• Tartalom

8005/2001. (PK 15.) PM tájékoztató

8005/2001. (PK. 15.) PM tájékoztató

a Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység (KPSZE) közreműködésével megvalósuló PHARE-programok, a SAPARD program és ISPA program kincstári rendszerben történő pénzügyi lebonyolítási rendjéről, valamint az előcsatlakozási eszközök fejezeti költségvetési és könyvviteli elszámolási rendjéről*

2001.10.26.
A.
A Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egység (KPSZE) közreműködésével megvalósuló PHARE-programok pénzügyi lebonyolítási rendje
A KPSZE közreműködésével megvalósuló programok pénzügyi lebonyolítása a 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 70-77. §-ai (a továbbiakban: Korm. rendelet), valamint az Európai Uniós előcsatlakozási eszközök támogatásai felhasználásának pénzügyi tervezési, lebonyolítási és ellen-őrzési rendjéről szóló módosított 255/2000. (XII. 25.) Korm. rendelet előírásai alapján részleteiben az alábbiak szerint történik.
1. Az Államháztartási Hivatal (a továbbiakban: ÁHH) Feladatfinanszírozási Főosztálya Feladatfinanszírozási Szerződést köt a fejezet felügyeletét ellátó költségvetési szervvel (a továbbiakban: fejezet Költségvetési Osztály).
2. A fejezet Költségvetési Osztálya, amennyiben a Program szerepel a Korm. rendelet 7. számú mellékletét képező összehangolás szabályai alá tartozó előirányzatok között, a Korm. rendelet VIII. Fejezetében előírt adatlapot nyújt be az ÁHH Monitoring Osztálya részére. Az adatlap előkészítése (kitöltése) a fejezet belső szabályozásának megfelelően történhet a fejezeti Szakmai Programfelelősnél. Ebben az esetben a Szakmai Programfelelős kitölti az adatlapot és továbbítja a fejezet Költségvetési Osztálya részére aláírásra és az ÁHH Monitoring Osztályára történő benyújtásra.
3. A költségvetési törvény jóváhagyását követően a finanszírozás érdekében a feladatfinanszírozás okmányait a fejezet Költségvetési Osztályának - az Európai Unió illetékes szervével kötött pénzügyi megállapodásban foglaltakkal összhangban - haladéktalanul el kell készítenie (aláírni) és 3 példányban benyújtani az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatóságára.
A feladatfinanszírozás okmányainak (Ismertető és Engedélyokirat/Alapokmány) kitöltése a fejezet belső szabályozásának megfelelően történhet a szakmai Programfelelősnél. Ebben az esetben a szakmai Programfelelős kitölti a feladatfinanszírozás okmányait és továbbítja a fejezet Költségvetési Osztálya részére aláírásra és az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatóságára történő benyújtásra.
Az Ismertető 1.1. „Feladat megnevezése” pontjában fel kell tüntetni a feladatnak az Európai Bizottsággal kötött Pénzügyi Megállapodásban meghatározott PHARE al-program projektszámát és elnevezését is.
Az Engedélyokirat/Alapokmány „Utalványozásra jogosult személyek” pontjában a KPSZE deviza utalványozási jogkörrel rendelkező munkatársait is fel kell tüntetni, mint a programhoz tartozó devizaszámla feletti rendelkezési jogot gyakorlókat.
Amennyiben a Program szerepel a Korm. rendelet 7. számú mellékletét képező összehangolás szabályai alá tartozó előirányzatok között, az Ismertető 6. pontjában „I” betűt kell feltüntetni.
A feladatfinanszírozás okmányainak elkészítése során a nemzetközi támogatás forintra történő átszámítását a tárgyévre vonatkozó tervezési köriratban megadott árfolyamon kell elvégezni.
Az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatósága a feladatfinanszírozás okmányait megvizsgálja, és amennyiben megfelelnek a hatályos jogszabályi előírásoknak, a programazonosítóval ellátott feladatfinanszírozási okmányok visszaküldésével visszaigazolja a fejezet Költségvetési Osztálya részére.
4. A KPSZE a Szakmai Programfelelőssel közösen írja alá a támogatási szerződést a beszállítóval a program megvalósítása érdekében. A Szakmai Programfelelős a szerződés 5. pontban megjelölt kivonatát megküldi a fejezet Költségvetési Osztálya részére.
5. A Szakmai Programfelelős elkészíti és az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályára eljuttatja a mellékelt formátumú „a PHARE Beszerzési Szerződés” szerződés-bejelentő adatlapot. A szerződésbejelentő adatlap mellékletét képezi az eredeti szerződés Szakmai Programfelelős által hitelesített másolata (amennyiben a szerződés terjedelmes, helyette minden azonosító adatot tartalmazó tárolási nyilatkozat) és a szerződés Szakmai Programfelelős által hitelesített magyar nyelvű kivonata.
6. A Szakmai Programfelelős nevére és címére benyújtott számlában szereplő szolgáltatás teljesítését a Szakmai Programfelelős igazolja.
A számla érvényesítése, utalványozása
- a fejezet Költségvetési Osztálya feladata, amennyiben a program feletti utalványozási jogot a fejezet Költségvetési Osztálya fenntartotta magának,
- a Szakmai Programfelelős feladata, amennyiben a program feletti utalványozási jogot az Engedélyokiratban/
Alapokmányban történt rendelkezés alapján a Szakmai Programfelelős gyakorolja.
A számla teljesítés igazolására, érvényesítésére és utalványozására a mellékelt formátumú 5 példányos bizonylat (a továbbiakban: utalvány) alkalmazása javasolt.
7. A kifizetéshez szükséges bizonylatok elkészítése és a KPSZE részére történő továbbítása
- a fejezet Költségvetési Osztálya feladata, amennyiben a program feletti utalványozási jogot a fejezet Költségvetési Osztálya fenntartotta magának. Ebben az esetben a teljesítés igazolással ellátott számla hitelesített másolatát a Szakmai Programfelelősnek továbbítania kell a fejezet Költségvetési Osztályára.
A bizonylatok kitöltése a fejezet belső szabályozásának megfelelően történhet a Szakmai Programfelelősnél. Ebben az esetben a Szakmai Programfelelős kitölti a bizonylatokat és továbbítja a fejezet Költségvetési Osztálya részére aláírásra és a KPSZE részére történő benyújtásra.
- a Szakmai Programfelelős feladata, amennyiben a program feletti utalványozási jogot az Engedélyokiratban/
Alapokmányban történt rendelkezés alapján a Szakmai Programfelelős gyakorolja,
A KPSZE részére továbbítandó iratok:
- számla Szakmai Programfelelős által a KPSZE-től kapott szabványpecséttel és aláírással hitelesített másolata,
- utalvány 4 példánya (Az 5 példányos utalvány 1 példánya az utalványozónál marad.),
- kizárólag devizában történő kifizetés esetén, valamint a több kiemelt előirányzatot érintő forint kifizetés esetén átutalási megbízás kiegészítő szelvény, (a továbbiakban: kiegészítő szelvény), amelyen a teljesítendő összeget devizában kell feltüntetni,
- forintban történő kifizetés esetén forint átutalási megbízás (PF1).
8. A KPSZE intézkedik a Nemzeti Alap felé arról, hogy a beérkezett számlák alapján a devizaszámlán a teljesítéshez szükséges fedezet rendelkezésre álljon.
9. A KPSZE az utalvánnyal együtt benyújtott, teljesítésigazolással ellátott számla alapján elvégzi a Központi Szerződéskötő Egység Létrehozásáról szóló Együttműködési Megállapodás szerint szükséges ellenőrzéseket, engedélyezi a deviza igénybevételét az utalványon.
Az utalvány 1 példánya a KPSZE-nél marad, 2 példányát megküldi a Szakmai Programfelelős részére - amely az utalvány 1 példányát továbbítja a fejezeti Költségvetési Osztályra -, 1 példányt pedig a Kincstár Budapesti Igazgatóság (a továbbiakban: Budapesti Igazgatóság) részére továbbít a 10. pont szerint.
A KPSZE az ellenőrzést követően kiállítja a 3 példányos devizaátutalási megbízást (K1 v. K2).
10. A KPSZE az ellenőrzést követően továbbítja a Budapesti Igazgatóságra a következő bizonylatokat:
- devizaátutalási megbízást (3 eredeti és 2 másolati példányban),
- kiegészítő szelvényt,
- PF1 átutalási megbízás(oka)t,
- hitelesített számla másolatot,
- utalvány 1 példányát.
11. A Budapesti Igazgatóság elvégzi a szükséges ellenőrzéseket, majd ezt követően a bizonylatokat - a deviza-kifizetéshez kapcsolódó kiegészítő szelvény kivételével - továbbítja az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályára. A Bu-dapesti Igazgatóság a devizaátutalási megbízás 1 másolati példányát, amelyen feltünteti az átvétel igazolását, visszaküldi a KPSZE részére.
12. Az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya elvégzi a külön jogszabály szerinti ellenőrzéseket, majd ezt követően a 3 eredeti és 1 másolati példányos devizaátutalási megbízást visszaküldi teljesítésre a Budapesti Igazgatóságra, a többi bizonylat a Feladatfinanszírozási Főosztályon marad.
13. A Budapesti Igazgatóság a devizaátutalási megbízás 3 eredeti és 1 másolati példányát teljesítésre benyújtja az MNB-hez.
A számla jogosult részére, devizában történő kifizetése esetén a jogosult számláján megtörténik az utalt összeg jóváírása.
A jogosult részére forintban történő kifizetés esetén a Fel-adatfinanszírozási Előirányzat-felhasználási keret számlán
(a továbbiakban: FEFK) megtörténik az utalt összeg jóváírása, a jóváírásról kapott értesítés alapján az ÁHH Fel-adatfinanszírozási Főosztály indítja a fizetendő teljes összeg (PHARE forrás és egyéb forrás) utalását a jogosult számlája javára.
Amennyiben a számla kiegyenlítése devizában történik a Budapesti Igazgatóság az MNB terhelési értesítője alapján a teljesítés napján érvényes deviza középárfolyamon kiszámított forint összeget feltünteti a kiegészítő szelvényen és feladást készít az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére annak érdekében, hogy az ÁHH feladatfinanszírozási analitikus rendszerében és a Kincstár forint számlavezető rendszerében megjelenjen a költségvetési bevételek és kiadások teljesülése.
A Budapesti Igazgatóság feladást készít továbbá az MNB által a devizaszámla terhére felszámított jutalékokról és költségekről is.
Az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya minden deviza terhelési tranzakciót követően Terhelési Értesítést küld a megvalósítónak vagy a fejezet kérése alapján a Szakmai Programfelelősnek.
A megvalósító vagy a Szakmai Programfelelős a Terhelési Értesítés másolatát megküldi a fejezet Költségvetési Osztálya részére.
14. A Budapesti Igazgatóság a devizaszámla forgalmáról számlakivonatot küld a KPSZE részére.
A KPSZE a számlakivonatot analitikus nyilvántartásában (a továbbiakban: Perseus) rögzíti.
A Perseus rendszerből nyerhető „Szerződések teljesülése” táblázatot a KPSZE a Szakmai Programfelelős részére havi rendszerességgel megküldi.
A Szakmai Programfelelős a „Szerződések teljesülése” táblázat másolatát megküldi a fejezet Költségvetési Osztálya részére.
A devizaszámla forgalmának könyvelése e Tájékoztató D. részében foglaltak szerint történik.
15. A FEFK számláról teljesített átutalásokról a fejezet Költségvetési Osztálya a Kincstár Budapesti Igazgatóságától számlakivonatot, továbbá az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályától a fejezet Költségvetési Osztálya és a Szakmai Programfelelős havonta a program teljesüléséről program-felhasználási értesítőt kap. A fejezet Költségvetési Osztálya a FEFK számlára érkező bevételeket és a számláról teljesített kiadásokat a kapott számlakivonat, utalvány és a hitelesített számlamásolat alapján a megfelelő költségvetési bevételként és kiadásként e Tájékoztató 4. számú mellékletében foglaltak szerint könyveli.
A FEFK számlakivonatot a fejezeti Költségvetési Osztály megküldi a Szakmai Programfelelős részére.
16. Amennyiben az Európai Bizottság és a Magyar Köztársaság Kormánya között létrejött keretmegállapodás (1991/2. Nemzetközi Szerződés a nemzetközi gazdasági kapcsolatok miniszterétől) szerint a beszerzés vám- és illetékmentes a KPSZE a proforma számla alapján a vámmentességi kérelmet elkészíti és aláírásával igazolja, majd az igazolást az importőrnek elküldi.
17. A beszerzések általános forgalmi adó alóli mentesíthetősége érdekében az 52/2000. (XII. 27.) PM-TNM együttes rendeletnek megfelelően a projekthez tartozó Szakmai Programfelelős három példányban kiállítja a megkapott számlához kapcsolódó Nyilatkozatot. A Nyilatkozat első példányát a számla kibocsátójának, harmadik példányát az áfa-kedvezményezettnek kell eljuttatni, a másodpéldány a kiállítónál marad.
18. A Phare programokhoz kapcsolódó deviza számlára történő visszafizetés eredményeként megvalósuló jóváírás esetén követendő feladatok:
A KPSZE által küldött visszafizetés felszólító levél egy másolati példányát egyidejűleg megküldi a Szakmai Programfelelősnek.
A Szakmai Programfelelős a fizetési felszólítás deviza összegéről átutalási megbízás kiegészítő szelvényt állít ki és a felszólító levél egy másolati példányával együtt benyújtja a Budapesti Igazgatóságára.
A Budapesti Igazgatósága a jóváírást követően az átutalási megbízás kiegészítő szelvényre felvezeti a jóváírás forint értékét és az átutalási megbízás kiegészítő szelvényt átadja az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére annak érdekében, hogy a Phare programhoz kapcsolódó pénzügyi és számviteli nyilvántartás nem csak devizában, hanem forintban is a tényleges forgalmat mutassa.
A KPSZE közreműködésével megvalósuló PHARE-programok pénzügyi lebonyolításának egymásra épülő lépésenkénti rendjét a csatolt összefoglaló tábla tartalmazza.
19.

PHARE Beszerzési Szerződés

Szerződés száma: HU......
Program/részprogam:

Szerződéskötés időpontja: ../../1999.
Szerződés várható befejezése: ../../2000.

Megrendelő megnevezése:

.........................................................

Szállító:

.........................................................

 

.........................................................

Tárgy:

.........................................................

Megvalósító intézmény:

.........................................................

Szerződés összege:

EUR .................

Kifizetések lebontása (EUR):

1. Előleg - ............. -2000 .............

Tárgyévi ütemezése (2000):

2.1. kifizetés - ... (Ideiglenes átvétel elfogadását követően)
2000 .............

3. Végszámla - ............. - (Végleges átadást követően) -2000.......

A szállító bankszámla száma:

.........................................................
.........................................................

 

A számla címzettje:

.........................................................

 

Szerződéskötés eljárása:

PHARE szabályok szerint

A szerződés másolata mellékelve van (I/N):

Amennyiben nem, a Szakmai Programfelelős tárolást igazoló aláírása:



(5 példányos garnitúra)

........................................................

........................................................

a bizonylat kiállítója

a bizonylat sorszáma

Bizonylat az................................................. elnevezésű támogatási programhoz

I. Szakmai teljesítés igazolása
.............. számú programhoz kapcsolódó ...................... által kiállított, ............................. kelt, ....................... számú számlában megjelölt feladat szakmai teljesítését igazolom.

Budapest, .......................................

.........................................................

 

Szakmai Programfelelős


II. A számla érvényességének igazolása
A szakmai teljesítés igazolása alapján a ............... keltű, ............. számú számla „érvényes”
a PHARE segély terhére ...................................................... euróval egyenértékű .................................................... ............................................... forint összegben.

Budapest, .......................................

.........................................................

 

érvényesítő

A fenti összeg a következő főkönyvi számlákra könyvelendő:

Tartozik

Követel

Összeg


.....................................


.....................................


.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

.....................................

Budapest, .......................................

.............................................
érvényesítő


III. Utalvány
az ...................... évi költségvetés terhére deviza és/vagy forint átutalásáról
A mellékelt igazolt, érvényesített számla/számlamásolat alapján ............ fizetési időponttal, .........................……............ fizetési móddal
„utalványozom”
Részpr. szám KTK kód
.............................................. EURO (PHARE segély) ................... .............
azaz ..............................................................……........................................................ EURO-val egyenértékű (devizanem meghatározás) pl. forint .........................................................................................................................................................
......................................... Ft (költségvetési támogatás) ........................................................................................................
azaz ................................................................................................................... Ft .................................................. Ft (fizetendő áfa) .......................................................................................................................……………................................
azaz ................................................................................................................... Ft ............................. jelleggel (egyszeri/folyamatos) kifizetését a jogosult részére:
................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................................................................................................
a jogosult megnevezése, címe, bankszámlaszáma
.................................................................. cím/alcím/jogcímcsoport stb. terhére.

Budapest, ........................................

............................................

...............................................

ellenjegyző

utalványozó


IV.     A deviza igénybevételének engedélyezése
Az I-III. pontokban foglaltakat felülvizsgálva hozzájárulok, hogy a .............. ......................................... számú devizaszámláról ......................... összegű deviza ellenértéket a jogosult részére átutaljanak, illetve a feladatfinanszírozási számlára ..................... összegű devizának megfelelő forintösszeget átvezessenek.

Budapest, .......................................

................................................

 

engedélyező

KPSZE részéről az utalvány és mellékletei átvételének igazolása:
Átvevő: ........................................
Dátum: .........................................

20.
KPSZE által bonyolított PHARE programok kifizetési rendje (forintban)

Sorszám

Feladat

Végrehajtó

Bizonylat

1.

Feladatfinanszírozási Szerződés kötése a fejezet Költségvetési Osztályával

ÁHH feladatfin. Főosztály

Feladatfinanszírozási Szerződés

2.

OTMR adatlap benyújtása az ÁHH Monitoring Osztálya részére

Fejezet Költségvetési Osztály

OTMR adatlap

3.

Feladatfinanszírozás okmányainak elkészítése és benyújtása az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatóságára

Fejezet Költségvetési Osztály

Ismertető,
Engedélyokirat/Alapokmány

4.

Feladatfinanszírozás okmányainak meg-vizsgálása, visszaigazolása a fejezet Költségvetési Osztálya részére

ÁHH Központi Fejezetek
Igazgatósága

Ismertető,
Engedélyokirat/Alapokmány

5.

Szerződéskötés a szolgáltatóval

KPSZE Szakmai Program-felelőssel közösen

szerződés

6.

Szolgáltatóval kötött szerződés kivonatának megküldése a fejezet Költségvetési Osztály részére

Szakmai Programfelelős

szerződés-kivonat

7.

Szerződésbejelentő elkészítése és a szerződéssel együtt megküldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére

Szakmai Programfelelős

szerződésbejelentő, szerződés, szerződés magyar nyelvű kivonata

8.

Szállítói számla fogadása, teljesítés igazolása

Szakmai Programfelelős

számla, Utalvány

9.

A számla érvényesítése, utalványozása

Szakmai Programfelelős vagy
a fejezet Költségvetési Osztály

Utalvány

10.

A kifizetéshez szükséges bizonylatok elkészítése és a KPSZE részére történő továbbítása

Szakmai Programfelelős vagy a fejezet Költségvetési Osztály

hitelesített számlamásolat, utalvány, kiegészítő szelvény, PF1 átutalási megbízás

11.

A teljesítéshez szükséges fedezet devizaszámlán való rendelkezésre állásának biztosítása

KPSZE

Előlegigénylés Nemzeti Alaptól

12.

Utalvány 2 példányának visszaküldése a Szakmai Programfelelős részére, amely az utalvány 1 példányát továbbítja a fejezet Költségvetési Osztály részére

KPSZE

Utalvány

13.

Ellenőrzés, deviza igénybevételének engedélyezése, K1 vagy K2 deviza-átutalási megbízás kiállítása, és a kifizetési bizonylatok továbbítása a MÁK Budapesti Igazgatóságára

KPSZE

K1 vagy K2, hitelesített számlamásolat, utalvány, kieg. szelvény, PF1 átutalási megbízás

14.

Ellenőrzés, devizaátutalási megbízás
1 másolati példányának megküldése a KPSZE részére, és a fizetési bizonylatok megküldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályra

MÁK Budapesti Igazgatóság

K1 vagy K2, számlamásolat, utalvány, kiegészítő szelvény, PF1 átutalási megbízás

15.

Ellenőrzés, a devizaátutalási megbízás visszaküldése és továbbítása a MÁK Budapesti Igazgatóságra

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

K1 vagy K2 bizonylat

16.

Devizaátutalási megbízás benyújtása
az MNB-hez

MÁK Budapesti Igazgatóság

K1 vagy K2 bizonylat

17.

Teljesítés, terhelési értesítő megküldése MÁK Budapesti Igazgatóságnak

MNB

terhelési értesítő

18.

A FEFK számla jóváírásáról kapott értesítés alapján az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály indítja a PF1 átutalási megbízáson szereplő összeg átutalását a jogosult részére

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

PF1 átutalási megbízás

19.

MNB által a devizaszámla terhére felszámított jutalékokról, költségekről bizonylat küldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére

MÁK Budapesti Igazgatóság

MNB terhelési értesítő másolat

20.

Devizaszámla forgalmáról számlakivonat megküldése KPSZE részére

MÁK Budapesti Igazgatóság

számlakivonat

21.

KPSZE analitikus nyilvántartásából havi adatszolgáltatás a szerződések teljesüléséről a Szakmai Programfelelős részére

KPSZE

„Szerződések teljesülése” táblázat

22.

Szerződések teljesüléséről kapott táblázat másolatának megküldése a fejezet Költségvetési Osztály részére

Szakmai Programfelelős

„Szerződések teljesülése” táblázat másolata

23.

Devizaszámla forgalmának könyvelése

ÁHH Államháztartási
Számviteli Főosztály

számlakivonat

24.

A FEFK számla forgalmáról számlakivonat küldése a fejezet Költségvetési Osztályára

MÁK Budapesti Igazgatóság

FEFK számla kivonat

25.

FEFK számlakivonat alapján a költségvetési bevételek és kiadások könyvelése

Fejezet Költségvetési Osztály

számlakivonat

26.

FEFK számlakivonat másolat megküldése a Szakmai Programfelelős részére

Fejezet Költségvetési Osztály

FEFK számla kivonat

27.

A fejezet Költségvetési Osztálya és a Szakmai Programfelelős részére havonta programfelhasználási értesítő küldése

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Programfelhasználási értesítő

21.
KPSZE által bonyolított PHARE programok kifizetési rendje (devizában)

Sorszám

Feladat

Végrehajtó

Bizonylat

1.

Feladatfinanszírozási Szerződés kötése a fejezet Költségvetési Osztályával

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Feladatfinanszírozási Szerződés

2.

OTMR adatlap benyújtása az ÁHH Monitoring Osztálya részére

Fejezet Költségvetési Osztály

OTMR adatlap

3.

Feladatfinanszírozás okmányainak elkészítése és benyújtása a ÁHH Központi Fejezetek Igazgatóságára

Fejezet Költségvetési Osztály

Ismertető,
Engedélyokirat/Alapokmány

4.

Feladatfinanszírozás okmányainak megvizsgálása, visszaigazolása a fejezet Költségvetési Osztálya részére

ÁHH Központi Fejezetek
Igazgatósága

Ismertető,
Engedélyokirat/Alapokmány

5.

Szerződéskötés a szolgáltatóval

KPSZE Szakmai
Programfelelőssel közösen

szerződés

6.

Szolgáltatóval kötött szerződés kivonatának megküldése a fejezet Költségvetési Osztály részére

Szakmai Programfelelős

szerződéskivonat

7.

Szerződésbejelentő elkészítése és a szerződéssel együtt megküldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére

Szakmai Programfelelős

szerződésbejelentő, szerződés, szerződés magyar nyelvű
kivonata

8.

Szállítói számla fogadása, teljesítés igazolása

Szakmai Programfelelős

számla, Utalvány

9.

A számla érvényesítése, utalványozása

Szakmai Programfelelős vagy
a fejezet Költségvetési Osztály

Utalvány

10.

A kifizetéshez szükséges bizonylatok elkészítése és a KPSZE részére történő továbbítása

Szakmai Programfelelős vagy a fejezet Költségvetési Osztály

hitelesített számlamásolat
utalvány,
kiegészítő szelvény

11.

A teljesítéshez szükséges fedezet devizaszámlán való rendelkezésre állásának biztosítása

KPSZE

Előlegigénylés Nemzeti Alaptól

12.

Utalvány 2 példányának visszaküldése a Szakmai Programfelelős részére, amely az utalvány 1 példányát továbbítja a fejezet Költségvetési Osztály részére

KPSZE

Utalvány

13.

Ellenőrzés, deviza igénybevételének engedélyezése, K1 vagy K2 deviza-átutalási megbízás kiállítása, és a kifizetési bizonylatok továbbítása a MÁK Budapesti Igazgatóságára

KPSZE

K1 vagy K2 hitelesített számlamásolat utalvány, kieg. szelvény

14.

Ellenőrzés, devizaátutalási megbízás
1 másolati példányának megküldése a KPSZE részére és a fizetési bizonylatok - kiegészítő szelvény kivételével - megküldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályra

MÁK Budapesti Igazgatóság

K1 vagy K2, számlamásolat
utalvány

15.

Ellenőrzés, a devizaátutalási megbízás visszaküldése és továbbítása a MÁK Budapesti Igazgatóságra

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

K1 vagy K2 bizonylat

16.

Devizaátutalási megbízás benyújtása
az MNB-hez

MÁK Budapesti Igazgatóság

K1 vagy K2 bizonylat

17.

Teljesítés, terhelési értesítő megküldése MÁK Budapesti Igazgatóságnak

MNB

terhelési értesítő

18.

Az MNB terhelési értesítője alapján a forint összeg feltüntetése a kiegészítő szelvényen és pénzforgalom nélküli feladás készítése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére

MÁK Budapesti Igazgatóság

kieg. szelvény

19.

Terhelési Értesítő készítése a FEFK számlán történt átvezetésről a megvalósító vagy a Szakmai Programfelelős ré-szére

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Terhelési Értesítő

20.

MNB által a devizaszámla terhére felszámított jutalékokról, költségekről bizonylat küldése az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály részére

MÁK Budapesti Igazgatóság

kieg. szelv.

21.

Devizaszámla forgalmáról számlakivonat megküldése KPSZE részére

MÁK Budapesti Igazgatóság

számlakivonat

22.

KPSZE analitikus nyilvántartásából havi adatszolgáltatás a szerződések teljesüléséről a Szakmai Programfelelős részére

KPSZE

„Szerződések teljesülése” táblázat

23.

Szerződések teljesüléséről kapott táblázat másolatának megküldése a fejezet Költségvetési Osztály részére

Szakmai Programfelelős

„Szerződések teljesülése” táblázat másolata

24.

Devizaszámla forgalmának könyvelése

ÁHH Államháztartási
Számviteli Főosztály

számlakivonat

25.

A FEFK számlán pénzforgalom nélküli tételként megjelenő forgalomról számlakivonat küldése a fejezet Költségvetési Osztályára

MÁK Budapesti Igazgatóság

FEFK számla kivonat

26.

FEFK számlakivonat alapján a költségvetési bevételek és kiadások könyvelése

Fejezet Költségvetési Osztály

számlakivonat

27.

FEFK számlakivonat másolat megküldése a Szakmai Programfelelős részére

Fejezet Költségvetési Osztály

FEFK számla kivonat

28.

A fejezet Költségvetési Osztálya és a Szakmai Programf. részére havonta programfelh. értesítő küldése

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Programfelhasználási értesítő

Visszafizetések

1.

A deviza számlára történő visszafizetés kérése, Szakmai Programfelelős tájékoztatása

KPSZE

Visszafizetési értesítő

2.

Átutalási megbízás kiegészítő szelvény kiállítása, benyújtása a Budapesti Igazgatóságra

Szakmai Programfelelős

átutalási megbízás kiegészítő
szelvény

3.

A beérkezett visszafizetés jóváírása, átutalási megbízás kiegészítő szelvényre Ft érték ráírása és átadása az ÁHH Fel-
adatfinanszírozási Főosztály részére

Budapesti Igazgatóság

számlakivonat, átutalási megbízás kiegészítő szelvény

4.

A deviza számlára történő visszafizetés átvezetése és Jóváírási Értesítő készítése a megvalósító vagy a Szakmai Programfelelős részére

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Jóváírási Értesítő



B.
A SAPARD program pénzügyi lebonyolítási rendje
a kincstári rendszerben
A SAPARD program pénzügyi lebonyolítása három számlán történik, melyből kettő alapvetően a források biztosítására, a harmadik pedig a források összevezetésére és a tényleges kifizetések lebonyolítására szolgál. Ezen struktúrának biztosítania kell a pénzforgalom, az igénybe vett források átláthatóságát, valamint ezek összekapcsolódása révén a végső kedvezményezettek felé az egységes pénzforgalmi lebonyolítást.

I. A lebonyolításhoz kapcsolódó számlák és szervezetek
A lebonyolításra szolgáló számlák megnyitása a pénzforgalomról szóló 6/1997. (MK. 61.) MNB rendelkezés, a pénzügyi szolgáltatások teljesítésének rendjéről a Magyar Államkincstárban tárgyú - 53/2000. (XII. 29.) PM rendelettel módosított - 36/1999. (XII. 27.) PM rendelet és a deviza-számlaszerződés előírásának megfelelően történik.
A pénzügyi lebonyolításra szolgáló számlák vezetésével kapcsolatos forgalmi jutalék elszámolása közvetlenül az MNB terhelése alapján a Központi költségvetés terhére történik a Pénzügyminisztérium fejezet 17. Egyéb költségvetési kiadások cím, 1. Vegyes kiadások alcím terhére.
1. SAPARD euró számla
A Nemzeti Programengedélyező (a továbbiakban: NAO) intézkedésére a Nemzeti Alap részére euró számlát nyit a Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatósága (a továbbiakban: Budapesti Igazgatóság) a SAPARD támogatás fogadására és kezelésére.

Számla neve:

SAPARD euró számla

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság (Budapesti Igazgató-ság)

Számlatulajdonos:

Államháztartási Hivatal (a továb-biakban: ÁHH) Nemzeti Alap
(a továbbiakban: Nemzeti Alap)

Rendelkezők:

NAO illetve helyettesei, Nemzeti Alap felhatalmazott munkatársai

Számla devizaneme:

euró

Számla típusa:

pénzforgalmi számla

Számla jellege:

A SAPARD EU forrás fogadására és kezelésére szolgál a tényleges felhasználás idejéig.

A számlán jóváírt kamatok a SAPARD program euró bevételeit növelik.
2. Központi költségvetési forrás számlája
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) a Magyar Államkincstárban egy elkülönített fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámlát nyit a SAPARD programhoz kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosítására, valamint a program teljes körű költségvetési elszámolására.

Számla neve:

SAPARD fejezeti kezelésű elő-
irányzat-felhasználási keretszámla (SAPARD EFK)

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság (Budapesti Igazgatóság)

Számlatulajdonos:

Földművelésügyi és Vidékfejlesz-tési Minisztérium (FVM) Költ-ségvetési Főosztály

Rendelkezők:

FVM illetékes munkatársai

Számla devizaneme:

forint

Számla típusa:

fejezeti kezelésű előirányzat-fel-használási keretszámla

Számla jellege:

KTK és ÁHT köteles számla, a költségvetési elszámolás alapjául szolgál.

Ezen a számlán történik a központi költségvetési forrásból biztosított előirányzat összegének finanszírozási terv szerinti megnyitása, jóváírása az FVM rendelkezése alapján.
A SAPARD Hivatal igénylése alapján az esedékes kifizetésekhez szükséges központi költségvetési rész fedezetét az FVM Költségvetési Főosztály vezetteti át a SAPARD lebonyolítási számlára. Terhelendő tranzakció csak a SAPARD lebonyolítási számla és a SAPARD euró számla javára történhet.
A számlára - pénzforgalom nélküli tételként, forint értékben - átvezetésre kerülnek a SAPARD lebonyolítási számláról felhasznált EU források. E források elszámolására - ál-lamháztartáson kívülről származó bevételként és kiadásként azonos összegben - a SAPARD lebonyolítási számláról történő kiutalással egyidejűleg kerül sor.
A központi költségvetési forrás összegének ezen számláról a SAPARD lebonyolítási számlára történő átutalásakor az összeg a számlavezető rendszerben egyidejűleg a megfelelő jogcímen kiadásként kerül elszámolásra a költségvetésben.
Az év végi záráskor biztosítani kell, hogy a lebonyolítási számlára csak olyan összeg kerüljön átutalásra, amely még a tárgyévben kifizetésre kerül a végső kedvezményezettek részére.
A következő évben a SAPARD EFK számlára visszautalt összegeket a fejezetnek tárgyévi bevételként kell elszámolni.
3. SAPARD lebonyolítási számla
A SAPARD Hivatal (SH) részére a SAPARD program EU és központi költségvetési forrás részeinek fogadására, valamint a támogatások végső kedvezményezett részére történő egységes kifizetéséhez a minisztérium a Magyar Államkincstárban egy pénzforgalmi lebonyolítási számlát nyittat. A számla nyitását az Államháztartási Hivatalban kell kezdeményezni.

Számla neve:

SAPARD lebonyolítási számla

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság (Budapesti Igazgatóság)

Számlatulajdonos:

SAPARD Hivatal (SH)

Rendelkezők:

SAPARD Hivatal vezetője és kijelölt munkatársai

Számla devizaneme:

forint

Számla típusa:

pénzforgalmi számla

Számla jellege:

A teljes körű pénzügyi lebonyolí-tásra szolgáló Ft számla. A költségvetési elszámolásnak nem képezi alapját.

Erről a számláról kerül kifizetésre a végső kedvezményezett részére a SAPARD program keretében nyújtott támogatás teljes összege. A támogatás összege minden esetben forintban kerül kifizetésre.
A számlán év végén egyenlegként csak az év utolsó munkanapjain a számlára érkező és idő hiányában már ki nem utalható vagy a SAPARD euró számlára és a SAPARD EFK számlára már vissza nem utalható tételek maradhatnak.
A fejezet a SAPARD EFK számláról a SAPARD lebonyolítási számlára utaláskor végleges kiadásként már elszámolja és könyveli az átutalt költségvetési forrást, az önálló kiegészítő szelvény alapján átvezetett pénzforgalom nélküli tételek alapján pedig az igénybevett EU forrást.
A költségvetési elszámolásnak a SAPARD lebonyolítási számla nem képezi alapját, így a számlán maradt év végi záró egyenleg sem lesz része a fejezet maradványának.

II. A források biztosítása
1. EU támogatás
A Budapesti Igazgatóság az Európai Bizottságtól érkezett átutalás összegét jóváírja a SAPARD euró számlán és erről számlakivonaton értesíti a számlatulajdonos Nemzeti Alapot. A számlakivonat az azonosító adatokon túl tartalmazza a jóváírt euró összeget, a könyvelési napot, az értéknapot és a Bizottság által megadott megjegyzéseket (közleményeket).
Ezt követően a Nemzeti Alap számláján rendelkezésre áll a SAPARD program finanszírozására szolgáló bizottsági hozzájárulás. A SAPARD Euró számláról kifizetés közvetlenül a végső kedvezményezettek részére nem történhet.
Terhelési tranzakció kizárólag a SAPARD lebonyolítási számla javára történhet a NAO és helyettesei, valamint a Nemzeti Alap rendelkezésére.
A SAPARD Hivatal a Nemzeti Alap részére a várható kifizetésekről negyedéves prognózist készít, melyről a Nemzeti Alap az EU források lehívása alkalmával tájékoztatja az EU Bizottságot.
2. Központi költségvetési forrás
Az ÁHH nyilvántartja a Parlament által a költségvetési törvényben a SAPARD programhoz kapcsolódóan jóváhagyott éves előirányzatokat.
Amennyiben év közben kerül sor az éves megállapodás aláírására, az FVM kezdeményezi a szükséges előirányzat-módosítást.
A központi költségvetési rész biztosítása a SAPARD EFK számláról történik, melyről közvetlen kifizetés a végső kedvezményezettek részére nem történhet.
A fejezeti kezelésű előirányzatok támogatási részének rendelkezésre bocsátása finanszírozási terv alapján történik az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 109. § (10) bekezdésében fog-laltaknak megfelelően.
A finanszírozási terv elkészítéséhez a SAPARD Hivatal a kötelezettségvállalások alapján negyedévente megtervezi a várható kifizetések összegét a központi költségvetési forrás biztosítása érdekében.
A megtervezett összegre vonatkozó szükséges keret megnyitását levélben kezdeményezi az FVM Költségvetési Főosztályánál.
A finanszírozási tervet (EG-04 bizonylat) a számla tulajdonosa (FVM Költségvetési Főosztály) nyújtja be az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatóságára.
A negyedéves tervnek megfelelő kereteket az ÁHH havonta a hó elején nyitja meg a számlán.
Rendkívüli esetben (amennyiben ezt a kifizetések indokolják) hó közbeni pótlólagos keretnyitásra is sor kerülhet a jogszabályban rögzített eljárási rend szerint. Az EU forrás átmeneti hiánya esetében az előrehozás az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 109. § (10) bekezdésében foglaltaknak megfelelően
a program éves költségvetési támogatása erejéig történhet.
3. A források összevezetése a SAPARD lebonyolítási számlán
A végső kedvezményezettek felé a kifizetések lebonyolításához a SAPARD lebonyolítási számla szolgál.
A SAPARD Hivatal az FVM Költségvetési Főosztályától a költségvetésből finanszírozott rész biztosítását kéri, melyhez a szükséges összesített adatokat közli.
A SAPARD Hivatal igény szerint, adott időszakra az erre a célra összeállított „SAPARD Program Támogatás Igénylés” elnevezésű formanyomtatványon támogatást igényel a hozzá benyújtott számlák alapján a Nemzeti Alaptól az EU által finanszírozott rész biztosítására. Ez az igénylés a központi költségvetési forrás SAPARD lebonyolítási számlára utalásának indításával egyidejűleg benyújtható a NA részére.
A kincstári kifizetések teljesítéséhez szükséges források
- deviza része a SAPARD euró számláról,
- a központi költségvetési forrás része pedig az FVM SAPARD EFK számlájáról kerül átutalásra a SAPARD lebonyolítási számlára.
A jóváírások - az előírt finanszírozási arányban - mindig csak a kifizetésre váró támogatások összegének megfelelően kerülnek a számlára. Először a központi költségvetésből finanszírozott rész, majd azt követően az EU forrásból finanszírozott rész. A jóváírások megtörténtét követően a kifizetések azonnal indításra kerülnek. Az EU forrás átmeneti hiánya esetében a 2. pontban foglaltak szerint az e célra rendelkezésre álló éves költségvetési támogatás nyújt fedezetet az esedékes kifizetésekre, mint felső korlát.

III. A kifizetések lebonyolítása
1. A SAPARD Hivatal a Pénzügyi Megállapodás szabályai, valamint a SAPARD program tartalmának megfelelően ellenőrzött számlák, dokumentációk alapján indíthatja a kifizetést.
Az ellenőrzött számlák alapján a kifizetések végső kedvezményezett felé történő indításához a SH és az FVM Költségvetési Főosztálya az alábbi feladatokat látja el:
- Minden végső kedvezményezett részére történő kifizetéshez készít a SH egy-egy átutalási megbízást a támogatás teljes forint összegéről. Az átutalási megbízáson a terhelendő számla a SAPARD lebonyolítási számla, az elismerendő számla pedig a végső kedvezményezett, illetve számlavezető bankja.
- Az átutalási megbízások alapján a SH kitölti a Nemzeti Alap részére a „SAPARD Program Támogatás Igénylés” formanyomtatványt. A támogatásigénylés tartalmazza a végső kedvezményezettek adatait, a kifizetés összegét, EU és központi költségvetésből finanszírozott részre bontva. A fenti támogatásokon kívüli forrás tájékoztató jelleggel szerepel rajta. A lista végén összesíti a kifizetendő támogatási összeget forrásonként megbontva és mindösszesen.
- Az összesített adatok alapján a SH a Finanszírozási Adatlapon meghatározza az összes kifizetés költségvetési elszámolásához és a kincstári feldolgozásához szükséges információkat. (Mintája a melléklethez csatolva.)
Az FVM fejezeti kezelésű előirányzatai között megtervezett SAPARD program előirányzatai felhasználásának nyomon követése az itt meghatározott költségvetési azonosító adatok alapján történik. Az előirányzat felhasználás figyelése törvényi soronként (ÁHT azonosítónként) és azon belül tranzakciós kódonként (KTK) szükséges. (Egy törvényi sor esetén az ÁHT azonosító állandó.)
Ennek megfelelően a „SAPARD Program Támogatás Igénylés” nyomtatványon forrásonként összesített utalandó forint összegeket tovább kell bontani a megfelelő törvényi sor(ok) és tranzakciós kódok szerint.
A Finanszírozási Adatlap adatai alapján elkészíti az FVM Költségvetési Főosztálya
- a központi költségvetési forrás átutalásához szükséges átutalási megbízást, amennyiben több ÁHT-t és/vagy KTK-t érint az átutalás, átutalási megbízás kiegészítő szelvényt állít ki az átutalási megbízás mellé,
- és az EU támogatásból származó rész bevételi és kiadási oldalon történő pénzforgalom nélküli elszámolásához szükséges átutalási megbízás kiegészítő szelvényt.
Az átutalási megbízáson a terhelendő számla a SAPARD fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla az elismerendő számla pedig a SAPARD lebonyolítási számla.
- A központi költségvetési forrás átutalásához szükséges átutalási megbízást és az átutalási megbízás kiegészítő szelvényt az FVM Költségvetési Főosztálya a Budapesti Igazgatósághoz nyújtja be, az EU támogatásból származó rész bevételi és kiadási oldalon történő pénzforgalom nélküli elszámolásához szükséges átutalási megbízás kiegészítő szelvényt, pedig a SH-nak adja át.
- A végső kedvezményezett részére történő kifizetésekhez szükséges átutalási megbízásokat, és a támogatásigénylést
- az EU-nál, a Nemzeti Alapnál és a Kincstárnál is bejelentett - SAPARD lebonyolítási számla felett rendelkezők
(SH kijelölt alkalmazottai) írják cégszerűen alá és alkalmazzák az elfogadott bélyegző lenyomatot.
- A végső kedvezményezett részére történő kifizetésekhez szükséges átutalási megbízásokat, a támogatásigénylést, az EU támogatásból származó rész bevételi és kiadási oldalon történő pénzforgalom nélküli elszámolásához szükséges átutalási megbízás kiegészítő szelvényt a SH benyújtja a Nemzeti Alaphoz.
2. A Nemzeti Alap feladatai a pénzügyi lebonyolításban:
- Számszakilag ellenőrzi a támogatások igénylését és amennyiben mindent rendben talál erről értesíti a SH-t, ellenkező esetben az indok megjelölésével visszaküldi a bi-zonylatokat az SH részére.
- Rendelkezik a deviza számla vezetőnél (Budapesti Igazgatóság) a deviza átutalási megbízáson a támogatás átutalásáról a SAPARD euró számláról a SAPARD lebonyolítási forint számlára. Az EU forrás átutalására a SAPARD lebonyolítási számlára csak azt követően kerülhet sor, miután a hazai forrás jóváírásra került a SAPARD lebonyolítási számlán, és arról a NA számlakivonatot kapott. A Kincstárnál bejelentett módon aláírt K1, K2-es nyomtatványon szerepel az átutalandó összeg forintban, a terhelendő és jóváírandó számla száma és neve, a támogatásigénylés sorszáma és a dátum. (A szükséges Ft összegnek megfelelő Euró átszámítása és terhelése az MNB napi deviza vételi árfolyamán történik a tranzakció teljesítésekor)
A tranzakció banki költségeinek terheléséhez az I. pontban írt elszámolás érdekében megjelöli a PM Egyéb pénzügyi elszámolások számlát.
- Mindkét forrás meglétének ellenőrzése alapján indítja a SH által megküldött és a Kincstárnál bejelentett módon aláírt átutalási megbízásokat teljesítésre az Budapesti Igazgatóság felé.
- Benyújtja az Budapesti Igazgatóság felé az EU forrásból fedezett forint összegről az FVM Költségvetési Főosztálya által kiállított átutalási megbízás kiegészítő szelvényt a költségvetési elszámolás érdekében a SAPARD fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámlán történő pénz-forgalom nélküli átvezetéshez.
3. A Kincstár Budapesti Igazgatóság feladatai:
- Érkezteti a deviza átutalási megbízást és intézkedik az MNB-ben vezetett deviza KESZ-ről történő átutalásról a fo-rint KESZ-en keresztül a SAPARD lebonyolítási számlára.
- Az átutalás teljesítését követően számlakivonaton értesíti a Nemzeti Alapot, mint számlatulajdonost az átutalás (terhelés) teljesítéséről. Ez a számlakivonat az azonosító adatokon túl tartalmazza a terhelés összegét euróban, az MNB napi deviza vételi árfolyamot, az értéknapot, a könyvelési napot, a tranzakció típusát. A számlavezető rendszerben ellenőrzi a SAPARD euró számláról a deviza KESZ és a forint KESZ közbeiktatásával érkezett átutalást (jóváírást) a SAPARD lebonyolítási számlán.
- Érkezteti és ellenőrzi a SAPARD EFK számla terhére benyújtott átutalási megbízást. A Kincstár számlavezető rendszerében rögzíti a tranzakciót, vagyis az átutalási megbízás összegével terheli a SAPARD EFK számlát és jóváírja a SAPARD lebonyolítási számlát. Rögzíti továbbá az ezzel kapcsolatos költségvetési elszámolási adatokat is az átutalási megbízás erre vonatkozó adatai vagy a csatolt kiegészítő szelvény alapján.
- Érkezteti, ellenőrzi és rögzíti a számlavezető rendszerben a Nemzeti Alap által benyújtott (az FVM Költségvetési Főosztály által kiállított és aláírt) pénzforgalom nélküli megbízási tételeket. (A SAPARD fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámlán pénzforgalom nélküli tételként kerül elszámolásra a SAPARD euró számláról átutalt euró összeg forint értéke, mint bevétel teljesülés, illetve ugyanezen összegben a végső kedvezményezett részére a támogatás kifizetés, mint kiadás az átutalási megbízás kiegészítő szelvény alapján.
- Érkezteti, ellenőrzi és a számlavezető rendszerben rögzíti a SAPARD lebonyolítási számla terhére a végső kedvezményezettek felé indítandó átutalási megbízásokat.
- Számlakivonaton értesíti az FVM Költségvetési Főosztályt, mint számlatulajdonost a SAPARD EFK számlán történt jóváírásokról és terhelésekről, valamint a pénzforgalom nélküli átvezetésekről.
- Számlakivonaton értesíti a SAPARD Hivatalt, mint számlatulajdonost a SAPARD lebonyolítási számlán történt jóváírásokról és terhelésekről, továbbá a számlakivonatot tájékoztató jelleggel a Nemzeti Alap részére is megküldi.

IV. A visszafizetések lebonyolítása
A számlákon visszafizetési tételek is jelentkezhetnek az alábbiak szerint.
Az ellenőrzés által feltárt szabálytalan (jogosulatlan) felhasználás esetén a SAPARD Hivatal intézkedését követően a visszafizetést mindig a SAPARD lebonyolítási számlára kell teljesíteni. A SH a SAPARD lebonyolítási számlára jogosulatlan felhasználásból visszaérkezett bevételeket a Budapesti Igazgatóság számlakivonata alapján megfelelő arányban a két forrás számlára visszavezetteti. SAPARD euro számlára visszavezetésre került tételek Bizottság számára történő szükség szerinti visszautalásáról a Többéves Pénzügyi Megállapodásnak megfelelően a NAO gondoskodik.
A költségvetési elszámolásban történő átvezetéshez az FVM Költségvetési Főosztály PF-1K kiegészítő szelvényt tölt ki és nyújt be a Budapesti Igazgatóság részére.
A jogtalan/szabálytalan felhasználásból eredően visszautalt összegek költségvetési elszámolása a következő:
a)     tárgyéven belüli visszautalt összegek esetében
a1) a SAPARD EFK számlán jóváírt visszautalt összeg
- azon részét, mely korábban a SAPARD EFK számláról kiutalt központi költségvetési forrás összegét képezi stornó tételként rendezi (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, tárgyéven belüli kifizetett kiadási előirányzat stornó kódja),
- azon részét, amely bírság, vagy pótlék stb., működési bevételi kódra kell azonosítani (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, 310: működési bevétel),
a2) a SAPARD euró számlán jóváírt visszautalt összeget átvezeti (a tárgyéven belül a SAPARD EFK számlára pénzforgalom nélkül átvezetett összeg bevételi kód stornó kódja, tárgyéven belül kifizetett kiadási előirányzat stornó kódja)
A SAPARD euró számlán bírságból, vagy kamatból, vagy pótlékból stb. származó pénzösszeg a felhasználásáig nem képezi részét a költségvetésnek (Áht. 18/B. § (10)).
b) tárgyéven túl visszautalt összegek esetén a SAPARD EFK számlán jóváírt visszautalt összeg (központi költségvetési forrás + bírság, vagy pótlék, vagy kamat együttesen) rendezése működési bevételi kódra történik (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, 310: működési bevétel)
A SAPARD euró számlán bírságból, vagy kamatból, vagy pótlékból stb. származó pénzösszeg a felhasználásáig nem képezi részét a költségvetésnek.
Amennyiben a SAPARD Hivatal visszafizetésre vonatkozó intézkedése eredménytelennek bizonyul, a szabálytalanul felhasznált összeg SAPARD Euro számla javára történő visszafizetéséről az FVM Költségvetési Főosztály köteles gondoskodni. A később behajtott - a lebonyolítási számlára érkező - ilyen tartozásokat az FVM Költségvetési Főosztály javára a SH megtéríti.

V. Árfolyamváltozás elszámolása
A SAPARD program lebonyolítására az EU Bizottság euróban folyósítja a támogatást, a központi költségvetésben azonban az előirányzatok forintban szerepelnek.
Az EU felé az elszámolásokban az EU által meghatározott árfolyamon kell szerepeltetni a kifizetéseket. Az esetlegesen felmerült árfolyamkülönbezet elszámolása a fejezet feladata.

VI. Általános forgalmi adó elszámolása
A beszerzések általános forgalmi adó alóli mentesíthetősége érdekében az 52/2000. (XII. 27.) PM-TNM együttes rendeletnek megfelelően a SAPARD Hivatal három példányban kiállítja a megkapott számlához kapcsolódó Nyilatkozatot. A Nyilatkozat első példányát a számla kibocsátójának, harmadik példányát az áfa-kedvezményezettnek kell eljuttatni, a másodpéldány a kiállítónál marad.

VII. Információ szolgáltatás a számszaki végrehajtásról
1. Számlakivonat
A Nemzeti Alap SAPARD euró számla és a SAPARD lebonyolítási számla jóváírásáról és terheléséről a Kincstár Budapesti Igazgatóságától kap számlakivonatot.
Az FVM Költségvetési Főosztály a SAPARD EFK számlakivonata alapján könyveli az előirányzatok teljesülését, felhasználását. A költségvetés szempontjából az Áht. vonatkozó 18/B. § (10) bekezdése alapján akkor minősül egy-egy tranzakció kiadásnak, illetve bevételnek, amikor ezen a számlán jóváírásra és/vagy terhelésre kerül, illetőleg a pénzforgalom nélküli átvezetése megtörténik. A kötelező egyeztetés a Kincstár számlavezető rendszerében rögzített adatokkal a havi (féléves és éves) kincstári jelentések alapján történik.
Az SH a SAPARD lebonyolítási számláról kapott számlakivonat alapján értesül a tranzakciók végrehajtásáról, a fo-rint és euró források jóváírásáról és a végső kedvezményezett részére történt utalásáról.
A számlakivonat alapján könyvel a SH az EU által jóváhagyott nyilvántartási rendszerében.
2. Havi jelentés
Az ÁHH előirányzat nyilvántartó rendszeréből mutatja be az eredeti és módosított előirányzatokat törvényi sorok szerinti bontásban, a hozzá tartozó teljesítéseket pedig ugyanilyen részletezésben az FVM SAPARD előirányzat-felhasználási keretszámla forgalma alapján. A jelentéseket az ÁHH havonta megküldi az FVM Költségvetési Főosztályának, a PM-nek és a Nemzeti Alapnak.
3. Féléves, éves beszámoló
Az ÁHH a költségvetés szerkezetének megfelelő rendben mutatja be az eredeti és módosított előirányzatokat és ezek teljesítését félévente. Az ehhez szükséges adatokat az ÁHH és a Kincstár információs rendszere biztosítja. A költségvetési beszámolót az FVM Költségvetési Főosztályának könyvviteli elszámolása alapján készíti, amelynek meg kell egyeznie az ÁHH jelentésével. Az esetleges eltéréseket a beszámolóban tételesen indokolni kell.
4. SAPARD program elszámolása az EU Bizottsága felé
A SAPARD program EU normáknak megfelelő tételes elszámolását a SAPARD Hivatal végzi. Az EU Bizottság felé a végleges elszámolást és jelentést a Nemzeti Alap ellenőrzi és nyújtja be.

VIII. Pénzügyi ellenőrzés a kincstári rendszerben
Az ÁHH, a Nemzeti Alap és a Kincstár a nemzetközi megállapodásokban és a külön jogszabályokban foglaltak szerint a SAPARD program pénzügyi lebonyolításából ráháruló feladatok során ellátja az alábbi pénzügyi ellenőrzési feladatokat.
- Az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatósága részéről a kincstári költségvetés rögzítése során megtörténik a SAPARD előirányzatai visszatervezésének ellenőrzése az FVM költségvetésében a költségvetési törvény szerint. A programhoz kapcsolódó előirányzatokra vonatkozó finanszírozási tervek benyújtását, azok szabályszerűségét, a támogatási keretnyitásnál az előirányzati fedezet ellenőrzését szintén ezen szervezeti egység végzi. Ellátja a keretelőrehozás engedélyezéséhez kapcsolódó külön jogszabályban meghatározott feladatokat.
- A Nemzeti Alap a SAPARD támogatásigénylés megfelelőségét és a támogatásigénylésen szereplő aláírást a csatolt átutalási megbízások, és a SAPARD Hivatal által a Nemzeti Alaphoz bejelentett aláírások alapján végzi. A hiteles aláírásokkal ellátott, előlegigénylés számszaki ellenőrzésére, az EU és a központi költségvetési források rendelkezésre állásának ellenőrzésére kerül sor.
- A Kincstár Budapesti Igazgatóság részéről a deviza átutalási megbízások befogadásakor megtörténik a cégszerű aláírások vizsgálata, valamint a megfelelő fedezet ellen-őrzése.
A Kincstár Budapesti Igazgatóság elvégzi a benyújtott átutalási megbízások és a PF-1K Kiegészítő szelvények ellenőrzését, különös tekintettel a következőkre: az aláírás, a bélyegző lenyomat, a számlaszámok helyessége, valamint a SAPARD fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla esetén az ÁHT, KTK adatok feltüntetése.
Az előirányzati és likviditási fedezet meglétét a Kincstár számlavezető rendszere ellenőrzi az átutalási megbízások teljesítése előtt.
A független pénzügyi belső ellenőrzést a Kincstár és az ÁHH Belső Ellenőrzési Főosztálya végzi a központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szervek kormányzati, felügyeleti, valamint belső költségvetési ellen-őrzéséről szóló 15/1999. (II. 5.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően. Ellenőrzi a munkafolyamatok és munkafolya-matba épített pénzügyi ellenőrzések betartását.



B./3
Finanszírozási Adatlap
Visszafizetési Adatlap∗

Törvényi sor azonosítása
(ÁHT)

Kincstári tranzakciós kód
(KTK)

EU Bizottság által
biztosított rész, Ft

Költségvetési
támogatás, Ft

Összesen:





Budapest, 20...............................




...............................................                        ...........................................
SAPARD Hivatal                         FVM Költségvetési Főosztály
cégszerű aláírása                              cégszerű aláírása




∗Visszafizetési Adatlapot a jogtalanul felhasznált összegek visszafizetéséhez kapcsolódóan kell kitölteni



C.
Az ISPA program pénzügyi lebonyolítási rendje
a kincstári rendszerben
Az ISPA program pénzügyi lebonyolítása a feladatfinanszírozási rend alapulvételével - az ISPA program sajátosságait figyelembe véve - az alábbiak szerint valósul meg.
A pénzügyi lebonyolítás három típusú számlán történik, melyből kettő alapvetően a források fogadására és továb-
bítására, a harmadik pedig a források összevezetésére és a tényleges kifizetések lebonyolítására szolgál. A feladat-
finanszírozás lebonyolítására szolgáló analitikus nyilvántartási rendszernek, az ehhez kapcsolódó azonosítószám rendszernek és a pénzforgalom elkülönített számlákon történő lebonyolításának biztosítania kell a pénzforgalom, az igénybe vett források átláthatóságát, valamint a központi költségvetési, az EU és az egyéb források összekapcsolódása révén a jogosultak felé az egységes pénzforgalmi lebonyolítást.

I. A lebonyolításhoz kapcsolódó számlák és szervezetek
A lebonyolításra szolgáló számlák megnyitása a pénzforgalomról szóló 6/1997. (MK. 61.) MNB rendelkezés, a pénzügyi szolgáltatások teljesítésének rendjéről a Magyar Államkincstárban tárgyú - 53/2000. (XII. 29.) PM rendelettel módosított - a 36/1999. (XII. 27.) PM rendelet és a devizaszámlaszerződés előírásának megfelelően történik.
A pénzügyi lebonyolításra szolgáló számlák vezetésével kapcsolatos forgalmi jutalék elszámolása az MNB terhelése alapján a Központi költségvetés terhére történik a Pénzügyminisztérium fejezet 17. Egyéb költségvetési kiadások cím, 1. Vegyes kiadások alcím alatt.
1. ISPA euró számlák
1.1. A Nemzeti Alap részére vezetett euró számlák
A Nemzeti Programengedélyező (a továbbiakban: NAO) intézkedésére a Nemzeti Alap részére két euró számlát nyit a Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság (a továbbiakban: Budapesti Igazgatóság) az ISPA támogatás szektoronkénti (környezetvédelmi, illetve közlekedési) fogadására és kezelésére. Az EU támogatás utalása szintén szektoronként történik.

Számlák neve:

ISPA környezetvédelmi euró számla ISPA közlekedési euró számla

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság

Számlatulajdonos:

Államháztartási Hivatal (továbbiakban: ÁHH) Nemzeti Alap (a továbbiakban: Nemzeti Alap)

Rendelkezők:

NAO illetve helyettesei, Nemzeti Alap felhatalmazott munkatársai

Számlák devizaneme:

euró

Számlák típusa:

pénzforgalmi számla

Számlák jellege:

Az ISPA program EU forrásainak fogadására és tovább utalására szolgál a projektet végrehajtó szakminisztérium részére.

Az összes jóváhagyott ISPA projekt euró pénzeszközeinek fogadása ezen a két számlán történik.
1.2. A Fejezetek részére Közlekedési és Vízügyi Minisz-térium (KöViM), illetve Környezetvédelmi Minisztérium (KöM) vezetett euró számlák
Az érintett két minisztérium euró számlát nyittat a Budapesti Igazgatóságnál az ISPA támogatás szektoronkénti fogadására és kezelésére.

Számlák neve:

KöM ISPA euró számla

 

KöViM ISPA euró számla

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság

Számlatulajdonos:

KöViM Költségvetési Főosztály, illetve KöM Költségvetési Főosztály

Rendelkezők:

KöViM illetve KöM aláírás bejelen-tés szerint illetékes munkatársai (IVSz)

Számlák devizaneme:

euró

Számlák típusa:

pénzforgalmi számla

Számlák jellege:

Az ISPA program EU forrásainak fogadására és kezelésére szolgál a tényleges felhasználásig.

Az összes jóváhagyott ISPA projektekre fordítandó euró pénzeszközök fogadása a Nemzeti Alaptól ezen a két számlán történik.
Forintban történő kifizetés esetén ezekről a számlákról átvezetésre kerül az EU forrásból finanszírozott rész az ISPA projekt lebonyolítási számlára, devizában történő kifizetés estén pedig közvetlenül a jogosult részére történik az utalás.
Mindkét fejezet szakmai területéhez kapcsolódóan részletes analitikus nyilvántartás biztosítja az egyes projektek pénzforgalmi tranzakcióinak nyomon követhetőségét és a projektek mindenkori állapotának pontos meghatározását.
A számlán jóváírt kamatok likvidítási többletforrást biztosítanak.
2. A központi költségvetési forrás számlái
Az ISPA programban érintettek, mint a projekt végrehajtásáért felelős minisztériumok (KöViM, KöM) a Magyar Államkincstárban fejezetenként egy-egy elkülönített fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámlát nyittatnak az ISPA programhoz kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosítására, valamint a program teljes körű költségvetési elszámolására.

Számlák neve:

KöViM ISPA fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla (ISPA EFK) KöM ISPA fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla (ISPA EFK)

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság

Számlatulajdonos:

KöViM Költségvetési Főosztály, illetve KöM Költségvetési Főosztály

Rendelkezők:

KöViM illetve KöM aláírás bejelentés szerint illetékes munkatársai

Számlák devizaneme:

forint

Számlák típusa:

fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla

Számlák jellege:

KTK és ÁHTT köteles számlák, a költségvetési el-számolás alapjául szolgálnak.

Ezen a számlán történik a központi költségvetési előirányzat támogatási összegének finanszírozási terv szerinti megnyitása, jóváírása a fejezet rendelkezése alapján.
Az ISPA Végrehajtó Szervezetek (IVSZ) igénylése alapján az esedékes kifizetésekhez szükséges központi költségvetési forrás fedezete erről a számláról kerül átvezetésre az ISPA lebonyolítási számlára. A központi költségvetési forrás ezen számlákról történő átutalásakor az összeg a számlavezető rendszerben egyidejűleg a megfelelő jogcímen ki-
adásként kerül elszámolásra a költségvetésben.
A számlákra - pénzforgalom nélküli tételként - átvezetésre kerül az ISPA lebonyolítási számlára átutalt, vagy devizában kifizetett EU források forint ellenértéke. Az EU forrás elszámolására - államháztartáson kívülről származó bevételként és kiadásként azonos összegben a kiutalással egyidejűleg kerül sor.
Az év végi záráskor biztosítani kell, hogy a lebonyolítási számlára csak olyan összeg kerüljön átutalásra, amely még a tárgyévben kifizetésre kerül a végső kedvezményezettek részére.
A következő évben az ISPA EFK számlára visszautalt összegeket a fejezetnek tárgyévi bevételként kell elszámolni.
3. ISPA lebonyolítási számlák
Az ISPA program EU támogatás, központi költségvetési forrás és egyéb - a központi költségvetésben elszámolásra nem kerülő - finanszírozási forrás részeinek fogadására, valamint a támogatások jogosult részére történő kifizetéséhez a projekt végrehajtásáért felelős minisztériumok Magyar Államkincstárban projektenként (Pénzügyi Megállapodásonként) egy pénzforgalmi lebonyolítási számlát nyittatnak. A számla nyitását az Államháztartási Hivatalban kell kezdeményezni.

Számlák neve:

ISPA (projekt neve) lebonyolítási számla (projektenként egy-egy számla)

Számlavezető:

Magyar Államkincstár Budapesti Igazgatóság

Számlatulajdonos:

KöM/KöViM ISPA Végrehajtó Szervezetei

Rendelkezők:

Az ÁHH kijelölt munkatársai az IVSZ utalványozása alap-ján.

Számlák devizaneme:

forint

Számlák típusa:

pénzforgalmi számla

Számlák jellege:

Pénzügyi lebonyolításra szol-gáló Ft számla. A költségvetési elszámolásnak nem képezi alapját.

Ezekről a számlákról kerül kifizetésre a jogosult részére az ISPA program keretében forintban történő kifizetés esetén az adott projektre nyújtott támogatás teljes összege, devizában történő kifizetés esetén a forintban nyújtott támogatás összege, valamint a kifizetéshez kapcsolódó saját forrás, melyet a kedvezményezettnek szintén ezekre a szám-lákra kell utalni a kifizetés teljesítése előtt.
A saját forrás nem jelenik meg a fejezet költségvetésében és beszámolójában. Ha a saját forrás önkormányzati részt is tartalmaz, az a költségvetésben és beszámolóban egyaránt az önkormányzatok kiadásainál és bevételeinél szerepel.
A projekt megvalósításához szükséges egyéb források (pl. önkormányzat által felvett hitelek) biztosítása a kedvezményezett feladata.
Kincstári kifizetés csak a szükséges források rendelkezésre állása után igényelhető.
A számlákhoz az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya által vezetett analitikus nyilvántartás kapcsolódik, amely az egyes projekteket elkülönítetten kezeli.
A számlán év végén egyenlegként csak az év utolsó munkanapjain a számlára érkező és idő hiányában már ki nem utalható vagy az ISPA euró számlára és az ISPA EFK számlára már vissza nem utalható tételek maradhatnak.
A fejezet az ISPA EFK számláról az ISPA lebonyolítási számlára utaláskor végleges kiadásként már elszámolja és könyveli az átutalt költségvetési forrást, az önálló kiegészítő szelvény alapján átvezetett pénzforgalom nélküli tételek alapján pedig az igénybevett EU forrást.
A költségvetési elszámolásnak az ISPA lebonyolítási számla nem képezi alapját, így a számlán maradt év végi záró egyenleg sem lesz része a fejezet maradványának.
A következő évben az ISPA EFK számlára visszautalt összegeket a fejezetnek tárgyévi bevételként kell elszámolni.

II. A források biztosítása
1. EU támogatás
A Budapesti Igazgatóság az Európai Bizottságtól érkezett átutalás összegét jóváírja a Nemzeti Alap megfelelő ISPA euró számláján és erről számlakivonaton értesíti a számlatulajdonos Nemzeti Alapot. A számlakivonat az azonosító adatokon túl tartalmazza a jóváírt euró összeget, a könyvelési napot, az értéknapot és a Bizottság által megadott megjegyzéseket (közleményeket), az érintett projektek megnevezését.
Ezt követően a Nemzeti Alap számláin rendelkezésre áll az ISPA program finanszírozására szolgáló bizottsági hozzájárulás. A Nemzeti Alap a jóváírásokat átvezeti az analitikus nyilvántartásában az érintett projektekre.
A Nemzeti Alap a számlájára érkezett teljes összeget továbbítja a KöM/KöViM ISPA euró számlájára.
A Budapesti Igazgatóság a Nemzeti Alap átutalási megbízása alapján átvezeti az összeget a Nemzeti Alap euró számlájáról a KöM/KöViM ISPA euró számlájára. A tranz-akcióról mindkét felet számlakivonatban értesíti.
A KöM/KöViM ISPA euró számláról kifizetés közvetlenül a jogosultak részére csak devizában történő kifizetés esetén történhet.
Terhelési tranzakció forintban történő kifizetés esetén kizárólag a megfelelő ISPA lebonyolítási számla javára történhet az IVSZ rendelkezése alapján.
Az IVSZ az EU támogatási részt utalja devizában történő kifizetés esetén a jogosult számlájára, forintban történő kifizetés esetén a megfelelő ISPA projekt lebonyolítási számlára.
A NAO és az EU bizottság által kötött Pénzügyi megállapodás (Financing Memorandum) alapján a NAO projektenként finanszírozási szerződést köt az ISPA Végrehajtó Szervezettel.
Az ISPA Végrehajtó Szervezetek a Nemzeti Alap részére a projektenként várható kifizetésről negyedévente egy évre előre negyedéves bontásban prognózist készítenek, amelyről a Nemzeti Alap az EU források lehívása alkalmával tájékoztatja az EU Bizottságot.
2. Központi költségvetési forrás biztosítása
Az ÁHH a központi költségvetési támogatás finanszí-rozását az ISPA programra a fejezetenként jóváhagyott költségvetési előirányzatoknak megfelelően végzi, előirányzat-nyilvántartási rendszeréből.
A központi költségvetési támogatás biztosítása a KöM/KöViM fejezeteknél tervezett előirányzatok esetében a KöM/KöViM ISPA EFK számlákról történik, melyről azonban közvetlen kifizetés a jogosultak részére nem történhet.
Az ISPA projektek költségvetési támogatási részének rendelkezésre bocsátása finanszírozási terv alapján történik az ÁHH által az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 109. § (10) bekez-désében foglaltaknak megfelelően.
A keretnyitás mindig a KöM/KöViM ISPA EFK számlára történik a finanszírozási terv szerint.
Amennyiben ISPA költségvetési támogatás más fejezetnél is tervezésre kerül, a fejezetek felügyeletét ellátó szervek vezetőinek megállapodása alapján előirányzat-átcsopor-tosítással kerül a támogatás a projektet lebonyolító fejezethez. Megállapodás hiányában - amennyiben az előirányzat nem tartozik a feladatfinanszírozási körbe vont előirányzatok közé - a támogatás átvezetése a fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámláról pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre tranzakcióként történik a megfelelő ISPA lebonyolítási számlára.
A kifizetést megelőzően az IVSZ igénylése alapján vezettetik át a minisztériumok a támogatást az ISPA lebonyolítási számlára. Az átvezetés és a felhasználás csak a benyújtott számlák alapján szükséges forrásarányos összegre történhet.
Az EU forrás átmeneti hiánya esetében támogatási keret előrehozás, a program szektoronkénti éves költségvetési támogatása erejéig történhet.
Az egyéb saját források biztosításához az EU Bizottság és a NAO által kötött Pénzügyi Megállapodás, valamint a NAO és az IVSZ által kötött Finanszírozási Szerződés előírásainak érvényesítésére az IVSZ támogatási szerződést köt a kedvezményezettel. A támogatási szerződésnek tartalmazni kell a források biztosításának rendjét. Az egyéb források ISPA lebonyolítási számlára történő utalásáról a kedvezményezett gondoskodik.
A kedvezményezettel kötött támogatási szerződés alapján a projekt végrehajtásáért felelős minisztérium az ÁHH Fel-
adatfinanszírozási Főosztálya részére a finanszírozást megelőzően benyújtja a támogatási szerződést és a Finanszírozási Alapokmányt, amely tartalmazza a pénzügyi lebonyolításhoz szükséges adatokat.
3. A források összevezetése a ISPA lebonyolítási számlákon
A jogosult felé a kifizetések lebonyolításához projektenként (Pénzügyi Megállapodásonként) egy ISPA lebonyolítási számla kerül megnyitásra.
Ezekhez a számlákhoz kapcsolódik az ÁHH informatikai rendszere, amely vezeti az ISPA projektek analitikus nyilvántartását. Minden az ISPA lebonyolítási számlákon végrehajtott tranzakció megjelenik az analitikus rendszerben
a megfelelő projektnél. Az analitikus rendszerben projektenként felvezetésre kerül a Finanszírozási Alapokmány, amely tartalmazza a teljes projektre vonatkozó adatokat, valamint a megvalósítás tervezett éves ütemét, továbbá
a megvalósításra kötött és az ÁHH-hoz bejelentett szerződéseket. A rendszerben történő rögzítéskor minden projekthez egy jelzőszám kerül hozzárendelésre, amely alapján a pénzügyi tranzakciók az ISPA lebonyolítási számláról ebbe
a rendszerbe is átvezetésre kerülnek.
Az ISPA lebonyolítási számlák tartalmazzák az ISPA projekt forintban lebonyolított pénzügyi tranzakcióit. Az ÁHH analitikus rendszeréből pedig projektenként és a teljes ISPA programra vonatkozóan összesítve is megjelenik a teljes (forintban és euróban kifizetett) felhasználás.
Az ISPA Végrehajtó Szervezet feladata annak biztosítása, hogy a kifizetésekhez szükséges források az ISPA lebonyolítási számlán időben a Finanszírozási Alapokmánynak megfelelően rendelkezésre álljanak.
A központi költségvetési rész biztosításához az ISPA Végrehajtó Szervezet igény szerinti rendszerességgel támogatást igényel a hozzá benyújtott számlák alapján írásban a minisztérium Költségvetési Főosztálytól.
A minisztérium Költségvetési Főosztálya a kifizetések teljesítéséhez szükséges források központi költségvetési részét a KöM/KöViM ISPA EFK számláról átutalja a megfelelő ISPA lebonyolítási számlára.
A forint kifizetések teljesítéséhez szükséges EU forrásokat az IVSZ utalja a KöM/KöViM ISPA euró számláról
a megfelelő ISPA lebonyolítási számlára.
Az ISPA lebonyolítási számlán a fenti jóváírások - az előírt finanszírozási arányban - mindig csak a kifizetésre váró támogatások összegének megfelelően kerülnek a szám-lára. Az egyéb források számlára utalása is a kifizetések előtt történik meg. A jóváírásokat követően a kifizetések azonnal indításra kerülnek.
A kifizetések és a központi költségvetésben való elszámolás teljesítésarányosan történik.

III. A kifizetések lebonyolítása
1. Az ISPA Végrehajtó Szervezet feladatai:
Benyújtja az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya részére a támogatási szerződést, a Finanszírozási Alapokmányt, valamint a program megvalósítása érdekében kötött szerződéseket.
A Finanszírozás Szerződés szabályainak és az ISPA program tartalmának megfelelően ellenőrzött számlák, dokumentációk alapján indítja a kifizetést. Ehhez az alábbi feladatokat látja el:
- Intézkedik arról, hogy a számlák azok kiegyenlíthetőségét igazoló teljesítési záradékkal legyenek ellátva. A záradéknak tartalmaznia kell a kifizetéshez felhasználandó források megoszlását, valamint a projekt azonosítására vonatkozó adatokat is.
- A benyújtott számlák alapján a minisztérium Költségvetési Főosztályától igényli a központi költségvetési forrást. A támogatás igénylés tételesen tartalmazza a kifizetésre váró számlák adatait, a kifizetés összegét, az EU által, illetve
a központi költségvetési forrás finanszírozott támogatás és az egyéb források részre bontva. A lista végén összesíti
a kifizetendő összeget forrásonként megbontva és mindösszesen. Külön meg kell bontani az EU támogatást forintban és euróban történő kifizetés szerint.
- Az összesített adatok alapján meghatározza a Fejezet Költségvetési Főosztálya számára a költségvetési elszá-moláshoz és a kincstári feldolgozáshoz szükséges infor-mációkat.
A KöViM, illetve KöM fejezeti kezelésű előirányzatai között megtervezett ISPA program előirányzatai felhasználásának nyomon követése az itt meghatározott költségvetési azonosító adatok alapján történik. Az előirányzat felhasználás figyelése törvényi soronként (ÁHT) és azon belül tranzakciós kódonként (KTK) szükséges.
Ennek megfelelően a támogatás igénylését forrásonként tovább kell bontani a megfelelő törvényi sor(ok) és tranzakciós kódok szerint.
- Amennyiben a kifizetés közvetlenül devizában történik az erre vonatkozó pénzforgalom nélküli átvezetéshez szükséges PF-1K átutalási megbízás kiegészítő szelvényt a Budapesti Igazgatósághoz kell benyújtani.
- Az EU támogatási részt forintban történő kifizetés esetén átutaltatja a megfelelő ISPA lebonyolítási számlára.
Az ellenőrzött számlák alapján a kifizetések jogosulthoz történő indításához ellátja az alábbi feladatokat:

Forintban történő kifizetés esetén:
A jogosult részére történő kifizetéshez készít egy átutalási megbízást a kifizetés teljes forint összegéről, ahol a terhelendő számla az ISPA lebonyolítási számla, az elismerendő számla pedig a jogosult számlája. Az átutalási megbízást és a számlát benyújtja az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályhoz.

Devizában történő kifizetés esetén:
A jogosult részére devizában történő kifizetéshez két deviza átutalási megbízást készít.
Az EU támogatási rész deviza összegéről készített deviza átutalási megbízáson a terhelendő számla a KöM/KöViM ISPA euró számla, az elismerendő számla pedig a jogosult, illetve számlavezető bankja. A tranzakcióval kapcsolatban felmerült forgalmi jutalék terheléséhez megjelöli az I. pontban leírt elszámolás érdekében a PM Egyéb pénzügyi elszámolások számlát. Az átutalási megbízást a Budapesti Igazgatóság hoz nyújtja be és csatolja hozzá az EFK számlán történő pénzforgalom nélküli átvezetéshez szükséges PF-1K átutalási megbízás kiegészítő szelvényt.
A fennmaradó hazai társfinanszírozási rész kifizetésére kiállított deviza átutalási megbízáson a terhelendő számla az ISPA lebonyolítási számla, az elismerendő számla pedig a jogosult számlája. Az IVSZ az átutalási megbízást és a számlát az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályhoz nyújtja be.
A jogosult részére az ISPA lebonyolítási számláról történő kifizetéshez szükséges átutalási megbízást az ISPA lebonyolítási számla felett rendelkezők (IVSZ kijelölt vezető tisztségviselői) írják alá az ÁHH-nál bejelentett módon és alkalmazzák az elfogadott bélyegző lenyomatot. Az átutalás kezdeményezése az IVSZ által kiállított átutalási megbízás alapján történik, de az ISPA lebonyolítási számla megterheléséhez szükséges végső átutalási megbízást az ÁHH analitikus nyilvántartó rendszere készíti el és továbbítja a számlavezető rendszer részére.
Az IVSZ az EU Bizottság további támogatásának igényléséhez kiállítja és benyújtja a Nemzeti Alap részére a Bizottság által meghatározott formában és tartalommal a további EU támogatási rész igényléséhez szükséges bizonylatokat.
2. A Nemzeti Alap feladatai a pénzügyi lebonyolításban:
- Befogadja - a Bizottság által meghatározott formában és tartalommal - kiállított igényléseket, ellenőrzi az aláírások hitelességét és a kitöltés teljességét.
- Számszakilag ellenőrzi az ISPA támogatások igénylését és amennyiben mindent rendben talál aláírásra továbbítja
a NAO-nak és gondoskodik az EU Bizottsághoz történő benyújtásáról. Probléma esetén visszaküldi az igénylést a hiba megjelölésével.
- Rendelkezik a devizaszámla-vezetőnél (Budapesti Igazgatóság) a deviza átutalási megbízáson az EU Bizottságától érkezett támogatás átutalásáról a megfelelő ISPA euró számláról a KöM/KöViM ISPA euró számlára. A Kincstárnál bejelentett módon aláírt devizaátutalási megbízáson szerepel az átutalandó összeg euróban, a terhelendő és elismerendő számla száma és elnevezése, az ISPA támogatásigénylés sorszáma és a dátum.
- A tranzakcióval kapcsolatban felmerült forgalmi jutalék terheléséhez megjelöli az I. pontban leírt elszámolás érdekében a PM Egyéb pénzügyi elszámolások számlát.
3. A Kincstár Budapesti Igazgatóság feladatai:
- Érkezteti a deviza átutalási megbízásokat, aláírás- és fedezetvizsgálatot végez és
- a NA rendelkezése alapján a KöM/KöViM ISPA euró számlára történő utalás esetén átvezeti az összeget
a két euró számla között,
- az ISPA lebonyolítási számlára történő utalás esetén az IVSZ rendelkezése alapján intézkedik az MNB-ben vezetett deviza KESZ-ről történő átutalásról a forint KESZ-en keresztül az ISPA lebonyolítási számlára,
- a jogosult részére devizában történő utalás esetén az IVSZ rendelkezése alapján intézkedik az MNB-ben vezetett deviza KESZ-ről történő átutalásról. Az intézkedést megelőzően az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályára megküldi az átutalási megbízást előirányzati fedezetvizsgálatra, ellenőrzésre és lekötésre.
- Az átutalás teljesítését követően számlakivonaton értesíti a számlatulajdonost a tranzakció (terhelés/jóváírás) teljesítéséről. Ez a számlakivonat az azonosító adatokon túl tartalmazza a terhelés összegét euróban, az értéknapot,
a könyvelési napot, a tranzakció típusát.
- Közvetlenül a jogosult részére devizában történő átutalás esetén a számlatulajdonos által kitöltött PF-1K átutalási megbízás kiegészítő szelvényre ráírja a megfelelő forint összeget, majd átadja az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályára.
- A számlavezető rendszerben ellenőrzi a fejezeti ISPA euró számláról a deviza KESZ és a forint KESZ közbeiktatásával érkezett átutalást (jóváírást) az ISPA lebonyolítási számlán.
- Érkezteti és ellenőrzi az ISPA EFK számla terhére benyújtott a támogatási keret átvezetésére kiállított átutalási megbízást. A Kincstár számlavezető rendszerében rögzíti a tranzakciót, vagyis az átutalási megbízás összegével terheli az ISPA EFK számlát és jóváírja az ISPA lebonyolítási számlát. Biztosítja, hogy az ISPA EFK számláról kizárólag az ISPA lebonyolítási számlára történjen átutalás. Rögzíti továbbá az ezzel kapcsolatos költségvetési elszámolási adatokat is az átutalási megbízás erre vonatkozó adatai vagy a csatolt kiegészítő szelvény alapján.
- Érkezteti, ellenőrzi és rögzíti a számlavezető rendszerben a minisztérium Költségvetési Főosztály munkatársa által benyújtott pénzforgalom nélküli megbízási tételeket (PF-1K). (Pénzforgalom nélküli tételként kerül elszámolásra a fejezeti ISPA euró számláról átutalt euró összeg forint értéke, mint bevétel teljesülés, illetve mint kiadás).
- A számlavezető rendszerben fogadja az ISPA analitkus nyilvántartó rendszeréből indított az ISPA lebonyolítási számla terhére a jogosultak felé indítandó átutalási megbízásokat.
- Számlakivonaton értesíti a KöViM-et, illetve KöM-öt mint számlatulajdonost az ISPA EFK számlán történt jóvá-
írásokról és terhelésekről, valamint a pénzforgalom nélküli átvezetésekről.
- Számlakivonaton értesíti az IVSZ-t és az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztályát az ISPA lebonyolítási számlákon történt jóváírásokról és terhelésekről, továbbá tájékoztató jelleggel a Nemzeti Alapot.
4. A Fejezet Költségvetési Főosztálya az IVSZ igénylése alapján az alábbi feladatokat látja el:
EU támogatás elszámolása a költségvetésben:
Az EU támogatásból származó forintban kifizetett rész bevételi és kiadási oldalon történő pénzforgalom nélküli elszámolásához átutalási megbízás kiegészítő szelvényt nyújt be az Budapesti Igazgatósághoz az IVSZ által benyújtott igénylés alapján.

Központi költségvetési rész biztosítása:
- Intézkedik a költségvetést terhelő támogatási rész rendelkezésre állásáról az ISPA fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámlán.
- Kiállítja és benyújtja az Budapesti Igazgatósághoz a központi költségvetést terhelő rész átvezetéséhez szükséges átutalási megbízást. Amennyiben több ÁHT-t és/vagy KTK-t érint az átvezetés, átutalási megbízás kiegészítő szelvényt állít ki az átutalási megbízás mellé. (Egy ÁHT és/vagy KTK esetén ezek a költségvetési azonosítók az átutalási megbízáson kerülnek feltüntetésre az előírásoknak megfelelően.)
- Az átutalási megbízáson feltüntetett terhelendő számla az ISPA fejezeti kezelésű előirányzat-felhasználási keretszámla, az elismerendő számla pedig az ISPA lebonyolítási számla.
- Amennyiben a költségvetési támogatás egy része más fejezet költségvetésében szerepel, intézkedik az előirányzat-módosítás végrehajtásáról, vagy a megfelelő lebonyolítási számlára történő átutalásáról az érintett minisztérium felé.
5. Az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály feladatai:
- Az analitikus informatikai rendszerében rögzíti a benyújtott Finanszírozási Alapokmányt.
- A benyújtott Finanszírozási Alapokmány megfelelőségét vizsgálja, ellenőrzi a szállítókkal kötött szerződéseket.
- A kifizetések kezdeményezésekor a program automatikusan ellenőrzi az Országos Támogatási Monitoring (OTMR) rendszerben a kötelezettség-vállalások meglétét.
- Az ISPA lebonyolítási számlára érkezett jóváírásokat felvezeti az informatikai rendszerében a megfelelő ISPA projekt bevételei közé azonosítva a forrás eredetét.
- Megvizsgálja, hogy a tervezett kifizetés megfelel-e a projekt lebonyolításához benyújtott okmányoknak (Finanszírozási Alapokmány, szállítóval kötött szerződések). A KöM/KöViM ISPA euró számláról történő közvetlen deviza kifizetés esetén analitikus rendszerében leköti a szükséges fedezetet, majd az átutalási megbízást visszaküldi a Budapesti Igazgatósághoz teljesítésre.
- Az ISPA támogatásigénylés alapján a források meglétének ellenőrzése után az IVSZ által megküldött és az ÁHH-nál bejelentett módon aláírt átutalási megbízások alapján az analitikus rendszerből indítja a végső átutalási megbízásokat teljesítésre a Kincstár számlavezető rendszerében.
- Informatikai rendszerében a számlakivonat alapján rögzíti a teljesítést, megjelölve az azokhoz felhasznált forrásokat.
- A jogosultnak történő közvetlen deviza kifizetés esetén a Budapesti Igazgatóság értesítése alapján rögzíti a teljesítést és benyújtja a PF-1K átutalási megbízás kiegészítő szelvényt az Budapesti Igazgatósághoz.
- A IVSZ részére elszámolást küld a projekttel kapcsolatos pénzügyi tranzakciókról.
- Amennyiben a kifizetés nem teljesíthető erről értesíti az IVSZ-t.
- Ha felmerülhet annak gyanúja, hogy a projekt lebonyolítása nem a Finanszírozási Alapokmányban rögzítetteknek megfelelően történik javaslatot tesz a helyszíni ellenőrzésre az IVSZ és a fejezet ellenőrzési szervezete részére.

IV. A visszafizetések lebonyolítása
A számlákon visszafizetési tételek is jelentkezhetnek az alábbiak szerint.
Az ellenőrzés által feltárt szabálytalan (jogosulatlan) felhasználás esetén az ISPA Végrehajtó Szervezet intézkedése szükséges a visszafizetéshez. A visszafizetést mindig az ISPA lebonyolítási számlára kell teljesíteni. Az IVSZ a ISPA lebonyolítási számlára jogosulatlan felhasználásból vissza-érkezett bevételeket a Kincstár értesítése alapján, megfelelő arányban a két forrás számlára visszavezetteti.
Fejezeti euró számlára utalás esetén az IVSZ deviza átutalási megbízást állít ki amely alapján az MNB teljesíti az átutalást forintról devizára. Az árfolyam különbözet fedezetéről az IVSZ köteles gondoskodni.
A költségvetési elszámolásban történő átvezetéshez a Fejezet Költségvetési Főosztálya PF-1K kiegészítő szelvényt tölt ki és nyújt be az Budapesti Igazgatóság részére.
A jogtalan/szabálytalan felhasználásból eredően visszautalt összegek költségvetés elszámolása a következő:
a) tárgyéven belüli visszautalt összegek esetében
a1) az ISPA EFK számlán jóváírt visszautalt összeg
- azon részét, mely korábban az EFK számláról kiutalt központi költségvetési forrás összegét képezi stornó tételként rendezi (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, tárgyéven belüli kifizetett kiadási előirányzat stornó kódja),
- azon részét, amely bírság, vagy pótlék stb., működési bevételi kódra kell azonosítani (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, 310: működési bevétel),
a2) az ISPA euró számlán jóváírt visszautalt összeget átvezeti (a tárgyéven belül az EFK számlára pénzforgalom nélkül átvezetett összeg bevételi kód stornó kódja, tárgyéven belül kifizetett kiadási előirányzat stornó kódja)
Az ISPA euró számlán bírságból, vagy kamatból, vagy pótlékból stb. származó pénzösszeg a felhasználásáig nem képezi részét a költségvetésnek (Áht. 18/B. § (10)).
b)     tárgyéven túl visszautalt összegek esetén az EFK számlán jóváírt visszautalt összeg (központi költségvetési forrás + bírság, vagy pótlék, vagy kamat együttesen) rendezése működési bevételi kódra történik (007: nem azonosított bevétel stornó kódja, 310: működési bevétel)
Az ISPA euró számlán bírságból, vagy kamatból, vagy pótlékból stb. származó pénzösszeg a felhasználásáig nem képezi részét a költségvetésnek.
Amennyiben az ISPA Végrehajtó Szervezet visszafizetésre vonatkozó intézkedése eredménytelennek bizonyul, a sza-bálytalanul felhasznált összeget a KöViM, illetve KöM téríti meg az ISPA euró számla javára. A később behajtott - a lebonyolítási számlára érkező - ilyen tartozásokat az IVSZ megtéríti a fejezet részére.
A visszatérítési kötelezettséggel nyújtott támogatások visszafizetési rendjét, annak költségvetésbe történő beépülését és ismételt felhasználásának szabályait külön jogszabály tartalmazza.

V. Árfolyamváltozás elszámolása
Az ISPA program lebonyolítására az EU Bizottság euróban folyósítja a támogatást. A központi költségvetésben az előirányzatok forintban szerepelnek.
Az EU felé az elszámolásokban az EU által meghatározott árfolyamon kell szerepeltetni a kifizetéseket. Az esetlegesen felmerült árfolyamkülönbezet elszámolása a fejezet feladata.

VI. Általános forgalmi adó elszámolása
A beszerzések általános forgalmi adó alóli mentesíthetősége érdekében az 52/2000. (XII. 27.) PM-TNM együttes rendeletnek megfelelően a projekthez tartozó ISPA Végrehajtó Szervezet három példányban kiállítja a megkapott számlához kapcsolódó Nyilatkozatot. A Nyilatkozat első példányát a számla kibocsátójának, harmadik példányát az áfa-kedvezményezettnek kell eljuttatni, a másodpéldány a kiállítónál marad.

VII. Információ szolgáltatás a számszaki végrehajtásról
1. Számlakivonat
- A Nemzeti Alap az ISPA euró számla jóváírásáról és terheléséről a Kincstár Budapesti Igazgatóságától kap számlakivonatot, az ISPA lebonyolítási számla jóváírásáról és terheléséről pedig a Budapesti Igazgatóságtól kap számlakivonatot.
A számlakivonat alapján a Nemzeti Alap Igazgatóság analitikus nyilvántartásában projektenként rögzíti a jóváírásokat és a felhasználást.
- A KöM/KöViM fejezet Költségvetési Főosztálya a Kincs-tár Budapesti Igazgatóság számlakivonata alapján kap ér-tesítést az euró jóváírásról és felhasználásról
A KöViM, illetve a KöM az ISPA EFK számlakivonata alapján könyveli az előirányzatok teljesülését, felhasználását. A költségvetés szempontjából az Áht. vonatkozó 18/B. § (10) bekezdés alapján akkor minősül egy-egy tétel kiadásnak, illetve bevételnek, amikor ezen a számlán jóváírásra és/vagy terhelésre kerül, illetőleg az EU támogatás pénzforgalom nélküli átvezetése megtörténik. A kötelező egyeztetés az ÁHH és a Kincstár számlavezető rendszerében rögzített adatokkal a havi (féléves és éves) kincstári jelentések alapján történik.
- Az ÁHH Feladatfinanszírozás Főosztálya a Budapesti Igazgatóságtól az ISPA lebonyolítási számláról kapott számlakivonat alapján értesül a tranzakciók végrehajtásáról, a forint és euró források jóváírásáról és a jogosult részére történt utalásáról.
- A Budapesti Igazgatóságtól az ISPA lebonyolítási szám-láról kapott számlakivonat alapján könyvel a IVSZ az EU által jóváhagyott analitikus nyilvántartási rendszerében.
2. Havi jelentés
Az ÁHH előirányzat nyilvántartó rendszeréből a Kincstár elkészíti az eredeti és módosított előirányzatokat törvényi sorok szerinti bontásban, a hozzá tartozó teljesítéseket pedig ugyanilyen részletezésben a KöViM, illetve a KöM ISPA előirányzat-felhasználási keretszámla forgalma alapján. A je-lentéseket az ÁHH havonta megküldi a KöM/KöViM Költ-ségvetési Főosztályának és a PM-nek. A KöM/KöViM Költ-ségvetési Főosztály és az IVSZ havonta egyeztetik a nyíl-vántartást.
3. Féléves, éves beszámoló
Az ÁHH a költségvetés szerkezetének megfelelő rendben mutatja be az eredeti és módosított előirányzatokat és ezek teljesítését félévente. Az ehhez szükséges adatokat a Kincstár információs rendszere biztosítja. A költségvetési beszámolót a KöViM, illetve a KöM Költségvetési Főosztálya a könyvviteli elszámolása alapján készíti, amelynek meg kell egyeznie a Kincstár jelentésével. Az esetleges eltéréseket a beszámolóban tételesen indokolni kell.
A beszámoló adatainak egyeznie kell az IVSZ projektenkénti elszámolásainak támogatás (EU + központi költségvetési rész) adataival és a kincstár analitikus rendszerében nyilvántartott támogatás adataival.
4. ISPA program elszámolása az IVSZ felé
Az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya az analitikus rendszeréből havonta elszámolást készít az IVSZ részére.
A KöM/KöViM Költségvetési Főosztály és az IVSZ havonta egyeztetik a nyilvántartást.
5. ISPA program elszámolása az Európai Bizottság felé
Az ISPA program EU normáknak megfelelő végső elszámolását az ISPA Végrehajtó Szervezet készíti el és azt a Nemzeti Alap a NAO jóváhagyásával nyújtja be az EU Bizottsága részére.
A beszámoló auditálásáról az IVSZ köteles gondoskodni a benyújtást megelőzően.

VIII.     Pénzügyi ellenőrzés a kincstári rendszerben
Az ÁHH, a Nemzeti Alap és a Kincstár nemzetközi megállapodásokban és a külön jogszabályokban foglaltak szerint az ISPA program pénzügyi lebonyolításából rá háruló feladatok végzése során ellátja az alábbi munkafolyamatba épített ellenőrzéseket:
- Az ÁHH Központi Fejezetek Igazgatósága részéről a kincstári költségvetés rögzítése során megtörténik az előirányzatok visszatervezésének ellenőrzése a költségvetési törvény szerint. Az előirányzatokra vonatkozó negyedéves finanszírozási tervek (EG-04) benyújtását, azok szabályszerűségét, a támogatási keretnyitásnál az előirányzati fedezet ellenőrzését szintén ezen szervezeti egység végzi. Ellátja a keretelőrehozás engedélyezéséhez kapcsolódó külön jogszabályban meghatározott feladatokat.
- A Nemzeti Alap az EU Bizottsághoz benyújtandó ISPA támogatásigénylés megfelelőségét és a támogatásigénylésen szereplő aláírást a csatolt számlák és az IVSZ által a Nemzeti Alaphoz bejelentett aláírások alapján végzi. A hiteles aláírásokkal ellátott, számlákkal alátámasztott ISPA támogatásigénylés számszaki ellenőrzésére kerül sor.
Figyelemmel kíséri, hogy az EU támogatás utolsó részlete csak a projekt elszámolásának jóváhagyását követően igényelhető az EU Bizottságtól.
- A Kincstár Budapesti Igazgatóság részéről a deviza átutalási megbízások befogadásakor megtörténik a Kincstárnál bejelentett aláírások vizsgálata, valamint a megfelelő fedezet ellenőrzése.
- Az ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztálya vizsgálja a vonatkozó Korm. rendeletben meghatározott szabályok alapján az ÁHH-hoz benyújtott Finanszírozási Alapokmány megfelelőségét, és a benyújtott (szállítóval kötött) szerződéseket.
Kifizetések előtt meggyőződik arról, hogy a számla megfelel-e a benyújtott szerződésnek, illetve, hogy az IVSZ megfelelő teljesítési záradékkal látta-e el.
Az EU és a hazai társfinanszírozási források rendel-kezésre állásának és a támogatási szerződésben foglaltak betartásának ellenőrzése is megtörténik a bizonylatok alapján.
- A kifizetések engedélyezése előtt az átutalási megbízások kötelezettségvállalási szempontból történő ellenőrzését az ÁHH ISPA analitikus nyilvántartó rendszere az Országos Támogatási Monitoring Rendszer adatbázisából automatikusan végzi el. A hatályos Korm. rendelet előírásai szerint minden egyes támogatási döntésről meghatározott adattartalommal a IVSZ köteles az ÁHH-t értesíteni, mely kötelezettségvállalási adatok megjelennek az OTMR adatbázisában. (217/1998. (XII. 3.) Korm. rendelet 78-93. §-ai.) Az ÁHH az OTMR adatbázis alapján a hivatkozott Korm. rendelet VIII. „Azonos támogatási célt szolgáló fejezeti kezelésű előirányzatok, illetve az elkülönített állami pénzalapok pénzeszközei felhasználásának speciális szabályai” című fejezetében meghatározott feladatokat is ellátja.
- A Kincstár Budapesti Igazgatóság a benyújtott átutalási megbízások és kiegészítő szelvények ellenőrzését a belső előírásoknak megfelelően elvégzi, különös tekintettel az aláírás, a bélyegző lenyomat, a számlaszámok helyességére, valamint előirányzat-felhasználási keretszámla esetén az ÁHT, KTK adatok feltüntetésére is.
Az előirányzati és likviditási fedezet meglétét a Kincstár számlavezető rendszere ellenőrzi az átutalási megbízások teljesítése előtt.
A független pénzügyi belső ellenőrzést a Kincstár és az ÁHH Belső Ellenőrzési Főosztálya végzi a központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szervek kormányzati, felügyeleti, valamint belső költségvetési ellen-őrzéséről szóló 15/1999. (II. 5.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően. Ellenőrzik a fent leírt munkafolyamatok és munkafolyamatba épített pénzügyi ellenőrzések betartását. Az ellenőrzés a hazai jogszabályok, az EU ISPA rendelete és a belső szabályzatok előírásainak betartására vonatkozik.

C./3

Államháztartási Hivatal

FINANSZÍROZÁSI ALAPOKMÁNY

ISPA projektek lebonyolítására


- eredeti előirányzat

- ..... sz. módosítás esetén projektazonosító szám:

______ ______

Projekt megnevezése: ..............................................................................................................................................................................................................

Költségvetési cím: ___

Alcím: __

Jogcímcsoport: __

Jogcím: __

Fejezet száma, és neve: __

.........................................................................................................................................................................................….................................................

Törvényi sor ÁHT azonosítója: ______

Megvalósító neve: .......................................................................

adószám:

________ - _ - __

címe: ..................................................................................................................................................................................................................

megvalósítás helye és megyekódja: ............................................................................

__

Lebonyolító neve: .......................................................................

adószám:

________ - _ - __

lebonyolító címe: ................................................................................................

Teljesítésigazolásra jogosult személy(ek):

................................................................................................

Utalványozásra jogosult személyek:

................................................................................................

................................................................................................

A projekt teljes összege forintban:
A projekt végrehajtásához szükséges pénzügyi fedezet forrásnemenkénti bontásban

Forrás és %-os
aránya

EU támogatás

Közp. költségv. támogatás leb. fej.

Közp. költségv.
tám. maradvány

Közp. költségv.
támogatás más fej.

Önkormányzati
saját forrás

Hitel

Egyéb EU által
el nem ismert költség

Évek

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Ft-ban

%-ban

Korábbi
kifizetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tárgyévi ütem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

200…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Későbbi évek összesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előleg igénybe vehető I/N: _

Projekt befejezésének határideje: ____ __

Pénzügyi elszámolás ideje: ____ __

Kifizetés dokumentumai: ...................................................................... .............................................................................................................................

Melléklet:

létesítmény- és gépjegyzék, valamint részletes költségkalkuláció a költségmegosztás módjának ismertetésével, támogatási szerződés.

A dokumentum adatai a Pénzügyi Megállapodásban és a finanszírozási szerződésben rögzítetteknek megfelelnek.

Dátum: ..... év .................. hó ..... nap

P. H.

.......................................

.....................................

kötelezettségvállaló aláírása

ellenjegyző

ÁHH Feladatfinanszírozás Főosztály részéről visszaigazolás:

Dátum: ..... év ..... hó ..... nap

Projektazonosító szám ______ ______

P. H.

..........................................
ügyintéző

Államháztartási Hivatal Feladatfinanszírozási Főosztály


C./4
ISPA projektek pénzügyi lebonyolításának folyamata lépésenként részletezve
ISPA program előkészítése

Sorsz.

Feladat

Végrehajtó

Bizonylat

1.

Finanszírozási szerződés kötés a szakmai
és pénzügyi végrehajtásról

hazai Program-engedélyező -Szektor Programengedélyező

Finanszírozási szerződés

2.

EU támogatás igénylés a Bizottságtól

NAO-hazai Alap

 

3.

Számlanyitások

 

 

 

Hazai Alap ISPA euró számlák nyitása

NAO-hazai Alap

devizaszámla-szerződés, aláírás bejelentés

KÖM/KöViM ISPA euró számla nyitás

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

devizaszámla-szerződés, aláírás bejelentés

KÖM/KöViM ISPA EFK számla nyitás

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

számla bejelentő, aláírás bejelentés

ISPA projekt lebonyolítási számla nyitás

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

számla bejelentő, aláírás bejelentés

4.

Támogatási szerződés kötése a végső
kedvezményezettel

IVSZ KöM/KöViM

Támogatási szerződés

5.

Feladatfinanszírozási szerződés kötése az IVSZ-tel

ÁHH Feladatfin. Főo.
- IVSZ KöM/KöViM

Feladatfinanszírozási
szerződés

6.

Hazai költségvetési rész biztosítása
KÖM/KöViM ISPA EFK számlára

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

EG-04 bizonylat

7.

Finanszírozási Alapokmány és a támogatási szerződés benyújtása az ÁHH Feladatfin. Főo.-ra

IVSZ KöM/KöViM

Finanszírozási Alapokmány támogatási szerződés

8.

Finanszírozási Alapokmány megvizsgálása,
rögzítése visszaigazolása az IVSZ részére

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

Finanszírozási Alapokmány

9.

EU támogatás átutalása
a KÖM/KöViM ISPA euró számlára

hazai Alap

devizaátutalási megbízás

10.

Deviza átutalási megbízás alapján átvezetés
a KÖM/KöViM ISPA euró számlára

DMO

számlakivonat

11.

OTMR adatlap benyújtása
az ÁHH Monitoring Osztály részére

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

OTMR adatlap

12.

Szerződéskötés a szállítóval

Végső kedvezményezett

szerződés

13.

Szerződés benyújtása az IVSZ-hez

Végső kedvezményezett

szerződés

14.

Szerződésbejelentő elkészítése és a szerződéssel együtt megküldése az ÁHH Feladatfin. Főosztályára

IVSZ KöM/KöViM

szerződésbejelentő
szerződés




A kifizetések lebonyolítása forintban

Sorsz.

Feladat

Végrehajtó

Bizonylat

1.

Szállítói számla fogadása, teljesítés igazolása,
benyújtása IVSZ-hez

Végső kedvezményezett

Szállítói számla

2.

A kifizetésekhez szükséges adatok felvezetése
a számlára, átutalási megbízás készítése,
benyújtás az ÁHH Feladatfin. Főo.-ra

IVSZ KöM/KöViM

Szállítói számla, átutalási
megbízás

3.

A kifizetésre váró számlák összesítése, támogatás igénylés benyújtása a Költségvetési Főo.-ra

IVSZ KöM/KöViM

Támogatás igénylés és a költségvetési elsz.-hoz szükséges adatok

4.

EU támogatás átutalása
az ISPA lebonyolítási számlára

IVSZ

deviza átutalási megbízás

5.

Deviza átutalási megbízás benyújtása az MNB-hez

DMO

deviza átutalási megbízás

6.

Átutalási megbízás teljesítése

MNB

számlakivonat

7.

MNB értesítése alapján számlakivonat
a Fejezet részére

DMO

számlakivonat

8.

EU rész pénzforgalom nélküli átvezetése
fejezeti kezelésű EFK számlára

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

Átutalási megbízás kieg.
szelvény

9.

Átutalási megbízás kiegészítő szelvény feldolgozása

IAO

számlakivonat

10.

Hazai költségvetési rész átvezetése az ISPA lebonyolítási számlára a fejezeti kezelésű EFK számláról

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

Átutalási megbízás és szükség szerint kieg. szelvény

11.

Hazai költségvetési rész átvezetés kérése
más fejezettől

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

értesítés a felhasználásról

12.

Hazai költségvetési rész átvezetése más fejezettől
az ISPA lebonyolítási számlára

Érintett fejezet Költségvetési Főosztálya

Átutalási megbízás és szükség szerint kieg. szelvény

13.

Átutalási megbízások feldolgozása

IAO

számlakivonat

14.

Könyvelés a számlakivonatok alapján

Költségvetési Főosztály

számlakivonat

15.

ISPA lebonyolítási számlára érkezett jóváírások felvezetése

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

számlakivonat

16.

A tervezett kifizetés megfelelőségének,
a források meglétének vizsgálata, átutalások
indítása az IVSZ átutalás megbízásai alapján

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Átutalási megbízások

17.

Szükség esetén javaslat a helyszíni ellenőrzésre

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

Értesítő levél

18.

A benyújtott átutalási megbízások feldolgozása

IAO

számlakivonat

19.

A teljesítések rögzítése a számlakivonat alapján, elszámolás készítése az IVSZ részére

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

elszámolás

20.

A teljesítések felvezetése a nyilvántartásába,
negyedévente információ szolgáltatás
a fejezet Költségvetési Főosztály részére

IVSZ KöM/KöViM

Perseus rendszer,
összevont teljesítési adatok

21.

EU támogatás igénylés benyújtása
a hazai Alaphoz negyedévente

IVSZ KöM/KöViM

Átutalás igénylés
formanyomtatvány

22.

EU támogatás igénylés ellenőrzése,
aláírása benyújtása a Bizottsághoz

NAO, hazai Alap

Átutalás igénylés
formanyomtatvány

A 4-9. EU támogatás és a 10-13. hazai támogatás ISPA lebonyolítási számlára történő átutalása egyidejűleg történik.
A kifizetések lebonyolítása devizában

Sorsz.

Feladat

Végrehajtó

Bizonylat

1.

Szállítói számla fogadása, teljesítés igazolása, benyújtása IVSZ-hez

Végső kedvezményezett

Szállítói számla

2.

A kifizetésekhez szükséges adatok felvezetése a számlára, devizaátutalási megbízás készítése a hazai forrásból finanszírozott részről, benyújtás az ÁHH Feladatfin. Főo.-ra, devizaátutalási megbízás és
PF-1K készítése az EU részről, benyújtása a DMO-hoz

IVSZ KöM/KöViM

Szállítói számla,
devizaátutalási megbízások,
PF-1K

3.

A kifizetésre váró számlák összesítése, támogatás igénylés készítése és benyújtása a Költségvetési Főo.-ra

IVSZ KöM/KöViM

Támogatás igénylés,
és a költségvetési elsz.-hoz szükséges adatok

4.

Deviza átutalási megbízás aláírása, EU támogatás átutalás indítása a szállítónak, EU rész pénzforgalom nélküli átvezetéséhez PF-1K kiállítása euróban

IVSZ

devizaátutalási megbízás,
PF-1K átutalási megbízás
kieg. szelvény

5.

Fedezetvizsgálat, továbbítás az ÁHH
Feladatfinanszírozási Főosztályra

DMO

devizaátutalási megbízás

6.

A tervezett kifizetés megfelelőségének vizsgálata, rögzítés az analitikus rendszerben, hazai forrás jóváírásakor visszaküldés kifizetésre a DMO-ra

ÁHH Feladatfinanszírozási
Főosztály

devizaátutalási megbízás

7.

Deviza átutalási megbízás benyújtása az MNB-hez

DMO

devizaátutalási megbízás

8.

Átutalási megbízás teljesítése

MNB

számlakivonat

9.

MNB értesítése alapján számlakivonat a Fejezet részére, másolat a NA részére

DMO

számlakivonat

10.

EU rész pénzforgalom nélküli átvezetéséhez a forint érték felvezetése a benyújtott PF-1K-ra és továbbítás a Feladatfinanszírozási Főosztályra

DMO

Átutalási megbízás
kiegészítő szelvény

11.

EU forrás kifizetésének rögzítése az analitikus nyilvántartásban, PF-1K megküldése IAO részére

DMO

kiegészítő szelvény

12.

Átutalási megbízás kiegészítő szelvény feldol-
gozása

IAO

számlakivonat

13.

Hazai költségvetési rész átvezetése az ISPA lebonyolítási számlára a fejezeti kezelésű EFK számláról

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

Átutalási megbízás és szükség szerint kieg. szelvény

14.

Hazai költségvetési rész átvezetés kérése más fejezettől

Költségvetési Főosztály KöM/KöViM

értesítés a felhasználásról

15.

Hazai költségvetési rész átvezetése más fejezettől az ISPA lebonyolítási számlára

Érintett fejezet
Költségvetési Főosztálya

Átutalási megbízás és szükség szerint kieg. szelvény

16.

Átutalási megbízások feldolgozása

IAO

számlakivonat

17.

Könyvelés a számlakivonatok alapján

Költségvetési Főosztály

PF-1K

18.

ISPA lebonyolítási számlára érkezett jóváírások felvezetése

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

számlakivonat

20.

A tervezett kifizetés (nem EU rész) megfelelőségének, a források meglétének vizsgálata, átutalások indítása az IVSZ átutalás megbízásai alapján

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

Devizaátutalási megbízások

21.

Szükség esetén javaslat a helyszíni ellenőrzésre

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

értesítő levél

22.

A benyújtott átutalás megbízások feldolgozása

IAO

számlakivonat

23.

A teljesítések rögzítése a PF-1K alapján

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

számlakivonat

24

Elszámolás készítése az IVSZ részére

ÁHH Feladatfinanszírozási Főosztály

elszámolás

25

A teljesítések felvezetése a nyilvántartásába, negyedévente információ szolgáltatás a fejezet Költségvetési főosztály részére

IVSZ KöM/KöViM

Perseus rendszer,
összevont teljesítési adatok

26

EU támogatás igénylés benyújtása a hazai Alaphoz negyedévente

IVSZ KöM/KöViM

Átutalás igénylény
formanyomtatvány

27

EU támogatás igénylés ellenőrzése, aláírása benyújtása a Bizottsághoz

NAO, hazai Alap

Átutalás igénylény
formanyomtatvány

A 4-6. EU támogatás és a 13-15. hazai támogatás biztosítása, valamint a végső kedvezményezett részére a 7-12 az
EU forrásból és a 20-23. hazai forrásból történő átutalás egyidejűleg történik.


D.
Az előcsatlakozási eszközök fejezeti költségvetési
és könyvviteli elszámolási rendje
A hazánkba érkező előcsatlakozási eszközök támogatásai (a továbbiakban: EU támogatások) költségvetési és könyvviteli elszámolását az alábbi eljárási rend szerint kell végrehajtani.
Az EU támogatások tervezését, az ezzel kapcsolatos előirányzatok nyilvántartását, évközi módosítását a költségvetési gazdálkodásra vonatkozó jogszabályokban foglalt előírások szerint kell végezni.
Az EU támogatásokat közgazdasági osztályozás szerint a működési célú, illetve felhalmozási célú pénzeszköz átvétel államháztartáson kívülről kiemelt bevételi előirányzatok jogcímen kell előirányozni és elszámolni.
A kiadásokat közgazdasági osztályozás szerint, azon kiemelt kiadási előirányzat(ok)on kell tervezni és nyilvántartani, amilyen jogcímen a költségvetési fejezetnél a felhasználás során elszámolásra kerül.
Az EU támogatások kincstárban vezetett devizaszámláin jóváírt támogatások a végleges felhasználáskor válnak költségvetési bevétellé.
Az EU támogatások könyvviteli elszámolását részleteiben az alábbiak szerint kell végrehajtani:
1. A feladatfinanszírozás szerint lebonyolítandó
nemzetközi támogatások
a) Az EU támogatások eredeti költségvetési előirányzatának könyvelése év elején
A fejezet felügyeletét ellátó költségvetési szerv (a továbbiakban: fejezet Költségvetési Osztálya) év elején az EU tá-mogatások eredeti előirányzatát a közgazdasági és a funkcionális osztályozásnak megfelelően a következők szerint könyveli:
Eredeti bevételi előirányzat könyvelése közgazdasági osztályozás szerint

T 4641 Államháztartáson kívülről működési célú pénzeszközátvétel előirányzata számla

K 351 Előirányzat elszámo-lási számla

és/vagy

T 4651 Államháztartáson kívülről felhalmozási célú pénzeszközátvétel előirányzata számla

K 351 Előirányzat elszámo-lási számla

Eredeti bevételi előirányzat könyvelése szakfeladat számlára

T 991 Alaptevékenység szakfeladatainak bevételi előirányzata számla

K 351 Előirányzat elszámo-lási számla

Eredeti kiadási előirányzat könyvelése közgazdasági osztályozás szerint

T 351 Előirányzat elszámolási számla

K 1-5. számlaosztályok (ki-
adási előirányzat közgazdasági osztályozás szerinti el-számolása) számlái

Eredeti kiadási előirányzat könyvelése szakfeladat számlára

T 351 Előirányzat elszámolási számla

K 7. számlaosztály (kiadási előirányzat funkcionális osztályozás szerinti elszámolása) számlái

b) Költségvetési előirányzatok év közbeni módosításának könyvelése
A fejezet Költségvetési Osztálya a bevételi és kiadási előirányzatok emelését év közben a közgazdasági és a funkcionális osztályozásnak megfelelően az a) pontban foglaltakkal (eredeti költségvetési előirányzatok) egyezően könyveli.
A fejezet Költségvetési Osztálya év közben az előirányzatok csökkentését a közgazdasági és a funkcionális osztályozásnak megfelelően a következők szerint könyveli:
Bevételi előirányzatot csökkentő módosítás könyvelése közgazdasági osztályozás szerint

T 351 Előirányzat elszámolási számla

K 4641 Államháztartáson kívülről működési célú pénzeszközátvétel előirányzata számla

és/vagy

T 351 Előirányzat elszámolási számla

K 4651 Államháztartáson kívülről felhalmozási célú pénzeszközátvétel előirányzata számla

Bevételi előirányzatot csökkentő módosítás könyvelése szakfeladat számlára

T 351 Előirányzat elszámolási számla

K 991 Alaptevékenység szak-feladatainak bevételi elő-
irányzata számla

Kiadási előirányzatot csökkentő módosítás könyvelése közgazdasági osztályozás szerint

T 1-5. számlaosztályok (kiadási előirányzat közgazdasági osztályozás szerinti elszámolása) számlái

K 351 Előirányzat elszámo-lási számla

Kiadási előirányzatot csökkentő módosítás könyvelése szakfeladat számlára

T 7. számlaosztály (kiadási előirányzat funkcionális osztályozás szerinti elszámolása) számlái

K 351 Előirányzat elszámo-lási számla

c) A kincstári devizaszámlán a jóváírások és a terhelések elszámolása idegen pénzeszközként
Jóváírás
A jóváírások elszámolása a Végrehajtó Szervezetek (a továbbiakban: VSZ), illetőleg a KPSZE és Nemzeti Alap részére nyitott devizaszámlák esetében eltérően történik.
Az EU támogatás kezelésére nyitott devizaszámlára érkező támogatás jóváírásáról a Kincstár Budapesti Igazgatóság (a továbbiakban: Budapesti Igazgatóság) számlakivonatot és jóváírási értesítőt (a továbbiakban: számlakivonat) ad a számlatulajdonos VSZ vagy KPSZE, illetve Nemzeti Alap részére.
A VSZ a számlakivonat alapján a saját - a támogatást nyújtó által jóváhagyott - nyilvántartásában rögzíti a jóváírt összeget, továbbá a kivonat másolatát átadja a fejezet Költségvetési Osztálya részére a jóváírt összeg idegen pénzeszközként történő könyvelése céljából.
A KPSZE a számlakivonat alapján a saját - a támogatást nyújtó által jóváhagyott - nyilvántartásában rögzíti a jóváírt összeget.
A KPSZE közreműködésével megvalósuló PHARE programok esetében a devizaszámla forgalmának (jóváírásának, terhelésének) idegen pénzeszközként történő könyvelését nem a fejezet Költségvetési Osztálya végzi. E programok esetében a devizaszámla forgalmát az ÁHH rögzíti.
Szintén az ÁHH végzi a Nemzeti Alap részére nyitott devizaszámlák forgalmának idegen pénzeszközkénti könyvelését.
A jóváírt összeg elszámolása

T 368 Nemzetközi támogatási programok devizaszámlája számla

K 4889 Nemzetközi támoga-tási programok deviza elszámolása számla

Terhelés
A KPSZE közreműködésével megvalósuló PHARE programok esetén a KPSZE, egyéb programok esetén a fejezetnél működő VSZ rendelkezése szerint, a devizaszámláról a forintban teljesítendő kiadásokra a Kincstár Budapesti Igazgatóság a devizaszámláról a fejezet érintett fejezeti feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számlájára utalja át a szükséges devizaösszeg forint ellenértékét.
A devizaszámláról deviza kifizetés esetén közvetlenül történik a jogosult részére az átutalás, a KPSZE közreműködésével megvalósuló PHARE programok esetén a KPSZE, egyéb programok esetén a fejezetnél működő VSZ rendelkezése és a jogosult számlája alapján.
A kifizetés elszámolása mindkét esetben azonos.
A Kincstárban vezetett devizaszámla egyenlege csökken. A devizaszámla terheléséről a Kincstár Budapesti Igazgatóság számlakivonatot ad a számlatulajdonos (VSZ, illetőleg KPSZE és Nemzeti Alap) részére.
A VSZ a számlakivonat alapján saját - a támogatást nyújtó által jóváhagyott - nyilvántartásában rögzíti a devizaszámla terhelését és a kivonatot másolatban megküldi a fe-jezet Költségvetési Osztálya részére. A Költségvetési Osztály a devizaszámla állományában bekövetkező idegen pénz-eszköz csökkenést könyveli.
A KPSZE a számlakivonat alapján a saját - a támogatást nyújtó által jóváhagyott - nyilvántartásában rögzíti a terhelés összegét.
A KPSZE közreműködésével megvalósuló PHARE programok esetében a devizaszámla forgalmának (jóváírásának, terhelésének) idegen pénzeszközként történő könyvelését nem a fejezet Költségvetési Osztálya végzi. E programok esetében a devizaszámla forgalmát az ÁHH rögzíti.
Szintén az ÁHH könyveli a Nemzeti Alap részére nyitott devizaszámla forgalmát idegen pénzeszközként.
A terhelés összegének elszámolása

T 4889 Nemzetközi támogatási programok deviza elszámolása számla

K 368 Nemzetközi támogatási programok devizaszámlája számla

d) A kiadások és bevételek elszámolása
A Kincstár forint számlavezető rendszeréből, a feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számláról kapott számlakivonat alapján kell a fejezet Költségvetési Osztályának egyidejűleg a bevételeket és kiadásokat költségvetési bevételként és kiadásként elszámolni.
Amennyiben az EU támogatásból forintban történik a kifizetés, a devizaszámláról a feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számlára pénzforgalmilag is megtörténik az átutalás a kifizetéshez szükséges összegben. A jogosult a feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számláról kapja meg követelését. Ebben az esetben a devizaszámláról érkező bevételnek minősülő összeg és a teljesített kiadás között időben eltérés mutatkozhat.
Amennyiben a devizaszámláról közvetlenül devizában történik a kifizetés, a Kincstár Budapesti Igazgatóság pénzforgalom nélküli feladást készít a Feladatfinanszírozási Főosztály részére annak érdekében, hogy a Kincstár forint számlavezető rendszerében megjelenjen a költségvetési bevételek és kiadások teljesülése. A feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számláról kapott számlakivonat vonatkozó része alapján kell a fejezet Költségvetési Osztályának könyvelnie. Ebben az esetben a feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számlán a bevétel és a kiadás - pénzforgalom nélküli - teljesülése azonos időpontban történik.
A Budapesti Igazgatóság feladást készít továbbá az MNB által a devizaszámla terhére felszámított jutalékokról és költségekről is. A PHARE programok esetében a feladatfinanszírozási számla forgalmáról kibocsátott számlakivonat
- pénzforgalom nélküli tételként - tartalmazza a programokhoz kapcsolódóan a devizaszámláról lehívott banki jutalékokat, egyéb felmerült költségeket is. E tételeket is a feladatfinanszírozási számláról kapott számlakivonat alapján kell a fejezet Költségvetési Osztályának könyvelni a pénzügyi szolgáltatások teljesítésének rendjéről szóló 36/1999. (XII. 27.) PM rendelet 19. § (1) bekezdése értelmében.
Bevétel elszámolása közgazdasági osztályozás szerint

T 3525 Feladatfinanszírozási előirányzat-felhasználási keret számla (illetve egyéb céljellegű EFK számla)

K 4642 Államháztartáson kívülről működési célú pénzeszközátvétel előirányzat teljesítése számla

és/vagy

T 3525 Feladatfinanszírozási előirányzat-felhasználási keret számla (illetve egyéb céljellegű EFK számla)

K 4652 Államháztartáson kívülről felhalmozási célú pénzeszközátvétel előirányzat teljesítése számla

Bevétel elszámolása szakfeladat számlára

T 999 Bevételek átvezetési számla

K 992 Alaptevékenység szak-feladatai bevételi előirány-zatának teljesítése számla

Kiadás elszámolása közgazdasági osztályozás szerint

T 1-5. számlaosztályok (kiadási előirányzat teljesítésének közgazdasági osztályozás szerinti elszámolása) számlái

K 3525 Feladatfinanszírozási előirányzat-felhasználási keret számla (illetve egyéb céljellegű EFK számla)

Kiadás elszámolása szakfeladat számlára

T 66. Nemzetközi támogatási segélyprogramok kiadásai számla
T 7. számlaosztály (kiadási előirányzat teljesítésének funkcionális osztályozás szerinti elszámolása) számlái

K 599 Kiadások átvezetési számlája

e) Beszámolás
A feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számlára átutalt vagy átvezetett (pénzforgalom nélküli tételként), a fi-zetési megbízásnak megfelelő összegű bevétel teljesülése képezi a fejezet költségvetési elszámolásának részét. A deviza-számlára érkezett, de arról fel nem használt nemzetközi támogatások nem képezik részét a fejezet költségvetési elszámolásának és maradványának sem.
A feladatfinanszírozási, illetve egyéb céljellegű számlára átutalt, de a tárgyévben kifizetésre nem került összegek azonban részét képezik a fejezet elszámolásának, maradványának.
Amennyiben a program megvalósítója nem azonos a fejezettel, a megvalósító intézmény költségvetési beszámolójának részét képezik az előirányzatok és azok teljesítése.
f) Az EU támogatással megvalósuló programokhoz kapcsolódó hazai forrásokkal összefüggő feladatok
A hazai társfinanszírozással összefüggő előirányzatok és az előirányzatok teljesítésének számviteli elszámolása az általános szabályok szerint történik.
Az EU támogatással társfinanszírozott programok esetében az általános forgalmi adó tekintetében a külön jogszabályban foglaltak az irányadók.
A számla nemzetközi forrásból történő kifizetését az áfát illetően a KPSZE közreműködésével megvalósuló programok esetében az SPO, az egyéb programok esetében a VSZ igazolja a számlán.
2. A feladatfinanszírozás körébe nem tartozó
EU támogatások
A nem feladatfinanszírozás körébe tartozó előirányzatok EU támogatásának elszámolása általánosan az alábbiak szerint történik. A leírtakon túlmenően a támogatást vagy segélyt nyújtó nemzetközi szervezet által előírt követelményeket is figyelembe kell venni.
a) Eredeti költségvetési előirányzatok könyvelése év elején
1. pontnál írtak szerint történik a kedvezményezett fejezetnél vagy költségvetési szervnél.
b) Költségvetési előirányzatok módosítása
1. pontnál írtak szerint történik a kedvezményezett fejezetnél vagy költségvetési szervnél.
c) Kincstári devizaszámlán a jóváírások és a terhelések elszámolása idegen pénzeszközként
Az EU támogatás kezelésére nyitott, devizában vezetett programszámlára érkező támogatás összegének jóváírásáról a Budapesti Igazgatóság számlakivonatot ad a számlatulajdonos részére.
A számlatulajdonos a számlakivonat alapján - a támogatást nyújtó által jóváhagyott - nyilvántartásában rögzíti a jóváírt összeget és idegen pénzeszközként könyveli. A szám-lán jóváírt összegek, azok felhasználásáig idegen pénzeszköznek tekintendők.
A jóváírt összeg elszámolása

T 368 Nemzetközi támogatási programok devizaszámlája

K 4889 Nemzetközi támogatási programok deviza el-számolása számla

Amennyiben a devizaszámláról közvetlenül történik a kifizetés devizában vagy forintban a jogosult részére, akkor
a Kincstárban vezetett devizaszámla egyenlege csökken. A számla terheléséről a Budapesti Igazgatóság számlakivonatot ad a számlatulajdonos részére, amely a kivonat alapján saját nyilvántartásában rögzíti a devizaszámla terhelését és a devizaszámla állományában bekövetkező idegen pénzeszköz csökkenést könyveli.
A kincstári devizaszámla terhelésének könyvelése

T 4889 Nemzetközi támogatási programok deviza elszámolása számla

K 368 Nemzetközi támogatási programok devizaszámlája

d) A kiadások és bevételek elszámolása
A számlatulajdonos a devizaszámláról teljesített kiadással egyező összegről az előirányzat-felhasználási keretszámlán történő pénzforgalom nélküli átvezetés érdekében átutalási megbízás kiegészítő szelvényt nyújt be a számlavezető kincstári fiókhoz.
A számlatulajdonos az előirányzat-felhasználási keretszámláról kapott kivonat alapján könyveli a kiadási és a bevételi előirányzatok teljesítését azonos összegben, egyidejűleg.
Bevétel elszámolása közgazdasági osztályozás szerint

T 3521 Előirányzat-felhasználási keretszámla

K 4642 Államháztartáson kívülről működési célú pénz-eszközátvétel előirányzat teljesítése
(353 KTK) számla

és/vagy

T 3521 Előirányzat-felhasználási keretszámla

K 4652 Államháztartáson kí-vülről felhalmozási célú pénzeszközátvétel előirányzat teljesítése
(383 KTK) számla

Bevétel elszámolása szakfeladat számlára

T 999 Bevételek átvezetési számla

K 992 Alaptevékenység szak-feladatának bevételi elő-
irányzata és előirányzat tel-jesítése számla

Kiadás elszámolása közgazdasági osztályozás szerint

T 1-5 számlaosztályok (ki-
adási előirányzat teljesítése közgazdasági osztályozás szerinti elszámolása)
számlái

K 3521 Előirányzat-felhasználási keretszámla

Kiadás elszámolása szakfeladat számlára

T 66. Nemzetközi támogatási segélyprogramok kiadásai számla
T 7. számlaosztály (kiadási előirányzat teljesítése funkcionális osztályozás szerinti elszámolása) számlái

K 599 Kiadások átvezetési számlája

e) Beszámolás
Az előirányzatok és azok felhasználása megjelenik a költségvetési beszámolóban. A kincstári devizaszámlán lévő felhasználatlan deviza összege nem képezi részét a költségvetési elszámolásnak, illetve a maradványnak, azt idegen pénzeszközként kell kimutatni.
Az itt írt költségvetési és könyvviteli elszámolási rendet a SAPARD és ISPA programok esetében is megfelelően alkalmazni kell.
*

A tájékoztatót utóbb a 8005/2002. (PK. 15.) PM tájékoztató módosította.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére