• Tartalom

36/1995. (HK 28.) HM intézkedés

36/1995. (HK 28.) HM intézkedés

a Honvédelmi Minisztérium igazgatási cím költségvetési gazdálkodásának belső ellenőrzéséről szóló 36/1993. (HK 10.) HM intézkedés módosításáról

1995.11.15.
A Honvédelmi Minisztérium igazgatási cím költségvetési gazdálkodásának belső ellenőrzéséről szóló 36/1993. (HK 10.) HM intézkedést (a továbbiakban: intézkedés) a következők szerint módosítom:

1. Az intézkedés 1. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. Az intézkedés hatálya kiterjed a Honvédelmi Minisztérium (a továbbiakban: HM) igazgatási alcím (a továbbiakban: alcím) gazdálkodási hatáskörrel rendelkező HM főosztályokra és a Minisztériumi Hivatalra (a továbbiakban: MIH), illetve annak ellátási körébe tartozó szervezetekre.”

2. Az intézkedés 7. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„7. A függetlenített gazdasági-pénzügyi belső ellenőrzést a HM éves munkaterve alapján a honvédelmi miniszter által jóváhagyott program szerint, a 8–9. pontokban előírt fő területekre kiterjedően kell végrehajtani.”

3. Az intézkedés 8. pontja a következő i) ponttal egészül ki:
i) a MIH tevékenységéhez kapcsolódóan más szervek által végzett ellátási, számviteli feladatok végrehajtását, az érintett szervek együttműködését.”

4. Az intézkedés 9. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„9. A függetlenített belső gazdasági-pénzügyi ellenőrzés keretében külön jóváhagyott program alapján vizsgálni kell a HM költségvetési fejezet gazdálkodásában meghatározó szerepet betöltő – a HM gazdasági ügyeket felügyelő helyettes államtitkár közvetlen felügyelete alá tartozó – főosztályok gazdálkodást irányító tevékenységét.”

5. Az intézkedés 10. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„10. A HM Költségvetési Ellenőrzési Hivatal (a továbbiakban: HM KVEH) az alcím függetlenített gazdasági-pénzügyi ellenőrzését évente, a 9. pontban szereplő ellenőrzést 4–5 évente hajtja végre.”

6. Az intézkedés 11. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„11. A függetlenített belső gazdasági-pénzügyi ellenőrzés részletes vizsgálati szempontjairól a HM KVEH főigazgató a helyszíni vizsgálat megkezdése előtt írásban tájékoztatja az érintett szervezetek vezetőit.”

7. Az intézkedés 12. pontjának második és harmadik mondata helyébe a következő szövegrész lép:
„Az elkészült feljegyzésekre, jegyzőkönyvekre az érintett szervezetek vezetői 15 napon belül észrevételt tehetnek. Az észrevételek feldolgozása alapján készülő összefoglaló jelentést a HM KVEH főigazgató a HM KÁT útján terjeszti a honvédelmi miniszterhez.”

8. Az intézkedés 14. pontjának helyébe a következő rendelkezés lép:
„14. A 13. pont szerinti intézkedési terv végrehajtásáról a HM vezetői értekezlete, az ellenőrzés tapasztalatairól az ellenőrző tevékenységről szóló éves beszámoló keretében a HM Kollégiuma előtt kell számot adni.”

9. Az intézkedés címében és rendelkezéseiben a „cím” szövegrész helyébe „alcím” szövegrész, a „HM ÖGPFO” szövegrész helyébe a „HM KVEH” szövegrész lép.”

10. Ez az intézkedés a közzététele napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Keleti György s. k.,
honvédelmi miniszter
  • Másolás a vágólapra
  • Nyomtatás
  • Hatályos
  • Már nem hatályos
  • Még nem hatályos
  • Módosulni fog
  • Időállapotok
  • Adott napon hatályos
  • Közlönyállapot
  • Indokolás
Jelmagyarázat Lap tetejére