• Tartalom

12/1998. (HK 7.) HM KPSZH intézkedés

12/1998. (HK 7.) HM KPSZH intézkedés

a hivatalos alap- és segédbélyegzők használatának szabályairól

1998.03.03.

Az 55/1993. (HK 16.) HVK szervezési és hadkiegészítési Csoportfőnök intézkedésének 14., valamint 15. f) pontjaival összhangban a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal illetékességi körébe tartozó hivatalos bélyegzők használatára – a HVK Bélyegzőkészítő és Ellátó osztályvezető (a továbbiakban: HVK BKEO) egyetértésével – a következő szerint

intézkedem:

1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium közvetlen irányítása és felügyelete alá tartozó, valamint a Magyar Honvédség pénzügyi és számviteli szervezeteire (a továbbiakban: honvédelmi szervek), a HM Pénzügyi és Számviteli Szolgálat (továbbiakban: HM PSZSZ) minden szervezeti elemére, így a HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatalra, a HM 1. sz., 2. sz., 3. sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságra és a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóságra.
2. A honvédelmi szerveknél rendszeresített címeres nagyméretű 3. számmal ellátott körbélyegző – az önálló pénzügyi és számviteli szervvel rendelkezők kivételével – csak a háborús vezetési rendre történő áttérés esetén használható a pénzügyi okmányok hitelesítésére.
3. Címeres nagyméretű „Honvédelmi Minisztérium Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal”, a „Honvédelmi Minisztérium ... sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság”, valamint a „Honvédelmi Minisztérium Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság” feliratú sorszám nélküli és az 1. számmal ellátott körbélyegzők az irat minősítésétől függetlenül felhasználhatók:
– személyügyi javaslatokra, minősítésre és szolgálati jellemzésekre,
– ellenjegyzésekre,
– MNB megbízásokra,
– kötelezettségvállalásokra,
– nyílt parancsokra,
– megrendelésekre,
– menetlevelekre,
– igazolásokra,
– nem katonai szervezetekkel történő levelezésekre,
– szabályzatokban, utasításokban, intézkedésekben előírt, kitöltött és aláírt nyomtatványokra, utalványokra és minden elszámolási okmányra.
4. Címeres nagyméretű „Honvédelmi Minisztérium ... sz. Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság Pénzügyi Referens” feliratú számozott körbélyegző béke időszakban a háborús vezetési rendre történő áttérésig használható:
– ellenjegyzésekre,
– készpénzfelvételre,
– igazolásokra,
– nem katonai szervezetekkel történő levelezésekre (kiadványozási jogkörrel rendelkezők esetében),
– szabályzatokban, utasításokban, intézkedésekben előírt, kitöltött és aláírt nyomtatványokra, utalványokra, elszámolási okmányra.
5. A háborús vezetési rendre történő áttérés után a honvédelmi szervek – az ügyviteli szerveiken keresztül – a körbélyegzőt a lenyomatát tartalmazó ügyirattal együtt küldjék meg az illetékes HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság útján a HVK BKEO-ra.
6. A HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóságok a referensi bélyegzőket a módosított bélyegzőnormájuk alapján vegyék nyilvántartásba és egyidejűleg küldjék meg a pénzügyi referenseket befogadó honvédelmi szervek részére. A befogadó szervezet vegye nyilvántartásba a bélyegzőt, továbbiakban a mindenkor érvényben lévő bélyegző ellátás és használat szabályairól szóló intézkedésben foglaltak szerint járjon el. Az így megküldött bélyegzők a szervezetek bélyegzőnormáit nem terhelik.
7. A nagyméretű CSEKK feliratú körbélyegzőt a pénzintézeteknél történő bejelentést követően a kincstári utaláshoz lehet használni.
8. Az intézkedésben nem szabályozott bélyegzők használatára, kezelésére, elosztására a HM Területi Pénzügyi és Számviteli Igazgatóság igazgatói, valamint a HM Pénzügyi Számító és Nyugdíjmegállapító Igazgatóság igazgatója saját hatáskörben intézkedjenek.
9. Ez az intézkedés az aláírás napján* lép hatályba, egyidejűleg a 3/1998. HM KPSZH intézkedés hatályát veszti.

Berényi Oszkár ezredes s. k.,
HM Központi Pénzügyi és Számviteli Hivatal
főigazgató-helyettese
*

Az aláírás napja: 1998. március 3.

  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére