• Tartalom

158/2001. (HK 5.) MHPK intézkedés

158/2001. (HK 5.) MHPK intézkedés

a HM-HVK-I. objektum parkolási rendjéről

2001.03.15.

A honvédelemről szóló 1993. évi CX. törvény 41. § m) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a HM közigazgatási államtitkárával egyetértésben, a HM-HVK I. objektum és az annak területi határaihoz tartozó parkolók igénybevételének rendjére a következő

intézkedést

adom ki:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium – Honvéd Vezérkar (továbbiakban HM-HVK) objektumokban elhelyezett HM és HVK szervekre, szervezetekre és alárendeltjeikre.
2. Az objektum parkolóit csak az „ÁLLANDÓ PARKOLÁSI ENGEDÉLY” (a továbbiakban: ÁLLANDÓ PE), a „KORLÁTOZOTT PARKOLÁSI ENGEDÉLY” (a továbbiakban: KORLÁTOZOTT PE), valamint az ESETI PARKOLÁSI ENGEDÉLY (a továbbiakban: ESETI PE) birtokában lehet a HM és az MH állományába tartozó szolgálati, valamint a HM-HVK I. objektumban dolgozó személyek magángépjárműveivel (térítés nélkül) igénybe venni.
3. Az igénybe vehető parkoló zónák (Budapest V. kerület) 1-jétől 6-ig történő számozással vannak ellátva az alábbiak szerint:

1. sz. Balaton utca:

„zászlós parkoló” Üzemidő: 0-24.00-ig.

2. sz. Balaton utca:

„zászlós parkolón kívüli” Üzemidő: 0-24.00-ig.

3. sz. Honvéd utca:

„láncoson kívüli” Üzemidő: 0-24.00-ig.

4. sz. Honvéd utca:

„láncos parkoló” Üzemidő: 0-24.00-ig.

5. sz. Objektum:

„belső udvar” Üzemidő: 0-24.00-ig.

6. sz. Falk Miksa utca:

„Falk parkoló” Üzemidő: 0-24.00-ig.

4. A 3-as, 6-os parkoló zónák a közterület zárttá történő nyilvánítását követően kerülnek kibővítésre.

Parkolási engedélyek

5. ÁLLANDÓ PE: szolgálati gépjárművek parkolására jogosít. HM címerrel nyomott, sorszámozott jogosultsági szintjelzéssel ellátott, rendszámot és éves érvényesítést tartalmaz. Felhasználóját feljogosítja arra, hogy jogosultsága alapján a kijelölt parkoló zónákat (1., 2., 3., 4., 6. sz. zóna) üzemidőben térítés nélkül vehesse igénybe.
6. ÁLLANDÓ PE-re jogosultak:
a) HM HVK-I. objektumban elhelyezett szervezetek szolgálati és személyi használatú gépjárművei;
b) a HM HVK-II-IV. objektumban elhelyezett parancsnokok, parancsnok helyettesek, törzsfőnökök, csoportfőnökök, főigazgatók, főosztályvezetők, osztályvezetők szolgálati gépjárművei;
c) a HM irányítása és felügyelete alatt működő szervezetek, hivatalok és háttérintézmények vezetői, igazgatói, osztályvezetői, a Tábori Lelkész Szolgálat vezetőinek szolgálati és személyi használatú gépjárművei;
d) az országgyűlési szervek, valamint a Miniszterelnöki Hivatal állományából a Honvédelmi bizottság elnöke, titkára és hivatalvezetőjének szolgálati gépjárművei;
e) a katonai nemzetbiztonsági szolgálatok a Katonai Felderítő Hivatal, Katonai Biztonsági Hivatal szolgálati gépjárművei (igénylés alapján);
f) Szárazföldi Vezérkar és a Légierő Vezérkar állományából a vezérkari főnök (továbbiakban VKF), vezérkar főnök helyettes (továbbiakban VKF h.), törzsfőnök gépjárművei, valamint egység szintig szervezetenként 1-1 db szolgálati gépjármű;
g) az egyéb szervek állományából a katonai főügyész, a főügyészhelyettes, a nemzeti katonai képviselő, a Budapest Helyőrség parancsnok, parancsnok helyettes és törzsfőnök gépjárművei;
h) a HM HVK I-IV objektum kiszolgálását, ellátását végző katonai- és polgári szervezetek vezetőinek, parancsnokainak és helyetteseinek szolgálati célú gépjárművei.
7. Az 5-ös sz. parkoló zónában történő parkolásra csak a B jelzéssel felülnyomott PE érvényes, mely az alábbi személyek és gépjárművek részére kerül kiadásra:
a) a HM állományából: miniszter, államtitkárok, helyettes államtitkárok, főosztályvezetők, HM Ü szolgálat (1 db) gépjárművei;
b) a HVK állományából a vezérkari főnök és helyettes, a HVK hadműveleti csoportfőnök gépjárművei;
c) az MH Híradó Parancsnokság futár és tábori posta gépjárművei;
d) az objektum üzemeltetési alosztály 2 db szállító gépjárműve (anyag szállító + multicar);
e) az MH Szabályzatkiadó Intézet és Központi Nyomda 2 db gépjárműve.
8. Az ÁLLANDÓ PE-k feljogosítják tulajdonosát a HM-HVK II-IV. objektumokba történő behajtásra.
9. KORLÁTOZOTT PE: szolgálati- és magángépjárművek parkolására jogosít. HM címerrel nyomott, sorszámozott jogosultsági szintjelzéssel ellátott, rendszámot és éves érvényesítést tartalmaz. Felhasználóját feljogosítja arra, hogy korlátozott jogosultság alapján a kijelölt parkoló zónákat (2., 3., 4., 6. sz.) térítés nélkül vehesse igénybe.
10. KORLÁTOZOTT PE-re jogosultak:
a) a HM HVK I objektumban dolgozó személyek magángépjárművei;
b) a HM-HVK-II-IV objektumban dolgozó személyek szolgálati gépjárművei;
c) a HM és az MH rendszeresített személygépjárművei közül azok, amelyek nem rendelkeznek állandó PE-el, azonban rendszeresen végeznek ügyintézést és szolgálat feladatokat látnak el az objektumban.
11. ESETI PE: szolgálati- és magángépjárművek parkolására jogosít. Sorszámozott, jogosultsági szintjelzéssel van ellátva és rendszámot tartalmaz. Felhasználóját feljogosítja arra, hogy egy alkalommal a kijelölt parkoló zónákat térítés nélkül (az igénybevétel időtartama: max. egy óra lehet) vehesse igénybe. Indokolt esetben ez az időtartam meghosszabbítható.
12. ESETI PE-re jogosultak:
a) a honvédelmi miniszter, honvédelmi minisztériumi államtitkárok, helyettes államtitkárok és a Honvéd Vezérkar főnökének vendégei.
A vendégek gépjárművei 5 db elkülönített parkoló helyet vehetnek igénybe az 1. sz. zónában. Amennyiben azok foglaltak, akkor részükre bármely más parkoló zónában biztosítható a parkolási lehetőség.
b) az MH Támogató ezred állományából az objektumban működő MEÁ-t igénybe vevők (menetlevél alapján);
c) a napi szolgáltatást végzők (a vezető objektum kommendáns döntése alapján).

A gépjármű parkolási engedélyek igénylésének és biztosításának rendje

13. A PE-k a vezető objektum kommendánstól igényelhetők.
Az ÁLLANDÓ és a KORLÁTOZOTT PE a 12. b, pontban felsoroltak részére központilag kerülnek kiadásra. A KORLÁTOZOTT PE-t a 12. a) és c) pontban felsoroltaknak, valamint az ESETI PE-t igényelni kell a vezető objektum kommendánstól.
14. A parkolással kapcsolatos igényeket, kérelmeket jelezzék az alábbi telefonszámra:
22-261;
22-185 üz. rögz.
HM Faxon: 21-934

A parkolási engedélyek érvényessége

15. Az ÁLLANDÓ és a KORLÁTOZOTT PE-k a jogosultság szerinti parkoló zónákra a pecséttel ellátott évre érvényesek. Ezt naponta köteles ellenőrizni a Biztosító Rendész Szolgálat (továbbiakban BRSZ). Az ellenőrzéshez igénybe veheti a Rendőrség, a Közterület-felügyelet, valamint a Parkolási társulás segítségét (külön együttműködési megállapodás alapján).

A parkoló zónákba való elhelyezkedés rendje

16. A gépjárművek parkolását az objektum BRSZ irányítja és ellenőrzi. A BRSZ szolgálat beosztottjai a részükre kiadott szolgálati utasítása alapján végzik feladataikat.
17. A parkolási engedélyeket a szélvédőn, a vezető felőli oldalon úgy kell elhelyezni, hogy az jól olvasható legyen az ellenőrzést végző BRSZ katona számára.
18. A HM által rendezett fogadtatások, valamint rendezvények alkalmával az eseti PARKOLÁSI REND kialakítására a vezető objektum kommendáns a szükséges intézkedést tegye meg.
19. Ez az intézkedés 2001. március 15. napján lép életbe, ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 10/1998. (HK. 17.) HVK VKF I. helyettes HM-HVK I. objektum parkolási rendjére vonatkozó intézkedése.
20. Az intézkedést a HM-HVK I-IV objektum parancsnokok, a vezető objektum kommendáns (objektum kommendánsok) teljes terjedelmében, a biztosító rendész szolgálatba vezényelt állomány és az érintett személyek a rájuk vonatkozó mértékben ismerjék meg.

Fodor Lajos vezérezredes s. k.,
MH parancsnoka, vezérkari főnök
  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére