• Tartalom

111/2004. (HK 2/2005.) HM utasítás

111/2004. (HK 2/2005.) HM utasítás

a szakirányítás rendjéről szóló 80/2004. (HK 23.) HM utasítás módosításáról*

2005.01.31.
A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 10. § g) alpontjában kapott felhatalmazás alapján a szakirányítás rendjéről szóló 80/2004. (HK 23.) HM utasítás (a továbbiakban: utasítás) módosításáról a következő
adom ki:

1. § Az utasítás hatálya a Magyar Honvédségre (a továbbiakban: MH), valamint a miniszter közvetlen irányítása, felügyelete alá tartozó szervezetekre terjed ki.

2. § 1) Az utasítás a 8. §-t követően az alábbi 8/A. és 8/B. § paragrafussal egészül ki:

8/A. § (1) A kabinetfőnök, helyettes államtitkár szakirányítja a honvédelmi tárca kommunikációs stratégiájának megszervezésére és végrehajtására vonatkozó, valamint a miniszter ellenőrzési jogköréből adódó ellenőrzési – kivéve az államháztartási belső pénzügyi ellenőrzést – feladatok végrehajtásával kapcsolatos, a gazdasági kontrolling tevékenységből adódó, illetve a tárca felsőszintű rendezvényei megszervezésével összefüggő szaktevékenységet.
(2) Szakirányítja a HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság szakmai tevékenységét.
8/B. § A jogi helyettes államtitkár szakirányítja a honvédelmi tárca információ-, adat- és titokvédelmi, ügyviteli, továbbá dokumentumvédelmi (az elektronikus információ védelem kivételével) szaktevékenységét, valamint a tárcánál folyó jogi szakmai képzést.”

3. § (1) Az utasítás 9. § (2), 10. § (3), valamint 11. § (3) pontjában a „Személyesen” szövegrész hatályát veszti.

(2) Az utasítás 9. § (2) pontjában „a HM Protokoll és Nemzetközi Rendezvényszervező Igazgatóság,” szövegrész hatályát veszti.

4. § Az utasítás 12. §-a hatályát veszti.

5. § (1) Az utasítás 14. §-ának (1) és (4) pontja hatályát veszti.

(2) Az utasítás 14. §-ának (2) pontja helyébe az alábbi szövegrész lép:

„(2) HM tervezési és koordinációs főosztályvezető: a honvédelmi miniszter által átruházott jogkörben végzi a honvédelmi ágazat állami célú légiközlekedéssel összefüggő tevékenységének szakirányítását, illetve gyakorolja az állami célú légiközlekedéssel összefüggő másodfokú hatósági jogköröket, valamint szakirányítja a katonai légiforgalmi irányító szolgálatokat.”

(3) Az utasítás 14. §-ának (14) pontja helyébe az alábbi szövegrész lép:

„(14) A HM HVK hadműveleti és kiképzési csoportfőnök: a HM HVKF által átruházott jogkörben végzi a lövész, a harckocsi, a tüzér, a légvédelmi rakéta és tüzér fegyvernemek, a repülőcsapatok, továbbá a műszaki, az ABV védelmi, a légivezetési-radar szakcsapatok (a katonai légiforgalmi irányító szolgálatok kivételével), valamint az MH civil-katonai kapcsolatok, a lélektani műveleti, valamint az MH katonai szervezetei személyi állománya általános katonai kiképzési és fizikai felkészítési szakterületeinek felsőszintű szakmai irányítását.”

6. § Ez az utasítás közzététele napján lép hatályba.

Juhász Ferenc s. k.,

honvédelmi miniszter

*

Az utasítás a 97/2005. (HK. 21.) HM utasítás 7. §-a alapján hatályát vesztette 2005. október 28. napjával.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére