkkel központi helyről kerül indításra, központilag kerülnek meghatározásra a kérdőív kérdései és tárolásra a válaszok.

Kapcsolatfelvételi vagy észrevételek menüpont

 

Kormányzati portálok menüpont (egységesített weboldalak és a Kormányzati Portál linkjei)

Link a Kormányzati Portál megfelelő oldalára.

Hasonló tevékenységű nemzetközi szervezetek menüont

EU és bármely más nemzetközi intézmény.

Állományok olvasásához szükséges letölthető programok menüpont

 

2. számú melléklet a 29/2004. (BK 20.) BM utasításhoz

A HONLAPOK TARTALMI ÉS FORMÁTUM JELLEGŰ KÖVETELMÉNYEI

2/1. Szervezet alapadatok

Megjegyzés

Szervezet megnevezése (teljes név)

Kötelező

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Központi e-mail cím

Kötelező

Ügyfélfogadás helye (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező, ha van

Ügyfélfogadás ideje (szöveges tartalom)

Kötelező, ha van

Struktúra ábra e-mail címekkel (kép: jpg, gif, png)

Kötelező, főosztályokig bontva

SZMSZ (letölthető dokumentum: rtf, pdf)

Kötelező

Szervezet bemutatása főbb jogszabályokkal (magyar, német, francia, angol nyelven, html)

Kötelező

2/2. Szervezeti egységek

 

Megnevezés (a szervezeti egység teljes neve)

Kötelező, főosztályokig bontva

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező, főosztályokig bontva

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező, főosztályokig bontva

Funkcionális e-mail cím

Kötelező, főosztályokig bontva

Tevékenység leírása (html)

Kötelező, főosztályokig bontva

2/3. Vezetők

 

Szervezet, vagy szervezeti egység meghatározása (teljes neve)

Kötelező, főosztályokig

Név (teljes személynév)

Kötelező, főosztályvezető szintig

Arckép (gif, jpg, png) – a vezető hozzájárulása esetén

Kötelező helyettes államtitkári vagy azzal azonos besorolásig

Hivatalos levelezési cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

E-mail (hivatalos)

Kötelező

Honlap (saját, vagy ha nincs a szervezet URL-je)

Nem kötelező

Munkahely (szöveg)

Kötelező

Beosztás (szöveg)

Kötelező

Nyelvtudás (szöveg)

Kötelező

Önéletrajz (HTML)

Nem kötelező

Szakmai életút bemutatása (tól – ig szöveges leírás n sorban)

Kötelező

Tisztségek bemutatása (tól – ig szöveges leírás n sorban)

Nem kötelező

Kitüntetések (évszám, leírás)

Nem kötelező

Egyéb információk (HTML)

Nem kötelező

2/4. Üvegzseb menüpont alatt (szöveg + letölthető pdf)

A részletes menüt a 3. sz. melléklet
tartalmazza

1992. évi XXXVIII. tv. (Áht.) 15/A. § szerinti adatok

Kötelező

1992. évi XXXVIII. tv. (Áht.) 15/B. § szerinti adatok

Kötelező

1992. évi XXXVIII. tv. (Áht.) 94. § szerinti adatok

Kötelező

217/1998. Korm. rend. (Ámr.) 157/D. § 21. melléklet szerinti adatok

Kötelező

217/1998. Korm. rend. (Ámr.) 157/D. § 22. melléklet szerinti adatok

Kötelező

1992. évi LXIII. tv. (Avtvt) 19. § szerinti adatok

Kötelező

1096/2003. (IX. 11.) Korm. hat. és Melléklete szerinti információk

Kötelező

2/5. Dekoncentrált szervek

 

Megnevezés (szervezet vagy cég teljes neve)

Kötelező

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

E-mail (hivatalos)

Kötelező a központi e-mail cím

Tevékenység leírása (rövid szöveg)

Kötelező

2/6. Kihelyezett résztevékenységek szervezetei

 

Megnevezés (Szervezet vagy cég teljes neve)

Kötelező

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

E-mail (hivatalos)

Kötelező a központi e-mail cím

Tevékenység leírása (rövid szöveg)

Kötelező

2/7. Szakmai csoportok és civil szervezetek

 

Megnevezés (Szervezet vagy cég teljes neve)

Kötelező

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

E-mail (hivatalos)

Kötelező a központi e-mail cím

Tevékenység leírása (rövid szöveg)

Kötelező

2/8. Dokumentumtár vagy Letölthető dokumentumok

 

Rovat megnevezés (a letölthető dokumentumok rovatokba vannak rendezve)

(Ha értelmes eredményt ad.)

Dokumentum címe (megjelenített cím)

Kötelező

Rövid leírás

Opcionális

Állomány (formátum: rtf, pdf)

Javasolt az RTF, PDF, XLS

Útmutató (az állományról, vagy az állomány használatához. formátum: rtf, pdf)

Kötelező

2/9. Álláshelyek

Opcionális

Pozíció (szöveg)

Kötelező

Rövid leírás (szöveg)

Kötelező

Aktualitás kezdete (2004. május 3.)

Kötelező

Aktualitás vége (2004. május 3.)

Kötelező

2/10. Pályázatok

 

Kód

Kötelező

Megnevezés (pályázat címe)

Kötelező

NFT intézkedés (Kereső feltétel)

Kötelező

Támogatási forma (Kereső feltétel)

Kötelező

Pályázat elnyerésének módja

Kötelező

Forrás

Kötelező

Forrás összege

Kötelező

Megjelenés dátuma

Kötelező

Pályázat beadásának határideje (Kereső feltétel)

Kötelező

Elérhetőség

Kötelező

Fejlesztési cél (Kereső feltétel)

Opcionális

Támogatás célja

Kötelező

Kedvezményezettek (Kereső feltétel)

Kötelező

Kedvezményezettek leírása

Kötelező

Támogatási feltételek

Kötelező

Támogatás minimum összege

Kötelező

Támogatás maximum összege

Kötelező

Támogatható projektek száma

Kötelező

Település (Kereső feltétel)

Kötelező

Pályázatot kiíró szervezet

 

– neve

Kötelező

– címe

Opcionális

– telefonszáma

Opcionális

– e-mail címe

Opcionális

– honlapja

Opcionális

Közreműködő szervezet

 

– neve

Opcionális

– címe

Opcionális

– telefonszáma

Opcionális

– e-mail címe

Opcionális

– honlapja

Opcionális

Pályázat szövege (html és letölthető állományként)

Kötelező

Kapcsolódó űrlapok címe (megjelenített cím)

Kötelező

Letölthető űrlapok (formátum: rtf, pdf)

Kötelező

Útmutató az űrlap kitöltéshez (letölthető állomány, formátuma: rtf, pdf)

Kötelező

Pályázat eredményei (html és letölthető állományként)

Kötelező

2/11. Sajtó (figyelő) menüpont

 

Rovat megnevezés

Rovatokba rendezve akkor, ha van
értelme.

Cím

Kötelező

Ajánló (lead: rövid bevezető szöveg)

Kötelező

Szöveg (html)

Kötelező

Forrás (a hír forrásának meghatározása)

Kötelező, ha máshonnan átvett anyag.

Felvitel dátuma

Kötelező

Kapcsolt (letölthető) dokumentum

Nem kötelező

2/12. Hírek menüpont

 

Rovat megnevezés

Rovatokba rendezve akkor, ha van
értelme.

Cím

Opcionális

Ajánló (lead: rövid bevezető szöveg)

Opcionális

Szöveg (html)

Kötelező

Forrás (a hír forrásának meghatározása)

Kötelező, ha a hír máshonnan lett
átvéve.

Felvitel dátuma (2004. május 3.)

Kötelező

Kapcsolt dokumentum (opcionális)

Nem kötelező

2/13. Naptár (események – rendezvények) menüpont

 

Rovat megnevezés

A rovatokba rendezve akkor, ha van értelme.

Esemény kezdő dátuma (2004. május 3. ha van, akkor időponttal: 12:00)

Kötelező

Esemény befejező dátuma (opcionális: 2004. május 3. ha van, akkor időponttal: 12:00)

Opcionális

Esemény megnevezése (a rendezvény címe)

Kötelező

Esemény helyszíne (épület neve, irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Rövid leírás (opcionális: rövid bevezető szöveg)

Opcionális

Szöveg (az esemény leírása: html)

Opcionális

2/14. Hírlevél menüpont

 

A hírlevelet kiadó szerv neve

Kötelező

A hírlevélért felelős szerkesztő neve, elérhetősége

Kötelező

A hírlevél aktuális példányszáma

Hírlevél láblécében

A hírlevélre feliratkozás, a hírlevél beállításainak módosítása, a leiratkozás módja

Kötelező

2/15. Impresszum

 

Domain név tulajdonos („felelős kiadó”),

Kötelező

Szerv vezetője („főszerkesztő”),

Kötelező

Tartalomfelelős („felelős szerkesztő”),

Kötelező

Designer („műszaki vezető”),

Opcionális

Webmester („nyomdaigazgató”),

Kötelező

Utolsó verzió bevezetésének időpontja („kiadás dátuma: 2004. május 3.”),

Kötelező

Szerkesztőségi e-mail-cím („kiadó neve”).

Kötelező

Külső vállalkozó által létrehozott vagy frissített honlap esetén:

Kötelező

Név

Kötelező

Cím (irányítószám, város, utca, házszám)

Kötelező

Telefon [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

Fax [formátum: 06 (1) 123-4567]

Kötelező

E-mail (hivatalos)

Kötelező

Honlap (URL: http://www.webconsult.hu)

Kötelező

2/16. Kapcsolatfelvételi vagy észrevételek oldal

Űrlap

Téma megjelölése (Milyen témában akar a felhasználó kapcsolatba lépni a webmesterrel?)

Kötelező

Szöveg (probléma vagy kérdés)

Kötelező

Küldő neve

Kötelező

Küldő e-mail címe

Kötelező

2/17. Linkcentrum (feladatkört érintő fontosabb szervezetek linkek rovat)

Megnevezése lehet más is.

Rovat megnevezés (a linkek rovatokba vannak rendezve)

Amennyiben célszerű.

Megjelenített név (link megnevezése)

Kötelező

Hivatkozás (URL: http://www.webconsult.hu)

Kötelező

Rövid leírás (opcionális, rövid szöveg a link által mutatott tartalomról)

Opcionális

2/18. Kormányzati portálok(egységesített weboldalak linkjei + kormányzati portál linkje)

A Kormányzati Portál megfelelő lapjára
mutató link.

Rovat megnevezés (a linkek rovatokba vannak rendezve)

Opcionális

Megjelenített név (link megnevezése)

Opcionális

Hivatkozás (URL: http://www.webconsult.hu)

Opcionális

2/19. Hasonló tevékenységű EU intézmények

 

Rovat megnevezés (a linkek rovatokba vannak rendezve)

A rovatokba rendezve akkor, ha van értelme.

Megjelenített név (link megnevezése)

Kötelező

Hivatkozás (URL: http://www.webconsult.hu)

Kötelező

Rövid leírás (opcionális, rövid szöveg a link által mutatott tartalomról)

Opcionális

2/20. Fórum

 

Topic címek, moderáció

Kötelező

2/21. GYIK (Opcionális)

 

Rovat

A rovatokba rendezve akkor, ha van értelme.

Kérdés (szöveg)

Kötelező

Válasz (szöveg)

Kötelező

Kérdés dátuma (2004. május 3.)

Kötelező

2/22. Kereső rendszerrel szembeni követelmények

 

A keresés, találatböngészés közben ne változzon vagy tűnjön el a portál „arculata”, formai alapszerkezete (layout).

Kötelező

A találatok felsorolásánál látszódjon a keresőkérdés, amire a találatok érkeztek.

Kötelező

A találatok relevancia szerint rendeződjenek, az kerüljön előre, amire jobban „illik” a keresőkérdés.

Kötelező

2/23. További megvalósítandó feladatok

 

Nem közigazgatási honlapokra mutató linkekre kattintás után felugró vagy átvezető figyelmeztető ablak kialakítása.

Ha a gov.hu domain körből akar
kilépni, akkor jelenjen meg

Archívum a hírek és az események-rendezvények menüpontokra vonatkozóan.

Kötelező

Számláló megjelenítése a honlapot felkeresők számának online bemutatására – feltüntetve
a számláló indításának kezdő időpontját.

 

Felhasználó személyes adatai bekérése esetén biztonságos csatorna biztosítása
(https ajánlott).

 

Metaadat keresést támogató szempontok elhelyezése a honlap fejlécében.

 

3. számú melléklet a 29/2004. (BK 20.) BM utasításhoz

3.1 AZ ADATKÖRÖK
1. Az államháztartás alrendszereiből nyújtott, nem normatív, céljellegű, fejlesztési támogatások [Áht. 15/A.§ (1)bek.]

Kedvezményezett neve
(Partner)

Támogatás célja
(Rövid kötelezettségvállalás szöveg)

Támogatás összege
(Év összesen)

Megvalósítás helye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megjegyzés: Az adatok a BM TervTár rendszerből kerülnek kigyűjtésre.


2. A nettó 5 000 000 Ft-ot elérő, vagy meghaladó szerződések [Áht. 15/B.§ (1) bek.]

Szerződés típusa
(Kötelezettségvállalás dokumentum típus)

Szerződés tárgya
(Rövid
kötelezettségvállalás szöveg)

Szerződő fél neve
(Partner)

Kötelezettségvállaló
neve

Szerződés
időtartama
(Lejárat dátuma)

Szerződés értéke
(Év összesen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megjegyzés: Az adatok a BM TervTár rendszerből kerülnek kigyűjtésre.


3. Az alapító (megszüntető) okiratok (Ámr. 22. sz. melléklet)


4. A költségvetési alapokmányok (Ámr. 21. sz. melléklet)


5. Az államháztartásból támogatott szervek, személyek teljesítményét jellemző mutatók (feladat-, teljesítmény-, kapacitás-, hatékonyság-, eredményességmutatók) alakulása a támogatott tevékenységet illetően (Ámr. 22. sz. melléklet)

(Megjegyzés: A mutatók körének kialakítása folyamatban van.)


6. A költségvetési szerv éves szakmai teljesítményének bemutatása és értékelése – az éves költségvetési beszámolók szöveges indokolási része [Ámr. 22. sz. melléklet, Ámr. 149.§ (2) bek.]

(Megjegyzés: Az információk körének meghatározása folyamatban van.)


7. A költségvetési szervek beszámolójának felügyeleti szervi felülvizsgálata, vagy az arról készült összefoglaló [Ámr. 22. sz. melléklet, Ámr. 149.§ (2) bek.]


8. A beszámoló szerinti címjegyzék a KEHI és a felügyeleti szervek által lezárt ellenőrzésekről (Ámr. 22. sz. melléklet)


9. A költséghatékonyság javítása érdekében a tárgyévben tett intézkedések felsorolása, rövid leírása, számszerű elemzése (Ámr. 22. sz. melléklet)


10. A társadalmi szervezet részére juttatott központi költségvetési támogatások

Szerződés tárgya

Szerződő fél neve
(Partner)

Kötelezettségvállaló neve

Szerződés időtartama
(Lejárat dátuma)

Szerződés értéke
(Év összesen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megjegyzés: A közzététel valamennyi társadalmi szervezet részére juttatott költségvetési támogatásra vonatkozik függetlenül a kötelezettségvállalás értékhatárától. Az adatok a BM TervTár rendszerből kerülnek kigyűjtésre. A fejezeti kötelezettségvállalásokra vonatkozó adatszolgáltatást a BM Sajtó- és Civilkapcsolatok és Esélyegyenlőségi Főosztály, valamint a BM Bűnmegelőzési Helyettes Államtitkár Titkársága teljesíti a BM Közgazdasági Főosztály felé.


11. Az állami vezetők és más munkavállalók külföldi kiküldetéseinek költsége és célja

2004. ....... negyedév

Vezető neve

Vezető tisztsége

Célország

Utazás célja

Utazás dátuma

Delegáció
összlétszáma

Vezetőre eső
költség

Az utazást
költségvetést
terhelő része

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megjegyzés: Közös finanszírozás esetén a költségviselők mellett kell tüntetni a költségarányt %-ban.


12. Járművek

2004. ..... negyedév

 

Járművek szám
(db)

Járművek
átlagos életkora
(év)

Összes futott km
(e)

Átlag km

Beszerzési ár
(M Ft)

Személygépkocsi

 

 

 

 

 

Tehergépkocsi

 

 

 

 

 

Autóbusz

 

 

 

 

 

Motorkerékpár

 

 

 

 

 


Megjegyzés: A járművekre vonatkozó adatok a „Konvoj” gépjármű nyilvántartó programból kerülnek meghatározásra.


13. Mobiltelefon használat

2004. ..... negyedév

 

 

Mobiltelefonok száma
(db)

Kifizetett mobil számlák összege
(E Ft)

Korlátlan használatú

 

 

 

Korlátozott használatú

forintig

 

 

 

forintig

 

 

 

forintig

 

 

Összesen

 

 

 



14. A meghirdetett civil pályázatok és azok nyertesei


15. A közvélemény-kutatások adatai


16. A gazdasági-, közhasznú társaságok cégadatai, tevékenységi köre, vezetői

Társaság neve

Cégjegyzékszáma

Tulajdonosi jogok gyakorlója

Cégjegyzékszáma

Székhelye

Telephelyei

Vezető
tisztségviselő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



17. A gazdasági-, közhasznú társaságok és a Belügyminisztérium közötti szokásos nagyságrendet meghaladó szerződések, a társaságok közhasznúsági szerződései, ingyenes vagyonjuttatási szerződések

Szerződés típusa

Szerződés tárgya

Szerződő fél neve

Kötelezettségvállaló
neve

Szerződés időtartama

Szerződés értéke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



18. A gazdasági-, közhasznú társaságok Javadalmazási Szabályzata


3.2. AZ ADATOK KÖZZÉTÉTELÉNEK KEZDŐ IDŐPONTJA, HATÁRIDEJE, FELELŐSEI

Sor-
szám

Közzététel kezdő időpontja

Közzététel határideje

Felelős

1.

Azonnal

Folyamatos, a döntéstől számított 60 nap

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

2.

Azonnal

Folyamatos, a döntéstől számított 60 nap

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

3.

Azonnal

Folyamatos, az okiratok elfogadását követő 15 napon belül

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

4.

Azonnal

Évente, az elemi költségvetés jóváhagyását követő 30 nap

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

5.

2005.01.01-től.

Folyamatos

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

6.

Azonnal

Évente, május 31-ig

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

7.

Azonnal

Évente, május 31-ig

BM Közgazdasági Főosztály

8.

Azonnal

Folyamatos, a jelentésnek a Kormány, illetve a miniszterelnök általi elfogadását követő 15 napon belül

BM Felügyeleti és Ellenőrzési Hivatal

9.

2005.01.31-től

Évente, a tárgyévet követő év január 31. napjáig

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

10.

Azonnal

Folyamatos, a döntéstől számított 60 nap

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Közgazdasági Főosztály

11.

Azonnal

Negyedévente, a tárgyidőszakot követő hónap 20. napjáig

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Nemzetközi Főosztály

12.

Azonnal

Negyedévente, a tárgyidőszakot követő hónap 20. napjáig

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Informatikai Hivatal

13.

Azonnal

Negyedévente, a tárgyidőszakot követő hónap 20. napjáig

költségvetési szervek gazdasági vezetői
BM Távközlési Szolgálat

14.

Azonnal

Folyamatos

BM Sajtó-, Civilkapcsolatok és Esélyegyenlőségi Főosztály
Bűnmegelőzési Helyettes Államtitkár
költségvetési szervek gazdasági vezetői

15.

Azonnal

Folyamatos

BM Sajtó-, Civilkapcsolatok és Esélyegyenlőségi Főosztály
költségvetési szervek gazdasági vezetői

16.

Azonnal

Folyamatos

BM Közgazdasági Főosztály

17.

Azonnal

Folyamatos, a szerződés megkötésétől számított 30 nap

BM Közgazdasági Főosztály

18.

Azonnal

Folyamatos, a szabályzat elfogadásától számított 30 nap

BM Közgazdasági Főosztály

*

Az utasítást a 17/2007. (BK 24.) ÖTM utasítás 52. pontja hatályon kívül helyezte 2007. december 30. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére